Jump to content

Svetogorski pustinjaci podrzali m.Artemija?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Pošto sam sada u Kosovskoj Mitrovici, idem malo po manastirima, srećem ljude, pričam, što syd reče "ogovaramo".

Mislio sam čitajući i gledajući te sajtove artemijevske, da Artemije ima stvarno neko uporište na Kosovu i Metohiji kod naroda. Ma nema nikakvo i narod pamti, pamti taj njegov odnos sa žutima kao svojevrsnu izdaju. Govor u kome je rekao da je Milošević krivac za bombardovanje, odnosno da je Srbija kriva što je bombardovana!

Narod vidi drugačije situaciju, oni znaju da im je jedan general, rekli su mi i koji, podelio oružje i spasao ih da biološki prežive. Da njega nije bilo, kažu mi da bi ih šiptari biološki istrebili.

I dok su neki heroji i demokrate sadašnje, švercovale oružje i prodavale šiptarima, ti o kojima sad govorite da se Artemije protiv njih borio pomagali su narodu u biološkom preživljavanju.

Video sam slike kako se Artemije bavi politikom, tačno sad se sećam, pored Draškovića koji bi sada jednostavno i srpski deo kosova dao bez pogovora.

U stvari na "terenu" izgleda dosta drugačije nego što tvrdi Čeda Jovanović, stvarnost nije onakva kakvom je on prikazuje. Sever je još uvek srpski i samo zavisi od Srba hoće li i ostati ili će ga "prodati".

Ova vlast nažalost nema kapacitet da pregovara ni sa kim, i tu je opasnost da se izgubi i ono što sad Srbi imaju u rukama. Najbolje bi bilo u ovom momentu izboriti se uz pomoć prijatelja u svetu koje Srbija ima, ne treba se stideti Kine, još manje Rusije, Indije, mnogih Afričkih zemalja. I podeliti Kosovo a onda polako.

A ko sa đavolom tikve sadi zna se šta se dešava:

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Добра стара википедија. Дакле овај архимандрит је својевремено подржавао Диомида па је после иступио против дотичног (Толико о непоколебивости његове подршке). После је у Молдавији излупетао неке глупости због чега га је један од викара Патријарха Кирила оптужио за раскол. Ево па читајте:

Поддержка еп. Диомида

В связи антиглобалистским Обращением епископа Диомида (Дзюбана) поддержал последнего, назвав «апостолом последних времён».[5], однако в последствии, выступил против опального епископа, осуждая его за несмирение и распространение раскольнических настроений в РПЦ.

[править]

Поддержка представителей Молдавской митрополии

В августе месяце посетил Молдову, чтобы поддержать клириков и мирян, выстапающих против экуменизма.[6]

«Церковь — не Патриарх, не митрополит и не епископ. Они слушаются масонов. Из них немало завербованных от Моссада или ЦРУ и других еврейских организаций. Это все силы зла, они пытаются разрушить нашу Церковь.» [7]

4 сентября 2010 года принял участие во встрече официальной делегации Молдовской митрополии Московского патриархата председателем Синодальной комиссии Русской православной церкви по делам монастырей архиепископом Сергиево-Посадским Феогностом (Гузиковым), викарием Патриарха Кирилла. Архиепископ Феогност обвинил о. Рафаила и большинство участников беседы в "расколе"

Има једна занимљива прича за монахе и њихово дволично понашање.

Има један игуман у нашој Епархији који је много зла нанео Цркви,ширећи мржњу и благосиљајући непослушање према нашем Епископу,

али,

кад оде код Владике,тада се МАЛО промени,

углавном плаче и са сузама говори како он нема ништа са тим.

Posto samo ja ne smem ovde da ''sablaznjavam'' vernike i citaoce foruma o komunistickim proslostima nekih ''visoko rangiranih'' svestenika i vladika, necu o tome, ali kako ne odgovoriti sestri Valentini, koja je kao onaj u vreme komunizma koji vikne posle govora njenog idola, ziveo drug taj i taj.

Ajde sestro reci ti nama, ili meni na pp, iz koje si eparhije, ako neces reci ko je taj duhovnik koji je mnoge podbunjivao..i plakao kod vladike kajavsi se za sve?

Voleo bih da skupis hrabrosti i kazes ime, da vidimo da li je to jos jedna od informacija okolocrkvene novotarske kvazi inteligencije, ili popovskih i popadijskih prica.

Licno bih voleo znati, o kome je rec, ali pretpostavicu ako mi kazes koja je eparhija.

Posto vec nekoliko puta govorite lose o monasima koji nisu vama po volji i nisu na vasoj liniji, ''o posluzenju 4 puta na dan u ERP'', i slicnim pricama, pa do najnovije ''kako su vas oni svetogorci sablaznili i kako cete vi to licno proveriti''...recite mi da li je ovo sto je vladika rekao :

Последњи пут када је био,свештеници су молили Владику да укључе камере,сниме га како се правда и пренемаже,па да пусте после да тај снимак обиђе Србију.

Владика није дозволио,већ је рекао:

-Монах је то,рећи ће,нисам то ја био на снимку! eheeeej

..govorio iz licnog iskustva, jer i on je verovatno bio monah i mozda iguman negde?
Подели на овим сајтовима

• Гости

Зашто би ти она то рекла? А што Ти нама не кажеш ко си јер све време прозиваш свакога на форуму а кријеш се иза неког никнејма (нонејма)?

Подели на овим сајтовима

Ајде,Мудров,како се не стидиш???

Ти неком нешто да причаш...анонимус си све време.

Ја не лажем и стојим иза својих речи као и иза свога имена које пише а моје је лично.

А теби,ни путем пп ни овако нећу рећи из које сам Епархије и ко је тај игуман док свима овде не кажеш своје пуно име и презиме.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ја не лажем и стојим иза својих речи као и иза свога имена које пише а моје је лично.

А теби,ни путем пп ни овако нећу рећи из које сам Епархије и ко је тај игуман док свима овде не кажеш своје пуно име и презиме.

Ма не сме, јер овако се боље исповеда вера  0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Ма не сме, јер овако се боље исповеда вера  0102_laugh

Разумљиво,оче...све је јасно као дан.

Подели на овим сајтовима

Da, sve je jasno kao dan.

Vladika je mozda pricao..svestenici nisu u sobi dok ovaj ''place'' ali im je receno u poverenju, a onda oni saopstili svojim suprugama i eto jos jedne price(koja eto prikazuje da ne licemerisu samo popovi kada moraju) koja omalovazava SPC i srozava ugled svestenstva i monastva,a sto je strogo zabranjeno na ovom forumu.... jel tako oce IVANE?

Подели на овим сајтовима

Vladika je mozda pricao..svestenici nisu u sobi dok ovaj ''place'' ali im je receno u poverenju, a onda oni saopstili svojim suprugama i eto jos jedne price koja omalovazava SPC i srozava ugled svestenstva i monastva(koja eto prikazuje da ne licemerisu samo popovi kada moraju),a koje je strogo zabranjeno na ovom forumu.... jel tako oce IVANE?

Схватам да ти је близак термин"Поп Ћира и Поп Спира" али авај,

опет погрешан роман 0102_laugh

Подели на овим сајтовима

Него, у вези овог писма подршке, наводно светогорских пустињака. Ја заиста сумњам у његову аутентичност. Пре ће бити да је оно изашло испод пера неког од Артемијевих калуђера са намером да им међу неуким и збуњеним људима прибави легитимитета за њихову расколничку делатност.

Наиме, било би нормално и за очекивати да се, уколико се заиста ради о аутентичном писму светогорских пустињака, приложи и факсимил тј. скенирани оригинал писма са својеручним потписима калуђера. Осим, наравно, ако ови пустиножитељи своје писмо подршке Артемију нису куцкали на лаптопу на Каруљи или каквој другој светогорској пустињи и шибнули га преко мејла.

Друго, неки изрази неодољиво подсећају управо на Артемијеву тeрминологију и еклисиологију:

Ван Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве Православне, нема Хришћана и нико себе неможе назвати хришћанином.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Vladika je mozda pricao..svestenici nisu u sobi dok ovaj ''place'' ali im je receno u poverenju, a onda oni saopstili svojim suprugama i eto jos jedne price(koja eto prikazuje da ne licemerisu samo popovi kada moraju) koja omalovazava SPC i srozava ugled svestenstva i monastva,a sto je strogo zabranjeno na ovom forumu.... jel tako oce IVANE?

Брате мој безимени, све је ово џаба. Валентина пише са својим именом и сви знамо ко је она и шта ради за Цркву. А ко си Ти? Од када си дошао на форум, ништа друго ниси написао до клевете на Епископе и свештенике. Хајде да си бар рекао ко си па да те неко схвати озбиљно, бар мало... могао би да Ти и одговори. Овако, имам осећај као да разговарам са човеком без лица, без заједнице... извини брате али тако је.

Наш форум не инситира на постављању имена и презимена, али увек предлаже. Тако показујемо зрелост и озбиљност. Када смо у праву, немамо чега да се кријемо и плашимо.

Подели на овим сајтовима

Него, у вези овог писма подршке, наводно светогорских пустињака. Ја заиста сумњам у његову аутентичност. Пре ће бити да је оно изашло испод пера неког од Артемијевих калуђера са намером да им међу неуким и збуњеним људима прибави легитимитета за њихову расколничку делатност.

Наиме, било би нормално и за очекивати да се, уколико се заиста ради о аутентичном писму светогорских пустињака, приложи и факсимил тј. скенирани оригинал писма са својеручним потписима калуђера. Осим, наравно, ако ови пустиножитељи своје писмо подршке Артемију нису куцкали на лаптопу на Каруљи или каквој другој светогорској пустињи и шибнули га преко мејла.

Друго, неки изрази неодољиво подсећају управо на Артемијеву тeрминологију и еклисиологију:

Ван Једне Свете Саборне и Апостолске Цркве Православне, нема Хришћана и нико себе неможе назвати хришћанином.

Manojlo iz izvora bliskim nekim monasima koje poznajem dugi niz godina, mogu da ti potvrdim autenticnost, ali koliko sam ih shvatio, prvo cekaju demanti vladike Atanasija ili nekog pa ce onda da osinu sa original potpisom.

Isto cekaju i ''demanti'' pisma vladike Serafima pirejskog!

Подели на овим сајтовима

О страшном догађају од кога се ужаснула васељена немамо речи подобних да искажу бол, тугу и запрепашћење у нама. Да неко ко носи назив Патријарха Православног, ко седи на трону Светога Саве Сербског, оде у синагогу јеврејску и учествује у празнику оних који распеше Христа, који по својим речима примише Крв Господа Исуса Христа на себе и на децу своју. Они који до данас не престаше више од свих мрзити Хришћане, њима се придружити у прослави празника преседан је у историји Цркве. Овако се шта није десило у историји Срба до данас. И после свега дотични господин настави носити белу пану и себе звати Патријархом Сербским. О ужаса, о беде, о безакоња невиђеног и срамоте

Odvratan pasus, pun mrznje, od onih koje kao mrze i protiv toga se bore.

Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava...

Подели на овим сајтовима

Могу да ошину са стотину оргинала...

Што,да немају можда и потписе Игумана Свештених Манастира-Дионисијат,Дохијар,Филотеј,СимоноПетар,Григоријат,Хилендар???

Ово је све смешно и тривијално.

Подели на овим сајтовима

Што,да немају можда и потписе Игумана Свештених Манастира-Дионисијат,Дохијар,Филотеј,СимоноПетар,Григоријат,Хилендар???

Smesno je vase banalizovanje.

Siguran sam da vladika Artemije i monasi ne bi to uradili i krivotvorili, i da imaju potpise i original pisma samo onoga sto objave, znaci pismo vladike Serafima,i ovih shijeromonaha i monaha pustinjaka, koji verovatno imaju rogove i posluzenja 4 puta dnevno.

Подели на овим сајтовима

Smesno je vase banalizovanje.

Siguran sam da vladika Artemije i monasi ne bi to uradili i krivotvorili, i da imaju potpise i original pisma samo onoga sto objave, znaci pismo vladike Serafima,i ovih shijeromonaha i monaha pustinjaka, koji verovatno imaju rogove i posluzenja 4 puta dnevno.

Ма верујем у то да су ови твоји анахорити достојни сваког дивљења...

Поента је да једноставно или нећеш или не можеш да разумеш неке ствари.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...