Hana Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Свакако постоји разлика између давања крви и завештања органа, у смислу манипулација. "Шушка се" да није баш упутно ово друго, да мафија има ту фину корист, да можеш да промениш светом пре времена. Има опција да направиш интерни договор са породицом па да они дају твоје органе након твоје смрти. Овако, ако је за веровати онима који саветују да се то не ради за живота, можеш бити потенцијална мета.O tome i ja govorim i u potpunosti se slazem! Naravno da bih pomogla nekom zaista unesrecenom kome treba pomoc, ali ne tako sto ce neko da me vreba iza coska! O tome su cak snimljeni i filmovi. U jednom filmu je ubijen covek tako sto su mu pucali u glavu. Preminuo je na putu do bolnice. Zatim je pucano u zenu koja je kupovala u radnji i ona je izdrzala tek toliko da je u bolnici prikljuce na aparate. Kada su istrazena oba ubistva, saznalo se da je ubica neki ocajan otac cijem je detetu trebala hitna transplatacija organa, a imalo je retku krvnu grupu-istu kao dvoje ubijenih, koji su izmedju ostalog, imali donatorske kartice...o tome govorim. Ovo jos zvuci jednostavno na filmu, ali mislim da je u realnosti mnogo gore! која параноја човече 1000000001010 4chsmu1и то ти је још филм као ''аргумент'' joooj донаторска картица се увек носи са собом код нас, јер не постоји повезани систем у коме ће те неко претраживати и гледати који си орган донирао/ла. само се на ВМА држи тај фајл и само се тамо издаје та картица, колико ја знам. Postoje i filmovi snimljeni po istinitoj prici, nije sve izmisljeno. U danasnje vreme gde se spijuniraju razgovori telefonom, mail poruke, cet poruke, hakeri mogu sve! Pogotovo sto to ne bi bili neki obicni hakeri nego neki povezani sa ko zna kim i cim! Ostavi se ti paranoje, znas dobro o cemu govorim.Osim toga nismo mi auti, pa kad jedan postane neispravan, da mu se izvade ispravni delovi i ugrade se u drugi neispravan, kako bi postao ispravan. Na sta smo spali. Meni ne treba nikakva donacija. Ne daj Boze, ako nesto bude,molicu se Gospodu samo da se spasem i budemu Carstvu Bozijem. Ionako ce o jednom svi vaskrsnuti, a i svi imamo svoje vreme koje mozemo da ispunimo na zemlji. Kada taj period istekne, po Bozijem promislu idemo dalje. E to je znak nemanja vere! Kada mislimo da mozemo da preusmerimo volju Boziju i prevarimo smrt praveci kopiju Frankenstajna! "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Prolece Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Ok,znaci kada nekome das svoj organ da bi mu spasao zivot ti od njega pravis Frankenstajna? Npr. moj otac da meni bubreg i sad sam ja cudoviste?! Nije ti dobro takvo razmisljanje... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Nema veće "žrtve"i nema veće ljubavi,nego nekome imati mogućnost pomoći da živi,pa i na taj način,ako mu neki naš organ pomogne da nastavi da živi.Jedino što je veće od toga,je dati život za drugog.Ima i puno dece koja čekaju na raznorazne transplatacije i kojima je to jedina nada da žive.Zato,slava Bogu za ovakav potez Episkopa Lavrentija,daće Bog da većina nas krene njegovim primerom. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Ok,znaci kada nekome das svoj organ da bi mu spasao zivot ti od njega pravis Frankenstajna? Npr. moj otac da meni bubreg i sad sam ja cudoviste?! Nije ti dobro takvo razmisljanje... u okviru porodice, majka- cerci, znam za takav slucaj, je ok. Ali da ode nekom mafijasu npr, ne bi mi bilo sve jedno! Necu da potpomazem razvoj kriminala, indirektno. Pitanje je da li bi taj bio blagodaran Bogu na drugoj sansi ili bi nastavio sa svojim poslom tamo gde je stao. I spasavanje zivota ima svoje granice. Neki zivot moze da se spase, neki ne moze. To je opet sve po dopustenju Bozijem. Evo mom muzu je pre 12 godina poginuo mladji brat u saobracajnoj nesreci. Udario ga auto koji je u centru grada isao brzinom 200 km/cas. I na sudu je vozac oslobodjen, jer je dete od 8 godina, osptuzeno da je samo krivo sto se zateklo na ulici u tom momentu! A posto je nedelju dana bio u komi, vitalne funkcije su mu bile dobre, ali je mozak bio neaktivan, lekar je bez dozvole roditelja izvadio srce i mozda jos neke organe i prodao ih ko zna gde i kako! To je zlocin za koji nikad nije odgovarao, ali je zato i sam nastradao u nekoj nesreci par godina kasnije. Mozete da zamislite kako su se osecali njegovi roditelji? Do koje mere im nije dobro ni dan danas zbog svega toga, a nemaju kome da se zale. Kako spreciti ovakve zloupotrebe? "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Nema veće "žrtve"i nema veće ljubavi,nego nekome imati mogućnost pomoći da živi,pa i na taj način,ako mu neki naš organ pomogne da nastavi da živi.Jedino što je veće od toga,je dati život za drugog.Ima i puno dece koja čekaju na raznorazne transplatacije i kojima je to jedina nada da žive.Zato,slava Bogu za ovakav potez Episkopa Lavrentija,daće Bog da većina nas krene njegovim primerom.ok deca, ali tu ovek pod izgovorm, kako treba detetu, moze da se provuce neka zloupotreba. Slabo verujem da medicina nesto mnogo moze da pomogne. I ako pomogne, to je po Bozijem dopustenju. Evo muz i ja se 3 godine lecimo od steriliteta i nista! Niakvi lekovi nisu pomogli. Za skupe intervenicje nemamo para. Molili smo se svim svetima i nista za sad. Iskreno mi je svega dosta. Kada bude ukazana milost i saosecanje i pomoc nama kao tradicionalnoj srpskoj porodici koja bi odgovorno brinula o svojoj deci, onda cu i ja prihvatiti ovakve predloge. Do tad ne mogu-srce mi je kameno. Zao mi je. Meni niko od svih ljudi koje poznajem nije izasao u susret i nikog nije briga sto mi kao porodica stagniramo, a trebalo bi da se radjamo. Jos su me i neka braca i sestre u Hristu ignorisali, diskriminisali i osudjivali zato sto nemamo dece. Koga je briga za mene? Ko ce meni pomoci? Eto vam braco i sestre zadatak da se pokazete na delu! Pomozite meni i mom suprugu da sakupimo 3000 eura koliko nam treba za lecenje steriliteta da bi bilo uspesno i ja cu, cim to uradite, odmah da odem da izvadim donatorsku karticu! Dogovoreno? "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Episkop šabački prvi velikodostojnik SPC donator na VMA Lavrentije zaveštao organe!!! Subota - 22.01.2011 Vladika šabački Lavrentije otkriva za „Alo!“ da je odlučio da zavešta svoje organe! Lavrentije objašnjava da je „u hrišćanskoj etici dati život za bližnjeg veliki podvig, kao što je i pomoći da se spase drugi život“. Lavrentije je prvi velikodostojnik Srpske pravoslavne crkve koji se odlučio da svojim primerom pomogne akciju donatorstva koju vodi Vojnomedicinska akademija. - Već ovog vikenda, u Loznici spremamo skup na kojem će osim sveštenstva naše eparhije učestvovati i ljudi sa VMA. Tek posle toga moći ćemo nešto detaljnije da kažemo. Zasad možemo reći samo to da se doniranje organa, ukoliko je dobrovoljno i nije za novac, ne kosi s hrišćanskom etikom - kratko nam je rekao vladika Lavrentije. Osim vladike, donorsku karticu će na dobrovoljnoj bazi potpisati i više sveštenika i monaha ove eparhije. Kako kaže načelnik klinike za nefrologiju VMA dr Zoran Kovačević, podrška SPC donaciji organa je izuzetno dragocena. - Katolička crkva je još pre deceniju podržala i blagoslovila donaciju i to je lično papa uradio. VMA je od Sabora SPC dobila podršku i blagoslov za donaciju. Pre pet meseci je održan skup kojem su prisustvovali vladika Porfirije, rabin Isak Asiel i izaslanici beogradskog nadbiskupa i muftije beogradskog Jusufspahića. Oni su se složili da je zajednička dužnost svih vera da pomognu spasavanje ljudskih života, između ostalog i donacijom organa - kaže Kovačević za „Alo!“. Prema njegovim rečima, odluka vladike Lavrentija je korak dalje kojim se vernicima ličnim primerom daje simbolična poruka. Episkop bački Irinej je još 2007. godine saopštio da je transplantacija ne samo dozvoljena, već da sa stanovišta hrišćanskog morala zaslužuje svaku pohvalu, ali samo ako se postupa slobodno i dobrovoljno, ako je davalac podstaknut isključivo ljubavlju prema bližnjem ili ako presađivanjem organa nije ugrožen život davaoca. IZVOR Мени нешта није јасно у вези овога? Православна Црква је имала обичај да се сахрањује и уд...ако га неко изгуби...у несрећи... Забрањено је и спаљивање..чак и скрњављење тела...обдукцијом... Како сада ово? Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Draga Hana,zloupotreba uvek može biti i to u svemu u životu,pa i u doniranju organa,ali ja na to tako ne gledam,u stvari ne želim tako da gledam.Želim da verujem da će neki moj organ pomoći nekome da živi.Ko god to bio,ljudsko biće je.Neka je i mafijaš,neka je taj i ubica,ali najviše bih volela da to bude neko dete.Ipak na to ne mogu da utičem,niti mogu da biram.Važno je samo da će nekom ljudskom biću pomoći da živi.Žao mi je iskreno zbog vašeg peoblema sa sterilitetom a još više mi je žao što su vas ( pišem u množini zato što mislim i na tebe i tvog supruga ),neka braća i sestre u Hristu ignorisali,deskriminisali o osuđivali,što naravno nije u redu,ali ipak verujem da i ti znaš da su to uradili po sopstvenoj slabosti,kojoj smo svi skloni.Razumem tvoj revolt i razumem tvoju bol što nije bilo pomoći od onih od kojih je najviše i trebalo,makar i u obliku razumevanja i neosuđivanja.Što se tiče tvog predloga da vam pomognemo da sakupite novac za lečenje,ja sam za. 1000000001010 “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Draga Hana,zloupotreba uvek može biti i to u svemu u životu,pa i u doniranju organa,ali ja na to tako ne gledam,u stvari ne želim tako da gledam.Želim da verujem da će neki moj organ pomoći nekome da živi.Ko god to bio,ljudsko biće je.Neka je i mafijaš,neka je taj i ubica,ali najviše bih volela da to bude neko dete.Ipak na to ne mogu da utičem,niti mogu da biram.Važno je samo da će nekom ljudskom biću pomoći da živi.Žao mi je iskreno zbog vašeg peoblema sa sterilitetom a još više mi je žao što su vas ( pišem u množini zato što mislim i na tebe i tvog supruga ),neka braća i sestre u Hristu ignorisali,deskriminisali o osuđivali,što naravno nije u redu,ali ipak verujem da i ti znaš da su to uradili po sopstvenoj slabosti,kojoj smo svi skloni.Razumem tvoj revolt i razumem tvoju bol što nije bilo pomoći od onih od kojih je najviše i trebalo,makar i u obliku razumevanja i neosuđivanja.Što se tiče tvog predloga da vam pomognemo da sakupite novac za lečenje,ja sam za. 1000000001010 Hvala na razumevanju i na pozitivnom stavu. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Ви мене нисте разумјели, ја јесам за донаторство и за живота и полије смрти али мислим да се читав тај систем не би смио злоупотребити баш највише и због тих самих којима су ти органи најпотребнији и без њих не би преживјели. Мени смета лоша законска обрада, легислативни третман те тако оузбиљне материје. Како се испоставило у Чешкој, на срећу не баш на пољу донаторства али у другим многим стварима многи закони су намјерно већ унапред "кројени и скројени" с мнгобројним већ унапред предвиђеним "рупама и рупетинама" у закону а постоји и много других врло креативних начина заобилажења закона. Ако се тај систем као цјелина "избламира" и постане невјеродостојан, онда на крају страдају баш само ти болесни којима се ради о животу јер нико неће хтјети учинити ништа по том питању кад се сретне с тим таквим злоупотребама. У Чешкој је то ријешено овако: сви пунољетни грађани Чешке Републике су по закону аутоматски сматрани дарцима или донаторима органа све док се не зарегиструју у "Регистар недароваоца органа". Тај је један, човјек кад умре након што је обављена идентификација, прегледа се одмах само тај ЈЕДАН ЈЕДИНСТВЕНИ регистар НЕДАРОВАОЦА, дакле тих који нису сагласни са даровањем било каквих својих органа, ако се тамо пронађе записан од даривања не буде ништа. Ако тамо није записан онда с њим буде поступано као да је завјештао своје органе. Свако има могућност још за живота записати се у тај регистар недароваоца органа ако је против тога и тако је то онда ријешено, значи постоји и сачуван је индивидуални приступ и кад у тако за неког неочекиваном, парадоксном облику као такозвана индивидуална несагласност или НЕГАТИВНИ ИНДИВИДУАЛНИ ПРИСТУП! То истовремено забрањује скупљању података јер прије смрти се никакви подаци о никоме у смислу донаторства не могу скупљати нити водити какве картотеке и датабазе. Кад се значи сви становници земље сматрају дароватељима онда је то бесмислица. Мени је тај овдје систем сасвим добар и мислим да истовремено значи велику помоћ у донаторству, много већи квантум људи је укључен у то, такођер нитко не мора ништа потписивати, податке је бесмислено скупљати а сачуван је и индивидуални приступ, у случају да нетко не жели бити донатором запише се у јединствени Регистар недароваоца органа и има то сређено такођер индивидуално и без никаквих даљих сувишних датабаза. Тамо се у тај регистар само упише његово име и матични број. То све написано се односи на посмртно донаторство. А донаторство крви, костне сржи или било чега другог за живота мора бити наравно уз сагласност донатора. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ратко :( Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Draga Hana,zloupotreba uvek može biti i to u svemu u životu,pa i u doniranju organa,ali ja na to tako ne gledam,u stvari ne želim tako da gledam.Želim da verujem da će neki moj organ pomoći nekome da živi.Ko god to bio,ljudsko biće je.Neka je i mafijaš,neka je taj i ubica,ali najviše bih volela da to bude neko dete.Ipak na to ne mogu da utičem,niti mogu da biram.Važno je samo da će nekom ljudskom biću pomoći da živi.Žao mi je iskreno zbog vašeg peoblema sa sterilitetom a još više mi je žao što su vas ( pišem u množini zato što mislim i na tebe i tvog supruga ),neka braća i sestre u Hristu ignorisali,deskriminisali o osuđivali,što naravno nije u redu,ali ipak verujem da i ti znaš da su to uradili po sopstvenoj slabosti,kojoj smo svi skloni.Razumem tvoj revolt i razumem tvoju bol što nije bilo pomoći od onih od kojih je najviše i trebalo,makar i u obliku razumevanja i neosuđivanja.Što se tiče tvog predloga da vam pomognemo da sakupite novac za lečenje,ja sam za. 0304_smile4 4chsmu1Потпуно се слажем са написаним. Ако би неко чуо, рецимо од еминентног доктора, као што ја јесам чуо, да су могуће озбиљне злоупотребе по том питању, онда је могуће да тај неко има потребу да ту информацију пренесе другима, баш из бриге и љубави. Наравно, најбоље би било да сви имају такву веру да им је свеједно да их неко, у крајњој линији, и на такав начин злоупотреби, јер ће, упркос евентуалној злоупотреби, тај орган доћи до оног чији живот зависи од тога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Nije mi jasno nikad bila ova navodna dilema... pa zar ima ljudi koji su protiv ovoga. Mozda ja ne razumem najbolje sta sve povlaci biti na toj lisiti? Ja mislim da bi najbolje bilo da se uvede da je podrazumevano da su svi donatori, a da onaj ko nece da ide da se mlati sa papirologijom. The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Draga Hana,zloupotreba uvek može biti i to u svemu u životu,pa i u doniranju organa,ali ja na to tako ne gledam,u stvari ne želim tako da gledam.Želim da verujem da će neki moj organ pomoći nekome da živi.Ko god to bio,ljudsko biće je.Neka je i mafijaš,neka je taj i ubica,ali najviše bih volela da to bude neko dete.Ipak na to ne mogu da utičem,niti mogu da biram.Važno je samo da će nekom ljudskom biću pomoći da živi.Žao mi je iskreno zbog vašeg peoblema sa sterilitetom a još više mi je žao što su vas ( pišem u množini zato što mislim i na tebe i tvog supruga ),neka braća i sestre u Hristu ignorisali,deskriminisali o osuđivali,što naravno nije u redu,ali ipak verujem da i ti znaš da su to uradili po sopstvenoj slabosti,kojoj smo svi skloni.Razumem tvoj revolt i razumem tvoju bol što nije bilo pomoći od onih od kojih je najviše i trebalo,makar i u obliku razumevanja i neosuđivanja.Što se tiče tvog predloga da vam pomognemo da sakupite novac za lečenje,ja sam za. 0110_hahaha prstgore Слажем се у потпуности. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Макрина Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Мене је ово мало збунило.Свештеник када се упокоји,његово тело нико не сме да дотакне,сем свештенства који га и обуку и спреме да положе у гроб. Наравно,један Епископ никада ништа не би учинио тек онако. Поштујем овај чин Епископа Лаврентија као човекољубив чин.Лично и искрено,никада нисам размишљала у овом правцу али увек се радо сетим приче мати Макарије о грчком лекару који је део очију своје мртве кћерке пресадио другој девојчици и тако та девојчица сада гледа очима његове кћерке...изузетан поступак,редак. Extra ecclesiam nulla salus. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Ok,znaci kada nekome das svoj organ da bi mu spasao zivot ti od njega pravis Frankenstajna? Npr. moj otac da meni bubreg i sad sam ja cudoviste?! Nije ti dobro takvo razmisljanje... u okviru porodice, majka- cerci, znam za takav slucaj, je ok. Ali da ode nekom mafijasu npr, ne bi mi bilo sve jedno! Necu da potpomazem razvoj kriminala, indirektno. Pitanje je da li bi taj bio blagodaran Bogu na drugoj sansi ili bi nastavio sa svojim poslom tamo gde je stao. I spasavanje zivota ima svoje granice. Neki zivot moze da se spase, neki ne moze. To je opet sve po dopustenju Bozijem. Evo mom muzu je pre 12 godina poginuo mladji brat u saobracajnoj nesreci. Udario ga auto koji je u centru grada isao brzinom 200 km/cas. I na sudu je vozac oslobodjen, jer je dete od 8 godina, osptuzeno da je samo krivo sto se zateklo na ulici u tom momentu! A posto je nedelju dana bio u komi, vitalne funkcije su mu bile dobre, ali je mozak bio neaktivan, lekar je bez dozvole roditelja izvadio srce i mozda jos neke organe i prodao ih ko zna gde i kako! To je zlocin za koji nikad nije odgovarao, ali je zato i sam nastradao u nekoj nesreci par godina kasnije. Mozete da zamislite kako su se osecali njegovi roditelji? Do koje mere im nije dobro ni dan danas zbog svega toga, a nemaju kome da se zale. Kako spreciti ovakve zloupotrebe?ау животе луталицо, коју си ти ''теологију'' направила од негативности разних ...значи, овако: по теби, испадне да Бог стимулише разне будале да чине то што чине јер их држи у животу, храни их, ... аман, Сунце сија за све, како знаш да управо такво дело несебичности неће преломити човека и заротирати га право КА Богу? искрено, још не видех неки радостан пост од тебе, само нека зрачење мрачних мисли и крајње паралишућих последица ... клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Hana Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Ok,znaci kada nekome das svoj organ da bi mu spasao zivot ti od njega pravis Frankenstajna? Npr. moj otac da meni bubreg i sad sam ja cudoviste?! Nije ti dobro takvo razmisljanje... u okviru porodice, majka- cerci, znam za takav slucaj, je ok. Ali da ode nekom mafijasu npr, ne bi mi bilo sve jedno! Necu da potpomazem razvoj kriminala, indirektno. Pitanje je da li bi taj bio blagodaran Bogu na drugoj sansi ili bi nastavio sa svojim poslom tamo gde je stao. I spasavanje zivota ima svoje granice. Neki zivot moze da se spase, neki ne moze. To je opet sve po dopustenju Bozijem. Evo mom muzu je pre 12 godina poginuo mladji brat u saobracajnoj nesreci. Udario ga auto koji je u centru grada isao brzinom 200 km/cas. I na sudu je vozac oslobodjen, jer je dete od 8 godina, osptuzeno da je samo krivo sto se zateklo na ulici u tom momentu! A posto je nedelju dana bio u komi, vitalne funkcije su mu bile dobre, ali je mozak bio neaktivan, lekar je bez dozvole roditelja izvadio srce i mozda jos neke organe i prodao ih ko zna gde i kako! To je zlocin za koji nikad nije odgovarao, ali je zato i sam nastradao u nekoj nesreci par godina kasnije. Mozete da zamislite kako su se osecali njegovi roditelji? Do koje mere im nije dobro ni dan danas zbog svega toga, a nemaju kome da se zale. Kako spreciti ovakve zloupotrebe?ау животе луталицо, коју си ти ''теологију'' направила од негативности разних ...значи, овако: по теби, испадне да Бог стимулише разне будале да чине то што чине јер их држи у животу, храни их, ... аман, Сунце сија за све, како знаш да управо такво дело несебичности неће преломити човека и заротирати га право КА Богу? искрено, још не видех неки радостан пост од тебе, само нека зрачење мрачних мисли и крајње паралишућих последица ... ne pravim ja nista, a kamo li "teologiju". Malo je onih koji se zaista preokrenu i pokaju. Transplatacije nemaju veze sa Bogom, to se covek u svom nesavrsenom, palom stanju, igra Boga, kao i kod kloniranja. Bilo je i takvih postova, ali su kratki i na drugim temama. Moj moto je:"Uvek ocekuj neocekivano"! Vecina ljudi je uglavnom sebicna i koristoljubiva. Retki su oni koji to nisu, zato imamo tako malo prijatelja u zivotu, a ne bezbroj. "Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука