Ратко :( Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Хвала свима који су вечерас били са нама... Спремите се веома брзо за "Севдах бејбe"... Е, па стварно си лик, оче Иване. Хаха, браво! ganc novi funnnk МАРКО Мaленчић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Само Саша Поповић долази у обзир! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 БС је као и увек био на висини задатка! Бартендаз је реаговао/ла на ово 1 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Мај 7, 2020 Пријави Подели Написано Мај 7, 2020 Феђин недавни интервју: Feđa Bgd sindikat: Neću da budem Vučićev korisni idiot - NOVA portal NOVA.RS Цитат Da li možete da prokomentarišete ili bar uporedite stanje crkve u CG i Srbiji, te napade tokom epidemije koji se ne pamte ni u jeku nekih mnogo zaraznijih bolesti, da li iza toga stoji nešto drugo? – Nisam neki veliki poznavalac unutrašnjih crkvenih pitanja, da bih mogao da nastupam kao neki verski analitičar, a kakvih je danas dosta u Srbiji. Ono što sam uspeo da shvatim je to da SPC nije hijerarhijski striktno uređena kao nrp. katolička crkva, već da u njoj postoji visoki stepen demokratije i pravo da svaki episkop iznosi sopstveno mišljenje, dok god ono nije u suprotnosti sa zvanišnim stavom Crkve koji je usvojen od svih na Saboru. Napadi na SPC tokom vanrednog stanja su bili užasni do te mere da su neki ljudi iskazivali otvorenu mržnju prema Crkvi i vernicima. U ovoj eri zaštite ljudskih prava, tolerancije i političke korektnosti, danas se jedino toleriše da si netolerantan prema pravoslavlju. Iznenađuje izostanak reakcije državnih organa da osude takvo necivilizovano ponašanje. Zbog toga smatram da je ovo bila jedna organizovana akcija da se našteti ugledu SPC, čija je popularnost i autoritet još porastao nakon litija u Crnoj Gori. Sve to treba posmatrati i na širem planu, kao deo viševekovnog rata koji Zapad vodi protiv Rusije oko podele uticaja na Baklanu ili ono što se u istoriji naziva “Istočno pitanje”. U tom svetlu je Srbija uvek bila posmatrana od strane zapadnih sila kao prethodnica ruske ekspanzije na južne morske obale, bez obzira na to što smo mi veći deo svoje istorije nastojali da budemo deo Zapada. Tako je i danas. Цитат Da li možete da uporedite vaše zasluge sa na primer zaslugama predsednika Vučića kog je patrijarh Irinej odlikovao ordenom Svetog Save, da li je to uopšte odlikovanje kojim treba da se odlikuje državnik kakav je Vučić, te ako možete da se osvrnete na izjavu Gorana Vesića da se Aleksandar Vučić za svoj narod bori kao Sveti Sava u svoje vreme? – Lično nisam siguran da li smo mi dostojni odlikovanja, a isto tako ne znam ni koja su to Vučićeva dostignuća koja zaslužuju tako visoko priznanje. On sad kad bi otišao s vlasti bi ostao upamćen da je za njegovog vakta bio potpisan Briselski sporazum i da je 2020. godine zabranio narodu proslavu Vaskrsa. To svakako nisu tekovine Svetosavlja. Taj orden jedino mogu da posmatram kao neku opomenu i ohrabrenje da se ne počini nacionalna izdaja Kosova i Metohije. Smešno mi je to poređenje Vučića i Svetog Save, koje može biti samo odraz poltronstva i nepoznavanja istorije. Sveti Sava je bio čovek koji se odrekao plemićke titule da bi služio Bogu i narodu. Za Vučića mi deluje da bi se on odrekao i Boga i naroda samo da bi zadržao titulu. Драшко, Mardarije and Н И Н Е је реаговао/ла на ово 3 Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука