DYNABLASTER Написано Март 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2012 sebi Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 sebi Ne vidim kako sebi odmazem ukazivanjem na to da je Dragas sarlatan... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 @ Авокадо Погледј Драгашеву биографију и прочитај неке његове анализе (које су праве анализе, једне од ретких код нас) и схватићеш колико он зна више од тебе. Не улазим у његов политички ангажман, та ми област није довољно позната, али узми прочитај једном нешто од њега, и сконтаћеш колико се разуме у економију, посебно у банкарско пословање. А лако је пљувати све и свакога по форумима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 @ Авокадо Погледј Драгашеву биографију и прочитај неке његове анализе (које су праве анализе, једне од ретких код нас) и схватићеш колико он зна више од тебе. Не улазим у његов политички ангажман, та ми област није довољно позната, али узми прочитај једном нешто од њега, и сконтаћеш колико се разуме у економију, посебно у банкарско пословање. А лако је пљувати све и свакога по форумима. Ma citao sam i bas na osnovu toga shvatio da se ne razume... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Ne vidim kako sebi odmazem ukazivanjem na to da je Dragas sarlatan... raduje me ako ti je ovo slagvort :lol: Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Ma citao sam i bas na osnovu toga shvatio da se ne razume... Е, па, добро онда. Одакле би се човек који је радио са стотинама милиона евра (претходно завршио Економски факултет), радио економски експозе Милана Панића, написао једну од најбољих критичких студија неолиберализма, који има удружење које заступа мале акционаре, колумниста је у више листова, чија се предвиђања увек остваре, одакле би се, дакле, такав неко разумео у економију довољно да би добио прелазну оцену на форуму? Опет кажем, не знам његов политички програм, и у то не улазим, али не да се разуме, него је један од ретких који се, по мени, може назвати стручњаком за неку област у правом смислу те речи. Ignjatije and DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Е, па, добро онда. Одакле би се човек који је радио са стотинама милиона евра (претходно завршио Економски факултет), радио економски експозе Милана Панића, написао једну од најбољих критичких студија неолиберализма, који има удружење које заступа мале акционаре, колумниста је у више листова, чија се предвиђања увек остваре, одакле би се, дакле, такав неко разумео у економију довољно да би добио прелазну оцену на форуму? Hmmm, vodio je par banaka koje su propale (saradnja sa Karicem je bas sjajna za CV)... (sto nema nikakve veze sa makroekonomijom) Ekonomski ekspoze Milana Panica? To ga cini ekspertom? Ne znam na koju studiju neoliberalizma mislis? Njegovo "udruzenje" je zanimljiva alatka za zaradjivanje na naivnima... (i nema nikakve veze sa makroekonomijom) Kolumnista? Jel ga to cini ekspertom? Koja su se to predvidjanja ostvarila? (i kad kazes "uvek" jel ti to tvrdis da su se bas sva njegova predvidjanja ostvarila?) одакле би се, дакле, такав неко разумео у економију довољно да би добио прелазну оцену на форуму? Na ovoj temi, kao i na ovoj sam napisao sta mislim o njemu i zasto... Uostalom, uvek mogu da pogledam finansijski izvestaj njegove konsultantske firme i da vidim kakva je to konsultantska gromada... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Hmmm, vodio je par banaka koje su propale (saradnja sa Karicem je bas sjajna za CV)... (sto nema nikakve veze sa makroekonomijom) Водио је једну, више него успешну банку, коју је режим Милошевића уништио. Ekonomski ekspoze Milana Panica? To ga cini ekspertom? Да. Уколико ниси знао, у нормалним државама то чине стручњаци. колико год се слагао са првим што ти падне на памет, а то је да ово није нормална држава, веровао ти или не, пре две хиљадите године те послове нису радили шарлатани. Друга је ствар што њихови савети нису слушани. Ne znam na koju studiju neoliberalizma mislis? "КУДА ИДЕ СРБИЈА?", 2001. године, заједно са групом аутора. Njegovo "udruzenje" je zanimljiva alatka za zaradjivanje na naivnima... (i nema nikakve veze sa makroekonomijom) Његово удружење је поништило велики број спорних приватизација, а из једног случаја из Крагујевца знам колико су се цимали да радницима обезбеде акције, али се онда политика умешала и заштитила већинског власника да радницима не исплати добит (радници су власници 30 посто акција предузећа). Kolumnista? Jel ga to cini ekspertom? Не, из његових се колумни види његова стручност, као и из његових остварених предвиђања. Uostalom, uvek mogu da pogledam finansijski izvestaj njegove konsultantske firme i da vidim kakva je to konsultantska gromada... Погледај пар фирми у Србији које обрћу милионе, њихови капитали, као и промети, су још мањи. То, дакле, није доказ било чега, посебно када се ради о фирми која пружа консултантске услуге, за које врло добро знаш како се наплаћују. Сачини финансијски извештај своје канцеларије на основу параметара које тај извештај сме да садржи, испашће да си просјак. http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=category&id=1:svedok&Itemid=69&layout=default http://www.dverisrpske.com/sr-CS/za-dveri-pisu/autori/branko-dragas/kako-reformisati-narodnu-banku-srbije.php http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=category&id=104:komentari&Itemid=69&layout=default http://www.standard.rs/branko-dragas-pljacka-u-smederevu-ili-sta-bi-trebalo-uraditi-sa-zeljezarom.html http://www.dragas.biz/index.php?option=com_content&view=category&id=70:drugi-izvori&Itemid=69&layout=default Ево ти ових пар линкова, па када стварно будеш нешто прочитао, онда можемо да причамо. До тада, можеш да овде контрираш свакоме и на свакој теми, можеш и да будеш упоран у томе, али то неће значити да си у праву. Понављам, не знам какав је његов политички ангажман, нити ме претерано интересује, али за њега тврдити да се не разуме у свој посао може само неко ко ће површно да погледа, да види да је са Дверима, и да каже "Пих! Ово је неки шарлатан!". DYNABLASTER је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Водио је једну, више него успешну банку, коју је режим Милошевића уништио. Zabavan alibi... Да. Уколико ниси знао, у нормалним државама то чине стручњаци. колико год се слагао са првим што ти падне на памет, а то је да ово није нормална држава, веровао ти или не, пре две хиљадите године те послове нису радили шарлатани. Друга је ствар што њихови савети нису слушани. Pre 2000. godine ove poslove nisu radili sarlatani? Devedesetih su nam ekonomiju vodili eksperti? "КУДА ИДЕ СРБИЈА?", 2001. године, заједно са групом аутора. To nije studija, vec nazovi program, koji izaziva napad smeha vec na pocetku svoje analize (str. 10), gde se u "sta je ostvareno" poziva na rezultate anketa. Његово удружење је поништило велики број спорних приватизација, а из једног случаја из Крагујевца знам колико су се цимали да радницима обезбеде акције, али се онда политика умешала и заштитила већинског власника да радницима не исплати добит (радници су власници 30 посто акција предузећа). Kako to kontrira onom sto sam napisao? Verujem ja da to udruzenje nesto i radi... samo jedno je raditi a drugo uraditi... ovo prvo Dragasu ide dobro, sa ovim drugim ima problema... Не, из његових се колумни види његова стручност, као и из његових остварених предвиђања. Da ponovim onda pitanje, koja su to ostvarena predvidjanja? Погледај пар фирми у Србији које обрћу милионе, њихови капитали, као и промети, су још мањи. То, дакле, није доказ било чега, посебно када се ради о фирми која пружа консултантске услуге, за које врло добро знаш како се наплаћују. Сачини финансијски извештај своје канцеларије на основу параметара које тај извештај сме да садржи, испашће да си просјак. Pa nece. Radim u malo vecoj i uspesnijoj kancelariji... Radim i sa firmama koje obrcu milione i znam koliki su im prometi.... uostalom "obrtati milione" se i odnosi na promet... o cemu ti pricas??? Ево ти ових пар линкова, па када стварно будеш нешто прочитао, онда можемо да причамо. Naravno necu odjednom analizirati gomilu tekstova, mislim da je dovoljno ovaj: http://www.dverisrps...anku-srbije.php pa da pricamo... Бранко Драгаш: Како реформисати Народну банку Србије Дакле, нови премијер-менаџер треба да предложи Народној скупштини следеће мере које се односе на пословање Народне банке Србије : Смена гувернера Смењује се нестручни и неспособни Гувернер и на његово место се бира искусан банкар који има најмање 15 година рада у банкама и привреди. Због привремених мера уведених у државне институције Србије, Гувернер не може да има плату већу од 100.000 динара, што је 6,6 пута мања плата од садашње плате Гувернера. Тако Гувернер показује да и он доприноси изласку државе из кризе и прави уштеде у државној каси. Potpuno idiotska ideja popularna u narodu... zasto bi bilo koji strucnjak radio za 100.000 dinara? To se mozda isplati Dragasu, posto on izgleda zaradjuje manje od toga, ali ja nisam strucnjak pa zaradjujem vise. Naravno, mesto guvernera ima svoje (legalne) benefite, pre svega u sklapanju poznanstava, ali opet, strucnjaci ne rade za sicu... dakle, ideja je cist populizam, podilazenje ljudima koje nervira sto neki drugi ljudi imaju mnogo veliku platu... na nivou budzeta, usteda u smanjenju guvernerove plate je toliko mizerna da je smesno o tome govoriti... osim ako si ekspert poput Dragasa... NBS bi vise ustedela da nadje jeftinije olovke i papir, nego one koje trenutno kupuje... Народна банкаГуби независност и Гувернер је обавезан да седи на седницама Владе и да учествује у спровођењу економске политике државе. Број чиновника у НБС се смањује за 2.200 на 100 запослених. Плате запослених не смеју да пређу 50.000 динара. Zaista ne razumem kako bilo ko ozbiljan moze da predlaze gubitak nezavisnost Centralne banke. To je toliko sumanuto da nije vredno komentara. Za plate vazi isti komentar kao onaj za platu guvernera. Sto se zaposlenih tice, siguran sam da postoji visak, ali smanjenje sa 2200 na 100 je ocigledna budalastina... a svidja mi se i kako je ovaj ekspert odokativno procenio koliko zaposlenih je potrebno Narodnoj banci... sto ne 97 zaposlenih? ili 83? Jel zato sto je 100 lepa okrugla cifra ili postoji neka strucna procena koja je bas dala cifru od 100 zaposlenih? Укидање девизне клаузуле НБС доноси одлуку да све банке одмах укину девизну клаузулу, да се направи ревизија свих уговора са девизном клаузом привредних субјеката и грађана, да се израчуна колико су динарских кредита узели привредни субјекти и грађани, колико је до сада кредита враћено у динарима, а преостали износи се репрограмирају у динарима са продужењем рока за 15 година за све узете кредите. НБС налаже свим пословним банкама да кредите дају искључиво у динарима. Привредни субјекти и грађани платни промет у земљи могу обављати у динарима и свим другим валутама. Pa kolega, bar bi ti trebalo da znas da je ovo protivustavno i nezakonito... Референтна каматна стопа НБС смањује референтну каматну стопу са садашњих 9,5% на 1% годишње и све остале каматне стопе на тржишту ће се формирати према референтној каматној стопи. Ovo je bas sjajan nacin da NBS u roku od nedelju dana ostane bez svih rezervi. Izgleda da je ekspert negde procitao da manja referentna kamatna stopa povecava privrednu aktivnost i broj kredita... malo je zanemario da je to zapravo kamata po kojoj centralna banka pozajmljuje komercijalnim bankam lovu i da bi uz tako malu stopu momentalno ostala bez svih sredstava. Обавезна резерва Укида се обавезна резерва банака на рок од 2 године. Након тога рока одредиће се колика ће бити обавезна резерва. На овај начин се отвара банкама маневарски простор за кредитну активност. Idealan recept da krediti postanu pristupacniji i da nasi gradjani poput Hrvata postanu prezaduzeni u kratkom roku. Dok svi strani i domaci strucnjaci hvala NBS kako je svojom politikom (pre svega u rezervama) smanjila prezaduzivanje privrede i stanovnistva i istovremeno napravila takvu stabilnost