Zawisza Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Овај сајт још једном показује страшно лицемерство Ватикана. Šta ima ovde licemerno? Лицемерно је то што се говорио о катедрали која се налази у Приштини, Косово. Колико знам Ватикан није признао Косово? Све земље које то нису урадиле пишу или УНМИК-Косово, Косово, Србија или Косово и Метохија. Наравно, лицемерје иде дотле да званично не признају Косово, јер знају да би то био дефинитиван крај дијалога са нама, али и Русима, док са друге стране де факто раде све као са независном државом.Прича о наводним потребама верних је смешна, пошто римокатолика на Косову има колико и чланова оног чувеног удружења Египћана са Косова. Pa Srbi koriste izraz Kosovo i šta smo mi katolici u Srbiji, marsovci? Očigledno neke stvari ne znaš, kao prvo kod nas je nedelja dan za crkvu. Znači u crkvi nas ima puno. Ako nas u Smederevu ima 85 i nedeljom nas ima uvek bar 60 u crkvi onda je to veliki broj. Tamo ih ima bar 5 puta više a to je broj oko 300 najmanje. Nije to mali broj. Dalje, ne znaš, kako se pravi strategija za budućnost. Ja ovako to radim, u crkvi imam trenutno , recimo 10 katolika Albanaca, 6 treba da se žene ili udaju, znači imaću uskoro 12, rodiće se u proseku po 5 dece znači imaću ih 60 od njih 60 biće još 60 to je 120 pa puta pet u proseku.... Hu, pa ja pod hitno moram u Beogradu da gradim hram samo za njih. Syd, pa koga bi imali drugog da ogovaramo ? Mislim da nije igumanija, ne pitah ko je "proklinjator", mlada je za igumaniju. Uostalom idem u utorak u Banjsku pa će ponovo da je ogovaramo i saznaću ko je. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Nisam znao za taj hram u Prištini, znam za Đakovicu ali tamo su većinom katolici. Sad kad znam moram da organizujem da skupimo neki dinar kod mene u crkvi pa da im pošaljemo, simbolično ali da znaju da imaju braću katolike i ovde, to je lep osećaj. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Gde nađoše ovoliki narod katolički, sigurno im Đilas dao beovoz! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Te što vidiš sigurno su katolici kao i Jovan Pavao II. I oni, naime, kao i santo subito, ljube Kuran. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Syd, pa koga bi imali drugog da ogovaramo ? Mislim da nije igumanija, ne pitah ko je "proklinjator", mlada je za igumaniju. Uostalom idem u utorak u Banjsku pa će ponovo da je ogovaramo i saznaću ko je. Ruzno je ogovarati. I licemerno. Narocito kada dodjes u manastir, pa se pravis da postujes domacina. Posle ko ce vam ikada vise verovati, kada se predstavljate kao ekumenisti ili hriscani uopste? A price koje prenosis nisu tacne. Imam informacije. Nikakvo proklinjanje nije bilo u pitanju. Samo ste bili ljubazno upozoreni da ne pusite, posto ste se poceli ponasati neprimerno. (A nije preterano reci da je manastirska porta najlepsa basta na citavom Kosovu) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Gde nađoše ovoliki narod katolički, sigurno im Đilas dao beovoz! Ma jok Zawisza, rekli im da će poslije džuma namaza dijelit paketiće od Caritasa i ADRE s kafom, uljem i šećerom zadžaba! 319.gif 0102_laugh smej.gif Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ja im objašnjavam, prvo ne kaže se cigara nego cigareta, to sa mikrofonom su izmislili moji popovi, valjda da ih Bog bolje čuje, pa kad počne da ide iz ruke u ruku oko oltara, uvati te morska bolest ko na ringišpilu. Zato u mojoj crkvi u Smederevu, sve varles i bubice. Nego što ona nešto ne otpeva kad već ima mikrofon. E kažu ne stiže ne skrasuje se u svetinji, sedne u džip pa Grčka, Beograd, samo putuje. Rekoh: ima se može se. Igumanija manastira Sokolica je mati Makarija žena sa dva završena fakulteta i sa dva doktorata.Ako putuje ne putuje na svoju ruku tako da nije stvar u tome da li je ili ne drži mesto. Ne znam da li sada vozi dzip ali svi znaju za priču kada je sa jugićem zaustavila kolonu tenkova kfora. U svakom slučaju ako si bio upozoren da ne pušiš u porti pa si se našao uvređen nije u redu da ovako posle govoriš Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Овај сајт још једном показује страшно лицемерство Ватикана. Šta ima ovde licemerno? Лицемерно је то што се говорио о катедрали која се налази у Приштини, Косово. Колико знам Ватикан није признао Косово? Све земље које то нису урадиле пишу или УНМИК-Косово, Косово, Србија или Косово и Метохија. Наравно, лицемерје иде дотле да званично не признају Косово, јер знају да би то био дефинитиван крај дијалога са нама, али и Русима, док са друге стране де факто раде све као са независном државом.Прича о наводним потребама верних је смешна, пошто римокатолика на Косову има колико и чланова оног чувеног удружења Египћана са Косова. Pa Srbi koriste izraz Kosovo i šta smo mi katolici u Srbiji, marsovci? Očigledno neke stvari ne znaš, kao prvo kod nas je nedelja dan za crkvu. Znači u crkvi nas ima puno. Ako nas u Smederevu ima 85 i nedeljom nas ima uvek bar 60 u crkvi onda je to veliki broj. Tamo ih ima bar 5 puta više a to je broj oko 300 najmanje. Nije to mali broj. Dalje, ne znaš, kako se pravi strategija za budućnost. Ja ovako to radim, u crkvi imam trenutno , recimo 10 katolika Albanaca, 6 treba da se žene ili udaju, znači imaću uskoro 12, rodiće se u proseku po 5 dece znači imaću ih 60 od njih 60 biće još 60 to je 120 pa puta pet u proseku.... Hu, pa ja pod hitno moram u Beogradu da gradim hram samo za njih. Syd, pa koga bi imali drugog da ogovaramo ? Mislim da nije igumanija, ne pitah ko je "proklinjator", mlada je za igumaniju. Uostalom idem u utorak u Banjsku pa će ponovo da je ogovaramo i saznaću ko je. Слушај брате, ти то твоје дволично и безобразно латинизовање можеш да оставиш за побожне бакице, али ако желиш да водиш конструктиван дијалог онда схвати да мораш да говориш истину и будеш искрен.Ја контам да је ваша црква још у неким средњовековним оквирима, у најнегативнијем смислу, али то не значи да опет манипулишете неким новим "Константиновим даровницама". Први доказ твојег безобразлука - Срби у свим званичним коресподенцијама пишу и говоре Косово и Метохија. Доказ за то је да ништа што има декларацију Косова и сл. не може проћи територију Србије и ући у њену јужну покрајину. Толерише се УНМИК-Косово, или дистрбутер пер Косове, али да изнад тога стоји српска декларација. Ако ми не верујеш провери. Свака земља када говори о Косову и Метохији, а није га признала она пише пуно име или након зареза Србија. На вашем, горепоменутом сајту стоји само Косово. Други доказ твог безобразлука - на Косову и Метохији живи око 2000000 становника, римокатолика је мање од 120000, а православних сада званично има више од 180000. Ово су ваши, римски подаци. Такође по вашим, римским подацима просечна римокатоличка албанска породица на Косову има 1,75 деце. Тако да не бринеш! Требаће вам пуно времена да напуните и ову Терезину катедралу. Пошто недељом не буде више од 60 људи, значи као и код Вас у Смедереву, у коју долазе и римокатолици из ближих и даљих градова, нпр. Смедеревске Паланке или чак Младеновца, а не само из Смедерева. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Овај сајт још једном показује страшно лицемерство Ватикана. Šta ima ovde licemerno? Лицемерно је то што се говорио о катедрали која се налази у Приштини, Косово. Колико знам Ватикан није признао Косово? Све земље које то нису урадиле пишу или УНМИК-Косово, Косово, Србија или Косово и Метохија. Наравно, лицемерје иде дотле да званично не признају Косово, јер знају да би то био дефинитиван крај дијалога са нама, али и Русима, док са друге стране де факто раде све као са независном државом. Može biti, može i ne biti.. Samo tu crkvu finansira opština Priština uz nekoliko "rimokatoličkih udruženja Evrope", ne rimokatolička Crkva, barem ne zvanično. A strana gore koju sam stavio je, koliko vidim, od onih iz unije koji Pravoslavnu Crkvu mrze više od samih Rimokatolika (vidi renegati). Ako oni govore o dijalogu, onda jedino da bi sebe pravdali, kao oni su rezultat dijaloga... Каква страшна наивност! Па шта мислите? Да у Цркви чији поглавар мисли да је безгрешан и који одлучује и о разводу сваког појединца, може бити саграђена највећа катедрала на Балкану без његовог благослова и свесредне подршке. Ти који мрзе нас су, по Бенедиктовом мишљењу, пунија црква од православне.Уосталом шиптарски надбискуп из Бара, Гаши, је био папин изасланик на освећењу. Шта значи шиптарски надбискуп?Шиптарски надбискуп је црквени великодостојник који надгледа верске потребе Шиптара на црногорском приморју и свесрдно помаже албанске посланике СДП-а, као нпр. Бардхи који се залажу за рушење православних храмова. Наравно, никада недвосмислено и директно. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Gde nađoše ovoliki narod katolički, sigurno im Đilas dao beovoz! Не би ме чудило да сте их и из Скадра довозили... Маркетинг је мајка... Иначе од ове силе 60-так људи буде недељом... Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Kod nas Nedeljom dolaze iz Požarevca, Petrovca na Mlavi, Kostolca, Mladenovca, Smederevske palanke, Udovica i naravno Smedereva, verovatno ima još neko mesto al ne mogu da se setim. Nedeljom je od 60-80 ljudi na misi, običnim danima 5-6 a praznicima 150-200. Crkva je živa, ima dosta muka, nekad je imalo mogućnosti da ako ništa drugo bar grejemo, ove zime nismo ni za Božić uključivali grejanje. Tema kao tema je bez veze: Iskrenost Vatikana po pitanju Kosova. U kom smislu i prema kome iskrenost? Evo ja sam sada dole dva puta nedeljno, Srbi koji žive tamo nemaju loše mišljenje o katolicima Albancima. Poznajem odlično šiptare katolike, oni ne ruše hramove hrišćanske. Imaju posebanu bogobojažljivost, udaju se i žene međusobno ali prave isključivo kompromis ako je pravoslavac u pitanju, smatraju da je vera ista. Dosta je takvih brakova po Crnoj Gori, i neka ih. U te statistike ja ne verujem, čuj 1,7 detea, pa gde može dete na decimale 0205_whistling, ozbiljno, sve koje ja znam imaju preko dva deteta osim ovde u Srbiji, naši imaju tako po dvoje. Šta ćeš, uticaj sredine. Vatikan nije priznao Kosovo i koliko sam upoznat za sad neće. Naravno da nekim divljacima ta činjenica nije smetala da me u noći priznanja od strane Amerike napadne i polupa vitraže na crkvi. A na samo kilometar ima bar pet jarbola sa Američkim zastavama. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Kod nas Nedeljom dolaze iz Požarevca, Petrovca na Mlavi, Kostolca, Mladenovca, Smederevske palanke, Udovica i naravno Smedereva, verovatno ima još neko mesto al ne mogu da se setim. Nedeljom je od 60-80 ljudi na misi, običnim danima 5-6 a praznicima 150-200. Crkva je živa, ima dosta muka, nekad je imalo mogućnosti da ako ništa drugo bar grejemo, ove zime nismo ni za Božić uključivali grejanje. Tema kao tema je bez veze: Iskrenost Vatikana po pitanju Kosova. U kom smislu i prema kome iskrenost? Evo ja sam sada dole dva puta nedeljno, Srbi koji žive tamo nemaju loše mišljenje o katolicima Albancima. Poznajem odlično šiptare katolike, oni ne ruše hramove hrišćanske. Imaju posebanu bogobojažljivost, udaju se i žene međusobno ali prave isključivo kompromis ako je pravoslavac u pitanju, smatraju da je vera ista. Dosta je takvih brakova po Crnoj Gori, i neka ih. U te statistike ja ne verujem, čuj 1,7 detea, pa gde može dete na decimale 0205_whistling, ozbiljno, sve koje ja znam imaju preko dva deteta osim ovde u Srbiji, naši imaju tako po dvoje. Šta ćeš, uticaj sredine. Vatikan nije priznao Kosovo i koliko sam upoznat za sad neće. Naravno da nekim divljacima ta činjenica nije smetala da me u noći priznanja od strane Amerike napadne i polupa vitraže na crkvi. A na samo kilometar ima bar pet jarbola sa Američkim zastavama. Ево видиш брате како се може лепо комуницирати, као права браћа хришћанска када је искреност и истина изнад свега.Ево да објасним како и према коме. Овај случај само је један од показатеља дволичности Државе Ватикан. Са једне стране се наводно не признаје Косово и Метохија, а са друге се у свим званичним средствима информисања фактичко стање прихвата. Мислим, да држава која је озбиљна, а Држава Ватикан сигурно јесте, не чини дипломатске гафове и то тако учестало, да не кажемо свакодневно. Наравно, да се то чини са разлогом. Подаци о наталитету су римокатолички подаци. Не знам кога знаш, али не бригај... Има још да се пуни док се макар ова у Приштини у коју недељом долази 60-так људи не напуни. Питаш према коме? Према верном народу Цркве хришћанске који свакодневно страда због тог и таквог стања на Косову и Метохији. То је једина територија, осим Црне Горе, где се хришћани свакодневно прогањају. Нисам видео да се папа Рацингер осврнуо на то и позвао на мир у својим енцикликама. Очигледно ми не спадамо у "Градове и Свет". Е, то нас који искрено желимо јединство Цркве. за које се на свакој Литургији молимо, боли. Боли нас брате, јер видимо да је наша љубав и искрена жеља да сви будемо у јединству вере и љубави узалудна. Узалудна је јер епископ Рима свим својим актима, не причамо о речима, чини јединство немогућим и наставља да се бави политиканством. Понављам, ова катедрала је још један сликовит пример свега већ реченог. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ако може да се помогне, а ви се обратите и нама. Сигуран сам да би многи помогли. Ја бих први! Нисам далеко од Смедерева и ако бих био у могућности помогао бих вам као и сваком православцу који не може да упражњава веру "како Бог заповеда". Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Pomažu nama pravoslavci, pa imamo 90% mešovitih brakova, nešto dece kršteno kod nas idu u crkvu kod vas a opet imamo krštenu kod vas idu kod nas, mladi nam se žene i udaju, pa sad eto zbog kalendara sve duplo. Venčanja su obično uz pripremu kod nas, to je specifičan sakrament koji ne udeljuje sveštenik pa smo napravili dogovor. Dosta su nam pomagali i u gradnji crkve. Postavlja se pitanje da li je i nama trebala tako velika crkva? U svakom slučaju kad pogledte šta turisti obilaze prvo, crkve. Lično sam puno truda uložio ako ništa drugo bar će biti ako nas ne bude, turistička destinacija. Pregovarao sa i obećali mi pomoć venecijanci, oko moštiju sv. Luke, ali sad je nešto sve stalo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Фебруар 5, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Драго ми је да чујем да макар у нижим црквеним слојевима постоји искрена љубав, живот и помоћ, ако је већ нема на високим. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука