Jump to content

Еколошка градња или нови "Тесла" у грађевини

Препоручена порука

Ма да, а сви они трче да њему дају посао... Поред свих супер-познатих-поузданих светских фирми. Ако немаш разрађену компанију и одличне референце, уговорити посао да некоме покосиш траву око куће је веома тешко, а камо ли да правиш велике зграде. Упропасти нас тај социјализам, благе везе о бизнису немамо.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 32
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Цитат

Упропасти нас тај социјализам, благе везе о бизнису немамо.

Jos se secam prvih izbora u srbiji i gazda Jezde. Tip je obecavao "snizenje cena i do 150 %".

Mislim, stvarno..... i jos je bilo onih koji su glasali za njega. Al' ajde to, posle su mu davali i kintu. Orocavali kod gazda Jezde...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

...

Овако можда о бизнису размишљају ђаци прваци, али не и људи који се заиста тиме баве. Једини разлог за ову небулозу - бојим се - је да се траже "субвенције" од државе Србије, тј. грађана исте, којима би се финансирао.

...

Ako neko od vas ima neku godinu vise moze se setiti cuvene Vide Popovic i one gluposti "Vidasila". I ona je dobijala "nagrade" po Briselu (a svako :bla: na etiketi je tada imalo nekoliko "nagrada"). Obicno smece puno kancerogenog azbesta koji se ovde skida sa zgrada (azbest)  u svemiirskim odelima jer niko ne zeli da dodje u kontakt sa njim.

Paneli? Termoizolacija? Ovi su to ovde apsolvirali odavno.

Zgrade? Ovde ko god moze zivi u kucama a zgrade su za socijalne slucajeve pretezno.

To su takve gluposti da je to ne verovatno. Ima samo nas dvojica u Srbiji kompententni za azbezt, moj profesor dr. Žika koji je genijalac i ja koji sam kod njega učio.

Vida je napravila genijalan proizvod i umesto, kako sam je savetovao da ga proda Kanađanima ona je neku patriotsku varijantu prihvatila i naravno razbili je ovde Srbi i Slovenci onda je to bila Jugoslavija.

Svi tenkovi su mogli da budu obloženi vidasilom a da vam ne pričam o termoelektranama i livnicama. Jedan genijalan proizvod koji je uništen. To što je imao azbest, najmanji problem. Ideja moja i  jednog genija iz Bosanskog Petrovog sla je bila da ga supstituišemo keramikom.

Na kraju su svi maznuli Vidinu ideju i danas imate koliko hopćete vidasila u Srbiji koji se proizvodi pod drugim nazivom.

To je samo srpska sramota. Nemojte da nasedate pričama o vidasilu po internetu.

Подели на овим сајтовима

Ја не знам брате, нисам стручак ни за једну од тих области, али ми је жао да се голом и босом народу отима због нечијих "генијалних идеја" које на крају пропадну. Има у ЕУ и САД на хиљаде инвеститора који једва чекају да уложе у нове добре идеје и зараде. Ако све то заиста вреди, онда ће се они утркивати ко ће први да уложи. Ако се они не интересују, онда вероватно са идејом нешто није како треба.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

...

Vidasil je pun azbesta, a azbest je kancerogen i nigde se vise ne upotrebljava. U vreme Vide i vidasila je bila prica kako ameri nemaju azbesta (sic) pa furaju pricu kako je azbest kancerogen da bi uvalili neki "svoj" proizvod.

Подели на овим сајтовима

Цитат

....

Svi tenkovi su mogli da budu obloženi vidasilom a da vam ne pričam o termoelektranama i livnicama. Jedan genijalan proizvod koji je uništen. To što je imao azbest, najmanji problem. Ideja moja i  jednog genija iz Bosanskog Petrovog sla je bila da ga supstituišemo keramikom.

...

idea 0110_hahaha 0110_hahaha

Sjajna ideja. Narocito za tenkove. Da ne zebu tenkisti. Kada ih rokne tromblon da se maksimalno iskoristi toplotna energija...

Brate Zawisza vi rimokatolici imate vise smisla za humor od nas srba tako da cu ja izgleda uskoro da vam se pridruzim. Volim dobro zezanje.

Подели на овим сајтовима

За које тенкове? idea

Цитат

Звонко, а шта мислиш о овоме?

Ех, овако маторог си наш`о да ме з... 0110_hahaha

Па ево да загризем мамац - мислим да је то његова лична ствар и немам ништа против. Међутим, треба да тежимо економском систему у коме радници купују станове и аутомобиле од поштено зарађеног новца, а не феудализму у коме зависе од милости господара. Нама не требају "невероватне" и "херојске" приче, него нам треба нормалан систем у којем људи раде и живе од свог рада.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Цитат

За које тенкове? crutches

Цитат

Ех, овако маторог си наш`о да ме з... 4chsmu1

Па ево да загризем мамац - мислим да је то његова лична ствар и немам ништа против. Међутим, треба да тежимо економском систему у коме радници купују станове и аутомобиле од поштено зарађеног новца, а не феудализму у коме зависе од милости господара. Нама не требају "невероватне" и "херојске" приче, него нам треба нормалан систем у којем људи раде и живе од свог рада.

Па ево i ja да загризем мамац...

Treba nam normalan sistem u kojem ljudi rade i zive od rada i u kome ne moze jedan ( vlasnik firme) da zaradjuje toliko vise od radnika da oni ne mogu da kupe stan za svoj rad a on ima toliko da moze da im poklanja stanove.

Подели на овим сајтовима

Цитат

Godinama radim sa njima, postavio sam čak i neke vrlo inovativne metode zahvaljujući Kirki.

Čovek radi kao i svaki normalan kapitalista. Ne znam ni jednu zemlju gde bi normalno bilo da radnik zarađuje kao vlasnik?

Цитат
  Цитат

...

Vidasil je pun azbesta, a azbest je kancerogen i nigde se vise ne upotrebljava. U vreme Vide i vidasila je bila prica kako ameri nemaju azbesta (sic) pa furaju pricu kako je azbest kancerogen da bi uvalili neki "svoj" proizvod.

Vidim da sam naišao na "stručnjaka", usput disertacija i ceo radni vek mi je bio na primeni azbesta u namenskoj industriji. Sam sam radio vidasil ali pod nazivom suvelit i neke i danas  termoelektrane su obložene sa njim, takođe i jedna vrsta maltera je masovno korišćena naročito za brodove koji sam ja inovirao.

Praktič jedini posedujem podatke gde i u koju zgradu i koliko  je u Beogradu ugrađeno azbesta.

Ameri i dan danas koriste azbest, cela namenska industrija njihova je zasnovana na azbestu, a da ga nemaju, nemaju i zato su izmislili najkancerogenije materijale  koji su trebali da supstituišu azbest, za koji nikad nije zvanično utvrđeno da je kancerogen.

Подели на овим сајтовима

Цитат
  Цитат

Godinama radim sa njima, postavio sam čak i neke vrlo inovativne metode zahvaljujući Kirki.

Čovek radi kao i svaki normalan kapitalista. Ne znam ni jednu zemlju gde bi normalno bilo da radnik zarađuje kao vlasnik?

Цитат
  Цитат

...

Vidim da sam naišao na "stručnjaka", usput disertacija i ceo radni vek mi je bio na primeni azbesta u namenskoj industriji. Sam sam radio vidasil ali pod nazivom suvelit i neke i danas  termoelektrane su obložene sa njim, takođe i jedna vrsta maltera je masovno korišćena naročito za brodove koji sam ja inovirao.

Praktič jedini posedujem podatke gde i u koju zgradu i koliko  je u Beogradu ugrađeno azbesta.

Ameri i dan danas koriste azbest, cela namenska industrija njihova je zasnovana na azbestu, a da ga nemaju, nemaju i zato su izmislili najkancerogenije materijale  koji su trebali da supstituišu azbest, za koji nikad nije zvanično utvrđeno da je kancerogen.

O.K. verujem da si puno upuceniji od mene u ovu problematiku. Ja ovo sto znam sam cuo od coveka , magistra u ono vreme, koji je radio u Magnohromu. Reci mi ako znas da li je Vida precutala podatak da u Vidasilu ima azbesta u trenutku kada je dobijala nagradu za Vidasil?

A sada da li je ili nije azbest kancerogen ja znam ono sto sam cuo, mozda izmisljaju. Znam da ga izbacuju i plase ga se kao djavo krsta.

Подели на овим сајтовима

Prećutala je.

Kada sam u Bosanskom Petrovom selu, napravio suvelit, a po uzorku vidasila našao sam u njemu azbest i to krizotil, koji se najčešće koristio. Tu činjenicu nisam ja izneo već čovek koji je dugo radio samnom, inače isto dobitnik jedne od nagrada eureke. On je izmislio bezazbestne ploče za izolaciju kod temperatuta do 1200C. Na žalost danas te ploče svi rade samo ne Srbi, a u Srbiji je počela proizvodnja i cela Evropa se nekad snabdevala iz Srbije. Zadnje ploče radili smo u Kruševcu u pogonima Cepaka.

Postoji azbest koji je jako opasan to je krokidolit, već sa njim ne treba da se igra, za razliku od amozita i krizotila.

U Srbiji je dosta korišćen, recimo cevi iz koje pijemo vodu su od azbesta, mnoge pekare, klanice, proizvodne hale su malterisane jumpetom, on sadrži 49% azbesta.

Interesantno je da recimo ministarstvo za ekologiju, odnosno za hemikalije nije ni konsultovalo prave znalce o azbestu, već se dogovaralo sa uvoznicima i trgovačkim lobijem. Valjda kome i kolike kvote dati. Praktično neki delovi procesne industrije ne mogu da funkcionišu bez azbesta.

Azbest je štetan kad se udiše, ništa ni manje ni više nego recimo ugljena prašina. Daleko je štetnije brašno, našta sam često upozoravao ili primera ko proizvodi pečurke, nije ni svestan koliki je to rizik za pluća.

U Srbiji su bile dve fabrike koje su izrađivale predmete od azbesta. I jedna i druga su bile usred grada a u jednoj je ciklon, koji izvlači azbestnu prašinu bio nepunih 70m od njihove gradske pekare. To je sve išlo u hleb.

Ko ne veruje mogu da mu dokažem na licu mesta bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Да ли овај систем градње Јована Николића има неке везе са видасилом или тим азбестним материјалима Завиша? Да ли ти знаш нешто о овој новој технологији, која овако (осим тог наградног конкурса и победе) делује прилично мистериозно?

Узгред, не разумем ни скептицизам који је изразио брат Звонко. Можда ми је промакло, али нисам нигде у тексту приметио да су тражене било какве "државне субвенције"?

Natus est Dei Filius, non pudet, quia pudendum est; et mortuus est Dei Filius, prorsus credibile est, quia ineptum est; et sepultus resurrexit, certum est, quia impossibile.

(De Carne Christi V, 4)

http://www.tertullian.org/library.htm

Подели на овим сајтовима

Браћо, у архитектури и грађевинарству да се појавио неко са оваквим производом већ би седео у великој ложи .. и Хамовићу палио клемпе..

Једноставно је велика потражња за овим да би остало неискориштено..да ферцера

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...