finansijskog trzista da ga svetska ekonomska kriza nije ni poljuljala, ovaj ekspert bi uradio potpuno suprotnu stvar... Слободно девизно тржиште Курс девиза се слободно формира на тржишту и НБС више неће интервенисати средствима из девизних резерви да брани девизни курс. Sa nesagledivim posledicama na nestabilnost trzista... Забрана задуживања и издавања гаранција Слободна трговина инвестиционим златом и сребром Девизне резерве Za ove "reforme" ne znam sta bi pesnik hteo da postigne njima... mozda ti znas? Кредити за извоз НБС кредитира извознике са каматом у висини до 3% годишње и откупљује девизне приливе извозника. Znaci NBS kreditira banke sa kamatom od 1% a izvoznike sa kamatom od 3%? 100 zaposlenih NBS ce pored svih svojih poslova da jos i procenjuje da li su ovi izvoznici kreditno sposobni? Centralna banka ce da se bavi kreditiranjem privrede? Ovaj ekspert je zaista vrhunski imbecil. Ostaje i donekle nejasno zasto poslovne banke ne bi uzele od Centralne banke kredit sa kamatom 1% i dale izvoznicima kredit sa kamatom od 2,5%, povoljniji od pomenutog... Платни промет Радно време НБС је 7 дана у недељи, електонско плаћање од 6-22 сата, провизија за плаћање иста током радног времена и могућност 32 клиринга током радног времена. Овом мером се убрзава проток новца и повећава ликвидност привреде. Sve ovo sa 100 zaposlenih? Samo u !До тада, можеш да овде контрираш свакоме и на свакој теми, можеш и да будеш упоран у томе, али то неће значити да си у праву. Nabavi ogledalo... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Znaci NBS kreditira banke sa kamatom od 1% a izvoznike sa kamatom od 3%? 100 zaposlenih NBS ce pored svih svojih poslova da jos i procenjuje da li su ovi izvoznici kreditno sposobni? Centralna banka ce da se bavi kreditiranjem privrede? Ovaj ekspert je zaista vrhunski imbecil.Ostaje i donekle nejasno zasto poslovne banke ne bi uzele od Centralne banke kredit sa kamatom 1% i dale izvoznicima kredit sa kamatom od 2,5%, povoljniji od pomenutog... Дај некоме ко је имао неко формално образовање из економских наука и рећи ће ти колико се само из овог поста види колико везе са економијом немаш. Колико, такође, немаш појма ни шта шкрипи и који монополи постоје у нашем банкарском сектору, и како уопште треба да протумачиш све оно што си прочитао. А што је опет само један део онога што дотични пише, а што ти нећеш ни да прочиташ, већ ћеш онако, отприлике, некоме да залепиш етикету да је имбецил, а први његов текст си прочитао када сам ти ја ископирао, и то си га читао са својим предубеђењем да је дотични шарлатан, и изврћеш оно што пише, како би се уклопило у твоје већ формиране ставове о њему. Понављам, ставове који су се формирали на основу неких нејасних параметара, само на основу личних утисака, вероватно због његовог тренутног политичког опредељења. А о његовим сам резултатима већ писао, и о резултатима његовог удружења, написао сам да знам за један случај где се исцимао и није успео јер се политика умешала, и ти си се за то ухватио, а да ниси прочитао да сам написао да је успео да раскине доста приватизација. То опет показује и како ти гледаш на своје саговорнике. А у вези овог горе цитираног дела конкретно, нисам видео да је Кинезима лоше, ово је ископирано од кинеза. Мислим чак и да Руси имају, али за Русе не могу да тврдим, само мислим да можда и они имају нешто слично. Такође, имаш и системе развојних банака, у које државе полажу своје девизне резерве, које касније кредитирају привреду, што је само други начин да држава преко својих девизних резерви утиче на тржиште. Дакле, да, врло је применљиво, и доказано у пракси. То што ти не знаш основе економије, а дајеш себи за право да критикујеш друге, више говори о теби. Ово отприлике важи и за све остало што си написао. Pa kolega, bar bi ti trebalo da znas da je ovo protivustavno i nezakonito... Али ми овај део није јасан. Који члан устава и који закон се крши? Који то члан закона спречава НБС да избаци девизну клаузулу? Који би то члан ког закона или устава