Uscanac Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 P jel imamo istorijskih osnova i legitimno pravo da pokoljemo ili proteramo hrvate bosnjake i makedonce i okupiramo deo hrvatske, deo makedonije deo boesne. Posto da bi se ostvarilo to "legitimno i istorijsko pravo" ti moras to da uradis. Ne postoji drugi nacin. Imamo. Kako je nastala ta Hrvatska, Bosna, Crna Gora? I to nije bilo pre milion godina,nego juce. Niko ne poziva na rat, na ubijanje, samo na drzavni interes koji ne mora biti ostvaren u ovom veku ili milenijumu, ne mora biti nikad ostvaren ali mu treba teziti. Imamo jakih istorijskih osnova, a imamo i pravnih osnova samo pravo nije moja jaca strana i to pitanje izbegavam da potezem. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 hahhaha ne nego Boze me sacuvaj...hahah ne nego im Seselj naredio da ne donesu presudu da bi mogao da uzme pare,joj bre/. Opet ti ad homenime, izmisljotine.. gde sam ja rekao "naredio" ..... rekao sam da koristi sve moguce procesne nacine da odlozi donosenje presude. Ti si taj ovde koji teorise da hag ne moze da mu presudi kad mu se cefne.... vec odlaze da kaze "kriv je" ..... pazi bogati.. sio mu ga djura... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 bez ikakve uvrede, ovo ti je ekstremno povrsno shvatanej umetnosti. Umetnost nije tu da zabavi, niti da povladjuje ukusu posmatraca. U umetnosti se zna tacno, ako napravis delo s namerom da ga sto vise ljudi vidi i da ga sto bolje i masovnije prodas to onda nije umetnost nego sund. Umetnost je najprostije receno ljudska potreba za kreativnim izrazavanjem. Kreativnost nema ikakvih dodirnih tacak ni sa lepim ni sa ruznim, te kategorije u umetnosti ne postoje (nije se rodio taj umetniik koje ce za ma koje delo reci da je ruzno...). Upravo zato ljudi gledaju modernu umetnost i zgrazavaju se jer zadojeni kulturom kica ocekuju da im umetnicko delo povladjuje i da im se svidi. Umetnost bas boli uvo da li ce da ti se svidi, to joj nije ni u najmanjoj nameri. Umetnicko delo gledas ocima kreativnosti... gledas na koji nacin to delo komunicira sa tobom. Uumetnost je za svakoga jer umetnicko dela nastaje posmatranjem, Umetnik tek daje svoj predlozak, svoju misao i svoju energiju a sta ces ti sa tim delom da radis dok ga gledas je tvoja subjektivna stvar... i moja... i Mladenova... i Miloseva... svako ce od nas posmatrati drugacije... Надахнуто схватање уметности. Само што заборављаш да постоји уметност прављена са тачно одређеном сврхом, врло често политичком сврхом. Дело о коме сте расправљали толико жустро је, можда и ненамерно, прављено са одређеним политичким циљем, у време пораза Стамболићеве струје у КП Србије која није хтела толико лако да се преда, а из које су касније изашле скоро све "демократске" патрије у Србији, у мањој или већој мери. Такво дело назвати уметношћу јесте бласфемија. Ни ти ни ја нити било ко овде не зна тачно шта је писац хтео да каже, јер представа никада више није играна, нити ће се играти, али не знам на основу чега тако смело закључујеш да се није радило о простој политичкој провокацији, са одређеним циљем делегитимизације историјских фигура, које су у међувремену постале симболи и које су одавно надрасле своју људску или историјску димензију. Само да те подсетим да је и то сасвим редовно и познато средство борбе против суштине бића једног народа (не, није параноја, ово је политика и историја). Ако је неко имао стварну потребу да Светог Саву прикаже као обичног човека, могао је то, али је притом могао користити познате и проверене, неутралне историјске изворе. Епископ кога си пре пар страна поменуо је имао разлога да га клевеће, уколико је прича истинита, тако да се у његову кредибилност може сумњати, сасвим оправдано. Верујем да си и сам упознао људе које су провлачили по новинама. Ја јесам, и сушта су супротност онога што се пише о њима (о некима од њих, заправо). И тај епископ, чији су наводи, уколико су уопште истинити и историјски потврђени, може бити једноставно старија верзија Курира и ништа више. На томе заснивати историјски суд о некој личности је као заснивати критику медицине на мишљењима ликова који лече магнетима и висковима. Uscanac, Плутон, Volim_Sina_Bozjeg and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
МилошБГ Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Da i to je pravo pitanje. Velika Srbija je projekat koji radikali i Seselj nisu zagovarali u smislu sad uzimamo puske i idemo da zauzimamo sve teritorije,nego kao teznju da se opet ujedine srpske zemlje,teznji koja ce se mozda desiti za 10 godina,mozda za 100,mozda i nikad. Kao sto su siptari na Kosmetu imali teznju tu i ostvarili su je jer su u tom trenutku imali za saveznike svetske sile koje vode glavnu rec,sto ne znaci da recimo Srbima se nece osmehnuti ta mogucnost nekad...dakle to nije nikakav poziv na rat ili ako jeste onda su pozivi na rat i oni sto pozivaju Vojvodinu republiku i Crnogorci koji su se godinama pozivali na sopstvenu drzavu i to na kraju ostvarili itd itd itd Uscanac је реаговао/ла на ово 1 Христос воскресе из мертвих,смертију смерт поправ и сушчим во гробјех живот даровав Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 P jel imamo istorijskih osnova i legitimno pravo da pokoljemo ili proteramo hrvate bosnjake i makedonce i okupiramo deo hrvatske, deo makedonije deo boesne. Imamo. Kraj teme. пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Каква глупост човече, Шешељ манипулише међународним судом... шта пишеш ти? Pisem ono sto je istina. Seselj je namerno koristio svaki moguci krivicno procesni aspekt da bi odlagao sudjenje sto duze. Dakle nije Hag korostio nego seselj.... oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Pisem ono sto je istina. Seselj je namerno koristio svaki moguci krivicno procesni aspekt da bi odlagao sudjenje sto duze. Dakle nije Hag korostio nego seselj.... Све и да јесте тако (не знам) да ли има икаквог оправдања држати неког у притвору толико дуго? Мислим да се у уџбенику за Људкса права сматра да се, иако све зависи од случаја до случаја, може рећи да сваки притвор дужи од 5 година представља повреду права на суђење у разумном року. Volim_Sina_Bozjeg and nana је реаговао/ла на ово 2 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Све и да јесте тако (не знам) да ли има икаквог оправдања држати неког у притвору толико дуго? Мислим да се у уџбенику за Људкса права сматра да се, иако све зависи од случаја до случаја, може рећи да сваки притвор дужи од 5 година представља повреду права на суђење у разумном року. Погледајмо и дубље слику о шешељу и Србији. Нигде није било више међународно правних преседана него ли у свему што има везе са Србијом. Можда личи на казну једног целог народа? Не знам а волео би да знам. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Nije on nikakav sin, nego si ti duduk koji ne kapira umetnost. Јесте никакав син је. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Kraj teme. Си имао неки одбој од лего коцкица кад си био мали? Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Ако је неко имао стварну потребу да Светог Саву прикаже као обичног човека, могао је то, али је притом могао користити познате и проверене, неутралне историјске изворе. Па ту им је био мали проблем,јер како то уклопити са антисрпством.? RYLAH, Плутон and nana је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Надахнуто схватање уметности. Само што заборављаш да постоји уметност прављена са тачно одређеном сврхом, врло често политичком сврхом. Дело о коме сте расправљали толико жустро је, можда и ненамерно, прављено са одређеним политичким циљем, у време пораза Стамболићеве струје у КП Србије која није хтела толико лако да се преда, а из које су касније изашле скоро све "демократске" патрије у Србији, у мањој или већој мери. Ja jdnostavno ne zelim da verujem daje to istina. Iza te predstave stoje isti oni umetnici kojima smo se divili i pre nje i posle nje. Kovacevic, Lausevic, Bercek, Cvejic... Politicko kidnapovanje umetnosti se desava kad dodju neki "novi" pa krenu da sprovode svoju kulturnu samovolju. Zasto da sumnjam u ove ljude koji su dokazano veliki umetnici i ciji je rad dokazano iznad politike (umetnicki rad ne privatni)? Nemam osnova da tvrdim tako nesto, vec mi prosto, eto, nije logicno... Zasto bi Bercek, Cvejic ili Lausevic pristali da imaju nesto sa predstavom koja ima jasan politicki cilj? Umetnici (oni pravi) beze od takvih "projekata" glavom bez obzira (ne svi naravno) i ne vidim zasto bi ovde svi pristali na taj podmukli cilj... Zasto kovacevic nije pisao jos takvih drama? Njegove drame su zestoko socijalno angazovane ali to je njegov nacin kritike ne neki zaverenicki plan da "unisti srpstvo, srbiju i svetosavlje"? Такво дело назвати уметношћу јесте бласфемија. Ni ta rec ne postoji u umetnosti. Само да те подсетим да је и то сасвим редовно и познато средство борбе против суштине бића једног народа (не, није параноја, ово је политика и историја). Ovo ne moras da me podsecas. Ovo je jedna velika istina i problem sa kojim se suocavamo i dan danas i umesto da ga resavamo mi gubimo energiju na gluposti, paranoje, pogresne konstrukcije i kompleksaske nacionalsiticke projekcije. Ja sam jedan period svog zivota bio saradnik u nasoj sluzbi bezbednosti (jeste, ja, mracnjak) i upravo sam bio u tesnom kontaktu sa problematikom koju si ovde pomenuo i samo ti mogu reci da je problem mnogo kompleksniji i ozbiljniji nego sto mozete pretpostaviti, ali u ovoj predstavi nema ni zrna od toga... Ако је неко имао стварну потребу да Светог Саву прикаже као обичног човека, могао је то, али је притом могао користити познате и проверене, неутралне историјске изворе. Епископ кога си пре пар страна поменуо је имао разлога да га клевеће, уколико је прича истинита, тако да се у његову кредибилност може сумњати, сасвим оправдано. Ne. Verujem da to nije bio cilj predstave. Predstava nije dokument, kao sto utvrdismo predstava je umetnicko delo. Lik nekog coveka moze da bude uzet kao inspiracija za kreativni postupak, nista vise... Kao kad uzmes i napravis predstavu u kojoj su glavni likovi Pepeljuga, Seselj i ruzno pace i svi sede u kupeu voza i pricaju dogodovstine iz bajki... Ili ti ja dam flasu, lamelu i papucu i kazem ti da napravis humanoidnu figuru od toga a onda dodju papucari i optuze te da ti je jedini cilj bio da izvredjas papuce... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 И тај епископ, чији су наводи, уколико су уопште истинити и историјски потврђени, може бити једноставно старија верзија Курира и ништа више. На томе заснивати историјски суд о некој личности је као заснивати критику медицине на мишљењима ликова који лече магнетима и висковима. OK. Neka bude. Od onih 7-8 tacaka koje sam naveo jedna nije kredibilna... ali poenta ostaje. Sveti Sava je mogao da bude sasvim obican covek sa savim obicnim zeljama i potrebama... I mogao je da bude i gej. (mogao) пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Kraj teme. Ау брате па прочита ли ти шта каже човек уопште? очигледно је да се лоше изразио, мислио је да имамо историјског основа да тежимо идеји уједињених српских земаља.После је дословно рекао да није за рат и насиље... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Новембар 11, 2014 Пријави Подели Написано Новембар 11, 2014 Па ту им је био мали проблем,јер како то уклопити са антисрпством.? Jedan od nacina lecenja povredjenog ega i sujete je izmisljanje neprijatelja jer tako sebi dajemo na vaznosti i stvaramo privid da zapravo i jesmo vredni (cim neko hoce da "nas unisti". Sto smo bezvredniji to je potreba za paranojom veca... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука