syd Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Stepinca je njegov narod kanonizovao smatrajući da je živeo u teškim vremenima vladavine ustaša a posle komunista. On nije lično niti koga ubio, niti pokrstio, njemu se nikad nije za tako nešto ni sudilo, njemu se sudilo zbog nečinjenja. Imam dosta izvornih dokumenata o Stepincu, pater Vlada koji je pisao pod pseudonimom , skupio je svaki dokument koji se odnosio na Stepinca, nešto od toga imam. Ne može se pripisivati Stepincu nešto zašta nije odgovoran. Lično mislim da je veliku grešku napravio parlament njegove zemlje usvajajući jednu političku odluku o njegovoj nevinosti. Trebalo je izvršiti reviziju procesa i utvrditi činjenice koje se odnose na njega lično. a sta je sa papom koji je stitio pavelica???? nemoguce da nije znao za ono sto je on radio, i za stepinca koji je zmurio pred tim..... U tim vremenima samo je Pavelić mogao da štiti papu, obrnuto nikako, isto i Stepinac, NDH nije bila klerikalna država, ustaše držale vlast i radile šta su htele. Da, ustase su radile ono sto im je Vatikan naredio. Inace, zasto bi papa blagosiljao Pavelica neposredno posle pokolja u Glinskoj crkvi? Klasicna indulgencija u papistickom maniru, ohrabrivanje i blagosiljanje zlocinca, sa instrukcijom da nastavi dalje. I nastavio je. I papa je nastavio. Zato je dosao u Petricevac. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Klasicna indulgencija u papistickom maniru, ohrabrivanje i blagosiljanje zlocinca, sa instrukcijom da nastavi dalje. I nastavio je. Klasicna indulgencija? Mislis da je platio? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 [ Da u Hrvatskoj je sve više Srba koji su vrlo oneraspoloženi donedavnom srpskom politikom u Hrvatskoj ili prema Hrvatskoj i radi toga neće da imaju ništa sa svojom maticom zemljom, to je tačno a takvih ja znam mnogo. Pored toga nije tamo sve baš OK, iz Srbije nam teče potocima slovenski neopaganizam koji je u Srbiju došao iz Ukrajine a u Hrvatsku nam dolazi zajedno sa srpskim povratnicima, tako da ga sad najviše imamo u Dalmacili i zaleđu gdje i pored neobične sile katoličke Crkve tamo na tom terenu to možemo objasniti samo tim povratnicima iz Srbije a neprestani monitoring nam daje za pravo u tome. Zato sam i ja najviše radi toga ovdje da pronađemo zajedno te rupe kud to teče i da ih začepimo dok je vrijeme! Ovo razumem kao jednu papisticku najavu. To sa slovenskim neopaganizmom koji stize iz Srbije a sire ga Srbi u Hrvatskoj, nije nista drugo nego podsecanje da su Srbi u Hrvatskoj "remetilacki faktor", antikatolicki. I da se sukladno tome, treba s njima obracunati, bilo po Filipovicevo-Pavelicevom receptu (klanje), bilo po Tudjmanovo-Kaptolskom (proterivanje), bilo po Stepincevo-neoustaskom (pokrstvanje). Знао сам да ћеш ти то протумачити тако а ја сам због тога највише и формулирао тај пост тако како би се ти наживцирао што више, хахахахаха, баш ми је драго да ми се то повело! А сада са Србима који то нису протумачили тако ја могу нешто да договорим, с тобом сигурно не, то је сасвим јасно и мимо сваку сумњу. Никаква јерес ни неопаганизам или сатанизам нису везани ни за какву нацију, исто као ни TBC или AIDS! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima. Kako legitimni vodja majke ti? Pobedio na izborima? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Emilijan Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Stepinca je njegov narod kanonizovao smatrajući da je živeo u teškim vremenima vladavine ustaša a posle komunista. On nije lično niti koga ubio, niti pokrstio, njemu se nikad nije za tako nešto ni sudilo, njemu se sudilo zbog nečinjenja. Imam dosta izvornih dokumenata o Stepincu, pater Vlada koji je pisao pod pseudonimom , skupio je svaki dokument koji se odnosio na Stepinca, nešto od toga imam. Ne može se pripisivati Stepincu nešto zašta nije odgovoran. Lično mislim da je veliku grešku napravio parlament njegove zemlje usvajajući jednu političku odluku o njegovoj nevinosti. Trebalo je izvršiti reviziju procesa i utvrditi činjenice koje se odnose na njega lično. a sta je sa papom koji je stitio pavelica???? nemoguce da nije znao za ono sto je on radio, i za stepinca koji je zmurio pred tim..... U tim vremenima samo je Pavelić mogao da štiti papu, obrnuto nikako, isto i Stepinac, NDH nije bila klerikalna država, ustaše držale vlast i radile šta su htele. pa kada je na kraju rata pavelic ostao bez ikakve moci, zasto ga je papa stitio??? prema informacijama pavelic je jedno vreme proveo u vatikanu kao ``monah`` pa je otisao u argentinu..... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima. Kako legitimni vodja majke ti? Pobedio na izborima? Pa ja nisam ovde da ti držim predavanja iz istorije. Pavelić je bio predsednik vlade koju je sastavio Kvaternik a ovaj je delio vlast sa Vlatkom Mačekom, i pre nego što je i došao u Hrvatsku proglašena je NDH. Najpre je proglašena u Bjelovaru a onda je posle nekoliko dana i zvanično u Zagrebu. Ko drži vlast taj postavlja i premijera. Legitiman način može da bude i revolucija nije uslov da budu demokratski izbori. Stepinca je njegov narod kanonizovao smatrajući da je živeo u teškim vremenima vladavine ustaša a posle komunista. On nije lično niti koga ubio, niti pokrstio, njemu se nikad nije za tako nešto ni sudilo, njemu se sudilo zbog nečinjenja. Imam dosta izvornih dokumenata o Stepincu, pater Vlada koji je pisao pod pseudonimom , skupio je svaki dokument koji se odnosio na Stepinca, nešto od toga imam. Ne može se pripisivati Stepincu nešto zašta nije odgovoran. Lično mislim da je veliku grešku napravio parlament njegove zemlje usvajajući jednu političku odluku o njegovoj nevinosti. Trebalo je izvršiti reviziju procesa i utvrditi činjenice koje se odnose na njega lično. a sta je sa papom koji je stitio pavelica???? nemoguce da nije znao za ono sto je on radio, i za stepinca koji je zmurio pred tim..... U tim vremenima samo je Pavelić mogao da štiti papu, obrnuto nikako, isto i Stepinac, NDH nije bila klerikalna država, ustaše držale vlast i radile šta su htele. pa kada je na kraju rata pavelic ostao bez ikakve moci, zasto ga je papa stitio??? prema informacijama pavelic je jedno vreme proveo u vatikanu kao ``monah`` pa je otisao u argentinu..... Pisao sam već, pronađi negde gde sam o tome govorio. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Stepinca je njegov narod kanonizovao smatrajući da je živeo u teškim vremenima vladavine ustaša a posle komunista. On nije lično niti koga ubio, niti pokrstio, njemu se nikad nije za tako nešto ni sudilo, njemu se sudilo zbog nečinjenja. Imam dosta izvornih dokumenata o Stepincu, pater Vlada koji je pisao pod pseudonimom , skupio je svaki dokument koji se odnosio na Stepinca, nešto od toga imam. Ne može se pripisivati Stepincu nešto zašta nije odgovoran. Lično mislim da je veliku grešku napravio parlament njegove zemlje usvajajući jednu političku odluku o njegovoj nevinosti. Trebalo je izvršiti reviziju procesa i utvrditi činjenice koje se odnose na njega lično. a sta je sa papom koji je stitio pavelica???? nemoguce da nije znao za ono sto je on radio, i za stepinca koji je zmurio pred tim..... U tim vremenima samo je Pavelić mogao da štiti papu, obrnuto nikako, isto i Stepinac, NDH nije bila klerikalna država, ustaše držale vlast i radile šta su htele. pa kada je na kraju rata pavelic ostao bez ikakve moci, zasto ga je papa stitio??? prema informacijama pavelic je jedno vreme proveo u vatikanu kao ``monah`` pa je otisao u argentinu..... klapklap bendoff Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima. Ovo sa Pavelicem kao legitimnim vodjom hrvatskog naroda je jedna ustaska parola. Papa je Pavelica licno blagoslovio. A nije blagosiljao licno, ostale dobre katolike koji nisu bili zlocinci tog ranga. I blagoslovio ga je kao izvrsitelja zlocina u Glinskoj crkvi. Sto je bila poruka: "dobro je, sine, nastavi tako; na pravom si katolickom putu; ako bude srece, bices i santifikovan u RKO". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Ne znam šta ti znači to pljeskanje i klanjanje. O pacovskim kanalima sam vam pisao. One koje su hteli da zaštite Amerikanci i Englezi oni su otišli u Ameriku i Argentinu. One koje su hteli da pobiju komunisti vratili su i završili su po jamama. Tim istim kanalima su se izvlačili i četnici, Pop Đujić je propušten i pomagan od ustaša ne zato što su ustaše to htele nego što su morale. Pobednik se tu pitao. Zaboravilo se naprimer da je Kragujevac dva puta streljan, prvi put su Nemci streljali 2500 Kragujevčana a posle komunisti pa onaj broj od 7000 koji su pripisali Nemcima me ne bi čudio da je tačan uzimajući zbir i jednih i drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima. Ovo sa Pavelicem kao legitimnim vodjom hrvatskog naroda je jedna ustaska parola. Papa je Pavelica licno blagoslovio. A nije blagosiljao licno, ostale dobre katolike koji nisu bili zlocinci tog ranga. I blagoslovio ga je kao izvrsitelja zlocina u Glinskoj crkvi. Sto je bila poruka: "dobro je, sine, nastavi tako; na pravom si katolickom putu; ako bude srece, bices i santifikovan u RKO". Ustaše su ubijale Srbe zato što su Srbi, tu nije imao značaj vere, kao što su ubijali i Jevreje ili Rome. Puno je ubijeno i katolika od strane ustaša. Bilo je, to su činjenice, ništa zlonamerno ne podmećem, vrlo aktivne saradnje jednog dela hrvatskog rimokatoličkog sveštenstva sa ustašama i pre dolaska ustaša u Hrvatsku. Ustaše su došle 15. aprila a 10. je proglašena NDH. Zna se, da su neki franjevački manastiri bili ustaška skloništa. Sidonije Šolc, jedan veoma krvožedni fratar, ističe da je sarađivao sa ustašama u Osijeku. Dolazili su u sela i u gradove razne ustaše, koji su kao fratri pod mantijama nosili svašta i pripremali narod za ustanak. Raspirivali su antisrpsku mržnju i podržavali ustašku ideologiju. Zabeleženo je na raznim mestima da se jedan deo sveštenika-ustaša okrenuo protiv Srba oficira i vojnika te ih je zarobljavao i razoružavao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 и све да је истина што си написао има једна "мала" ствар... МОЈА ЦРКВА НИЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА "ПАЦОВСКЕ" КАНАЛЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЦЕ!! о томе треба рећи или ти пак хоћеш да кажеш да су одређене силе "контролисале" Ватикан и "налагале" шта да се ради... klapklap Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 и све да је истина што си написао има једна "мала" ствар... МОЈА ЦРКВА НИЈЕ ОРГАНИЗОВАЛА "ПАЦОВСКЕ" КАНАЛЕ ЗА РАТНЕ ЗЛОЧИНЦЕ!! о томе треба рећи или ти пак хоћеш да кажеш да су одређене силе "контролисале" Ватикан и "налагале" шта да се ради... klapklap Vatikan nije samo sedište pape već i država. Velikim silama može da se igraju sa državama u ovom konkretnom slučaju je iskorišćen Vatikan zbog svoje moćne diplomatije. Tu nije reč o crkvi. Tvoju crkvu su posle rata iskoristili komunisti u neke druge sfrhe pa je postojalo dve paralelne jurisdikcije. Niko nije imun na silu i svuda ima ljudi koji će se privoleti sili. Najprostiji primer je slučaj sa balkanskim ratovima, ako znaš kako je izgledala mirovna konferencija. Srbi su bili pobednici, izneli rat i na kraju su čekali u hodniku dok su velike sile donosile odluku. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 како су могли тако поступати са Светом Столицом 4chsmu1 није него 0203_cool Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Фебруар 2, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 2, 2011 Pavelić je bio katolik, legitimni vođa hrvatskog naroda, papa je papa svim katolicima a ne samo "dobrim" katolicima. Kako legitimni vodja majke ti? Pobedio na izborima? Ako nije to bilo legitimno onda je to bila diktatura pod kojom su trpjeli kako Srbi tako i ostali! O tom moja rodbina zna dosta! Jedino što je na Srbe bila proglašena "sezona lova", druge su lovili od slučaja do slučaja, a Srbe već samo po imenu! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука