Зоран Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Бој Џорџ вратио икону Кипарској Цркви Познати британски поп пјевач Бој Џорџ вратио је Кипарској Православној Цркви икону Господа Исуса Христа која је украдена током турске инвазије Кипра 1974. године. Пјевач је икону купио у Лондону прије 25 година не знајући њено поријекло. Представник Кипарске Цркве у Бриселу, епископ Неапољски Порфирије, видио је икону гледајући на телевизији интервју са пјевачем. „Лијево од камина у његовој кући видјели смо икону Христа Сведржитеља“, казао је владика у разговору за британску телевизију ВВС Посумњавши да се ради о једној од многих икона украдених и продатих након инвазије 1974, владика Порфирије је одлучио да даље испита. „Када смо уз помоћ стручњака истражили поријекло иконе, испоставило се да потиче са Кипра, конкретно из цркве светог Харалампија у окупираном селу Хорио Китреа“, казао је он. Након што је свештеник из цркве ово потврдио, владика је контактирао Бој Џорџа и испричао му о поријеклу иконе, а он је био спреман да је врати без икакве надокнаде. „Купио је 1985. године од продавца умјетничких дјела, али није знао да је са окупираног Кипра, и купио је са добром намјером“, казао је владика Порфирије, „Након нашег разговора са задовољством је вратио“. Пјевач је изјавио да је „срећан што се икона враћа у свој прави дом“, додавши: „Увијек сам био пријатељ Кипра и 26 година сам гледао сам икону… Радујем се што ће се вратити на Кипар у цркву светог Харалампија одакле је украдена“. Приликом предаје иконе у Лондону, владика Порфирије је изразио своју „радост и захвалност“, рекавши да ће ово „допринијети напорима Кипарске Цркве да поврати своје украдено духовно благо“. Икона је прије око 300 година насликана у манастиру Хераклидос надомак Никозије, у коме је у XVIII вијеку насликана већина икона за кипарске цркве и манастире. Икона ће прво отпутовати за Брисел, а одатле на Кипар. „Желимо да је што прије вратимо у цркву из које је незаконито однесена“, казао је владика Порфирије. Извор: Радио Светигора Радост Христова је у овоме: да останеш веран Њему у љубави и да не посустанеш, макако тешка била искушења. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Бој Џорџ вратио икону Кипарској Цркви Познати британски поп пјевач Бој Џорџ вратио је Кипарској Православној Цркви икону Господа Исуса Христа која је украдена током турске инвазије Кипра 1974. године. Пјевач је икону купио у Лондону прије 25 година не знајући њено поријекло. Представник Кипарске Цркве у Бриселу, епископ Неапољски Порфирије, видио је икону гледајући на телевизији интервју са пјевачем. „Лијево од камина у његовој кући видјели смо икону Христа Сведржитеља“, казао је владика у разговору за британску телевизију ВВС Посумњавши да се ради о једној од многих икона украдених и продатих након инвазије 1974, владика Порфирије је одлучио да даље испита. „Када смо уз помоћ стручњака истражили поријекло иконе, испоставило се да потиче са Кипра, конкретно из цркве светог Харалампија у окупираном селу Хорио Китреа“, казао је он. Након што је свештеник из цркве ово потврдио, владика је контактирао Бој Џорџа и испричао му о поријеклу иконе, а он је био спреман да је врати без икакве надокнаде. „Купио је 1985. године од продавца умјетничких дјела, али није знао да је са окупираног Кипра, и купио је са добром намјером“, казао је владика Порфирије, „Након нашег разговора са задовољством је вратио“. Пјевач је изјавио да је „срећан што се икона враћа у свој прави дом“, додавши: „Увијек сам био пријатељ Кипра и 26 година сам гледао сам икону… Радујем се што ће се вратити на Кипар у цркву светог Харалампија одакле је украдена“. Приликом предаје иконе у Лондону, владика Порфирије је изразио своју „радост и захвалност“, рекавши да ће ово „допринијети напорима Кипарске Цркве да поврати своје украдено духовно благо“. Икона је прије око 300 година насликана у манастиру Хераклидос надомак Никозије, у коме је у XVIII вијеку насликана већина икона за кипарске цркве и манастире. Икона ће прво отпутовати за Брисел, а одатле на Кипар. „Желимо да је што прије вратимо у цркву из које је незаконито однесена“, казао је владика Порфирије. Извор: Радио Светигора Eто, ово је леп пример једног човека који има савести. Колико знам није хришћанин (дај Боже да грешим), свашта се и прича о његовом животу, али, ето, Бог је велики, па се Б.Џ на делу показао као добар човек. Корисно и за нас, да нас подсети да не осуђујемо превише, ако већ морамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 КАКАВ ТРИП! 0442_feel заиста су многи станови у Господу, Велики је пред свима bendoff клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Eто, ово је Колико знам није хришћанин (дај Боже да грешим), свашта се и прича о његовом животу, али, ето, Бог је велики, па се Б.Џ на делу показао као добар човек. Корисно и за нас, да нас подсети да не осуђујемо превише, ако већ морамо. Да, "леп пример једног човека који има савести"! Слажем се. А ја вам сад покажем један мало другачији! Јуна 1648 Шведи окупирали Праг и Прашки храд и из рудолфинских збирки однијели гомилу највриједнијих експоната, слика, кипова и других умјетнина, манускрипте а међу њима Codex Gigas, такозвану Ћавлову Библију. Највећу рукописну књигу на свијету написану чешком бенедиктинима из подлажицког манастира! Од тада никада није била враћена а све те ствари су еуфемистички речено "узете, запаковане и одвезене", дакле украдене као ратни плијен у Шведску на изричити налог шведске краљице Кристине која се сматрала врло строгом и побожном, дакле била таквом биготном протестантском хришћанком!? А није јој сметало молити се и красти, а то ништа мање већ Библију, а то највећу на свијету! Врло занимљив поглед на хришћанску моралку, ону која има бити уподобена жељи Господа Исуса Христа и његовој вољи да га насљедујемо у животу чистоћом, светошћу и непорочношћу! И који је рекао: Неће сваки који ми говори: Господе, Господе, ући у Царство небеско. Линкови Codex gigas - Kungliga biblioteket Шведска национална Библиотека Енглески: http://www.kb.se/codex-gigas/eng/ Чешки: http://www.kb.se/codex-gigas/cze/ Codex gigas - Википедија http://hr.wikipedia.org/wiki/Codex_Gigas http://cs.wikipedia.org/wiki/Codex_gigas Codex Gigas alias Ďáblova bible, Чешки текст http://druidova.mysteria.cz/HISTORIE/Dablova_Bible.htm Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 То је диван и славан кодекс. Лепо што си нас на ово подсетио. Мада ово је погрешна тема за овакав текст. Овде хвалимо оне од којих је неко добро дошло, а нисмо га очекивали. Било би лепо да ти онда нешто напишеш позитивно о протестантима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 Овде хвалимо оне од којих је неко добро дошло, а нисмо га очекивали. Пише само тема Бој Џорџ вратио икону Кипарској Цркви, нисам видио да је то само за те добре примјере. За мене је врло позитивна ствар коју је он као наводно нехришћан ако је то тачно да заиста није хришћаном учинио баш тако како би то требао и имао учинити сваки хришћанин. Ја сам само хтио с овим написати да тим више тај његов чин је примјером вриједним насљедовања кад знамо колико је хришћана који се таквим сматрају, чак и врло побожним а уствари су то обични лопови и криминалци. А о краљици Кристини нисам писао као о протестантки, то ми је свеједно шта је уствари била, већ као о хришћанки најблаже речено врло чудних хришћанских назора и морала. А ни данас им је Шведи као хришћани ни не помишљају вратити иако то могу учинити кад год хоће, нико им у томе не брани. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 А о краљици Кристини нисам писао као о протестантки, то ми је свеједно шта је уствари нбила, већ као о хришћанки најблаже речено врло чудних хришћанских назора и морала. Da, uopste je taj tridesetogodisnji rat bio jedna veliko razbojiste. Znam pouzdano da je Mefistofel na jednom mestu zove "tridesetogodisnja zabava". Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 А о краљици Кристини нисам писао као о протестантки, то ми је свеједно шта је уствари нбила, већ као о хришћанки најблаже речено врло чудних хришћанских назора и морала. Da, uopste je taj tridesetogodisnji rat bio jedna veliko razbojiste. Znam pouzdano da je Mefistofel na jednom mestu zove "tridesetogodisnja zabava". Ето видиш, тачно у том смислу сам и ја написао "ако бог да отцепи ХПЦ" у којем је и Мефистофел о "тридесетогодишњем рату" писао као о "тридесетогодишњој забави". Ја се том иронијом и сарказмом користим, служим као чамцем који ме има превести преко мора људских глупости и бесмислица и помоћи ми да их све у здрављу преживим. Наравно да мислим о том неканонском цијепању такозваних македонске, црногорске или евентуално те хрватске као о истим таквим бесмислицама. Ако би се дозволило и пустило да се настави тако у том тренду за пар година се можемо дочекати тога да ће свака епархија хтјети прогласити аутокефалност, свеједно да ли на Западу или на Истоку. Но то би тек било, OMG! Наравно да сам против тога, гдје бих тако нешто могао подржавати? Нисам пао с Марса ваљда! smej.gif Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Јануар 21, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 21, 2011 А о краљици Кристини нисам писао као о протестантки, то ми је свеједно шта је уствари нбила, већ као о хришћанки најблаже речено врло чудних хришћанских назора и морала. Da, uopste je taj tridesetogodisnji rat bio jedna veliko razbojiste. Znam pouzdano da je Mefistofel na jednom mestu zove "tridesetogodisnja zabava". Ето видиш, тачно у том смислу сам и ја написао "ако бог да отцепи ХПЦ" у којем је и Мефистофел о "тридесетогодишњем рату" писао као о "тридесетогодишњој забави". Ја се том иронијом и сарказмом користим, служим као чамцем који ме има превести преко мора људских глупости и бесмислица и помоћи ми да их све у здрављу преживим. Наравно да мислим о том неканонском цијепању такозваних македонске, црногорске или евентуално те хрватске као о истим таквим бесмислицама. Ако би се дозволило и пустило да се настави лтако у том тренду за пар година се можемо дочекати тога да ће свака епархија хтјети прогласити аутокефалност, свеједно да ли на Западу или на Истоку. Но то би тек било, OMG! Наравно да сам против тога, гдје бих тако нешто могао подржавати? Нисам пао с Марса ваљда! smej.gif Шта ти је брате Зајроне? Опет ХПЦ? Пусти то. Трудим се да те релаксирам необавезним ћаскањем о вину, времену, тридесетогодишњем рату, а ти запео, па запео. Стварно си превише на интернету. Дедер, сутра кад се улогујем, да те не видим овде, него ти право у неку веселу прашку пивницу, субота вече, ко зна шта све лепо може тамо да ти се деси. Да се лепо освежиш. Јесмо ли се договорили? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Lepo od Boy Georga. Nadam se da ce mu "druzenje" sa pravoslavnima pokazati pravi put. Pa ce se osim Ikone i Boy Georg vratiti kuci. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Сербонац Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Бој Џорџ вратио икону Кипарској Цркви Познати британски поп пјевач Бој Џорџ вратио је Кипарској Православној Цркви икону Господа Исуса Христа која је украдена током турске инвазије Кипра 1974. године. Пјевач је икону купио у Лондону прије 25 година не знајући њено поријекло. Представник Кипарске Цркве у Бриселу, епископ Неапољски Порфирије, видио је икону гледајући на телевизији интервју са пјевачем. „Лијево од камина у његовој кући видјели смо икону Христа Сведржитеља“, казао је владика у разговору за британску телевизију ВВС Посумњавши да се ради о једној од многих икона украдених и продатих након инвазије 1974, владика Порфирије је одлучио да даље испита. „Када смо уз помоћ стручњака истражили поријекло иконе, испоставило се да потиче са Кипра, конкретно из цркве светог Харалампија у окупираном селу Хорио Китреа“, казао је он. Након што је свештеник из цркве ово потврдио, владика је контактирао Бој Џорџа и испричао му о поријеклу иконе, а он је био спреман да је врати без икакве надокнаде. „Купио је 1985. године од продавца умјетничких дјела, али није знао да је са окупираног Кипра, и купио је са добром намјером“, казао је владика Порфирије, „Након нашег разговора са задовољством је вратио“. Пјевач је изјавио да је „срећан што се икона враћа у свој прави дом“, додавши: „Увијек сам био пријатељ Кипра и 26 година сам гледао сам икону… Радујем се што ће се вратити на Кипар у цркву светог Харалампија одакле је украдена“. Приликом предаје иконе у Лондону, владика Порфирије је изразио своју „радост и захвалност“, рекавши да ће ово „допринијети напорима Кипарске Цркве да поврати своје украдено духовно благо“. Икона је прије око 300 година насликана у манастиру Хераклидос надомак Никозије, у коме је у XVIII вијеку насликана већина икона за кипарске цркве и манастире. Икона ће прво отпутовати за Брисел, а одатле на Кипар. „Желимо да је што прије вратимо у цркву из које је незаконито однесена“, казао је владика Порфирије. Извор: Радио Светигора "Род Трибала, Срба на земљи је најстарији и највећи!" - Лаоник Халкокондил Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Леп промер доброг човека. Без обзира шта је Б.Џ. по вероисповести и какав је приватни живот водио или данас води, увек сам о њему мислила као о добродушном. Не изненађује ме његов поступак. Какав год да је, никада нисам чула да је учинио некоме нешто лоше, осим можда себи самоме. Нека му Господ подари свако добро, а сви се ваљда трудимо да се исправљамо. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ВИЛМА Написано Јануар 22, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2011 Лепо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Јануар 24, 2011 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2011 Лепо,Свака част! pravopop crosseo klapklap 0110_hahaha prstgore Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука