Jump to content

Крстићи за око врата?

Оцени ову тему

Препоручена порука

On 18. 9. 2011. at 19:37, antoneta рече

али се лако уништавају због абразивног дејства воде, барем је моје искуство такво (некад ми конопчић добије и мирис влаге)... али зато могу и чешће да се мењају: сваке сезоне - нови крстић, хехе... шалим се мало...

I moji kanapčići dobiju miris vlage, zato ih tako često menjam. ;)

Подели на овим сајтовима

On 18. 9. 2011. at 19:50, Lena рече

moj je drveni i jos uvek je citav, i krstic i kanapcic. I taj miris vlage ja uopste ne osecam stadaradim (jedva nadjoh moj omiljeni smajli )

To je zato što se opere dok se kupaš s njim- moj nije još video vodu ( a brojanicu sam prala i još je potopila u Lenoru :lol: )

Подели на овим сајтовима

On 18. 9. 2011. at 18:59, Pravnik рече

Mожда питање није постављено на правом мјесту, али дешава се да изгубимо бројаницу или крстић који носимо око врата. Међутим, када желимо да купимо нову бројаницу (из било ког разлога или је ова коју носимо дотрајала) или крстић, шта учинити са оном бројаницом или крстићем који смо до тада носили? Је ли неко зна можда?

Спаљује се.

"Ја сам спреман - нашао сам шлем."

Подели на овим сајтовима

On 19. 9. 2011. at 15:46, Mrvica ex SANJA рече

Hoćeš li mi objasniti zašto se spaljuje? Otkud sad to? :o

I ja sam čitao da se predmeti koji su dotrajali,tipa krstića, ikona i sl... spaljuju.

To je valjda najadekvatniji način za njikovo uklanjanje.

Подели на овим сајтовима

On 19. 9. 2011. at 16:06, Дејан рече

I ja sam čitao da se predmeti koji su dotrajali,tipa krstića, ikona i sl... spaljuju.

To je valjda najadekvatniji način za njikovo uklanjanje.

Prvi put čujem za tako nešto. Čula sam da se te stvari čuvaju u fioci i da se ne bacaju, pa mi je logično da bi još gore bilo da ih spalim. Nekako mi je greota da spalim krst, malo je morbidno...

Подели на овим сајтовима

Знам за икону да се спаљује, али за крстић и бројанице нијесам чуо. Неки свештеник да помогне?

Православна цркво наша драга, надо свију нас,

у теби је Црногорац нашао свој спас!

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  On 19. 9. 2011. at 18:18, Pravnik рече

Знам за икону да се спаљује, али за крстић и бројанице нијесам чуо. Неки свештеник да помогне?

Није ми јасно због чега спаљивати икону када се може рестаурирати и наравно под условом да је рађена уобичајеном техником, за ту намену нарочито одабранон дрвету и наменским бојама.

Све остало нису иконе већ слике светаца. Исто тако је могуће да се и оне услед спољњих утицаја оштете ако су рађене на неадекватној или недовољно припремљној подлози, лошим бојама итд. итд.

Заиста би било корисно да чујемо некога од свештеника што се спаљивања икона тиче.

Да се вратим на крстић. Већ скоро деценију носим сасвим мали дрвени крстић са Острога. Никада га не скидам, и још увек има трагова лака. Лако је поново га заштитити.

Подели на овим сајтовима

On 19. 9. 2011. at 18:09, Mrvica ex SANJA рече

Prvi put čujem za tako nešto. Čula sam da se te stvari čuvaju u fioci i da se ne bacaju, pa mi je logično da bi još gore bilo da ih spalim. Nekako mi je greota da spalim krst, malo je morbidno...

Морбидно?

Подели на овим сајтовима

On 28. 9. 2011. at 15:27, Lena рече

nadje li taj tvoj drug krstic evo godinu dana skoro?

Хаха,да нашао га је, мада је дуго инсистирао да скине мој крстић,што виси у колима... .smesko.

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...