Jump to content

Dal da čestitamo (gej) bračnom paru na dobijenoj bebi? Rode su se baš potrudile!

Оцени ову тему

Препоручена порука

Treba izobličavati dela i reči, ne ljude. Koliko puta treba još da ponovim razliku između "to što su oni usvojili dete je fuj" i "treba da nestanu s lica zemlje kako bi mi normalni mogli lepo da živimo"?

O predrasudama o tome ko i kako postaje pedofil tek da ne pričam.

Polako počinjem zaista da verujem kako se na ovom forumu toleriše i idolopoklonstvo (slučaj Gavrilo Lepavinski) i svakojake gluposti sve samo zarad neke "posećenosti" i "popularnosti"...  :bla:

Ako je tu da se nešto nauči, onda treba lepo uputiti svakog člana pre no što može da piše šta je to hrišćanstvo, koje su osnovne Hristove zapovesti i tako...

Подели на овим сајтовима

Miljane ja tebe potpuno razumem šta hoćeš da kažeš i slažem se generalno sa tobom,zaista mislim da si u pravu.Ali ipak ponekad treba uzeti okolnosti  u ovom slučaju jezive) koje su izazvale ovakve reči koje ja ne opravdavam ali ih razumem.Mogu da ih razumem.Mi smo pravoslavni i treba da opraštamo svakom ko nas povredi i da mu želimo spasenje,to je poenta,ali nismo savršeni,jer oprostiti i želeti dobro zlostavljaču je dug proces i potrebno je puno vremena i truda to uraditi.To ne znači da smo pravoslavni samo  na papiru,to znači da smo slabi,grešni i mali i da zbog toga izgovaramo i na žalost ponekad želimo loše drugim ljudima najčešće onima koji nas povrede.Vremenom uz Božiju pomoć dolazi i pokajanje zbog toga.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Ok, sve je to lepo i tačno što si rekla.

Al' biću dosadan i ponavljaću do sutra ako treba:

Jedno je biti slab i ne moći oprostiti. To je skroz normalno i ljudski.

Sasvim DRUGO je tu slabost proglašavati za normu i to još prodavati kao hrišćanstvo.

I praviti se bezgrešan samo jer si slab, žrtva i ne možeš da oprostiš.

Idi bre...

Ja bih od tako nekoga očekivao baš suprotno zapravo, da ne piše takve stvari.

Подели на овим сајтовима

ne zeli ona lose, ne bavi se time permanento, nego je jednostavno u afektu reagovala i to je trenutna reakcija, eto moze da se kaze nepromisljena, al ko sam ja da sudim

a ja ti opet kazem, pa mozete da me banujete sa foruma, da se nadjem u momentu kad se desi zlostavljanje ja ne mogu da ti garantujem kako bi reagovao, razmisljao sam o tome jer to je problem, ali dok se ne nadjem u situaciji ne bi znao da kazem

PS: ja sam na primer bio kidnapovan(to je trajalo sat -dva), i posto mi taj lik nije nista uradio osim sto imam psihofizicke posledice, nisam mu zeleo nista lose niti sad zelim, ali sve u svemu nije vise ziv

PSS: tad sam prvi put postao svestan Andjela cuvara, jer su se policajci nasli u sred nicega i onda sam uspeo da iskocim iz kamiona

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Nemoći oprostiti nekad znači želeti loše tom kome ne možeš da oprostiš,NA ŽALOST je tako,i to je loše veoma loše i udaljava čoveka od Boga.I ja tu slabost ne proglašavam za normu već za žalosnu činjenicu.Ako ti brate Miljane nikad nisi poželeo nekom ko te je do krvi povredio loše pa čak i da ga nema,onda ja tebi skidam kapu i klanjam ti se do zemlje.Ja jesam,priznajem,ali sam se pokajala za to i hvala Bogu na tome.

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Hm... evo razmišljam.

Neću sam sebe da hvalim - ne, nisam.

Čak ni kad nisam bio hrišćanin.

Nego, mislim da su ovakve teme potpuno promašene za ovakav forum. Da nema ovakvih tema, naročito ne sa ovakvim sprdačkim tonom, ne bismo ni imali razne devijantne stavove koji nemaju veze sa hrišćanstvom. Umesto da se forum posveti stvarnoj prosveti, stvarno hrišćanskim i teološkim temama, sve više je tema poput hajde da brojimo ovo ili ono, šta mislite o ovome ili onome, da li ste se pričestili (zašto je to tema za forum? koga briga da li sam se ja pričestio ili ne?), da li idete na liturgiju (kao da to ne treba da se podrazumeva?) itd. itd. itd. Neka priča ko šta hoće, ali forum se svodi na to.

A i ono malo teoloških tema se svodi na to da se određeni nadmudruju svojim naglabanjem komplikovanih fraza (čast izuzecima, tipa Aleksandru koji se retko javi).

Ili se sve svede na to: "Ma nećemo da se svađamo (čitaj: uopšte razmenjujemo suprotstavljena mišljenja, jer ne umemo da argumentujemo a da ne vređamo jedni druge), mi se svi volimo... jeeej". Eto na kraju kako "ljubav" sa Sembercem ispade super... a sve samo zato što niko nije hteo da ga banuje na vreme, nego je tolerisano njegovo širenje baljezgarija...

Pall mall.

Подели на овим сајтовима

Ja se uopšte ne svađam,ako si mislio na mene.Da forum treba da bude u fazonu svi smo savršeni,svi opraštamo odmah jer smo hrišćani,nemamo slabosti i taman posla da neko napiše neku svoju slabost da se ljudi ne bi sablaznili.Mislim nisam ironična,samo pitam,iskreno.

Подели на овим сајтовима

sve u svemu u pravu si, ali sta znam, da bi te suprotna strana saslusala mozda valja nekad upotrebiti primereniji ton, ne radi bontona, nego da bi te ta suprotna strana mogla shvatiti u smislu da ne odbije odma tvoj tonski savet

razumes ti sta ja pricam, nego se raspravljamo bzvze

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

Подели на овим сајтовима

@Anastasija: Da li sam rekao da se ti svađaš? Ne. Forum JESTE u fazonu "svi smo savršeni". Da nije, neko bi došao i obasnio Sanji da nije hrišćanski da piše tako kako piše. Nije problem u sablažnjavanju, problem je što ona - rekoh već - svoj pogrešan stav još i brani i opravdava kao da je to u hrišćanskom kontekstu MOGUĆE. Da ne ponavljam stoti put kako hrišćanin sebe nikad ne izdiže kao "normalnog". I naročito ne kao boljeg od drugih.

@Dynablaster:

1. Kad vidiš da te suprotna strana posle meseci i meseci uopšte ne ferma, ti je banuješ s foruma. A nekad i naučiš nešto iz takvih slučajeva pa u sledećem primeniš odmah.

2. Nije ni Hristos prema svima bio blag. Kad neko odvali nešto tako hrišćanski neutemeljeno, a vidiš da poznaje recimo Sveto Pismo, ja ne vidim nikakvog razloga za "blagost". I čuj sad to, "druga strana" dakle može da dođe i osuđuje tamo nekog na nepostojanje, a nju treba svilenim rukavicama?

Подели на овим сајтовима

to sto si sad napisao je skolski primer protivrecnosti

al kao sto rekoh smisao je jasan i nema sta da se raspravljamo, nismo savrseni ali se trudimo, i ovaj forum nam pomaze u tome

a poznavanje Svetog Pisma ne cini individuu boljom, to je samo informisanost

Подели на овим сајтовима

O.K u pravu si zaista je potrebno,mnogo više teoloških tema,tu se slažem ( iako sam ja brojač i kaladontarac to ne znači da me i druge stvari ne interesuju,naročito i pre svega pravoslavlje),ali onda je potrebno i više teologa koji će se uključivati u takve razgovore i objašnjavati koliko toliko "narodskim" rečnikom i prosvećivati ostale.Ja recimo Aleksandra savršeno razumem šta kaže i način na koji objašnjava i zaista sam naučila mnogo i ispravila neke sopstvene pogrešne stavove o pravoslavlju.Onda je zaista potrebno teologiju približiti "običnom narodu"da bude razumljiva a ako je razumljiva čovek je veoma lako prihvata.Nadam se da si razumeo šta sam htela da kažem.

Подели на овим сајтовима

@Dynablaster:

Ja ne vidim protivrečnosti...

@Anastasija:

Jesam razumeo, ali s druge strane niti mogu, niti treba svi da razumeju sve. Treba znati i svoje granice i gledati svoja posla nekad...

Ali pre svega treba ljude učiti da to što su Pravoslavni ne znači da su bolji od bilo koga ili još bezgrešni i sudije.

A teolozi se logično smore od bilo kakvog ozbiljnog rada kad vidiš da većinu zanimaju ovakve "zezalice" i slične gluposti.

Подели на овим сајтовима

posto sam takav da moram da odgovorim na provokacije, sve sto si pisao na ovoj i na prosloj strani moze da se posmatra kao protivrecnost, i necu da ti objasnjavam jer si dovoljno intelegentan da shvatis o cemu pricam :bla:

evo da ponovim po treci put, slazem se sa tobom, ali da bi te sagovornik uopste saslusao treba da prilagodis besedu, tacnije- ako "nekoga" napadas ili osudjujes on automatski zauzima odbrambeni stav koji se oglusuje na bilo sta sto kazes i u tom afektu nece dopreti nijedna tvoja rec do njega- cak naprotiv

znaci sta?! treba smisleno

Подели на овим сајтовима

Ljudima treba govoriti o osnovama vere - Pravoslavlja i govoriti gde se greši najviše i najčešće.Nisam ni mislila da treba svi da razumeju visoku teologiju,ja prva imam ograničene sposobnosti za takvo razumevanje.Većina vernih NE POZNAJE svoju veru ili je totalno pogrešno poima.Neću da ulazim ko je kriv zato svi po malo,verovatno,ali mislim da je to suština.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...