Jump to content

Pitanje o čudima (da li?) kod rimokatolika za pravoslavne

Оцени ову тему

Препоручена порука

Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. bendoff

Pa na paradajzu je to stvarno čudo, kupusu je to svejedno šta na njemu piše, pogotovu ako ćeš da ga kiseliš a na karfiolu po tome može bit ispisan i cijela sura od Kurana kad smo već kod toga sudeći prema tome kako karfiol izgleda. Još malo pa će biti sasvim dovoljno zaći na tržnicu među povrće ako hoćeš da si kupiš Kuran, i ne moraš odmah sve, kupiš dva tri poglavlja ili glavice pa kod kuće s povećalom studiraš šta tamo sve piše! Kad si s tim gotov tak vrneš u lonac a sljedeći put opet na pijacu po sljedeće poglavlje! Vrlo praktično a ekološki!

Allah znači Bog tako da to i nema automatsku vezu sa kuranom.

I u šalama treba imati granicu Zayrone.

Allah ne znači Bog, to znači samo na arapskom napisano ako već pišemo. Isto kao što je vama pravoslavnima zabranjeno sasluživat i molit se s inoslavnima tako je muslimanima zabranjeno lingvisrtički "općit" s drugim narodnim jezicima osim arapskog u naboženske svrhe pa zaista ta grafema Allah napisana latinicom dok se ne izgovori naglas ne znači ništa! SAMO OVO ZNAČI BOG: الله Osim toga ja sam jednako kritičan i prema takvim nazovi čudesima u hrišćanstvu, Bogorodica ili dokonce sam Hrist se pojave ovdje ili ondje u nekakvom meteorološkom ili prirodnom ukazu!

одлично, послаћемо те муслиманима широм света, а поготово у малезији и индонезији да им објасниш да хришћанин може да изговара алах на арапском и да то није резервисана реч за ислам.

пошто су тамо направили грађанске нереде који су трајали две недеље и попалили су и офарбали пар цркава у црно, да не помињемо мученике за Христа и пар разбијених костију.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 69
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

ја овде видим Богородичино чудо, а живо ме занима да ли има неко срца да јој каже у лице да то није чудо и милост Божја подједнако једнима и другима ...

две чудотворна обличја која следе имају своју историју, римокатоличка од 16. века а православна од 18. века а тек у 20. веку су повезане и поистовећене јер нико није запазио тако нешто због одсуства комуникације између римокатолика и православних.

елем, не знам житије кипа Богородичиног (Мадоне ди Лорето) али знам иконе Прибавление ума - руски иконописац је полудео и имао је разумне моменте у којима се молио Пресветој да га исцели. после другог јављања Богородице и визије како треба да изгледа икона коју ће иконописати са њеним благословом обећано му је исцељење по завршетку.

питање је хоћете ли имати дилему око избора религије, јер вам је вера малена, или ћете је скроз изгубити јер је Бог свих? само је питање Истине, ако мене питате, а спознање се не задобија ни квантитетом и чудотворијама ни приказима светиња једнима или другима, или трећима, већ избором и жељом.

а ви созерцавајте шта то значи.  bendoff

Постављена слика

Постављена слика

Подели на овим сајтовима

Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. bendoff

Pa na paradajzu je to stvarno čudo, kupusu je to svejedno šta na njemu piše, pogotovu ako ćeš da ga kiseliš a na karfiolu po tome može bit ispisan i cijela sura od Kurana kad smo već kod toga sudeći prema tome kako karfiol izgleda. Još malo pa će biti sasvim dovoljno zaći na tržnicu među povrće ako hoćeš da si kupiš Kuran, i ne moraš odmah sve, kupiš dva tri poglavlja ili glavice pa kod kuće s povećalom studiraš šta tamo sve piše! Kad si s tim gotov tak vrneš u lonac a sljedeći put opet na pijacu po sljedeće poglavlje! Vrlo praktično a ekološki!

Allah ne znači Bog, to znači samo na arapskom napisano ako već pišemo. Isto kao što je vama pravoslavnima zabranjeno sasluživat i molit se s inoslavnima tako je muslimanima zabranjeno lingvisrtički "općit" s drugim narodnim jezicima osim arapskog u naboženske svrhe pa zaista ta grafema Allah napisana latinicom dok se ne izgovori naglas ne znači ništa! SAMO OVO ZNAČI BOG: الله Osim toga ja sam jednako kritičan i prema takvim nazovi čudesima u hrišćanstvu, Bogorodica ili dokonce sam Hrist se pojave ovdje ili ondje u nekakvom meteorološkom ili prirodnom ukazu!

одлично, послаћемо те муслиманима широм света, а поготово у малезији и индонезији да им објасниш да хришћанин може да изговара алах на арапском и да то није резервисана реч за ислам.

пошто су тамо направили грађанске нереде који су трајали две недеље и попалили су и офарбали пар цркава у црно, да не помињемо мученике за Христа и пар разбијених костију.

Ja zato znam, pratim ja to! To dvoje se ne isključuje, upravo zato što samo  الله

znači Bog oni hoće tom nazivu osigurati exkluzivitu, tačno tako kao što sam to rekao, da nikakva druga riječ isto to ne znači. Samo ta takva grafema kakva je napisana gore! A oni je nisu spremni niti je hoće dijeliti s bilo kim nadalje, pogotovu ne s hrišćanima. Hoće je imati kao licencovanu i zato odupiru hrišćanima pravo služiti se tom rječju baš iz tog razloga koji sam gore vrlo detaljno objasnio!

Подели на овим сајтовима

Osim toga ja sam jednako kritičan i prema takvim nazovi čudesima u hrišćanstvu, Bogorodica ili dokonce sam Hrist se pojave ovdje ili ondje u nekakvom meteorološkom ili prirodnom ukazu!

ја овде видим Богородичино чудо, а живо ме занима да ли има неко срца да јој каже у лице да то није чудо и милост Божја подједнако једнима и другима ...

Ovako, ja se ograđujem od banalita kao "vidio sam Gospu u razlivemoj mrlji od motorovog ulja na asfaltu" i sličnih! Od toga nije daleko ta stanica u kojoj se gleda iz dlana i ruke ili graha i toza od kafe.

Što se tiče ikona ja sam ikonoklast, štujem ikone 2D i 3D,  Hrista, Bogorodice i svetaca i vjerujem da pojedine mogu imati izvanrednu nadprirodnu Božiju silu i moć uzdravljanja i čudotvorstava.

Подели на овим сајтовима

Smatram da se nijedno čudo nije desilo van Božije intervencije jer je samo to Bogu moguće. A to je moguće samo u hrišćanstvu. Sad što se dešavaju možda neka varka ili mađija i kod nekog drugoga, to može biti najčešće vragova obmana. A koliko je to njemu lako, znamo po svojoj koži.

Mene najviše zanima ovo oko rimokatolika. U redu je što Rimokatolička Crkva nije crkva. Oko toga se većina slaže. Ali rimokatolici jesu hrišćani i oko toga nema dileme. Tako da ako se dešava nešto Božijom intervencijom onda je to zbog tog naroda.

Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, 

καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος...

Подели на овим сајтовима

...

две чудотворна обличја која следе имају своју историју, римокатоличка од 16. века а православна од 18. века а тек у 20. веку су повезане и поистовећене јер нико није запазио тако нешто због одсуства комуникације између римокатолика и православних.

...

Ako nista drugo ovaj slucaj navodi na razmisljanje.

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Smatram da se nijedno čudo nije desilo van Božije intervencije jer je samo to Bogu moguće. A to je moguće samo u hrišćanstvu. Sad što se dešavaju možda neka varka ili mađija i kod nekog drugoga, to može biti najčešće vragova obmana. A koliko je to njemu lako, znamo po svojoj koži.

Mene najviše zanima ovo oko rimokatolika. U redu je što Rimokatolička Crkva nije crkva. Oko toga se većina slaže. Ali rimokatolici jesu hrišćani i oko toga nema dileme. Tako da ako se dešava nešto Božijom intervencijom onda je to zbog tog naroda.

Ne ide to tako, nama cuda drugima ne, nit smo mi zasluzni sto smo rodjeni na ovom pravoslavnm-hriscanskom podneblju, niti su recimo Inidijanci i Eskimi krivi sto cak nisu imali realne sanse da se upoznaju sa istom, i onda jos na to nama cuda izlecenja, projave itd, a njima jos na tu njihovu nesrecu da se javljaju demoni i vragovi da ih skroz slude i to sve uz dopustenje ma da :)

E sad sto se tice, mirotocenja, izlivanja krvi na ikonama, kipovima, stigmatizacija itd. to je jedino moguce kod hriscana zato sto oni jedini to imaju. Mada mi nikad nije bila jasna bas svrsishodnost tih cuda? Jel je cilj predskazanja ili ucvrscivanje vere ne znam, mozda nema cilja

A i sam termin cuda je sporan sto je za nekog cudo za nekog drugogo nije

Ako se kajes, onda i volis, a ako volis onda si vec Boziji... ljubavlju se sve iskupljuje sve se spasava...

Подели на овим сајтовима

Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. :)

Alah znači Bog i Hrišćani iz tog dela sveta Boga nazivaju Alah.

A kad je već kažeš da je Kuran ispisan po karfiolu i kupusu ja ću ti reći da to nije tačno jer bi onaj ljubofil od papa išao po turskim pijacama i ljubio bi povrće na tezgama.

Eto vidiš da na karfiolu i kupusu nije ispisan kuran  :)

Подели на овим сајтовима

Ima Allahovo ime na paradajzu.. i kupusu. facenew22222222

Alah znači Bog i Hrišćani iz tog dela sveta Boga nazivaju Alah.

A kad je već kažeš da je Kuran ispisan po karfiolu i kupusu ja ću ti reći da to nije tačno jer bi onaj ljubofil od papa išao po turskim pijacama i ljubio bi povrće na tezgama.

Eto vidiš da na karfiolu i kupusu nije ispisan kuran  4chsmu1

Daj, sad ćete mi nagovoriti da sam ja rekao da su Kurani normalno ispisivani po karfiolu i kupusu. Ja baš tvrdim obrnuto i samo sam ismijavao takve koji to tvrde i još vjeruju da je to nekim čudom! Isto bih ismijavao i takve hrišćane i židove, glupost ne poznaje razlike vjere i nacije. Ja upravo tim tvrdim da nikakav Kuran ne može biti ispisivan na kupusima i karfiolima i tim mu baš spašavam čast, hahahaha! A da može i jeste, da je sve to tako istina, onda bi davno Papa Ratzinger za to znao i poslao tamo odmah svoj "celivajući komando" monahinja i to s fakultetima iz arabistike i orijentalistike, znači kvalificirane za to, da ih odu tamo na pijacu celivat!

:)

Подели на овим сајтовима

Ne znam kako ta većina ali s tim se prvo ne slaže Patrijarh Srpske Pravoslavne Crkve Njegova Svetost +Irinej

koji tvrdi, kaže izjavljuje, JAVNO ovako ovo:

Patrijarh srpski Irinej obratio se vernicima u hramu Vaskrsenja Hristova u Beču

PATRIJARH ZA POMIRENJE PRAVOSLAVNE I RIMOKATOLIČKE CRKVE

Nedelja, 12. Septembar, 2010.| Autor: Agencija TANJUG

"Moramo da učinimo sve da se ove dve crkve vrate sebi i da putevi koji su razdvajali ponovo približe, jer je to želja Božija", istakao je patrijarh srpski

S tim [glow=red,2,300] "ove dve crkve"[/glow] mišljene su katolička i pravoslavna,

nikako SPC i artemitska sinagoga ili SPC i ISPC!

facenew22222222

Izvor:

http://www.kurir-info.rs/vesti/patrijarh-za-pomirenje-pravoslavne-i-rimokatolicke-crkve-49796.php

Подели на овим сајтовима

Ma dobro brate to je samo zvaničan naziv ove organizacije oko koje se okupljaju rimokatolički vernici. To što se naziva crkva ne znači da je Crkva. Narod rimokatolički jeste Crkva ali Rimokatolička crkva nije Crkva. IMHO

I Mafija se naziva Sindikatom, pa niko ne smatra da je to zaista neki Sindikat.

Jeste da je to teorija šta bi bilo kad bi bilo, ali je definitivno jasno da je krahu pravoslavlja najviše doprinela Rimokatolička crkva. To jest da nije bilo zloglasnih rimokatoličkih papa i zločina te crkve, Vizantija bi još postojala i pitanje je da li bi sada Vatikan i pola Evrope strepelo od Islamskog fundamentalizma. Ali dobro, to je ipak za SF, pošto su se stvari odvijale onako kako jesu...

Подели на овим сајтовима

Ma dobro brate to je samo zvaničan naziv ove organizacije oko koje se okupljaju rimokatolički vernici. To što se naziva crkva ne znači da je Crkva. Narod rimokatolički jeste Crkva ali Rimokatolička crkva nije Crkva. IMHO

I Mafija se naziva Sindikatom, pa niko ne smatra da je to zaista neki Sindikat.

Pa oko čega onda hoćete da pregovarate s tom organizacijom,

idite za Coca-Colom i Pepsi-Colom pa tamo pregovarajte!

To su još veće, bogatije i poznatije organizacije od nas.

Подели на овим сајтовима

Ma to je moje mišljenje kao što sam i stavio na kraju rečenice. I ako ja jesam crkva nisam Crkva (SPC).. Isto kao i bilo koji drugi vernik. Pravoslavni ili rimokatolički.

Nemoj zbog mojeg razmišljanja osuđivati ostale koji tako ne misle.

U svakom slučaju SPC bez mene može, a ja bez SPC ne mogu, pa makar se ne slagao sa mišljenjem ljudi koji zvanično predstavljaju tu Crkvu.

Подели на овим сајтовима

Ma to je moje mišljenje kao što sam i stavio na kraju rečenice. I ako ja jesam crkva nisam Crkva (SPC).. Isto kao i bilo koji drugi vernik. Pravoslavni ili rimokatolički.

Nemoj zbog mojeg razmišljanja osuđivati ostale koji tako ne misle.

U svakom slučaju SPC bez mene može, a ja bez SPC ne mogu, pa makar se ne slagao sa mišljenjem ljudi koji zvanično predstavljaju tu Crkvu.

Što onda nije izjavio: Moramo učiniti sve da se zabludili nepravoslavni koji se nazivaju katolicima ili bolje reći rimokatolicima vrate pod okrilje JEDINE SVETE APOSTOLSKE PRAVOSLAVNE CRKVE!

Kad izjavi tako nešto onda će to biti nešto drugo, nekakav drugi signal pa ćemo se i mi prema tome ravnati i nastaviti vas "čašćavati" istim tim epitetima kojima smo vas častili cijelih prošlih 1000 godina kao heretike i šizmatike! Nikakav problem, samo recite! No pošto takvo ništa nije bilo rečeno onda sam slobodan podrazumjevati i smatrati da su pod tim "ove dve crkve" mišljene pravoslavna i katolička. Jedino ako Njegova Svetost Patrijarh +Irinej nije mislio na neku od protestantskih crkvi ili artemite u Ljujakima takozvanu artemijevu sinagogu, ili na takozvanu makedonsku i crnogorsku pravoslavnu crkvu ili ISPC, istinitu srpsku pravoslavni crkvu, ili neku od vaših zamorskih otcijepljenih crkava u Australiji, USA i Canadi onda to može biti zaista nešto zbunjujujća takva njegova izjava!

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...