Semberac Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 FK Obilić is nothing! :cheesy: A jedno je biti patriota i rodoljub, drugo je biti fašo... Delije na primer bili su uvek za demokratiju, a neke huligene kojima je jedino do toga da se sa nekima tuču (najbolje deset na jednog!), da pale i ruše po ulici i da pljačkaju, njih ne računamo u navijače. Сањај ти о навијачима који су демократе, хехе. Сви су редом монархисти. prstgore Ако је за тебе демократија гдје се педерима не даје геј брак, не даје им се да парадирају, онда је твоја лична демократија ок...али то није реалност. У демократији свако има више права од Срба, па чак и мрави (постоји нови закон по којем се кажњава човјек који сруши мравињак са 40 000 динара prstgore). Фашизам не постоји у Србији, схвати то једном. "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан-Марковић Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Нема од тога ништа - замајавање народа Боље да су се сложили, да промене комунистичка имена својих клубова. "Ембрион је од самог зачећа личност и целовито људско биће" - Свети Григорије Ниски "Ембрион до четрдесетог дана не поседује потпун људски облик, али зато од тренутка зачећа поседује умну и разумну душу" - Свети Максим Исповедник http://www.serbian-iconography.com/ www.youtube.com/watch?v=sJRslkLQRyU Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Боље да су се сложили, да промене комунистичка имена својих клубова. И то што кажеш. Рецимо да се Партизан зове Фк Четник, а ЦЗ да се зове ФК СДК winter "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Pitaj Maxa, Dejana, Palmu, ili Radomira sa Verujem i druge koji su real navijači da li su nacionalisti ili jošta fašos.. Јесули они стварно навијачи?Дал они иду на сваку утакмицу? "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Навијачи два наша највећа клуба Црвене звезде и Партизана склопили су једногодишњи пакт о ненападању и сарадњи који подразумева моментални прекид свих сукоба, сазнаје Ало! Симпатизери оба клуба су решили да из својих редова избаце све оне који буду планирали хулиганске акције током примирија. Повод за такву одлуку била је пресуда за убиство навијача Тулуза Бриса Татона, после које је 12 фанова Партизана осуђено на казну од укупно 240 година затвора. Подсетимо, Делије су се солидарисале са Гробарима после пресуде, поучене искуством њиховог члана Уроша Мишића, који је осуђен на 10 година због напада на полицајца Небојшу Трајковића, па не чуди што су сада склопили једногодишње примирје. - На састанку је одлучено да се прекине са сукобима и прозивкама и да се из навијачких група избаце сви они који у наредних годину дана буду организовали туче навијача - истакао је за Ало! један од виђенијих навијача из табора "вечитих". Он додаје да је у основи "новог српског навијачког покрета" борба за промену власти, али да није инспирисан ниједном опозиционом политичком партијом. - Наше ново савезништво проглашено је надстраначким, а као заједнички непријатељ именована је актуелна власт, коју ћемо нападати, прозивати у свим приликама, уз договор и организовано. Нећемо изазивати нереде на стадионима и давати повода полицији да нас хапси и ставља на стуб срама - јасан је саговорник Ало! новина, истичући да новоформирани покрет неће организовано давати подршку ни "напредњацима", односно опозицији. http://www.sportal.rs Одлична вест, посебно из разлога што је један гробар осуђен на 12 година..и мимо чињенице да је у то време био на другом крају града...јер га је полиција заустваила и написала казну за прекорачење дозвољене брзине...а суд није уважио тај доказ.. 0110_hahaha Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Боље да су се сложили, да промене комунистичка имена својих клубова. И то што кажеш. Рецимо да се Партизан зове Фк Четник, а ЦЗ да се зове ФК СДК 0110_hahaha A šta je "SDK"? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Semberac Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Србски Добровољачки Корпус који је дјелово у окупираној Србији за време владе националног спаса под Миланом Недићем. Други назим за СДК у народу је "Љотићевци", мада Љотић није био командант те војске већ Коста Мушицки. Једна дисциплинована, антикомунистичка и антидемократска војска која се борила против црвеног терора у окупираној Србији. Слава србским добровољцима (иначе у БГ буде парастос добровољцима и активистима ЈНП-а ЗБОРА). "Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Овај наслов као да је са Њуз.Нет algabacaju Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 19, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 Овај наслов као да је са Њуз.Нет algabacajuМогу да ти речем...да овако уједињени постају узбиљан фактор.. Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 19, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 19, 2011 било како било нешто ће да се мјења и они "грађани" од 5 октобра који су трансформирани у "клерофашисте, хулигане, шовинисте" можда ће за неки други режим бити опет "Деца Србије".. итд Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Једна јако добра прича, која би могла да послужи како навијачима, тако и Србима уопште. У једном мјесту у Црној Гори, гдје живи велики број муслимана живјеле су и двије породице муслиманске које су биле завађене . И то су били толико завађени да су многи мислили да неће дуго проћи, а да ће се поубијати. Међу тамошњим муслиманским становништвом домаћин(најстарији) куће је био главни за све. Како он каже тако се радило. Син једног од завађених је почео да губи паре коцкајући и упао је у велике дугове, толике да су му запријетили да ако не донесе паре(не знам тачно који је рок био, недељу дана највише) да ће га убити. Они те паре нису имали. Шта се дешава? Глава куће, са којима су они били у свађи, је наредио својим синовима, којих је имао тројицу или четворицу(можда и више), да скупе паре и да понесу оцу овог момка који је дуговао паре!!! Рекао је: "Наш је, да му спасимо главу, а после нека се сналази како зна и умије!"(нисам сигуран за праве ријечи, јер сам је чуо прије пар година). Да л` је нама Србима увјек потребна нека невоља, и то голема, да би се освјестили и да би се држали заједно?! Није ствар у томе да се прекину ривалства само за годину дана. Ако ћемо после годину дана да наставимо гдје смо стали, онда боље да нисмо ни прекидали. Морају ствари да се мијењају из коријена. Већина виђенијих људи, са трибина које нешто значе у Србији, је то увидјела и жели да се прекине са овом нездравом мржњом, да се спријечи употреба дроге, алкохола(у великим количинама) и бодења ножевима. Платили смо велики данак свим овим пороцима! Некако то још од деведестих се провлачи као "нормално"- да дођеш одваљен од нечега, да не знаш ни резултати и да мрзиш оне преко пута као да су ти побили све у породици. Богу хвала то се мијења већ година и видљиви су резултати, али је то још увјек недовољно. Исто што као што и за сваку ствар у животу човјек мора да се труди, тако је ствар и са навијачима. Од првог дана неко кад крочи на трибину требало би да зна које су праве вриједности, тј. шта је исправно, а шта не. Под тим мислим на оне вриједности које могу да се науче на стадиону. Није исто кад дођеш на трибину, прије 15ак година, рецимо, и знаш да си фаца ако си неког рецнуо ножем, кад на то гледају као на потез неког ко је храбар и ко се доказао(вријеме ратова, па нам је све било "нормално"), и данас када стоји огромна парола окренута према нама, навијачима, "Боду само п....!", кад се то не сматра, не храбрим дјелом, него баш супротно! Не пишем ја ово ради некаквих хвалоспјева навијачима, нити у овим ријечима има ишта вриједно хвале(јер би ово требало да буду нормалне ствари), него ми смета чињеница да се и даље вјерује(У ПОТПУНОСТИ) медијском заглупљивању, који и дан данас представљају навијаче као људе, под један без зуба(омиљена флоскула новинарска), нешколоване, нарко дилере које не занима фудбал(не него њих занима) и који од пар бачених каменица направе тучу невиђених размјера(много је таквих примјера). Као да се ништа није промјенило за ових двадесетак година. Чак постасмо и терористи, а Београд постаде Бејрут. Чујеш, не смију људи да изађу из куће? Једино кад људи не излазе из куће је онда кад дође неки баја као што је Бајден. Ко је редован на утакмицама зна да се баш на тим великим утакмица не дешава ни један једини инцидент. Највећи "инциденти" су гужва приликом изласка са стадиона и чекање превоза и по сат времена после утакмице. Тек да не причам за мале утакмице. Ту су највећи "инциденти" кореографија и димне бомбе и бакље(оне од хиљаду степени). Око Маракане једино мјесто гдје се могу паркирати аута, је испред ревије. Максимално десетак. Тако да, нити ће неко да ломи своје ауто, нити има туђих да ломи, све и да хоће. После Дербија на Маракани(ја сам био на више од двадесетак, све укупно) дође до нереда на аутокоманди, јер полиција у исто вријеме пусти и нас и гробаре. Па се нађемо код "Степиног вајата". И онда, наравно, фрка- ко има првенствно да купује тамо(гладни људи). Нисте ваљда мислили да је то због нечег другог?! 0203_cool Дешавало се доста често и да идемо једни поред других, аутокомандом, и да не буде ништа. На средини кордон и пријатно. А на последњем дербију жандармерија фино одрадила свој посао- затворила гробаре док смо ми изашли, пустила онда њих и ниједан једини инцидент се није десио. Све се може кад се хоће. Него, ја са пет на девет. Кад сам рекао да је овај текст новинарска патка мислио сам на чињеницу како су га пренијели, за шта тај текст служи и на то од кога су га чули(навијач саговорник, наравно, и обавезно то буде један од вођа, је ли). Ја само могу да кажем БОГУ ХВАЛА НА ОВИМ ИСКУШЕЊИМА. Још само да извучемо поуке и да паметно одреагујемо на њих. Исто као што ни о неким стварима из црквеног живота, поготово о одлукама САС-а нећете сазнати из новина, тако исто се неће сазнати о неким конкретним навијачким активностима из истих. Наравно да ту има неких наговјештаја- лоше интерпретираних и наравно из "прве" руке. Нека пишу они оно о чему би требало да пишу једне новине- о стању(социјалном, економском...) у држави, о томе како пинк ради и приказују шта год хоће(јер ипак има националну фреквенцију и гледа га и по милион људи) и многим другим битнијим стварима од пинка. Нека пишу и о навијачима, кад имају разлога за то. А не да служимо за скретање пажње са других ствари. Кад год се нешто деси о чему би требало да се поведе нека озбиљнија прича скрене се пажња са навијачима и црквом, наравно. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 20, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Једна јако добра прича, која би могла да послужи како навијачима, тако и Србима уопште. У једном мјесту у Црној Гори, гдје живи велики број муслимана живјеле су и двије породице муслиманске које су биле завађене . И то су били толико завађени да су многи мислили да неће дуго проћи, а да ће се поубијати. Међу тамошњим муслиманским становништвом домаћин(најстарији) куће је био главни за све. Како он каже тако се радило. Син једног од завађених је почео да губи паре коцкајући и упао је у велике дугове, толике да су му запријетили да ако не донесе паре(не знам тачно који је рок био, недељу дана највише) да ће га убити. Они те паре нису имали. Шта се дешава? Глава куће, са којима су они били у свађи, је наредио својим синовима, којих је имао тројицу или четворицу(можда и више), да скупе паре и да понесу оцу овог момка који је дуговао паре!!! Рекао је: "Наш је, да му спасимо главу, а после нека се сналази како зна и умије!"(нисам сигуран за праве ријечи, јер сам је чуо прије пар година). 0203_cool када би ова моја тема била истинита (што се надам да јесте) могли би речи да је ПОЧЕЛО ... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
vladimir1111 Написано Фебруар 20, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 20, 2011 Smirice se oni godinu dana, pa ce posle toga da naprave gaaadno sr*nje... Ko drugome jamu kopa, ne cini prolece, jedna lasta u nju upada. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Март 6, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Март 6, 2011 Пакт „делија“ и „гробара“ добио је још већу димензију у недјељу, јер су се навијачи Партизана, њих 150, први пут појавили на једној Звездиној утакмици (са Леотаром у Требињу) како би се заједно са присталицама „црвено-белих“, којих је било 6.500, супротставили актуелној власти у Србији. Како пише часопис србијански „Ало“ са црно-бијелим транспарентима „Борба за правду“ и „Правда за Уроша“, „гробари“ су наставили рат са српским правосуђем, које је по њима изрекло високе казне за другове са „југа“ и Звездиног навијача Уроша Мишића у случајевима Бриса Татона и жандарма Трајковића. Током меча, симпатизери вјечитих ривала нису размијенили ниједну погрдну ријеч, чиме су јасно дали до знања да постоји договор о заједничком удруживању. Извор близак врху „гробара“ потврдио је за „Ало!“ да је присуство навијача Партизана на звездиној утакмици у Требињу први такав случај у историји. Пакт „делија“ и „гробара“ претходних дана био је видљив на сваком кораку у Београду. ИЗВОР Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
звечанац Написано Март 6, 2011 Пријави Подели Написано Март 6, 2011 http://beta.smedia.rs/sport/vest/41611/delije-grobari-uros-misic-navijaci-Grobari-Pravda-za-Urosa-FOTO.html Господе Исусе Христе, Јединородни Сине Беспочетног Оца Свог, рекао си Твојим пречистим устима: "Без Мене не можете ништа чинити". Господе мој, Господе, вером и срцем примам у душу своју то што си рекао, клањајући се благости Твојој. Помози ми грешноме на делу које почињем, да га с Тобом довршим, у име Оца и Сина и Светога Духа. Амин. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука