Jump to content

ЖРУ двоћошак

Оцени ову тему

Препоручена порука

• 2 months later...
  • Одговори 639
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Да имам двадесетак година са њима бих могла сваки дан да блејим уз воће и сладолед, да их растурим у понекој видео игрици, ако не то, оно бар на 400м са препонама :)

Изблејите и ви ово летње поподне са ова два сјајна момка  у новом двоћошку

Ћириличар

image.thumb.png.35a71b28490f74630365789902d4bc8d.png

Аурор

13015-004-559BB22E.thumb.jpg.933edd84fd06170604fe1ad12a524fd3.jpg

1. Зашто "Поуке" и шта је то што те држи овде?

Ћ: Одабрао сам их јер сам хтјео да тестирам атеистичке аргументе које сам упијао као сунђер пар година. Након што сам схвати ода сам добро укапирао о чему је ријеч и које су главне замјерке религији, одлучио сам да потражим религијски форум да видим које аргументе могу добити са друге стране. Резултати су некада знали бити разочаравајући ( нпр. креационизам и завјерологија и буквализам су итекако присутни и код нас као и код јеванђелиста из Америке, и генерално пијемо те ултрапротестантске лудости ( као Мирољуба Петровића који је некакав суботар или шта ли већ ) док се бусамо како смо најправославнији ), а са друге стране предивни, јер сам схватио да има потпуно нови ниво размишљања о вјери и гледања на вјеру и религију од простог "материјалистичког". Оно што ме одржава на поукама је либерална политика администрације поштовања слободе говора и мишљења ( у границама разума и пристојности, наравно ) и јако присуство различитости мишљења које није присутно на другим форумима, осим на Крстарици наравно. Из истог разлога сам само 2-3 пута у животу ушао на Б92 форум, јер је претворен у либерашку ехо собу гдје се сваки иоле националнији форумаш банује, што је случај и са неким националистичким сајтовима. ЖРУ је просто погодио прави рецепт, иако има случајева када колектив, по мом укусу, неоправдано угуши неке теме јер су превише контроверзне. Но, то је већ питање менталитета заједнице а не политике администрације, па не знам колико је то на терет за ЖРУ.

Д:  Nema ovakvog mesta na našim internetima, i dalje to mislim... :)

Došao sam ovde 2010. sa foruma Ateista Srbije i ostadoh.

2. Поређај по приоритетиу: образовање, љубав, породица, здравље, забава .... (додај по сопственом нахођењу ако је нешто друго)

Ћ: Образовање, па породица, па љубав, па здравље, па забава. Ја сам рођен намргођен.

Д:  1. Porodica, ljubav, zdravlje

...

3. Sve  

3. Шта замерате данашњим девојкама?

Ћ: Превелико и неосновано самопоуздање. Лијепе дјевојке се умисле да су Афродите и не брину се за друге аспекте своје личности - док су лијепе њима је супер. И онда из тога се добијају људи јако лоше квалитете од које, ако ћемо потпуно искрено, "добијам други пупак". Но за љепотице макар и разумијем, али су ми хит отприлике просјечне дјевојке које се носе као да су манекенке или шта већ. Ваљда су прихватиле филозофију "фејк ит тил ју мејк ит" и да је битно да оне себе сматрају лијепим јер је њима тако најљепше. Реалност је секундарна. Такве особе генерално, које одбацују реалност, у мојим очима нису способне да се ухвате у коштац са тешкоћама живота. Благо речено, немам никаквог интереса у такве особе нити неког поштовања мимо оног базичног људског. 

Д:  Bezdušnost... I pričaju malo mnogo (a ja introvertan).

Inače ih znam body & soul.

4. ....а шта је то што их чини бољим од њихових мајки и бака?

Ћ: Младост и љепота и генерално већа отвореност.

Д:  Mislim da im ova revolucija i "oslobođenje" nisu mnogo dobra učinili, ali po mnogo čemu su svesnije i naprednije od svojih baka, da kažem.

Meni su nekad i zanimljivije za druženje od muških, zato što su u većini slučajeva inteligentnije :)

5. Коју врлину цениш код девојака?

Ћ: Има их више. Цијеним приземне и реалне дјевојке, без обзира на ниво образовања или интелигенције. А што се тиче женских особина, њежност и осјећајност поготово, као и окренутост породици ( у даљој будућности, наравно :smeh1: ).

Но, наравно, мушко сам па постоје и неки физички критеријуми ту. Не високи, али ужасно специфични :smeh1:

Д:  Najređe - produhovljenost, integritet.

6. Која је то мана која те одбија од њих, ма какве врлине имале

Ћ: Као што рекох, нереалност, безобзирност, умишљеност и безобразлук. Тако се једном десило да сам се тотално охладио од једне дјевојке након што сам је слушао како мом другу говори како је његов рођак луд што се оженио са старијом женом у Америци, "да ли он мисли имати дјецу? Је ли он здрав? Шта он мисли?", без имало трунке оне кочнице:"Па чекај, не могу ја туђи живот цијенити по мом животу.". Згодна, лијепа, ма крв кључала кад бисмо се срели, али након тога... ништа. 

Д:  Nevaspitanje, nekultura i pušenje cigareta (red flag).

7. која је најбитнија споредна ствар у твом животу

Ћ: Видео игрице. Људи подцјењују квалитет тог жанра. Своје историјско образовање сам удуплао због игрица, добио двије петице у средњој управо због њих ( руски и историја ), а данас се водим неким принципима које сам прихватио играјући одређене игре, јер су захтијевале то од мене ( углавном стратегијске игре ). Вјештац 1 ми је, на крају средње, промијенио одређена гледишта јер је игрица инсистирала на моралности одлука које играч прави. Разбило ми је идеализам у неколико сфера.

И да, Скајрим припада Царевини а не Стормнацистима.

Д:  Vera, umetnost, nauka, istorija...

8. да можеш да бираш, у ком временском периоду би живео?

Ћ: Данас. Интернет је једно чудо за интелектуални и духовни развој. Умјесто да копам по прашњавим књигама и тражим тачно одређено издање, могу комотно послушати аутора уживо, чути супарника шта он мисли и изаћи далеко паметнији или мудрији него што бих то могао раније. 

Д:  Danas je najmirniji period do sada, ali na primer renesansna Italija ili Deutscher Bund (Konfederacija nemačkih država do 1866.) ili Britanija u 19. veku, ili SAD...

Ili Judeja za vreme Hrista :)

9. да ли су ово задња времена?

Ћ: Да јесу, као што је то био и Други свјетски рат. Приближавамо се крају једне ере. Гледе Христа, ма јок :tongue:

Д:  Možda...

10. "За мене је одмор, путовање" каже Црњански, која врста "путовања" је за тебе одмор... књигом, мишљу , блејом или истинско путовање

Ћ: Свака врста путовања, осим физичког путовања на море. МРзим море, мрзим врућину. Викинг у души.

Д:  Putovanje & knjiga...

I bleja :)))

11. Шта је то у пиву што га чини посебним?

Ћ: Ништа и све. Додуше, ја сам више човјек за неку ракију, вињак или вино. Пиво ми је занимљиво само љети када ми треба да се расхладим.

Д:  Reci ti meni!

12. Воће или сладолед? (или је бурек без конкуренције чак и на овој врућини)

Ћ: Воћни сладолед.

Надам се да под буреком подразумијеваш само један прави бурек, пун меса.

Д: Tu su negde, ali ipak voće.

13. СП у атлетици је у току, којом атлетском дисциплином би се бавио ?

Ћ: Је ли се једење чипса рачуна?

Д:  Bacanje diska (ipak su fleš i SSD bolji).

14. Да ли си на трагу открића шта је смисао живота?

Ћ: Одавно открио. Живјети га добро и оставити нешто иза себе што је макар мали корак напријед за потомство, колико год мало било.

Д:  Dap...

Više o tome po promotivnoj ceni od samo €7799,89.

15. Чему те је историја научила?

Ћ: Питања су најчешће вишеслојна и комплексна, често људи немају појма шта заправо раде или само реагују на нешто друго што се дешава и да је реалност далеко комплекснија од било које идеологије која је икада постојала. А конкретно за наше просторе, наша историја ме је до сада научила колико ми сви заправо појма немамо о својој прошлости.

Д: Tis but the same rehearsal of the past,
First Freedom, and then Glory — when that fails,
Wealth, vice, corruption, — barbarism at last.
And History, with all her volumes vast,
Hath but one page

- Byron

Ovo na stranu, mislim da me je naučila mnogo... O stvarima sveta može da te nauči gotovo svemu, iako je otprilike jedno masivno krvoproliće.

16. Да ли мислиш да данашње генерације имају сувише непотребног знања (информација) које ничему не служе у реалном животу?

Ћ: Не мислим, јер ниједна информација није сувишна. Знати ствари је добро само по себи, јер увијек постоји потенцијал да ће информација бити корисна за нешто у будућности. Оно што млади данас генерално немају јесте самокритичност и добар однос са својим родитељима и старијим генерацијама. Не комуницирамо и гледамо свијет свако из своје перспективе. Маторци и даље бију битке четника и партизана а млади не коригују своју већу образованост животном мудрошћу старијих. Сви мисле да су најпаметнији.

Д:  Da, mnoge od njih se dobijaju u školi, mnogim od njih budeš jednostavno bombardovan...

Mnogo je informacija na sve strane.

17. Шта је за тебе лепота и да ли је достижна сваком?

Ћ: Доброта и све што личи и подсјећа на доброту, као и снага. Нажалост није свакоме достижна. Неки смо и ружни :tongue:

Д:  To ne može da se objasni, ali uvek znam kada je vidim...

Pretpostavljam da jeste, na ovaj ili onaj način.

18. Чил аут песма за летње поподне

19. Питање за Ћирилка: Може ли се баш све објаснити писанијем и бивствовањем по интернетима

Ћ: Наравно да не може. Али се преко интернета може погледати лакше и брже у одређене аспекте људи него у реалном животу. Треба човјека упознати, попити са њим, стећи повјерење, ухватити добру вибрацију са њим па тек онда причати како ваља о неким стварима. На интернету само поставиш једно мишљење и одмах добијаш одговор.

За све остало, ту је стварни живот.

19. Питње за Дарета: Да ли се слажеш са мишљењем многих, да су доктори јако сујетни и да је то нешто што их кочи у раду ма колико стручни били.

Д: Mislim da jesu malo, ali prema mlađim kolegama su veoma fini i uviđajni :)

Za to mi je više kriv ovaj sistem, ali to je druga tema...

20. Постави питање свом двоћошкашу

Ћ: Зашто си нацош? Признај да спаваш са Мајн Кампфом испод јастука.

Д:  Do kada ćeš da budeš nice guy centrista? :)

21. Порука форумашима

Ћ: Препоручујем Џордана Питерсона и његова предавања као обавезну литературу за вјернике. Није за све у праву, али је невјероватно квалитетан мислилац. Поготово га препоручујем млађим момцима, јер човјек говори о доста тога што су нама наши родитељи пропустили или нису знали пренијети. Само опрезно да се не почне свака његова схватати као истинита.

И Скајрим припада Царевини.

Д:  Budite mi dobri i long live ŽRU!

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Снежана рече

Послушала си мој предлог и донела нам диван двоћошак. Уживала сам. :sunce: 

Пс. Али за ову причу о девојкама ћу вам обојци уши извући, да макар имате разлог да кукате.  :smeh1:

Подели на овим сајтовима

20. Постави питање свом двоћошкашу

Ћ: Зашто си нацош? Признај да спаваш са Мајн Кампфом испод јастука.

Д: Ne slažem se ni sa čim iz njihovog programa i smatram ih jednim od najvećih ideoloških zala u istoriji (uz komunizam i islam).

Д:  Do kada ćeš da budeš nice guy centrista? :)

Ћ: Док год ми мозак није испран.

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Lady Godiva рече

Послушала си мој предлог и донела нам диван двоћошак. Уживала сам. :sunce: 

Пс. Али за ову причу о девојкама ћу вам обојци уши извући, да макар имате разлог да кукате.  :smeh1:

Нисмо ти ми криви ако си се осјетила прозваном :smeh2:

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Ћириличар рече

Нисмо ти ми криви ако си се осјетила прозваном :smeh2:

:tongue:

пре 5 минута, Аурор рече

Samo probaj! :)

То што си порастао два метра те не чии безбедним. :smeh1:

Подели на овим сајтовима

:tongue:

То што си порастао два метра те не чии безбедним. :smeh1:

Ја сам 1.77 али знам џудо, мало...

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ћириличар рече

ево зашто је атлетика краљица спортова, женска ти извуче уши и запали, па ти после стижи...ако можеш :smeh1:

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Снежана рече

ево зашто је атлетика краљица спортова, женска ти извуче уши и запали, па ти после стижи...ако можеш :smeh1:

Не може побјећи ако падне комбинација оучигарија и кесагатаме :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ћириличар рече

Ћирилко се брани као да је кренуо на њега Бајазит с јатаганом, а не нејака цурица која само хоће да му извуче уши. :cmizdrenje:

Подели на овим сајтовима

Ћирилко се брани као да је кренуо на њега Бајазит с јатаганом, а не нејака цурица која само хоће да му извуче уши. :cmizdrenje:

Сун Цу је рекао "када си јак, прави се да си слаб, а када си слаб прави се да си јак". Малене цурице су ми најсумњивије >.>

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ћириличар рече

Сун Цу је рекао "када си јак, прави се да си слаб, а када си слаб прави се да си јак". Малене цурице су ми најсумњивије >.>

Smart kid :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...