Jump to content

Младен Обрадовић: Нисам ја крив за насиље, него власт

Оцени ову тему

Препоручена порука

Историја се понавља...само то запамтите...

Невероватно је како у тренутку заборавиш историју коју смо имали са фашистима...

Катодна цев све трпи, а интернет свакога.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 227
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Какве везе има фашизам са било чим..осим режима на власти који се понаша фашистички?

Иако из искуства знам да је теби џабе било шта објашњавати, ево за неупућене:

Списак удружења која се препоручују на званичној веб-страници Образа, речју и сликом:

Noua Dreapta (Румунија)

Постављена слика

Slovenska Pospolitost (Словачка)

Постављена слика

Renouveau Français (Француска)

Постављена слика

Forza Nuova (Италија)

Постављена слика

Постављена слика

La Falange (Шпанија)

Постављена слика

Постављена слика

Narodowe Odrodzenie Polski (Пољска)

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

0212_rolleyes  

confused sFun_bat sFun_bat

све би ја ово на Соколац (лудница за најтеже случајаве бивше ЈУГ ) па нек изволе тамо да лудују, како  се пробудиш тако таблета спаваш три дана и опет "Ајмо Јово на ново"...  4chsmu1 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Има и других слика...

Ајде сада реци шта је то лошије у програму фашистичке странке мусолинија (чији су оснивачи били неки угледни Јевреји из Италије) за разлику од сада демократске странке и спс коалиције?

0212_rolleyes

Фашизам своје име и симболе води из културе и традиције Римског царства. У Старом Риму је постојао обичај да док војска маршира један војник носи испружен свежањ прућа (fascio) у који је забијена секира. Иначе, римски ликтори су такође носили тај свежањ. Значење овог симбола је следеће: један прут/појединац је слаб и безначајан, али ако је везан у сноп/заједницу са осталим прутовима/појединцима, онда сноп/заједница постаје несаломив. Такође, сноп је много јачи него сам збир прутова. Секира у снопу такође има прилично јасно значење. Она делује као да уједињује прутове у тај сноп и ако неки од прутова/појединац "штрчи" односно ако је неки појединац "неподобан", секира/државна власт је ту да га "поткрати"/елиминише.

Иначе у Италији, антисемитизам је званично одбачен прије 1934 године и тек 1938. Мусолини прихвата и уводи због притисака од стране нациста и Хитлера

А разлог сарадње је јер се све наведене организација залажу за европу нација...и шта је лоше у томе?

Свако у своју државу и чича мича готова прича..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Има и других слика...

Којих?

Ајде сада реци шта је то лошије у програму фашистичке странке мусолинија (чији су оснивачи били неки угледни Јевреји из Италије) за разлику од сада демократске странке и спс коалиције?

0212_rolleyes

А разлог сарадње је јер се све наведене организација залажу за европу нација...и шта је лоше у томе?

Апсолутно ништа, осим што иза тог програма стоји идеологија која на нас словене гледа као на нижу расу коју треба истребити, и због које је око милион Срба побијено у Другом светском рату (да не помињем остатак света)...

И пре Другог светског рата су се фашисти залагали за националне државе, за отаџбину, против хомосексуалаца (мада и је и те како било у њиховим редовима, а има их и сада), па сви знамо како се то завршило...

Црни Михаило, претке су нам обојици убијали и клали они што се поздрављају овим поздравом, а ти питаш шта лоше има у томе...

Преци ти се у гробу преврћу, Михаило...

Подели на овим сајтовима

Има и других слика...

0212_rolleyes

Фашизам своје име и симболе води из културе и традиције Римског царства. У Старом Риму је постојао обичај да док војска маршира један војник носи испружен свежањ прућа (fascio) у који је забијена секира. Иначе, римски ликтори су такође носили тај свежањ. Значење овог симбола је следеће: један прут/појединац је слаб и безначајан, али ако је везан у сноп/заједницу са осталим прутовима/појединцима, онда сноп/заједница постаје несаломив. Такође, сноп је много јачи него сам збир прутова. Секира у снопу такође има прилично јасно значење. Она делује као да уједињује прутове у тај сноп и ако неки од прутова/појединац "штрчи" односно ако је неки појединац "неподобан", секира/државна власт је ту да га "поткрати"/елиминише.

Докле год  у срцу човековом допире национализам,до тог места Христос не може да уђе у срце,запамти то.О томе говори и старац Софроније у својим посланицама,он је добро знао колико је за људску душу и срце погубан нездрав национализам,етнофилитизам.

