LISA Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Za pocetak ajde da se sa ovim sto imamo postupa odgovorno i raconalno. Zaustavljanje ove sveopste pljacke i pustosenja je, po meni, osnovni uslov bilo kakve dalje akcije s ciljem poboljsanja katastrofalnog ekonomskog stanja u Srbiji? Osecate li se odgovornim i pozvanim na delovanje? Juanito and Grizzly Adams је реаговао/ла на ово 2 "Обратио си плач мој у игру мени, растргао си врећу (туге) моје, и опасао ме весељем." (Пс. 29.12) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DYNABLASTER Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Da, ja sam Neo, ovo je lazni svet...ja sam Neo. LISA је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 @@Grizzly Adams, Цена се формира на следећи начин: ЦК(цена коштања) + П(порези и таксе свих врста) + Т(трошкови пласмана производа - транспорт, осигурање, маркетинг...) + З(зарада произвођача) Субјективни елемент у формирању цене је само једна од променљивих која не штети начину добијања формуле, него само одређује њен крајњи резултат. Тако ће, у случају елементарне непогоде, број З да буде далеко већи уколико неко хоће да га повећа. Број З може да буде и негативан уколико произвођач хоће да се отараси произведене робе. Тако да, ако би хтео да поклониш робу, то не значи да си зезнуо калкулацију, него само да си одлучио да ће број З да буде негативан збир свих осталих бројева ако сам се добро изразио (ако је збир свега осталог 100 дин, З ће да буде -100 дин). Ако би опет хтео да даш посао свом другу уместо јефтинијем понуђљчу, трошак транспорта ти може бити већи, односно променљива Т. Исто као што и број ЦК и број Т могу услед разних фактора, некада и чисто субјективних, али врло често и искључиво објективних, да се повећавају или смањују. Исто као што ће код некога одређени трошкови да буду у ЦК, а код другога у Т, у зависности од тога како ће поставити једначину. Једино што је релативно стабилно увек, и што углавном не зависи од субјективних фактора, је број П, и калкулације се могу разликовати у овом броју евентуално по томе како се и по којој стопи обрачунава. Али све ово не значи да се цена не може израчунати, него да је крајње поједностављивање сложених калкулација, где се свака променљива може рашчланити на још много променљивих, у сврху појашњења једног метода, исто као и приликом прављења крајње поједностављеног фиктиног економског модела малопре, да бих појаснио утицај дефлације у односу на робу из друге земље. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Постоји још једна ствар - у савременом свету се продуктивност стално повећава. Тако да реалне цене производа заправо стално падају. Е сада, пошто се плате номинално повећавају само за стопу инфлације и "остајемо на истом" онда значи да је "разлика у цени" негде мистериозно "нестала". Питање за читаоце - шта мислите где је отишла та разлика у цени? Koje realne cene padaju? Kupi ti meni danas novog golfa keca po cenama koje trebaju biti manje od onih koje su bile pre 20 godina ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Pa, OK, oni jesu razvijeni, ali ne možemo reći da je to isključivo zasluga monetarnog sistema. Time pre što, rekao bih, i mi imamo sličan sistem, pa opet ništa. I koji je tvoj zakljucak? Da monetarni sistem ne valja i da je problem u papirnom novcu ili je zakljucak da ima nesto sto ne valja ali to nije papirni novac? Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 28, 2014 Пријави Подели Написано Април 28, 2014 Већ сам ти рекао, то се дешавало, није инфлација везана само за папирни новац. Имао си инфлацију у Шпанији иако је користила сребрни новац коме није смањивала грамажу када су нађена велика налазишта сребра у Јужној Америци, имао си је више пута у историји када се деси да се на тржишту одједном нађе велика количина племенитих метала, јер, уколико се прихвати да је то роба као и свака друга, само што је универзално размењива, и вредност те робе зависи од понуде и тражње. Тако је инфлација могућа и дешавала се кроз историју чак и када је валута био племенити метал. Ma bre po SAD su bankari selili zlato iz banke u banku i tako dostampavali novac prema potrebi ...Sa istom kolicinom zlata su stampali nekoliko puta banknote ...To sa zlatom je SF prica ...ja ne znam kako su se ubedili u nesto takvo pojedinci ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Април 29, 2014 Пријави Подели Написано Април 29, 2014 I koji je tvoj zakljucak? Da monetarni sistem ne valja i da je problem u papirnom novcu ili je zakljucak da ima nesto sto ne valja ali to nije papirni novac? mislim da upotreba fiktivnog novca nije glavni razlog njihove razvijenosti (ako je uopšte jedan od činioca) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Април 30, 2014 Пријави Подели Написано Април 30, 2014 mislim da upotreba fiktivnog novca nije glavni razlog njihove razvijenosti (ako je uopšte jedan od činioca) Vrlo bitan cinioc njihovog i bilo kog razvoja ...Papirni novac koji otvara mogucnosti kreditiranja i budzetskog intervenisanja u privredi ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука