Драган_Петровић Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 ne sumnjaj, kordun drzi do rijeci, slobodno se javi kada hoces, to vazi za svakog forumasa, resursa ima dosta i mogu da ih prosirujem jer je cloud u pitanju, drago mi je da se forumasi interesuju za te stvari, pogotovo ako bi sutra imali neke koristi od toga, bilo bi mi zadovoljstvo jos vece! Ја се одавно намерачио да се бацим озбиљније у те воде али чељад малена, траже своје, па сад стагнирам. Бар сад знам ко ми може и жели помоћи у томе када дође вријеме. Хвала за понуду. kordun је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 12 minutes ago, Иван ♪♫ рече Mislim da ima klauzulu da i svaki derivat gpl proizvoda mora naslediti istu licencu (tj. gpl). Ово је питање за правнике, тако да ово моје мишљење требаш да узмеш са огромног резервом, али мислим да сајтови (у смислу садржаја) не морају да буду под том лиценцом, али да теме и њихове модификације морају. Узми на пример неку библиотеку која је под GPL. Ако је твој програм само динамички линкoван са том библиотеком, онда тај производ не мора да буде под GPL, тј. не мораш да отвориш код. Али ако твој производ испоручује у себи ту библиотеку, онда мора да буде под GPL. Компликовано... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 3 minutes ago, Плутон рече Аутор софтвера се не слаже. I’ve spent a third of my life building software based on Stallman’s four freedoms, and I’ve been astonished by the results. WordPress wouldn’t be here if it weren’t for those freedoms, and it couldn’t have evolved the way it has. The Four Freedoms procitaj treci pasus: https://wordpress.org/about/license/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 3 minutes ago, Плутон рече Аутор софтвера се не слаже. I’ve spent a third of my life building software based on Stallman’s four freedoms, and I’ve been astonished by the results. WordPress wouldn’t be here if it weren’t for those freedoms, and it couldn’t have evolved the way it has. The Four Freedoms procitaj treci pasus: https://wordpress.org/about/license/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juanito Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 4 minutes ago, Плутон рече Аутор софтвера се не слаже. Ко год се слагао или не, моје лично мишљење је да је GPL лиценца катастрофа. Ако желите да отворите свој код, користите неку флексибилнију лиценцу, као што је Apache или MIT. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 2 minutes ago, Иван ♪♫ рече procitaj treci pasus: https://wordpress.org/about/license/ Слажем се са овима из Вордпреса - теме, додаци и остало треба да буду под GPL. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 32 minutes ago, Иван ♪♫ рече Uh, uh, taj GPL, ima malo nezgodne implikacije. Mislim da ima klauzulu da i svaki derivat gpl proizvoda mora naslediti istu licencu (tj. gpl). nisam siguran u kojoj tacno gpl verziji, verovatno i u svim. Sto znaci da striktno legalno gledano svaki WP sajt mora biti GPL. Zato je postoji LGPL. WP treba da je pod LGPL. svaki derivat GPL licence mora imati GPL licencu, smisao je u sljedecem, ne mozes ti koristiti djelove necega sto ima GPL licencu i onda to prodavati na trecoj strani kao svoj proizvod, time si prekrsio prava autora koji su to radili da bude besplatno uz uslove koji su navedeni u GPL. WP sam je GPL, ali recimo teme za njega ne moraju biti, zato i imas premijum teme koej se placaju, one se ne prodavaju skupa sa WP, vec su samo dodatak za njega, medjutim ako oces da svoj proizvod nudis u okviru wordpress zajednice onda ta zajednica zahtjeva GPL licenciranje, tako sve te teme koje promovira sama WP zajednica su GPL. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Април 16, 2016 Пријави Подели Написано Април 16, 2016 46 minutes ago, kordun рече WP sam je GPL, ali recimo teme za njega ne moraju biti, zato i imas premijum teme koej se placaju, one se ne prodavaju skupa sa WP, vec su samo dodatak za njega, medjutim ako oces da svoj proizvod nudis u okviru wordpress zajednice onda ta zajednica zahtjeva GPL licenciranje, tako sve te teme koje promovira sama WP zajednica su GPL. И плаћене теме и додаци су под GPL (као нпр. оне из Шуме тема тј. Themeforest-а и сл.). Суштина GPL и уопште идеје слободног софтвера није у томе да софтвер буде бесплатан, већ у слободи (нисам либертаријанац, ал' волим да погледам, хе хе). “free” as in “free speech,” not as in “free beer” Tу је српски језик мало погоднији од енглеског. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sanja Т. Написано Август 4, 2016 Пријави Подели Написано Август 4, 2016 Da li moze neko da mi pomogne da Win 7 home premium, 64 bit, sa Nemackog prebacim na Srpski ili Engleski jezik? Nemam u kompu , tamo dole u keyboard and languages, opciju da zamenim. Ima samo za tastaturu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
19горан80 Написано Август 5, 2016 Пријави Подели Написано Август 5, 2016 windows 7 ili windows 8...prednosti i mane ... prosecan korisnik (filmovi,jutjub,citanje...ne igrice,ne programiranje) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 22, 2016 Пријави Подели Написано Септембар 22, 2016 da li moze sa google drive-a da se kopira ili stampa dokument...? ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Октобар 16, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 16, 2016 Не могу да отворим фајлове, помагајте. Пише "This file came from another computer and might be blocked to help protect this computer". Пробала сам све, унела шта треба у regedit, изменила group policy, подесила full acces - ништа не вреди. Ако не желите да мој добри, бели лаптоп заврши у комадима одговорите сада на овај пост, или ме контактирајте на пп. Хвала. "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 21, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2016 On Sunday, October 16, 2016 at 21:18, Џуманџи рече Не могу да отворим фајлове, помагајте. Пише "This file came from another computer and might be blocked to help protect this computer". Пробала сам све, унела шта треба у regedit, изменила group policy, подесила full acces - ништа не вреди. Ако не желите да мој добри, бели лаптоп заврши у комадима одговорите сада на овај пост, или ме контактирајте на пп. Хвала. Koji su fajlovi u pitanju - npr. slike, tekst, video...? Џуманџи је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 21, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2016 On Friday, August 05, 2016 at 22:03, 19горан80 рече windows 7 ili windows 8...prednosti i mane ... prosecan korisnik (filmovi,jutjub,citanje...ne igrice,ne programiranje) Pitanje je malo starije, ali nema veze. Windows 7 (po mogucstvu 64-bitni, sto znaci ako ti je RAM 4+ GB velicine), bez ikakvog razmisljanja, 8-cu zaobidji u sirokom luku. "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 21, 2016 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2016 On Thursday, September 22, 2016 at 22:50, JESSY рече da li moze sa google drive-a da se kopira ili stampa dokument...? Trebalo bi da moze oba, nisam koristio servis do sad nesto cesto, ali daj link ako imas neki konkretni, pa da pogledamo... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука