Jump to content

У сусрет Задушницама - Јесмо ли се занимали за своје претке? Oni žive u nama

Колико колена свог породичног стабла знате уназад?  

20 члановâ је гласало

1. 1. Колико колена свог породичног стабла знате уназад?

• 1
      0
    • 2
      1
    • 3
      7
    • 4
      3
    • 5
      4
    • 6
      0
    • 7
      2
    • 8
      0
    • 9
      2
    • 10 и више
      1

Препоручена порука

Цитат

значи мој отац, дјед и прадјед су плави и Срби су такође и  моја рођена сестра ал брат ми је црн значи да је Турак ееее само да ми дође кући... иће он мену у Инстамбул Алаха му његовог мајкл joooj

не вјерујем ја у те боје ма да мене Хићо не би никад  дирао плав сам ти сав са све окама...ехеххехехехехех

Ма то са бојама је мало фигуративно било ;)

Твој брат јесте црн, али нема оне турске црнине у себе. Као што можеш разликовати црног Србина и обичног циганина...није само у боји разлика, већ и у цртама лица. Ево ја рецимо увјек могу препознати Шиптара. Ако у масу од 1000 људи ставиш 10 Шиптара, ја ћу их препознати, а ето, исту боју коже имају...али имају посебну фацу :cheesy:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Углавном за мене је то понос што је мој предак закло/испорио/задавио турског Бега, поносим се с тиме. То је дакле био један храбар, честити и брижљив домаћин који је бранио своју породицу, своју вјеру и своје отачаство. Вјечна му слава!

"Мој пра-пра-пра-пра...ђедо, надам се да си поносан на твог недостојног потомка који покушава да следи твоје светле примјере" мајкл

Иначе ја волим да слушам овакве приче од људи. Лијепо је кад се чува традиција и веома ми је драго због тога, нарочито ми је драго да постоји људи као што је Меда који зна своје претке 13 кољена уназад...то му рецимо даје прилику да себе упореди са њима, тако најбоље може процјенити дал је достојан потомак својих  светих предака.  joooj

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

ја сам 13. колено, имам родослов уназад до 1542.

:cheesy2: свака част Милане

и ја имам велик родослов и "по бабу и по стричевима"  и свим поудаваним женама из наше куће, за кога су отишле , колико су родиле итд.. све податке је моје покојни дјед а уз помоћ Врбничког пароха 1991 године преписао из Црквених књига, а нешто је слушао и од покојног прадједа, тако да моје познато поријекло баца до тамо неких раних 1700-тих (?)............

:cheesy2:

"Samo nas ljubav može spasiti!"

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

значи мој отац, дјед и прадјед су плави и Срби су такође и  моја рођена сестра ал брат ми је црн значи да је Турак ееее само да ми дође кући... иће он мену у Инстамбул Алаха му његовог :cheesy2: :cheesy2:

не вјерујем ја у те боје ма да мене Хићо не би никад  дирао плав сам ти сав са све окама...ехеххехехехехех

Ма то са бојама је мало фигуративно било :)

Твој брат јесте црн, али нема оне турске црнине у себе. Као што можеш разликовати црног Србина и обичног циганина...није само у боји разлика, већ и у цртама лица. Ево ја рецимо увјек могу препознати Шиптара. Ако у масу од 1000 људи ставиш 10 Шиптара, ја ћу их препознати, а ето, исту боју коже имају...али имају посебну фацу ekstra

:(

Подели на овим сајтовима

Данас сам погледао у родослов за помен за задушнице (намењујемо паскурице, мушке женске, по именима из родсолова, за предуши и Литургију, заједно са намењивањем свеће, и то све у дому (на огњишту),

а после имена се односе за проскомидију).

...

аскурђел Средоје,

курђел Коста,

наврндеда Максим,

чукундеда Радомир,

прадеда Велисав,

деда Витомир

...

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

Хех рећиће неко да ја нисам никакав Србин јер незнам никог од мог прадеде Драгомира значи КАТАСТРОФА  :) Мој отац ми је својевремено причао да су се моји од пре неких 300 година преселили из Ц.Горе и да су били три брата Јаша , Јова и Јанко и да смо ми настали од Јаше постали Јашићи тако да ништа више незнам ;) 319.gif :)

П.С. Знам да није сад овде место за ово питање , али да ли неко зна , односно да ли је упућен где може да се дође до Породичног стабла ? Где могу да пронађем ја за мене ?

``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити"

Свети Николај Српски

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

Oduvek sam volela da analiziram svoje pretke, da saznam šta je to što sam nasledila od njih.
Kakvi su bili vaši stari i koliko ih ima u vama? Na koga najviše ličite? Kako ih pamtite? :) 
Naravno, ako imate neku njihovu fotografiju možete je postaviti.
Ja trenutno nemam fotografiju bake na koju ličim likom, al postaviću je čim je se dokopam. 
Inače, umem da budem namćor na pradedu Čedomira, a junak na dedu Novaka(iako to baš i ne izgleda tako) :)))

I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...
I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you...

Подели на овим сајтовима

Meni kažu da najviše ličim na mog dedu po majci  :)))

d669840e-1efb-42de-b267-3c4f503f03e1_zps

Baka i deka sa mojom mamom u sredini  :)  Nažalost, nisam mogao da ga upoznam, umro je tri godine pre mog rođenja...

Подели на овим сајтовима

On 26. 1. 2015. at 1:04, GeniusAtWork рече

Meni kažu da najviše ličim na mog dedu po majci  :)))

d669840e-1efb-42de-b267-3c4f503f03e1_zps

Baka i deka sa mojom mamom u sredini  :)  Nažalost, nisam mogao da ga upoznam, umro je tri godine pre mog rođenja...

Вала и личиш...

Подели на овим сајтовима

Да не качим поново :)))... https://www.pouke.org/forum/topic/36566-%D1%81%D0%BB%D0%B8%D0%BA%D0%B5-%D0%BD%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%85-%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D0%B0-%D0%B8-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%B0/#entry1194136 Носим у срцу своје баке, мислим да личим на бабу Живку, била је веома вредна жена, прави борац.

Подели на овим сајтовима

Meni moj otac često govori da sam ista čukunbaba Misa. Volela je vino više nego vodu.  :))) Pričali su ljudi da kad je ona pila čaša je  svirala. Ja baš nisam toliki majstor :)

I got life, mother, i got laughs, sister, i got freedom, brother, i got good times, man...
I got crazy ways, daughter, i got million-dollar charm, cousin, i got headaches and toothaches and bad times too like you...

Подели на овим сајтовима

On 27. 1. 2015. at 14:01, Arsenija рече

Ja sam apsolutni izrod iz familije. 0703_read

Mora neko i to da bude  :blessyou:

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...