nishizawa Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 HITNO POTREBNI DAVAOCI SA AB KRVNOM GRUPOM ZA DEVOJČICU, PETRIČEVIĆ TARU, KOJA SE NALAZI U TIRŠOVOJ, HEMATOLOGIJA,U BEOGRADU. MOLE SE SVI LJUDI DOBRE VOLJE DA SE JAVE ŠTO PRE U INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI, SVETOG SAVE 39 U BGD. HVALA UNAPRED Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Jel moze O-? Univerzalni davalac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nishizawa Написано Фебруар 4, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Претпостављам да може. Искрено - ја не знам тачно ни о коме се ради, ја само прослеђујем поруку... Катодна цев све трпи, а интернет свакога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Мислим да АБ крвна група може да прими сваку крвну групу, а 0 може свима дати, али само своју примити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Фебруар 4, 2011 Гости Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 До кад треба да се да? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 До кад треба да се да?Po pravilu, to nije nikada jako hitna stvar. Prvo postoje rezerve krvi, a tu je uvek rodbina, pa prijatelji. Ako lecenje potraje duze, onda je nekada zgodno zamoliti nekoga ovako, kao sto to cini brat n., da ode u ul. Svetoga Save i da krv. Ne mora biti uopste odgovarajuca krvna grupa, samo se kaze da dajete za taru, a vasa krv, ukoliko nemate odgovarajucu, pomogne u lecenju nekoga drugoga, a za uzvrat, tarine potrebe nisu opteretile opste rezerve krvi. Tako to ide. Jedino, ako je ovde nesto drugacije i dramaticnije. Mada ne verujem. Samo u slucaju velikih nesreca dolazi to nestasice krvi. I kada rezerve spadnu na niske grane, onda se pozivaju stalni davaoci, na mobilne telefone i to popravi stvar. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лидија Миленковић Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Ја сам А+. Ако може, и ако треба -ту сам. Потпис: Надање је моје- Отац; Прибежиште моје- Син; Покров мој- Дух Свети; Тројице Свесвета, слава теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 4, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 4, 2011 Ја сам А+. Ако може, и ако треба -ту сам.Zbog ovakvih nesporazuma upravo dolazi do nestasice krvi. Ljudi misle da ako nemaju odgovarajucu grupu da ne mogu da daju za Taru. U stvarnosti, oni daju krv normalno, kazu da je to za Taru, a oni u Zavodu, daju Tari odgovarajucu grupu, a tu "neodgovarajucu" sacuvaju za drugog bolesnika. Zato, izmedju ostalog, i sluzi Zavod.Dakle, svi mogu da daju krv za Taru, bez obzira na krvnu grupu koju imaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Ја имам АБ+ и могу да дам али ја живим у Зајечару.Како може да се да овде па да пошаљу за БГД. Нека ми пошаље неко поруку ко зна. АБ је општи прималац али се ипак практикује да свако својој крвној групи даје крв. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 zvala sam ja bolnicu da proverim sta se to desava posto sam ja AB - .Receno mi je da devojcici nije potrebna bas krv nego nesto sto se izvlaci iz krvi .U ponedeljak ce biti testiranje u sv save 39 u zavodu za transfuziju. Tako da ako je neko iz Beograda ili okoline mogao bi da svrati.Ja sam udaljena 200 km .Rekli su mi da se dosta ljudi javilo juce i da se nadaju da ce makar polovina doci u ponedeljak.To je ono sto sam ja uspela da saznam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Онда се вероватно ради о донирању тромбоцита. Цела крв даваоца пролази кроз машину (слично као дијализа) и издвајају се тромбоцити који се онда дају примаоцу. Мој муж је био давалац једној девојчици која је сада хвала Богу добро. То је јако важно, а давалац пролази кроз све могуће претраге јер мора бити апсолутно здрав и компатибилан примаоцу (као код донирања органа). Зато је важно да се што више људи јави јер је тешко наћи одговарајућег донора. Вероватно се ради о леукемији. На жалост, ја сам преболела жутицу у детињству па, звог постојања антитела, не могу никоме дати крв. Могу само да охрабрим друге. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пг Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 zvala sam ja bolnicu da proverim sta se to desava posto sam ja AB - .Receno mi je da devojcici nije potrebna bas krv nego nesto sto se izvlaci iz krvi .U ponedeljak ce biti testiranje u sv save 39 u zavodu za transfuziju. Tako da ako je neko iz Beograda ili okoline mogao bi da svrati.Ja sam udaljena 200 km .Rekli su mi da se dosta ljudi javilo juce i da se nadaju da ce makar polovina doci u ponedeljak.To je ono sto sam ja uspela da saznam HITNO POTREBNI DAVAOCI SA AB KRVNOM GRUPOM ZA DEVOJČICU, PETRIČEVIĆ TARU, KOJA SE NALAZI U TIRŠOVOJ, HEMATOLOGIJA,U BEOGRADU. MOLE SE SVI, LJUDI DOBRE VOLJE, DA SE JAVE ŠTO PRE U INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI, SVETOG SAVE 39 U BGD(PRVI SPRAT). Navesti da se testiraju za davanje... TROMBOCITA za PETRIČEVIĆ TARU Са сајта Делија. Потребни су тромбоцити, ваљда. Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 zvala sam ja bolnicu da proverim sta se to desava posto sam ja AB - .Receno mi je da devojcici nije potrebna bas krv nego nesto sto se izvlaci iz krvi .U ponedeljak ce biti testiranje u sv save 39 u zavodu za transfuziju. Tako da ako je neko iz Beograda ili okoline mogao bi da svrati.Ja sam udaljena 200 km .Rekli su mi da se dosta ljudi javilo juce i da se nadaju da ce makar polovina doci u ponedeljak.To je ono sto sam ja uspela da saznam HITNO POTREBNI DAVAOCI SA AB KRVNOM GRUPOM ZA DEVOJČICU, PETRIČEVIĆ TARU, KOJA SE NALAZI U TIRŠOVOJ, HEMATOLOGIJA,U BEOGRADU. MOLE SE SVI, LJUDI DOBRE VOLJE, DA SE JAVE ŠTO PRE U INSTITUT ZA TRANSFUZIJU KRVI, SVETOG SAVE 39 U BGD(PRVI SPRAT). Navesti da se testiraju za davanje... TROMBOCITA za PETRIČEVIĆ TARU Са сајта Делија. Потребни су тромбоцити, ваљда. Stigle su mi pouzdane informacije. Jesu bili potrebni trombociti, ali sada su potrebnije molitve. Sutra je liturgija, pa znamo sta nam je ciniti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мене јако интересује када је то тестирање тромбоцита ако неко зна и да ли може то и да се уради после подне ? Молим вас да ми неко одговори ја сам на послу преподне до 15 сати па сам у Београду око 16 сати . Јавите хитно да бих видео како да се организујем . Хвала . ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 5, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 5, 2011 Мене јако интересује када је то тестирање тромбоцита ако неко зна и да ли може то и да се уради после подне ? Молим вас да ми неко одговори ја сам на послу преподне до 15 сати па сам у Београду око 16 сати . Јавите хитно да бих видео како да се организујем . Хвала .Brate, koliko znam, nadjen je donor za trombocite. To vise nije tako hitno, kao sto je bilo do pre nekoliko sati. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука