Аљонка Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Sta mislite da je spojivo, a sta eventualno ne? Kako razmisljate kad vidite uspesnu osobu, posvecenu svom poslu... i razmisljate li drugacije ako je ta osoba muskog ili zenskog pola... Ja cu svoje misljenje reci kasnije... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Јануар 29, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 29, 2010 Bez duhovnosti nije nista spojivo tj. "pomalo" je besmisleno... Jer se tad gubi i pravi smisao osnivanja porodice, koja po mom misljenju treba da bude ispred karijere u svakom slucaju... Dakle, nisam zagrizeni karijerista... Ima nesto uzvisenije od toga... Ali moze se posao obavljati na normalan nacin, bez pretjerivanja i da na prvom mjestu i dalje bude porodica, djeca i muz... Umjerenost u poslu a strast ostaviti za porodicu! klapklap Ovo naravno govorim iz ugla zenske osobe... crvenilo Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јануар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Primetila sam da se na ljude koji nesto stvaraju, ili trose novac na nesto sto nije osnovno - hrana i odelo- cesto gleda sa malo prezrenja. Vrlo cesto cujem za nekog da je "materijalista", i to zato sto je stekao vise od ljudi oko sebe... Sto je najtuznije, to cesto cujem i u crkvi, kad ljudi pocnu da pricaju jedni o drugima. Mozda nesto nije u redu sa mnom, ali ja cenim ljude koji imaju ambicije nesto da stvore, sve dok to rade casno i posteno... I ne vidim zasto bi to obavezno moralo biti odvojeno od duhovnosti, kako izgleda mnogi to tumace... Sto se zenskog ugla tice... pa moj ugao je malo drugaciji. Mada je moj stav prilicno hipoteticki (jer nemam svoju porodicu) ali najvise na svetu bih volela kad bih mogla u isto vreme potpuno i krajnje stvaralacki da se posvetim i porodici i poslu. Ko zna, mozda i uspem u tome. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Јануар 31, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Mada je moj stav prilicno hipoteticki (jer nemam svoju porodicu) ali najvise na svetu bih volela kad bih mogla u isto vreme potpuno i krajnje stvaralacki da se posvetim i porodici i poslu. Ko zna, mozda i uspem u tome.Sve zavisi kakav si zivotni poziv odabrala, tj.sta ti je profesija...Ali stvarno mislim, da se u danasnje vrijeme u nije moguce potpuno posvetiti i jednom i drugom, dakle istovremeno se potpuno ostvariti u oba smjera. Ona koja to moze, kapa dole! 0442_feel Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јануар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Sto se zena i posla tice, u redu je ako ne moze da se uskladi, da se onda izabere sta je vaznije... Ali cini mi se kod nas postoji onaj model "zena ispred sporeta, okruzena coporom dece". Nemam nista protiv, naravno, ali ako tu moze da se nadje mesta i za posao... zasto da ne? Zasto je lose biti uspesna zena, ako tu niko ne ispasta... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милица Написано Јануар 31, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Ако се у свему успе наћи мера... све може да буде о.к. Али наравно да, ко има малу децу, не може бити нешто посебно посвећен каријери... мада за жене би можда ибло лепше и лакше рецимо радно време од 4 сата дневно :-))) Без Господа смо ништа... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Јануар 31, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 ??? ?? ? ????? ???? ???? ????... ??? ???? ?? ???? ?.?. ??? ??????? ??, ?? ??? ???? ????, ?? ???? ???? ????? ??????? ???????? ????????... ???? ?? ???? ?? ????? ???? ????? ? ????? ?????? ????? ????? ?? 4 ???? ?????? :-))) Uz platu punog radnog vremena! confused Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зорица екс Милева Написано Јануар 31, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Да је среће тако би повећавали наталитет, а не да узалуд млате празну сламу по тв-у о наталитету, а жена нема право ни на бесплатан порођај. confused Погледа Отац с Небеса и виде ме сва у ранама од неправде људске, и рече, не свети се.Коме да се светим Господе? Поворци стада, што иде на заклање? Свети ли се лекар болесницима, што га са самртничке постеље руже? Коме да се светим? Снегу, што копни и трави што се суши? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јануар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Slazem se sa obe. Nazalost danas je i vreme takvo da mislim da svaka zena treba da ima svoje zvanje, i da bude spremna na to da ce jednom mozda morati i samostalno da se bori. A sto se karijera tice... ja nekako verujem da covek sve sto radi treba da radi najbolje sto ume, kao da to za samog Hrista radi. Da umnozava talante... Ja igrom slucaja zavrsih fakultet, pa i svoje zvanje i posao tako dozivljavam. Da sam recimo domacica, mislim da bih sa istim stavom mogla raditi i kucne poslove - da sve bude kako najbolje mogu. Upravo zato i ne vidim zasto ljudi stalno prozivaju one koji su posveceni poslu. Ne znam, mozda gresim... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Јануар 31, 2010 Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Kahm, čitam pa reko jel ovo tema samo za ženskiće? 0442_feel Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Јануар 31, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 31, 2010 Kahm, ?itam pa reko jel ovo tema samo za ženski?e? 0442_feel Naravno da nije. I ne bi trebalo da se bavi samo zenama i njihovim poslom. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bilja Написано Фебруар 1, 2010 Пријави Подели Написано Фебруар 1, 2010 Онај ко је веран Богу и добро Му служи имаће и благословену породицу, и благословен посао и који неће захтевати некакву каријеру, него само поштен рад. Ovo mi se dopada... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
BojanR Написано Март 1, 2010 Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Ja smatram da bi hodio pravim putem u životu čovjek treba da bude produhovljen i to treba da mu bude takoreći temelj njegovog bića, a onda sve se što se se nadovezuje biva od Boga i biva blagosloveno...Što se tiče porodice i karijere, ja volim oboje, ali ipak dajem prednost porodici (ženi(onoj koju istinski volim) i djeci (proizvodima ljubavi u koje treba ulagati ljubav i pokazati im pravi put...), a karijeru ne treba zapostaviti, naročito ako to što radimo volimo.... Po meni muž i žena u braku trebaju se dopunjavati, jedno drugom pomagati oko karijere i roditeljstva i ost. i imati razumjevanja i iskrenosti jedno prema drugom i naročito paziti da jedno od njih to sve ne uzlopotrebi...itd. Eto par reči na brzaka... BOG VAS BLAGOSLOVIO I ISPUNIO VAM SRDAŠCA LJUBAVLJU, JER NAS LJUBAV POKREĆE...! Чашу меда јошт нико не попи што је чашом жучи не загрчи; чаша жучи иште чашу меда, смијешане најлакше се пију. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аљонка Написано Март 1, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Март 1, 2010 Ja smatram da bi hodio pravim putem u životu čovjek treba da bude produhovljen i to treba da mu bude takoreći temelj njegovog bića, a onda sve se što se se nadovezuje biva od Boga i biva blagosloveno...Što se tiče porodice i karijere, ja volim oboje, ali ipak dajem prednost porodici (ženi(onoj koju istinski volim) i djeci (proizvodima ljubavi u koje treba ulagati ljubav i pokazati im pravi put...), a karijeru ne treba zapostaviti, naročito ako to što radimo volimo.... Po meni muž i žena u braku trebaju se dopunjavati, jedno drugom pomagati oko karijere i roditeljstva i ost. i imati razumjevanja i iskrenosti jedno prema drugom i naročito paziti da jedno od njih to sve ne uzlopotrebi...itd. Eto par reči na brzaka... BOG VAS BLAGOSLOVIO I ISPUNIO VAM SRDAŠCA LJUBAVLJU, JER NAS LJUBAV POKREĆE...! 0102_laugh Slazem se! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
И.стојковић Написано Март 2, 2010 Пријави Подели Написано Март 2, 2010 Ja smatram da bi hodio pravim putem u životu čovjek treba da bude produhovljen i to treba da mu bude takoreći temelj njegovog bića, a onda sve se što se se nadovezuje biva od Boga i biva blagosloveno...Što se tiče porodice i karijere, ja volim oboje, ali ipak dajem prednost porodici (ženi(onoj koju istinski volim) i djeci (proizvodima ljubavi u koje treba ulagati ljubav i pokazati im pravi put...), a karijeru ne treba zapostaviti, naročito ako to što radimo volimo.... Po meni muž i žena u braku trebaju se dopunjavati, jedno drugom pomagati oko karijere i roditeljstva i ost. i imati razumjevanja i iskrenosti jedno prema drugom i naročito paziti da jedno od njih to sve ne uzlopotrebi...itd. Eto par reči na brzaka... BOG VAS BLAGOSLOVIO I ISPUNIO VAM SRDAŠCA LJUBAVLJU, JER NAS LJUBAV POKREĆE...! klapklap klapklap Slazem se! Шта рећи осим ТАКО ЈЕ!!! Редослед је најбитнији, а Ти га брате, Богу хвала, постави баш онако као бих и ја!!!! klapklap dada klapklap "Прости верник" Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе. http://www.pravoslav...ta Filareta.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука