Jump to content

Branko Dragaš

Оцени ову тему

Препоручена порука

Na moje pitanje ti kazes pitaj njega... sta ti to onda znaci? Jel to znaci da je tvoj stav da ti znas da je on u pravu a ja gresim iako uopste ne znas zasto je on u pravu a ja gresim?

ja se drzim one "da tvoje DA znaci DA i tvoje NE znaci NE", znaci nista od toga sto navodis nisam mislio- znaci nista nisam mislio- bez misli kao sto budisti propovedaju, znaci mislio sam bas to sto sam ti rekao, jer ja ne mogu da ti objasnim sta je Dragas mislio

mozda ti i Flo se vatate za osnovne stvari ne videci ukupnu sliku, ja ne znam, jer kao sto si shvatio ja veze nemam sa ekonomijom, ali postoji mogucnost da razmisljate na osnovnom nivou pa vam zato nije jasno sta je Dragas mislio, zato ti i rekoh pitaj ako nesto nije jasno

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

ja spamujem temu?! :blink: e ovo je top ten odvala koje sam cuo ikad :lol:

bez ljutnje, ali to sto vi kao laici ovde filosofirate o nekim pitanjima, je prosto da kazem presmesno, covek koji se bavi godinama time i vrhunski je ekspert za te stvari vi dovodite u pitanje?! dobro to je vase pravo kao laika, i treba pretresti neke stvari, mislim ko nema usi da cuje njemu trebaju zvucnici od milion watti... nemoj se nista ljutis samo pricam iskreno

Spamujes temu jer ne komentarises predloge B. Dragasa a to je valjda poenta ili sam ja nesto propustila... Ne znam bas koliki je Dragas expert ili nije jer ne poznajem dovoljno njegov rad, ali za sebe sigurno znam da nisam laik...Dragas, kao sto sam vec navela, ima dosta ideja koje mi se dopadaju i ne vidim zasto LICNO dozivljavas nase komentare nekih njegovih stavova koji nam se ne dopadaju... Valjda smo tu da komentarisemo... Ako je i ne znam kakav expert, to sigurno nije postao preko noci nego je ucio iz prakse i razgovora sa drugima koji misle i drugacije...Tako se razvija btw. svaka nauka, pa i ekonomija! I generalno ne razumem, ne samo na ovoj temi, nego u zemlji inace, zbog cega se lincuje svako ko pokusa da misli "drugacije"? Otkud vise dolazi tolika netolerantnost?

Dalje, i sve da sagovornici ne "dolaze" iz oblasti ekonomije, nije razlog da im uskracujes pravo na misljenje i komentar. Da budem iskrena, vise sam o makroekonomiji naucila od nekih ljudi sa ovog foruma (i to koji nisu ekonomisti!) i linkova koje su postavljali nego od mnogih profesora, kako na osnovnim tako i na posdiplomskim studijama...

Подели на овим сајтовима

citam neverovatne stvari iz vasih postova, eno prvo Avocado sa onim sto sam citirao, pa sad i ti, da ne zalazim dalje u sto kazes spamovanje sopstvene teme, reci cu samo da je upravo Dragas koji razmislja drugacije od svih(na sceni), i u vasim postovima previse ima stilskih i psiholoskih pojmova da se uopste uvatim u kostac sa tumacenjem, meni je kristalno jasno sta je, al ne mogu da vam objasnim a tolko je ocigledno, ko me razume shvatice

imam manu da ne podnosim kad neko sporo konta stvari eto to je moj problem pa ti izgleda da sam netolerantan, a veruj mi da sam se svojski trudio i birao reci

odo da ne spamujem vise temu 0110_hahaha

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

citam neverovatne stvari iz vasih postova, eno prvo Avocado sa onim sto sam citirao, pa sad i ti, da ne zalazim dalje u sto kazes spamovanje sopstvene teme, reci cu samo da je upravo Dragas koji razmislja drugacije od svih(na sceni), i u vasim postovima previse ima stilskih i psiholoskih pojmova da se uopste uvatim u kostac sa tumacenjem, meni je kristalno jasno sta je, al ne mogu da vam objasnim a tolko je ocigledno, ko me razume shvatice

imam manu da ne podnosim kad neko sporo konta stvari eto to je moj problem pa ti izgleda da sam netolerantan, a veruj mi da sam se svojski trudio i birao reci

odo da ne spamujem vise temu 0110_hahaha

Ako je suditi po ovome sto si napisao, u pravu si da ja "sporo kontam" jer iskreno nista ne razumem sta si hteo reci u gornjem postu...

Подели на овим сајтовима

nije bitno...

nastavite sa strucnom analizom & kritikom Dragasevih predloga :D

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

NOVO STARA UREDBA

piše Branko Dragaš, 24.03.2012

Odlazeća Vlada,koja nas je zadužila preko 5 milijardi evra, donela je novo staru Uredbu o privlačenju direktnih stranih investicija,kojom se najmanji iznos podsticaja uvećava duplo, tako da iznosi minimum – 4.000 evra za svako otvoreno radno mesto. Maksimalni iznos podsticaja ne sme da predje – 10.000 evra po novom radnom mestu. Mogu da konkurišu firme koje zapošljavaju minimum 50 radnika.

Nesposobna i pokvarena vlast nastavlja da uništava Srbiju. Bezbroj puta sam do sada pisao o tome da je davanje podsticaja iz budžeta, parama siromašnih poreskih obveznika Srbije, nekim barabama iz sveta,koji se predstavljaju kao veliki investitori, veliki zločin, da je to kriminalno pranje para, da su u taj prevarantski posao umešani ljudi iz vrha vlasti, tačnije iz ministarstva ekonomije koje protežira čitavu ovu prevaru, i da je potrebno da se privede pravdi bivši visoki državni funkcioner –Mlađen Dinkić.

Naravno, ništa se od toga nije dogodilo. Mlađan Dinkić je u političkoj kampanji. Očekuje da pređe cenzus i da dobije poslanički imunitet. Nadam se da mu ta prevara ovog puta neće uspeti.Nadam se da će morati da sedne na optuženičku klupu.Moraće da odgovara za sve što je uradio Srbiji od dana kada je sa ulice upao u Narodnu banku Srbije do danas.

Donositi uredbu kojom se povećava dvostruko minimum podsticaja za strane investicije je bezobrazluk. Podsećam sve koji prate moj rad na aferu – ZAMBER u Vranju. Pogledajte sve priloge koji su moji saradnici stavili na moj sajt i FB. Možda se neki toga ne sećaju,možda su neki zaboravili ili nisu obratili pažnju na te Dinkićeve malverzacije.

Tekstovi iz 2008 /2009 svedoče o ludilu jednog odnarođenog i nakardnog režima.

Opominjao sam javnost tih godina, kada je Dinkić smislio ovu novu prevaru, da postoji studija uglednog slovenačkog profesora Jože Mencigera da direktne strane investicije nanose štete državi u kojoj dolaze i da profesor ne preporučuje vladama zemalja u tranziciji da se oslanjaju na direktne strane investicije. Dinkića ova studija nije zanimala. On je imao neke svoje lične interese u ovim poslovima. Pogotovo je neprihvatljivo, upotrebljavam tu blažu formulaciju, da se stranim investitorima odobravaju podsticajna sredtva za otvaranje novih radnih mesta. To nigde na svetu nema. Niko ne daje direktno novac kompanijama koje dolaze u zemlju.Obično se daju poreske olakšice ili infrastrukturne pogodnosti. Ali da neko izvadi novac iz budžeta i da ga prebaci stranim kompanijama za otvaranje njihovog privatnog biznisa u Srbiji, to je naprosto sumanuto.

No, kako Dinkić i kompanija nisu glupi da to rade bez nekog razloga, jedino što može da se kaže da je to namerno rađeno da bi predstavnici režima uzimali provizije iz ovakve sulude državne transakcije.To je jedino logično objašnjenja. Uostalom, sve vlasti od petooktobarske kontrarevolucije se tako ponašaju. Uključujući i neobaveštenog i prepoštenog Vojislava Koštunicu.Njegovi ljudi su bili učesnici u svim aferama i nije pristojno da nam danas dr Koštunica drži predavanje kako smo u njegovo vreme odlično živeli i kako se tada nije kralo. Dr.Koštunica zaboravlja da je bio u vlasti sa prevarantom Dinkićem i da je njegova odgovornmost što nije sprečio sve te pljačke i prevare.

Režim nastavlja dalje.

Uredba je doneta. Čeka se samo da birači nasednu na novu prevaru. I da se nastavi pljačkanje Srbije.

Poštovani građani, pročitajte ove redove.

Pogledajte šta su novine pisale u slučaju afere –ZAMBER!

Ako vam ni to nije dovoljno da ne glasate za iste, onda vam ja stvarno ne mogu da pomognem.

Beograd,24.03.2012

Подели на овим сајтовима

ROBIN HUD DEMAGOGIJA

"

Ako je pokrajinski sekretar za finansije hteo da ispadne u predizbornoj kampanji Džek, ako je već hteo da dobije neki politički poen od siromašnih radnika...., onda je pokrajinski sekretar trebao da se usmeri na politički ološ i na njihove tajkune. Recimo, mogao je da kaže, pođimo redom, da predsednik države Boris Uzurpator ne može da vozi BMW od 600.000 evra kada većina građana Srbije jedva preživljava njegovu totalitarnu vladavinu.Mogao je da postavi pitanje da se ispita da li je tačno da Boris Uzurpator ima u Vatikanskoj banci preko 2,2 milijarde evra? Mogao je da traži da se najvećem tajkunu Miškoviću konfiskuje imovina i da se prenese u penzioni i socijalni fond. Mogao je da traži,to mu je u komšiliku, da se ispita kako je nastao kapital Koleta Šećerka, kako se šećerane kupuju za tri evra, ili kakvo je finansijsko stanje Čanka Nenada, Pajtić Bojana i ostale bulumente pokrajinskih satrapa,koji zagorčavaju život podjednako i sremskom i bačkom i banatskom paoru.

To su pitanja koje treba da pokrene pokrajinski sekretar finansija. Zašto ih ne pokreće? Zato što je folirant i štreber. Zato što hoće da nas obmane. Zato što vrši zamenu teza. Nije problem Novak Đokoviće, nego je problem politički sistem u Srbiji u kome je moguće bez znanja, rada, zalaganja, treninga, odricanja i tržišnog nadmetanja zaraditi više novca nego što Novak Đoković zaradi za čitav život igranja.Pokrajinskom sekretaru smeta što Đoković po turniru uzima dva miliona,bilo kako se to zvalo, a ne smeta mu to što su klinci iz Agencije za privatizaciju i njihovi nadmeni šefovi tih dva miliona, konkretnih keš evra, uzimali za privatizaciju poljoprivrednih dobara po Vojvodinio, za svako preduzeće su uzimali, i što su preko noći postali milioneri, rasprodajom jednog poljoprivrednog dobra, jer su procenjivali da hektar zemlje u Vojvodini na tržištu košta 200 evra. Ej, bre, hektar najbolje zemlje na svetu te partijske džukele su prodavale za 200 evra. Uzimali su proviziju za sebe i svoje partijske drugove,koji su im to sve omogućavali.

..."

http://dragas.biz/in...anja&Itemid=123

Подели на овим сајтовима

KO ZARAĐUJE A KO OTIMA?

KO ZARAĐUJE VIŠE

MINISTAR ILI ĐOKOVIĆ?

piše : Branko Dragaš, 25.03.2012

http://dragas.biz/index.php?option=com_content&view=article&id=9431:ko-zarauje-a-ko-otima&catid=144:reagovanja&Itemid=123

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...