спречио НБС да замрзне каматне стопе, на пример? Молио бих да ми цитираш конкретан члан из конкретног закона. Хвала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2012 nemoj da ga molis nista, samo spamuje temu bzvze, pravi se tu nesto pametan, a dok je Branko vrteo milione on je piskio u pesku Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Дај некоме ко је имао неко формално образовање из економских наука и рећи ће ти колико се само из овог поста види колико везе са економијом немаш. Koji to deo konkretno... eto, ti navodno znas ali u tvom odgovoru ne vidim objasnjenje kako ce NBS sa 100 zaposlenih, pored svih poslova jos i da se bavi kreditiranjem izvoza... doduse, nije sigurno iz njegovog programa da li ce uopste da se proverava kreditna sposobnost primaoca kredita i koliko je taj izvoyni posao dobar ili ce jednostavno NBS da da izvozni kredit svakome ko dodje i kaze "mame mi imam sjajan izvozni posao"... Za komentare o mom znanju i licnosti, kao i obicno, mozes da dobijes samo jedan veliki А у вези овог горе цитираног дела конкретно, нисам видео да је Кинезима лоше, ово је ископирано од кинеза. Мислим чак и да Руси имају, али за Русе не могу да тврдим, само мислим да можда и они имају нешто слично. Такође, имаш и системе развојних банака, у које државе полажу своје девизне резерве, које касније кредитирају привреду, што је само други начин да држава преко својих девизних резерви утиче на тржиште. Дакле, да, врло је применљиво, и доказано у пракси. То што ти не знаш основе економије, а дајеш себи за право да критикујеш друге, више говори о теби.Ово отприлике важи и за све остало што си написао. Evo bas gledam na sajtu kineske centralne banke cime se ona bavi... malo sam trazio i po netu... jel bi mogao da me uputis na neki izvor tj. da mi objasnis odakle ti ideja da kineska centralna banka kreditira izvoz? Razvojne banke su nesto sasvim drugo... ali necemo valjda i Dragasev program da tumacimo po sistemu sto je babi milo... on je govorio o centralnoj banci a ne o razvojnim bankama... Али ми овај део није јасан. Који члан устава и који закон се крши? Који то члан закона спречава НБС да избаци девизну клаузулу? Који би то члан ког закона или устава спречио НБС да замрзне каматне стопе, на пример?Молио бих да ми цитираш конкретан члан из конкретног закона. Хвала. да се направи ревизија свих уговора са девизном клаузом привредних субјеката и грађана, да се израчуна колико су динарских кредита узели привредни субјекти и грађани, колико је до сада кредита враћено у динарима, а преостали износи се репрограмирају у динарима са продужењем рока за 15 година за све узете кредите Ustav RS Pravo na imovinu Član 58. Jemči se mirno uživanje svojine i drugih imovinskih prava stečenih na osnovu zakona. Osnovna načela Član 82. Ekonomsko uredjenje u Republici Srbiji počiva na tržišnoj privredi, otvorenom i slobodnom tržištu, slobodi preduzetništva, samostalnosti privrednih subjekata i ravnopravnosti privatne i drugih oblika svojine. Sloboda preduzetništva Član 83. Preduzetništvo je slobodno. Preduzetništvo se može ograničiti zakonom, radi zaštite zdravlja ljudi, životne sredine i prirodnih bogatstava i radi bezbednosti Republike Srbije. Zakon o obligacionim odnosima Valuta obaveze Ĉlan 395 Ako novĉana obaveza glasi na plaćanje u nekoj stranoj valuti ili zlatu, njeno ispunjenje se može zahtevati u domaćem novcu prema kursu koji važi u trenutku ispunjenja obaveze. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 Ljudi, kako ne shvatate.Branko je vernik pa jos pravoslavac,pa na kraju i dverijan.Cim neki ateista/antiteista cuje za ovo on automatski odbacuje sve sto je vezano za takvog coveka.PREDRASUDE su tu najjace. Elem, Dveri ce pobediti,ne na ovim izborima.Na ovim izborima pobedu ce odneti trzisno-neoliberalni nastrojeni evropejci.Dveri ce preci cenzus.Nakon jos veceg pada standarda i propasti nase drzave narodu ce se konacno otvoriti oci.Tada na vlast dolaze Dveri sa jos nekoliko patriotskih grupa.Vecina gradjana ce biti odusevljeni.Ostali kao sto su Avocado,Juris,Ivica.... bice u strahu da dolaze crna i teska vremena devedesetih.Medjutim, nakon velikih i korenitih promena,drzava pocinje da jaca. Poljoprivreda naglo raste a sa njom i industrija i preduzetnistvo.Raste standard gradjana.Pored ekonomskih dolazi i do kulturoloskih promena.Jacaju moral,kultura, obrazovanost i podize se opsta civilizacijska vrednost naseg naroda na jedan mnogo veci nivo.Podsticace se radjanje tako da ce se povecati natalitet,jer ce se posebna sredstva izdvajati za porodilje i novorodjenu decu.Spoljna politika ce vise biti okrenuta ka drzavama koje preuzimaju vodjstvo na svetskoj sceni i koje su nam tradicionalno prijateljski nastrojene,naravno da ce saradnje biti i sa svim ostalim drzavama. Eto, tako ja vidim buducnost. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Март 17, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Март 17, 2012 nisu to predrasude to je ignorancija. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Март 17, 2012 Пријави Подели Написано Март 17, 2012 да се направи ревизија свих уговора са девизном клаузом привредних субјеката и грађана, да се израчуна колико су динарских кредита узели привредни субјекти и грађани, колико је до сада кредита враћено у динарима, а преостали износи се репрограмирају у динарима са продужењем рока за 15 година за све узете кредите Ustav RS Pravo na imovinu Član 58. Jemči se mirno uživanje svojine i drugih imovinskih prava stečenih na osnovu zakona. Osnovna načela Član 82. Ekonomsko uredjenje u Republici Srbiji počiva na tržišnoj privredi, otvorenom i slobodnom tržištu, slobodi preduzetništva, samostalnosti privrednih subjekata i ravnopravnosti privatne i drugih oblika svojine. Sloboda preduzetništva Član 83. Preduzetništvo je slobodno. Preduzetništvo se može ograničiti zakonom, radi zaštite zdravlja ljudi, životne sredine i prirodnih bogatstava i radi bezbednosti Republike Srbije. Zakon o obligacionim odnosima Valuta obaveze Ĉlan 395 Ako novĉana obaveza glasi na plaćanje u nekoj stranoj valuti ili zlatu, njeno ispunjenje se može zahtevati u domaćem novcu prema kursu koji važi u trenutku ispunjenja obaveze. И чекам и даље да ми кажеш како ови прописи које си навео ограничавају НБС да пропише овако нешто? Посебно јер је ЗОО лекс генералис, а уставна начела се не примењују директно? Посебно јер смо баш недавно изгласали Закон о заштити корисника финансијских услуга (лекс специјалис у овој области) који је сличне ствари већ одрадио (Конкретно, грађани су у једном одређеном периоду имали прилике да ревидирају своје већ потписане уговоре и определе се да ли ће задржати клизне услове из уговора, као и да ли ће и за коју валуту везати индексирање својих кредита, наравно, свака валута носи одређену каматну стопу)? Ако су ове ствари, улазак у услове уговора, који су састављени под једним условима, и ретроактивна примена закона на већ постојеће уговоре мања од замрзавања камата, на пример, или на измену валутне клаузуле, е, онда, у реду, свака част. И посебно јер би се то односило на рате које још увек нису доспеле, дакле без ретроактивног дејства закона? Тако да и од мене имаш један из тумачења правних норми. И још један јер лекс генералис примењујеш на ситуацију у којој се лекс генералис примењује само у случају да нема одговарајућих одредби, којих је у овом сектору сасвим довољно. А што се осталог тиче, остајем при оном што сам рекао. Распитај се, одбаци предрасуде, заиста прочитај нешто о некоме пре него што га критикујеш, па онда можемо и да разговарамо. Посебно јер те до сада нисам доживљавао тако површног каквим си се овде показао. Када кренеш у разговор овако, делујеш као они имбецили који себи дозвољавају да пљују, рецимо, Смиљу Аврамов или Косту Чавошког, иако појма немају о чему дотични причају, само из разлога јер се налазе на супротној политичкој опцији. Овако се разговор претвара у контрирање ради контрирања. Није ми циљ да водим такве разговоре. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука