Jump to content

Исламска филозофија

Оцени ову тему

ZarkoZ

Препоручена порука

• 1 month later...

Ne znam gde drugo da postavim svoje pitanje pa eto, posto je ovo moja omiljena oblast, rekoh onda ovde.

Zanima me mogu li ja kao musliman koji ove godine ako Bog da zavrsava Fakultet Islamskog Prava da upisem master studije na Bogoslovskom Fakultetu u Beogradu i koji su uslovi prijema, koliko kostaju postdiplomske studije? Trazih po sajtu Fakulteta ali ne mogadoh da nadjem nista konkretno.

Hvala 0409_feel

Подели на овим сајтовима

• 3 years later...

KRATKA ISTORIJA ISLAMSKE FILOZOFIJE

Koliko poznajemo druge civilizacije i kulture? Ukoliko se ne bavimo naučnim radom ili nismo previše radoznali u vremenu brzom, kakvo jeste, uglavnom se ne nalazi vreme i prostor za otkrivanje novih svetova ili proučavanje istorije. Islamska filozofija traje vekovima i donosila je mnoga znanja koja su bila dragocena i Evropi, pre svega prevode starogrčkih filozofa poput Aristotela i Platona. Kroz istoriju islamski filozofi su bili i lekari koji su se interesovali i za filozofiju prirode, matematiku, fiziku, astronomiju…Са промоције књиге 13.11.2014. у Народној библиотеци Србије. (Хвала г. Ведрану Младеновићу)

Prof. dr Darko Tanasković
www.youtube.com/watch?v=yAdCJChDy20

Dr Tehran Halilović
www.youtube.com/watch?v=vXGumPj8c5k

Dr Seid Halilović
www.youtube.com/watch?v=BcjY4TBNlBs

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...