Jump to content

ЕРА ТЕРМИНАТОРА: 2045. компјутери ће владати људима

Оцени ову тему

Владан

Препоручена порука

не мож то да се преприча у две реченице - то ти је психологија човека, наука, мотиви ...

читајте научну фантастику, а почните са исаком асимовим, прођите кроз артура кларка и завршите са фредериком полом  bendoff

Подели на овим сајтовима

а почните са исаком асимовим

Немој њега, тај ти је тежак идеолог, гори чак и од Аквилија и мене.

http://www.stephenjaygould.org/ctrl/azimov_creationism.html

касно, већ прочитао скоро све  bendoff bendoff :)

а и обраћа се протестантима и западном поимању креационизма, а ја и нисам креациониста  4chsmu1

ал нисам ни еволуциониста  4chsmu1

то је оно што теби и аквиљу све време причам - оптерећење једним и наспрамност према другом доводе у фиокирање и идеологију а не у разлучивање. моје испитивање и једног и другог си пропустио да сагледаш у пуном светлу јер си заступио једну страну коју не видим ни као пола приче јер бих ладно могао да потрпам и еволуцију и креацију у Књигу Постања и то да ми пије воду. оно што теби није јасно и измиче ти је да ја тражим теолошко објашњење а не научно. сем тога, мислим да си заборавио или свесно потиснуо да сам имао и размимоилажења са схватањем креационизма кад је био врло гласан на форуму, као што сте ви данас.

с научне стране, оспорио сам рачунање времена, а не теорију, и све остало ми падне у воду због тога јер је неуклопиво или раштимовано од оног како је замишљено да то функционише. а нигде не написах да оспоравам нити једно научно достигнуће или да је сатанистичко, јеретичко, за разлику од неких.  :bla:

сем тога што је вама двојици идеално да можете да гледате људе како се не мењају, јер онда не би могли да квалификујете људе на једне или друге.

но, да не спамујемо  :bla: 0442_feel

Подели на овим сајтовима

ПРАГ - "Најбољи пријатељ у будућности могао би нам бити робот. Делиће наше невербалне знаке, пратиће држање тела и израз лица, да би нам саветовао како да их правилно користимо".

Постављена слика

Ово је застрашујући, али врло изгледан сценарио блиске будућности који је представила професорка с Масачусетс Институт оф Технолџи (Massachusetts Institute of Technology - MIT) Cynthia Breazeal, уверена да ће баш роботи за коју годину заменити масовно дружење преко социјалних мрежа као што су Фејсбук (Facebook) и Твитер (Twitter).

"Уместо технологије попут паметних телефона и лаптопа који данас људима омогућују разговор и дружење, сутра ће то чинити друштвени роботи. Као што успева дроидима у 'Звезданим ратовима', моћи ће кроз наше понашање да предвиде које су нам потребе и намере, у шта верујемо, шта нас мотивише и шта нам активира емоције", тврди научник са MIT-а, а преноси Слободна Европа.

Иако се теза о роботима са којима ћемо пријатељски чаврљати о интими, након чега ће нам они рећи шта заправо у животу желимо, чини бизарна и далека, нешто је изгледнија теорија о роботима друштвеним агентима.

Они би нас спајали с психијатрима, медицинским сестрама, тренерима, односно појашњавали би им шта нас тачно боли и тишти или би имали препоруку за најбољи тренинг.

"Главно је питање како дизајнирати робота за дуготрајни однос с одређеном особом, за коју ће робот заиста знати да је уникат, да је индивидуа", закључује у предавању професорице Breazeal.

Како преноси ЦНН, теорија о друштвеним роботима представља научну револуцију, но чини се да ће проћи још много година уз кликтање и лајкање на Фејсбуку, док не дође време да нам лични робот одговори јесмо ли добре воље и шта желимо од живота.

ТАЊУГ

Подели на овим сајтовима

но може се имати однос са роботом јер је некреативан и човек би се после неког времена осетио као у затвору у таквом угушеном односу.

уосталом, човек мора да програмира робота, само је питање како и у ком правцу.

Подели на овим сајтовима

@Milan Medel aka Brutal Bal

Како би чика Исак и њему слични истресли из гаћа такве адвокате као што си ти.  0102_laugh Сигурно би се сложио са твојом велеумном критиком ”рачунања времена” без да си прочитао и један једини озбиљан рад на ту тему.  :policeman:

Подели на овим сајтовима

Како би чика Исак и њему слични истресли из гаћа такве адвокате као што си ти.  0102_laugh Сигурно би се сложио са твојом велеумном критиком ”рачунања времена” без да си прочитао и један једини озбиљан рад на ту тему.  :policeman:

Ma idi bre kakvi naucni radovi. Covek istresao iz gaca sve od osciloskopa do buvljackog unimera, proverio lepo. Sta ce njemu naucni radovi, epistemiologija i razmisljanje kad se on sigra s'instrumenti. Ih pa nije to

neka tamo teorija.

Подели на овим сајтовима

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Како би чика Исак и њему слични истресли из гаћа такве адвокате као што си ти.  https://www.pouke.org/forum/public/style_emoticons/default/cheesy.gif Сигурно би се сложио са твојом велеумном критиком ”рачунања времена” без да си прочитао и један једини озбиљан рад на ту тему.  :cheesy2:

Ma idi bre kakvi naucni radovi. Covek istresao iz gaca sve od osciloskopa do buvljackog unimera, proverio lepo. Sta ce njemu naucni radovi, epistemiologija i razmisljanje kad se on sigra s'instrumenti. Ih pa nije to

neka tamo teorija.

пошто не умете сами икаквим аргументима и било каквим паметним реченичким склоповима достојанства једног образованог хришћанина, стално се позивате и сањате неку старију браћу и мамине сукње да ће да ме казне прутовима понижења, поразом и печатом идиота.  1307_womens girl_smiley 4chsmu1

пошто видим да сам вам развио толики комплекс да морате да искоментаришете сваки мој пост негативно, предлажем вам да не спамујете тему већ да своје мазне петинг киселости и малициозности размењујете на пп јер ипак спамујете тему а мене смарате својим идеолошким трабуњањем. 4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Меденице, имаш пренадуван его ако мислиш да си способан да развијаш комплексе код других. Али добро, пустићу те да уживаш у то умишљеној слици.  :)

Узгред, ниси ни свестан колико неодољиво подсећаш на овог певца.

Подели на овим сајтовима

• 6 years later...
пре 13 часа, Милан Ракић рече

Терминатор, компјутори, 8-и путник...

26992703_1641733832573531_63180444289266

A `de su kompjutori?...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, obi-wan рече

A `de su kompjutori?...

Председников мултитаскинг је бржи од oсмојезгарног CPU на 100 јотабајта!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...