Волети своју земљу,значи,волети сваки њен камен,чувати своју веру и предање,преносити љубав на своју децу,али то не значи,палити,рушити,ширити мржњу,јер код таквих осећања мала је граница од национализма до фашизма.

Ако мене сећање добро служи,једно време је Образ имао на свом званичном сајту линкове до разних фашистичких организација?Да ли је тако било пре неку годину?Не знам сада,нисам одавно ни била на њиховом сајту.

Није то брате чича-мича и готова прича,него је чича-мича и крвопролиће.

Лично,жао ми је што је наша омладина завршила иза решетака и што се све оно десило да би једва пар стотина болесника и блудника прошетало Београдом.То ником није на понос,на силу су изгурали ове године ту параду,брука једна.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Апсолутно ништа, осим што иза тог програма стоји идеологија која на нас словене гледа као на нижу расу коју треба истребити, и због које је око милион Срба побијено у Другом светском рату (да не помињем остатак света)...

И пре Другог светског рата су се фашисти залагали за националне државе, за отаџбину, против хомосексуалаца (мада и је и те како било у њиховим редовима, а има их и сада), па сви знамо како се то завршило...

Црни Михаило, претке су нам обојици убијали и клали они што се поздрављају овим поздравом, а ти питаш шта лоше има у томе...

Преци ти се у гробу преврћу, Михаило...

бркаш нацизам и фашизам...што је нормално јер ти је знање нула из те области..

Ако имаш нешта против неке идеологије бар се потруди да научиш основе..

Иначе за твоју информацију.. ја нисам ни фашиста ни нациста...само ме нервирају паушални и не проверени коментари о некој теми...

Моје претке су сачували од арбанаса и усташа баш ти Италијани фашисти...као и многе Србе по далмацији које су продали демократи на крају и оставили на нож усташама...овим савременим демократским..који ослобађају Пруду,Насера и арбанашке терористе а суде Младену...

Значи Брате..посебно у политици и идеологији није све црно-бело...

Нас је убијала и ЕУ и НАТО...па ти то баш и није неки проблем...

А посебна тема је да ми Срби нисмо словени већином..и да су словени аријевци..као и германи... значи иста раса...

Проучи мало СССР и Хитлерове споразуме...и зашто је пукла тиква између нациста и комуниста који су имали одличну сарадњу...

Имаш пример напада нациста на Краљевину Југославију и помоћ коју су им пружили Југословенски комунисти...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Докле год  у срцу човековом допире национализам,до тог места Христос не може да уђе у срце,запамти то.

О томе говори и старац Софроније у својим посланицама,он је добро знао колико је за људску душу и срце погубан нездрав национализам,етнофилитизам.

Волети своју земљу,значи,волети сваки њен камен,чувати своју веру и предање,преносити љубав на своју децу,али то не значи,палити,рушити,ширити мржњу,јер код таквих осећања мала је граница од национализма до фашизма.

Ако мене сећање добро служи,једно време је Образ имао на свом званичном сајту линкове до разних фашистичких организација?Да ли је тако било пре неку годину?Не знам сада,нисам одавно ни била на њиховом сајту.

Лично,жао ми је што је наша омладина завршила иза решетака и што се све оно десило да би једва пар стотина болесника и блудника прошетало Београдом.То ником није на понос,на силу су изгурали ове године ту параду,брука једна.

Ма немој...

Реци то Св.Сави...и Св.Немањићима..и многим Св.Србима националистима...

..ја сам добро свестан Хришћанства и Богу Божије..Цару Царево...

Патриотизам и Национализам нису ништа лоше...и понављам.. Црква је опстала захваљујући НАЦИОНАЛИСТИМА...у свим комунистичким земљама...а данас пере руке од истих...

А тако је било и пред 2 св.рат...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Моје претке су сачували од арбанаса и усташа баш ти Италијани фашисти...као и многе Србе по далмацији које су продали демократи на крају и оставили на нож усташама.

твоје као и моје спасао је Војвода Момчило и његови споразуми са Италијанима, нећеш рећи а су нас пазили јер су нас вољели а из љубави су нам земљу окупирали, баш је њих било  брига шта ће и као бити ал када у окупираној територији имаш непријатељски настројену  ДИВИЗИЈУ гледаћеш да ако може да се не дирате...

Подели на овим сајтовима

Моје претке су сачували од арбанаса и усташа баш ти Италијани фашисти...као и многе Србе по далмацији које су продали демократи на крају и оставили на нож усташама.

твоје као и моје спасао је Војвода Момчило и његови споразуми са Италијанима, нећеш рећи а су нас пазили јер су нас вољели а из љубави су нам земљу окупирали, баш је њих било  брига шта ће и као бити ал када у окупираној територији имаш непријатељски настројену  ДИВИЗИЈУ гледаћеш да ако може да се не дирате...

У мом селу на КиМ-у...које је било под Италијанском управом...су спасили Италијани без икаквог споразума...као и многе Четнике у ЦГ....

Читаво време су чували Србе..у Ибарском Колашину...а оружије нису никада износили ван касарне...без преке потребе...

А Војвода Момчило је од Италијана добијао и наоружање...и сву логистику..

Постоје Немачки документи о томе..где се тражило од Италијана да прекину сарадњу...што су они одбијали...

+ хиљаде Србских избеглица из територија које су биле под окупацијом усташа..које су примали Италијани...а са друге стране Недићева и Љотићева СДС и СДК који су прелазили Дрину и пружали одступницу у борби са усташама док се збегови не пребаце...у ужу Србију...

Мало учи Брате историју од народа...који је преживео све то...

п.с

А посебна тема је споразум Италије и Србије о евентуланом расељавању арбанаса у Етиопију...која је требала да крене 1944 године...под изговором о потреби радне снаге...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Докле год  у срцу човековом допире национализам,до тог места Христос не може да уђе у срце,запамти то.

О томе говори и старац Софроније у својим посланицама,он је добро знао колико је за људску душу и срце погубан нездрав национализам,етнофилитизам.

Ма немој...

Реци то Св.Сави...и Св.Немањићима..и многим Св.Србима националистима...

..ја сам добро свестан Хришћанства и Богу Божије..Цару Царево...

Патриотизам и Национализам нису ништа лоше...и понављам.. Црква је опстала захваљујући НАЦИОНАЛИСТИМА...у свим комунистичким земљама...а данас пере руке од истих...

А тако је било и пред 2 св.рат...

Патриотизам и Национализам нису ништа лоше и подразумевају се код нормалног човека али без девијација.

Црква је опстала захваљујући Њеној Глави,Господу Исусу Христу који је рекао да је ни врата пакла неће надваладти.

Србска мајка кад је испраћала синове у рат,говорила им је:

"Оца немате да вас испрати,погинуо је,зато вас испраћам ја.Са мртвог не скидајте јер и то је нечији син".

5000 заробљених Срба у Немачкој су после ослобођења делили бомбоне немачкој деци.Остала је слика светлописана када Србин са штаком у рукама држи палмину грану и прави хлад бугарском рањеном војнику.

То је мој брате мили патриотизам и национализам.Срби су народ већи од Ромеја,виши од храстова,како сам и записала у једној песми,али Срби никад нису били нити ће бити фашисти.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Патријотизам и Национализам нису ништа лоше и подразумевају се код нормалног човека али без девијација.

Црква је опстала захваљујући Њеној Глави,Господу Исусу Христу који је рекао да је ни врата пакла неће надваладти.

Србска мајка кад је испраћала синове у рат,говорила им је:

"Оца немате да вас испрати,погинуо је,зато вас испраћам ја.Са мртвог не скидајте јер и то је нечији син".

5000 заробљених Срба у Немачкој су после ослобођења делили бомбоне немачкој деци.Остала је слика светлописана када Србин са штаком у рукама држи палмину грану и прави хлад бугарском рањеном војнику.

То је мој брате мили патриотизам и национализам.Срби су народ већи од Ромеја,виши од храстова,како сам и записала у једној песми,али Срби никад нису били нити ће бити фашисти.

Слажем се све..посебно задњи део..и то нико и не говори..нити је Образ фашистички..

..ја сам против било какве идеологије...и свака идеологија ми је страна..посебно јер сам Србин и Хришћанин...али национализам није ни идеологија ..већ борба за опстанак нације и државе..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Моје претке су сачували од арбанаса и усташа баш ти Италијани фашисти...као и многе Србе по далмацији које су продали демократи на крају и оставили на нож усташама...овим савременим демократским..који ослобађају Пруду,Насера и арбанашке терористе а суде Младену...

Значи Брате..посебно у политици и идеологији није све црно-бело...

Нас је убијала и ЕУ и НАТО...па ти то баш и није неки проблем...

Наравно да ни у идеологији није све црно-бело, али црно не може бити бело, па ма колико с ти упињао да то докажеш...

Иначе - усташе, које си поменуо, нису били демократе, него фашисти, нацисти и националисти...

И још једном - одакле теби то да сам ја на страни ЕУ и НАТО? Већ други или трећи пут ми подмећеш такве ствари...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...