Jump to content

Мисионарење широм васељене - Прегалаштво на њиви Господњој

Guest Оливера

Препоручена порука

Religija ne bi trebalo da se namece od rodjenja vec da bude izbor odraslog i zrelog coveka...

Nekom su ove fotke slatke nekom ogavne...

klinci su stvarno prelepi... jadna deca...

Мада је изабрани nick већ довољно речит, вероватно бисмо лакше избегли неспоразуме да негде у потпису додате да сте атеиста (и да по свој прилици припадате оној антирелигозној "полицији мисли" која је убедива мањина чак и мађу самим атеистима). Ствар је овде једноставна и са духовног и са законског становишта.

У духовном смислу, родитељи и породице имају своја права да децу уводе у своју веру (у мери где тиме нису угрожена права саме деце, о чему већ брину одговорне верске и државне заједнице). Са атеистичког становишта, сам обред крштења нема никакав значај (пошто вероватно не верујете у благодатне тајне Светога Духа), па је Ваш приговор потпуно неоснован и представља само покушај да се очајна статистика декларисаних "атеиста" овако вештачки подигне за који %. У суштини, управо су такви атеисти који имају захтеве о забрани крштења и ИЗБОРНЕ веронауке у школама, они који би хтели да укину уставна и законска права породицама и да злоупотребе децу за сопствене циљеве - пре свега, за ширење милитантно-секуларистичког атеизма комунистичког типа. Већ смо видели како изгледа такав обезбожени поредак и нисмо баш фасцинирани његовим "прогресом."

Узгред, чак и уколико реч "огавно" представља Ваше искрено осећање док гледате ове фотографије, сигуран сам да постоје и културнији синоними од овога, који је на ивици псовке. Припазите на начин изражавања највише због себе самога, уколико желите заиста конструктиван дијалог по било којој теми.

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

...за ширење милитантно-секуларистичког атеизма комунистичког типа.

Ovakve stvari me stalno podsecaju da je predrasuda  u osnovi svake religije... naravno pravoslavlje koje se ni po cemu ne razlikuje od ostalih religija takodje, kao sto vidimo, potpada pod tu kategorizaciju. Mada, koliko god da me podsecaju nikako ne mogu da se naviknem na to i u vek me iznova dodatno iznerviraju...

...за ширење милитантно-секуларистичког атеизма комунистичког типа.

Opet isti citat potpuno drugacija konotacija. rec militatni o ovoj recenici ukazuje ne agresivnost  u izlaganju ideja ateista i antiteista... ja bih samo da podsetim da je u ime ateizma umrlo otprilike... hmmmmm... koliko bese... a, da, 0 ljudi (slovima "nula")... naravno u bozje ime je stradalo toliko ljudi kroz istoriju da Hitler, Staljin i Napoleon izlgledaju kao mala deca kada pricamo o "brojkama"

da se vratim na temu... ne postoji nista lepse  niti ljupkije od dece i podmlatka covecanstva... ali mi uvek smeta to sto se vera licemerno uvlaci u zivote ljudi od samog rodjenja tako da smo, dok dodjemo do vremena kad treba sami da odlucujemo, vec prilicno "ogrezli" i tesko napustamo stavove koji su nam nametani od samog rodjenja pa citavog zivota.

Eto npr. Ja sam u ocima drzave hriscanin i pravoslavac samo zbog toga sto sam krsten u crkvi kao beba. U popisu stnovnistva (kojim vernici prilicno cesto "masu" ) postoji ogroman broj ateista, agnostika i antiteista koji se nepravednu tu nalaze kao vernici i popunjavaju brojno stanje...

One analogije sa izborom roditelja, jezika, pola i sl.  nalazim neozbiljnim i neukim i shvatam da nema apsolutno ikakvih svrha u zalazenju u dublju argumentaciju... jer osoba koja ih je navela ocigledno ne zna da demagogija nikad nije validan argument vec iskljucivo dokaz intelektualne inferiornosti. zfwr6wr93456

Eto, ako sam nekog uvredio unapred se izvinjavam... to mi nije bila namera...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest Оливера

odgovori ti nama,dragoviću,na željkov komentar o slobodi izbora.... 

Волфи, ниси у школи... zfwr6wr93456 Кажи ми ти, драговићу мој... 4chsmu1

Извинте, на спаму, наставите, наставите... joooj

Подели на овим сајтовима

Добро и ја се Вама извињавам ако сте схватили да Вас оптужујем за комунизам. Намера ми је више била да укажем на дозу паралелизма у Вашем размишљању и њиховој историјској пракси. Много људи је у историји побијено ЗБОГ припадности својој вери - мање је битно "у име" чега. Али, вратимо се теми...

Вама дакле сметају демократска права људи да као породице практикују своје верске обреде? Заиста Ви мислите да боље знате који је интерес деце, од њихових родитеља? У име чега Ви онда наступате, када доводите у питање право на вероисповест и породична права која су загарантована и међународним конвенцијама, Уставима и локалним законима? Зар заиста не видите НИШТА корисно што је учињено из дискурса неке религије, него само и једино лоше ствари? Искрено речено, ако заиста верујете да је религијски поглед на свет главни и једини извор свог зла у свету, мислим да је онда ваш став према религији неискрено благ.

Него, опет се враћамо проблему статистике? Одакле та немогућа конструкција да Вас држава убраја у вернике само зато што сте крштени на рођењу? На првом попису који се организује, моћичете да се изјасните како се год осећате, али то неће нарочито значајно изменити статистике. Уосталом, као што и верници имају уставна и законска права да васпитавају децу у духу своје вере (уколико им тиме, као нпр. Јеховини сведоци не угрожавате њихова, закође законом загарантована, дечија права), тако то право имају и атеистичке породице. Такође, када Вам деца пођу у школу имате могућност да изаберете грађанско васпитање и тако изолујете Вашу децу од било каквих верских садржаја. Дакле, атеисти, као убедива мањина, имају потпуно иста права као и верници, што је свакако пример савременог демократског друштва. Вера никоме није ни наметнута ни забрањена (и пустите ту тезу да родитељи деци "намећу" веру) и тешко је разумети Ваша размишљања, осим као израз неких личних антирелигијских фрустрација, за које имате неку чудну идеју да имате прва и основа да наметнете читавом друштву?  ne_shvata

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

odgovori ti nama,dragoviću,na željkov komentar o slobodi izbora.... 

Волфи, ниси у школи... 0703_read Кажи ми ти, драговићу мој... znaaaaao

Извинте, на спаму, наставите, наставите... 8084.gif

ne_shvata  winter  ако си ми рекла  svadja

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Religija ne bi trebalo da se namece od rodjenja vec da bude izbor odraslog i zrelog coveka...

Ako roditelji biraju deci npr. skolu u koju ce da idu (i druge slicne stvari) ne vidim zasto to ne bi radili i po pitanju religioznog opredeljenja... stvar je dakle vrlo prosta, tako da se namece vrlo razborito pitanje: zasto je to uopste (i stalno) toliki trn u oku ateista?

Mozda zato sto se (potajno ali opravdano) boje svoje sopstvene praznine, ili zato sto oni bas zele da imaju totalnu kontrolu nad svim ljudima, pa to trapavo prikrivaju pod raznim pocepanim carsavima tipa "demokratija", "ateizam"  i sl?

Pitanja nisu zajedljiva, nego - ponavljam - razborita...

Ta ista deca kad odrastu mogu lako da promene pricu, bez ikakvih psihosocijalnih posledica... koa sto je xyz puta i bilo do sad... danas bar zivimo u svetu modernom, pa je lako okrenuti curak...

Osim toga, nisu li bas ateisti izuzetno agresivno nametali mnogima svoju "slobodu" od religija? Istorija nas bas tako nekako obavestava...

Tako da ce biti da ateisti generalno ipak imaju izuzetan pik na (narocito) pravoslavnu veru, iz mnogo razloga...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Зашто јадна? Зато што их родитељи воле и што желе да им деца живе вечно? Ја сам захвалан мојим родитељима због тога што сам од  малена у Цркви. Знаш, безвезно је нешто рећи и отићи, остављајући људе без објашњења. Зашто мислиш да су дечица јадна? Зато што нису слободном вољом пристала на крштење?

Подели на овим сајтовима

• Гости
Guest свештеник Иван

Да се зна:

Постоји у Цркви принцип- деца неправославних родитеља се не крштавају без воље родитеља већ само деца православних родитеља.

Подели на овим сајтовима

ваљда се ничија деца без благослова родитеља не крштавају?

све и да су крштени или некрштени родитељи у питању ...

мислим на оне варијанте - доведе брат/сестра/баба/деда својег најближег на крштење ...

Подели на овим сајтовима

One analogije sa izborom roditelja, jezika, pola i sl.  nalazim neozbiljnim i neukim i shvatam da nema apsolutno ikakvih svrha u zalazenju u dublju argumentaciju... jer osoba koja ih je navela ocigledno ne zna da demagogija nikad nije validan argument vec iskljucivo dokaz intelektualne inferiornosti. :cheesy:

Eto, ako sam nekog uvredio unapred se izvinjavam... to mi nije bila namera...

Ех кад би се ми вређали тако лако тешко да би смо опстали ових пар иљадица годиница...

Управо је жешћа демагогија инсистирати на слободи бебе( која ни не зна за слободу)  која је у власти својих родитеља пре свега .

Хвала Богу бољшевизам је пропао а са њим и идеологија која је одузимала право родитељима на своју децу.Управо је наметање одрицања од сопствене традиције а све у име слободе било одраз интелектуалне инфериорности, као и свако друго наметање.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...