Jump to content

Епископ Лаврентије завештао органе!

Оцени ову тему

Препоручена порука

evo ovo vazi za sve samo ih nazovete i posalju vam papire koje ispunite i posaljete im postom nazadi posle 10 dana stize vam kartice( ne morate ni iz fotelje da izadjete)  4chsmu1

VMA -institut za nefroligiju. Odeljenje za transplantaciju organa  telefon 011 367 0784

Zvao sam, rade i danas.

Ostavio sam im podatke, poslaće mi papire sutra i kad ih popunim

vraćam ih njima a oni mi šalju karticu.

Brzo i efikasno!

319.gif dada prst ka dole

Подели на овим сајтовима

Evo ja imam donatorsku karticu vec 5 godina i redovan sam davalac krvi. Mogu vam reci da mi dosada nije ni jedna dlaka sa glave zafalila. 4chsmu1 4chsmu1Ne razumem koji moze biti izgovor da mi kao pravoslavni hriscani to ne uradim.

319.gif    dada dada prst ka dole

Подели на овим сајтовима

Elem, ljudi, popričajte sa vašim sveštenikom.

Jako je lako organizovati dobrovoljno davanje krvi

pri našim hramovima, posle Liturgije.

Mi, u hramu Preobraženja Gospodnjeg, to praktikovasmo već

nekoliko puta. Sve ide naravno preko Crvenog Krsta,

koji dodju sa svojim vozilom, opremom i osobljem.

Onomad samo nas 24 dade krv ali su ovi iz Crvenog Krsta

bili jako zadovoljni. A u davanju su učestvovali i oni naši

bližnji koji prose pred našom parohijskom Crkvom.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Dajem krv s vremena na vreme (kad mi trudnoca i dojenje i malokrvnost dozvole),ali ne mislim da ono sto je ep.Lavrentije rekao da donacijom organa cinimo zrtvu i dajemo svoj zivo tza neciji drugi.To bi bilo kao bih svoje zivo srce u svesnom stanju,npr. dala nekom i ja umrla,a ako sam vec u komi i nema mi zivota ,to niej zrtva,to je vadjenje onoga sto se izvaditi moze.Ne bih potpisala nista,necu da me neko kidnapuje da bi mi izvadio bubreg ili sta vec.Ono sto su me vrbovali,ali nisam prihvatila  je da kada dajete krv mogu da vam urade neke analize i onda postanete donor kostne srzi,a tu je verovatnoca da neko moze primiti vasu srz jako mala,pa jos da me stave na neku evropsku listu,i sta,da me neka bogata familija sredi zbog svog jedinceta.Meni je to kao neko prikuplajnje biometrijskih podataka na evropskom nivou.Strasno.

Подели на овим сајтовима

Dajem krv s vremena na vreme (kad mi trudnoca i dojenje i malokrvnost dozvole),ali ne mislim da ono sto je ep.Lavrentije rekao da donacijom organa cinimo zrtvu i dajemo svoj zivo tza neciji drugi.To bi bilo kao bih svoje zivo srce u svesnom stanju,npr. dala nekom i ja umrla,a ako sam vec u komi i nema mi zivota ,to niej zrtva,to je vadjenje onoga sto se izvaditi moze.Ne bih potpisala nista,necu da me neko kidnapuje da bi mi izvadio bubreg ili sta vec.Ono sto su me vrbovali,ali nisam prihvatila  je da kada dajete krv mogu da vam urade neke analize i onda postanete donor kostne srzi,a tu je verovatnoca da neko moze primiti vasu srz jako mala,pa jos da me stave na neku evropsku listu,i sta,da me neka bogata familija sredi zbog svog jedinceta.Meni je to kao neko prikuplajnje biometrijskih podataka na evropskom nivou.Strasno.

Slažem se, opet vam kažem, čitajte što potpisujete, zahtijevajte individualni pravni pristup, ne potpisujte ništa unapred i na neviđeno (bianco), ili te takozvane već pripremljene predštampane obrasce! Velika opasnost od ovog ovakvog sistema je ta što ako eventualno za sada nije zloupotrebljen to ne znači da u bliskoj budućnosti zloupotrebljen ne bi mogao biti. A ovako se samo "uspavate", naviknete na "masovni" a ne individualni pristup i tako si tim sami otvarate "vrata" nesreći, katastrofama a možda i samom đavlu!

TRAŽITE INDIVIDUALNI PRISTUP, INDIVIDUALAN JASAN UGOVOR!

DEFINIRAJTE ŠTA TAČNO DARIVATE! NA TO KAO DAROVAOCI IMATE PRAVO.

TROŠKOVI PRAVNIKA ILI NOTARA IMAJU IĆI NA NJIHOV RAČUN!

Подели на овим сајтовима

A kako bi bilo malo manje paranoje a malo vise da procitate kako se rade transplatacije. Nece vas niko ubiti zbog kostane srzi,davaoc treba da je ziv tu. Nece vas niko ubiti za bubreg dosta stvari treba da se poklope da vasi organi budu upotrebljivi cak i ako umrete.

Vladika Lavrentije kao i uvek jedan od prvih u svim dobrim i pozitivnim sstvarima. Po meni bez sumnje najbolji episkop u SPC u ovom trenutku.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Чему заиста толика параноја око овога. Много више људи убију због новца и то не само великих цифара већ и због неколико стотина динара па ипак нико није рекао нећу носити новчаник или нећу отварати текући рачун. Недостаје нам вера па у све сумњамо или је толико злонамерности око нас да не верујемо више да добронамерност уопште и постоји. Мени је ово страшно.

Подели на овим сајтовима

Ja sam dao krv takođe.

Nadam se da sam dobar hrišćanin zbog toga.

4chsmu1

0442_feel  :cheesy: klapklap

Ja sam ateista.  (Ovo gore je bila šala)

4chsmu1

Ali zagrljaj uvek prihvatam tako da Hvala!            

winter                             slava3                                     :group111:

Подели на овим сајтовима

Чему заиста толика параноја око овога.

Недостаје нам вера па у све сумњамо или је толико злонамерности око нас да не верујемо више да добронамерност уопште и постоји.

Otprilike je tako.

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

Možemo li da priču ne svodimo na lične kvalifikacije i prozivke.

Како кад је тема "завештање наших унутрашњих органа"? Шта има личније од тога?

А ја заиста не могу да будем прва која ће то учинити, нека то учине међу првима они који промовишу овакав став. Али не неко ко има 80 година. Он је узор мом деди, а не мени. Ево нека владика Григорије или Теодосије завештају своје органе, па када они то учине, онда ћу и ја озбиљно размислити о том хуманом подухвату. Даваоц крви већ јесам, али донатор органа још нисам.

јел се сећаш овог дела Новог Завета? 1000000001010

Него вас молим, угледајте се на мене као и ја на Христа.

Коринћанима посланица прва, глава 4, стих 16

Опомињите се својих учитеља који вам казиваше реч Божију; гледајте на свршетак њиховог живљења, и угледајте се на веру њихову.

Јеврејима посланица, глава 13, стих 7

Љубазни! Не угледај се на зло, него на добро: који добро чини од Бога је, а који зло чини не виде Бога.

Трећа саборна посланица (Јованова), глава 1, стих 11

Подели на овим сајтовима

Већ неко време покушавам да сазнам где се треба јавити за донорску картицу и, хвала Богу, сазнадох пре неки дан тако да ћу вероватно у уторак отићи да то решим. Шта је ту страшно. Читала сам чланак о девојчици која је на листи чекања за добијање органа, али је проблем у томе што ми као земља немамо довољан број донорских картица па због тога не можемо добити донацију из иностранства. То ме потакло да се пријавим и с помоћи Божијом то ћу и да урадим. Мој супруг је донирао тромбоците девојчици која је имала леукемију и која је хвала Богу сада добро (има од тога већ 5-6 година). Добро ради и добром се надај.

1000000001010
Подели на овим сајтовима

Свакако постоји разлика између давања крви и завештања органа, у смислу манипулација. "Шушка се" да није баш упутно ово друго, да мафија има ту фину корист, да можеш да промениш светом пре времена. Има опција да направиш интерни договор са породицом па да они дају твоје органе након твоје смрти. Овако, ако је за веровати онима који саветују да се то не ради за живота, можеш бити потенцијална мета.

O tome i ja govorim i u potpunosti se slazem! Naravno da bih pomogla nekom zaista unesrecenom kome treba pomoc, ali ne tako sto ce neko da me vreba iza coska! O tome su cak snimljeni i filmovi. U jednom filmu je ubijen covek tako sto su mu pucali u glavu. Preminuo je na putu do bolnice. Zatim je pucano u zenu koja je kupovala u radnji i ona je izdrzala tek toliko da je u bolnici prikljuce na aparate. Kada su istrazena oba ubistva, saznalo se da je ubica neki ocajan otac cijem je detetu trebala hitna transplatacija organa, a imalo je retku krvnu grupu-istu kao dvoje ubijenih, koji su izmedju ostalog, imali donatorske kartice...o tome govorim. Ovo jos zvuci jednostavno na filmu, ali mislim da je u realnosti mnogo gore!
која параноја човече  1000000001010 0110_hahaha 0409_feel

и то ти је још филм као ''аргумент''  bangin ekstra :)

донаторска картица се увек носи са собом код нас, јер не постоји повезани систем у коме ће те неко претраживати и гледати који си орган донирао/ла.

само се на ВМА држи тај фајл и само се тамо издаје та картица, колико ја знам.

Подели на овим сајтовима

Možemo li da priču ne svodimo na lične kvalifikacije i prozivke.

Како кад је тема "завештање наших унутрашњих органа"? Шта има личније од тога?

А ја заиста не могу да будем прва која ће то учинити, нека то учине међу првима они који промовишу овакав став. Али не неко ко има 80 година. Он је узор мом деди, а не мени. Ево нека владика Григорије или Теодосије завештају своје органе, па када они то учине, онда ћу и ја озбиљно размислити о том хуманом подухвату. Даваоц крви већ јесам, али донатор органа још нисам.

јел се сећаш овог дела Новог Завета? 1000000001010

Него вас молим, угледајте се на мене као и ја на Христа.

Коринћанима посланица прва, глава 4, стих 16

Опомињите се својих учитеља који вам казиваше реч Божију; гледајте на свршетак њиховог живљења, и угледајте се на веру њихову.

Јеврејима посланица, глава 13, стих 7

Љубазни! Не угледај се на зло, него на добро: који добро чини од Бога је, а који зло чини не виде Бога.

Трећа саборна посланица (Јованова), глава 1, стих 11

A ti znas sta znace ovi stihovi?! Ajde protumaci ih malo, da te cujemo!

"Бог је, из видљиве и невидљиве природе, властитим рукама саздао човека по своме образу и подобију, обликујући тело од земље, и својим Духом подарио му је словесну и умну душу. А тога човека називамо Божанском иконом, јер израз "по образу"-икони, открива оно што је умно и самовласно, док израз "по подобију" открива могућност уподобљавања врлини." Свети Јован Дамаскин

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...