Jump to content

Народ у Србији је без наде - понижавајуће сиромаштво

Препоручена порука

On 26. 4. 2014. at 20:22, Иван ♪♫ рече

pa onda jedino da štampamo pare...

i delimo na ravne časti...

na nekom šalteru...

:)

(a inflacija te vrati na isto)

Pa naravno da trebamo da stampamo pare ...ceo svet ih stampa ...Evo polako krecu na letovanja ..sa novim kolima, po novim putevima ...A stamaprija radi naravno ...I ljudi zive ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:25, Crveni Baron рече

Pa naravno da trebamo da stampamo pare ...ceo svet ih stampa ...Evo polako krecu na letovanja ..sa novim kolima, po novim putevima ...A stamaprija radi naravno ...I ljudi zive ...

kad su te zadnji put zvali u štampariju po tvoj deo :)

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:18, Crveni Baron рече

pa reci mi ko mupuje robu u jednoj drzavi? Ko kupuje po supermarketima u SAD?

Ja cu ti odgovoriti. Stolari, elektricari, fabricki radnici, sekretarice ...Ako oni nemaju para , tj. kada ne bi imali para supermarket bi zatvorio ili polako propadao kao u Srbiji ...

Грешиш зато што мислиш да столар мења паре за производе у супермаркету. Столар не мења паре - он мења своје производе (столице, столове итд.) за туђе. Паре су само "јединица мере" која му омогућава да своје "две столице" замени за "хлеб и саламе". И зато штампање пара не помаже ништа ако се не повећа продуктивност.

Да поновим - ми не мењамо паре за производе, него производе свог рада за производе других. Паре су само "медијум" који омогућава да та размена буде ефикаснија. И зато манипулација тог "медија" не може да "покрене привреду" или било шта поправи. Једино што може да поправи стање јесте да ја и ти производимо више.

Је л` капираш сад у чему је проблем?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:34, Grizzly Adams рече

Грешиш зато што мислиш да столар мења паре за производе у супермаркету. Столар не мења паре - он мења своје производе (столице, столове итд.) за туђе. Паре су само "јединица мере" која му омогућава да своје "две столице" замени за "хлеб и саламе". И зато штампање пара не помаже ништа ако се не повећа продуктивност.

Да поновим - ми не мењамо паре за производе, него производе свог рада за производе других. Паре су само "медијум" који омогућава да та размена буде ефикаснија. И зато манипулација тог "медија" не може да "покрене привреду" или било шта поправи. Једино што може да поправи јесте да ја и ти производимо више.

kapiram ja ali ti ne kontas da koliko god da su pare tu "umetnute" one istovremeno i pokrecu proizvodnju. Stolar kupuje i kada ne proda stolicu jer ima para ...odnosno pokrice trosak kada bude prodao stolicu, ne zavisi direktno od prodaje ...

Подели на овим сајтовима

Да поновим - ми не мењамо паре за производе, него производе свог рада за производе других. Паре су само "медијум" који омогућава да та размена буде ефикаснија. И зато манипулација тог "медија" не може да "покрене привреду" или било шта поправи. Једино што може да поправи јесте да ја и ти производимо више.

Па ово је пиш живи,Америка само да би напунила свој војни буџет мора да ради и прозиводи бар 5 пута више,да би га надоместила,а ту рупу пуни  управо штампањем пара...о њеном задуживању и да не говорим...

"Све оно што ми можемо да одлучимо јесте шта да урадимо са временом које нам је дато"

Гандалф

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:37, Crveni Baron рече

kapiram ja ali ti ne kontas da koliko god da su pare tu "umetnute" one istovremeno i pokrecu proizvodnju. Stolar kupuje i kada ne proda stolicu jer ima para ...odnosno pokrice trosak kada bude prodao stolicu, ne zavisi direktno od prodaje ...

Па не покрећу. Ако столару даш одштампане паре само му омогућаваш да друге "превари" и добије њихове производе без да је ишта произвео заузврат. Када тржиште препозна такву превару онда креће инфлација и читав низ економских проблема које видимо у савременом свету. Све је то последица штампања пара.

Благостање се ствара само производњом, нема "пречице". Једноставно све што људи желе да имају мора да се направи, не може да "падне с` неба".

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:40, Зосима рече

Па ово је пиш живи,Америка само да би напунила свој војни буџет мора да ради и прозиводи бар 5 пута више,да би га надоместила,а ту рупу пуни  управо штампањем пара...о њеном задуживању и да не говорим...

Па јесте, зато су и добили најгору економску кризу у новијој историји.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:39, Иван ♪♫ рече

Oćeš da kažeš da ti plata raste svakog meseca!? Kolko posto?

Ne svakog mesec ali se prilagodjava svake godine ili dve i povecava za iznos inflacije. Takav je nacionalni ugovor.

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:22, Иван ♪♫ рече

pa onda jedino da štampamo pare...

i delimo na ravne časti...

na nekom šalteru...

:)

(a inflacija te vrati na isto)

10174811_10154113868875515_9168461020930

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:41, Grizzly Adams рече

Па не покрећу. Ако столару даш одштампане паре само му омогућаваш да друге "превари" и добије њихове производе без да је ишта произвео заузврат. Када тржиште препозна такву превару онда креће инфлација и читав низ економских проблема које видимо у савременом свету. Све је то последица штампања пара.

Благостање се ствара само производњом, нема "пречице". Једноставно све што људи желе да имају мора да се направи, не може да "падне с` неба".

Tacno je da se stvara samo proizvodnjom ali da bi pokrenuo proizvodnju trebaju ti u osnovi pare koje ti nemas i koje tek trebas da zaradis, tako da tvoja prica o stolaru nema bas puno smisla. Svaka privredna aktivnost i investicija bi po tome bila "prevara" jer ces pare koje si ulozio tek da zaradis prodajom svojih proizvoda a i medjuvremenu si na "prevaru" koristio tudju robu ...A ta mogucnost investiranaja a koju omogucava stampanje para i papirni novac, su razlog ovog bòagostanja koje imas u razvijenim ekonomijama ..

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:46, Crveni Baron рече

Tacno je da se stvara samo proizvodnjom ali da bi pokrenuo proizvodnju trebaju ti u osnovi pare koje ti nemas i koje tek trebas da zaradis, tako da tvoja prica o stolaru nema bas puno smisla. Svaka privredna aktivnost i investicija bi po tome bila "prevara" jer ces pare koje si ulozio tek da zaradis prodajom svojih proizvoda a i medjuvremenu si na "prevaru" koristio tudju robu ...A ta mogucnost investiranaja a koju omogucava stampanje para i papirni novac, su razlog ovog bòagostanja koje imas u razvijenim ekonomijama ..

Ајде иди спавај...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

On 26. 4. 2014. at 20:47, Grizzly Adams рече

Ајде иди спавај...

Zbog cega? Nesto nije tacno od ovoga sto sam napisao? Kako stolar otvara stolarsku radionicu? Pravi stolicu po stolicu i prodaje i skuplja pare ili ode u banku i podigne kredit?

Подели на овим сајтовима

Да поновим - ми не мењамо паре за производе, него производе свог рада за производе других. Паре су само "медијум" који омогућава да та размена буде ефикаснија.

По једном схватању. По другом, паре су роба, која као и свака има своју вредност, само што су универзално размењиве у процесу трампе који се сада обавља преко њих. Откад је новац почео да плоди сам себе, појавиле су се и теорије да је новац роба, а не средство вредновања нечијег рада и цене коштања.

Теорија о новцу као мерилу вредности нечијег рада има добрих страна, али и мањкавости, и далеко од тога  да је универзално прихваћена. Обзиром да је највише заговарају баш марксисти, чуди ме да је један либертаријанац покреће.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...