Jump to content

ТЕСТ- да ли сте створени да будете "бранитељ" монаха Артемија

Оцени ову тему

Препоручена порука

МАЛО ОПЛЕТИ ПО СРБИМА, ШТАШ ЧОВЕК ХРВАТ!

--------------

о.Сава: Ма не, па видите Бљериме, Ваш народ то не може да заборави, важно је само да се на неки начин, од највиших политичких кругова говори,само народу говори, та несрећа и тај бол, не могу решити тиме што ће наносити бол другима, морала би да постоји, мислим, постоји у традицији, кануна, могућност праштања, опроштаја за нешто, ето ја се надам да че доћи време, да неко из Београда, званичник, предтавник Владе, ипак је то влада радила, дакле, наравно није то била ова влада, то је сада, али неки представник владе мора да каже неко извињење, без обзира шта се после рата на Косву дешавало, то је сада питање ваше стране како ће те Ви томе приступити, али једноставно морало би да то се уради, и не знам ни ја, и да се каже и да се крене, некако, јер ми не можемо, ми никада у животу нећемо ући у Европу уколико се затворимо међусобно, то је врло важно, и надам се да ће то једнога дана доћи, ми смо са наше стране, и ја сам то хтео да кажем летос, и увек чу да кажем с моје стране, ја сам то видео, мене нико не може убедити да то није тачно, ја сам видео, знам помагали смо тим људима, знам кроз шта су прошли,то је ужас један био, то је фашизам један био, грозота једна, наравно и оно што се после рата дешавало је лоше и страшно и болно, мислим да црква није заслужила све то, али видете шта се створило, створила се нека асоцијација, нека веза, да је црква предтавља практично тај режим, мислим стварно када погледамо Милошевић није побожан човек, мислим, он је тражио неку идеологију којом би, којом би хомогенизовао народ, и он је себе прогласио за неког, не знам ни ја, великог Србина, мислим, он је у суштини и његова жена су очекивали поновни процват комунизма у Русији и Кини, мислим, то су неке сулуде идеје њихове, ал’ нажалост одређен број људи у Српској Православној Цркви је погрешно њега протумачио, као човек који ће нешто да помогне српском народу, он је донео велику несрећу свима, али и српском народу, он је дао цркви одређене привилегије, мислим, тоје чињеница, ми пре рата нисмо могли да градимо редовно цркве нове, врло мали број цркава је подигнут од завршетка другог светског рата, зато је од једном почело да се граде цркве, то се олако протумачило, зато се мени не свиђа када се каже то ду политичке цркве, Владика Артемије је ту био, знам Владику заиста, он је цркве градио зато што оне нису постојале, нису се раније градиле, било је због те комунистичке забране , и друго што је изградња цркве начин да се утврди вера међу људима, дакле из никаквих полиитчких разлога, нити је то Милошевић зидао, међутим стекао се тако неки утисак, мало се сад исполитизовало око цркве Христа Спаса у Приштини јер она је почела и пре Владике Артемије да се гради можда није требало на тој локацији, можда је требало другачије видети, ја не знам, сад нисам у тој прилици да расуђујем, али очито је да се међу Албанцима створио утисак да су то некакве политичке цркве, и онда се кренулу у рушење, не само тих цркава, него и старих (Бљерим: Старих …) , мислим, Косово је познато по томе, управо тај плурализам и весрки и политички, и етнички, је једно богатство, али овај, али ето видите, и то сада треба, мислим да је то један од главних политичких циљева, који би могла нова влада посебно, на неки начин да разбије ту везу да су цркве, нешто што је непријатељско (Бљерим: Не, не … апсолутно …) једноставно да људи схвате, да би нешто припадало Косову не мора бити Албанско, не мора бити Албанско, ово је црква овде православна на Косову, не можемо је пренети нигде, јесте припада званично Српској Православној Цркви, ал’то не значи да она не припада Косову.

Бљерим: Оно што је нама Роан, господин Роан, нама рекао, да католичке цркве у Пећу припадају Ватикану и Аустрији.

о.Сава: Ми имамо проблем у Београду, и ја се страшно љутим, и то је нажалост много лоше, када они говоре, где су цркве да су ту границе државе, то је оно, где су српски гробови ту су српски … ти радикали, нит’ долазе овамо, нит нам икада помажу, само причају глупости, то су такви једни људи да…да … једноставно не знамо шта да радимо, због тога (Бљерим: Да, да … апсолутно) Владика Теодосије је врло умерен, врло разуман …

љерим: Да чуо сам изузетно, изузетно добре приче, лепе приче, о њему, наравно, као и о Вама, кажем, ми треба увек да рачунамо, да сте Ви у деликатнијој позицији него ми, тако да увек, шта вам треба само извол’те, позовите мене позовите Ветона, од сада ћете сигурно имати директне везе и са премијером …

о.Сава: Морамо ту бити врло опрезни, Ви знате осетљивост ситуације, ја лично немам никакве предасуде према њему, али проблем је што је у Београду огромна тензија дигнута …

Бљерим: Моја је идеја да он именује једнога човека, не сам, који ће да ,има и других врло важних послова , који ће бити 24 часа у вези са Српском Православном Црквом, о било ком проблему, о води, о струји, не само о овим, на сву срећу надамо се да више никада нећете имати проблема који имају политичку конотацију, али ту је и градоначелник који је врло добар човек, тако сам чуо …

о. Сава: Не, што се тиче, не треба хвалити другог у његовом присуству, али заиста има наш глас, ми нисмо гласали али има наш глас,

Бљерим: Тако да ће сигурно бити један човек у влади који ће бити 24 часа са вама, у почетку знам да је деликатно да га примите, или да он уђе негде

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Одговори 35
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

Популарни чланови у овој теми

Па очито је да је рекао да је Артемије још епископ, због тога што је већ тад било јасно у ствари како се понаша Артемије, и да неиспуњава више своју дужност епископа који треба да се стара о вери народа који је дубоко дубоко подељен био и по идеолошкој, а и по духовној линији. Лаж је велика наравно да су на Косову сви Срби подржавали Артемија, то је идиличлна слика коју су хтели да виде неки који би да оправдају наводни прогон због екуменизма и које чега.

Што се тиче разговора са Албанцима. Колико год неко био јуначина и куно се лажно у Цара Лазара, једном ће се морати почети разговор не о признавању Косова, јер Србиоју не може нико да натера да призна Косово, јер Срби су сад мањина тамо на Косову и треба наћи начина даони за сад опстану тамо, а то се неће постићи ако се Албанцима буде разговарао на нивуо баш како о.Сава говори, о алкаиди о овоме о ономе. Јасно како су Албанци успели да овладају Косовом, али сада је касно за политику ината. Интатити се можеш када си у завидној, а не у незавидној ситуацији. За Косово више не важи политика Цара Лазара, него деспота Стефана. Док ми то сконтамо, можда ће бити и касно и Срба више неће ни бити на Косову.

Е неће док сам ја жив Јустине..

Разочарао си ме...

А ми Срби са КиМ смо преживи турке, комунисте, Милошевића и тадића..али изгледа да ће нас СПЦ зезнут!

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Пази ово - прва дама Косова !?

Па у праву су они који кажу да ће прво признање Косова као шиптарске држава доћи из Цркве...мислим да је већ дошло ...сетимо се ко је и по чијем налогу избацио владику и монахе са Косова (из Дубоког Потока ) !

Ко је позвао КПС ?

Подели на овим сајтовима

Па очито је да је рекао да је Артемије још епископ, због тога што је већ тад било јасно у ствари како се понаша Артемије, и да неиспуњава више своју дужност епископа који треба да се стара о вери народа који је дубоко дубоко подељен био и по идеолошкој, а и по духовној линији. Лаж је велика наравно да су на Косову сви Срби подржавали Артемија, то је идиличлна слика коју су хтели да виде неки који би да оправдају наводни прогон због екуменизма и које чега.

Што се тиче разговора са Албанцима. Колико год неко био јуначина и куно се лажно у Цара Лазара, једном ће се морати почети разговор не о признавању Косова, јер Србиоју не може нико да натера да призна Косово, јер Срби су сад мањина тамо на Косову и треба наћи начина даони за сад опстану тамо, а то се неће постићи ако се Албанцима буде разговарао на нивуо баш како о.Сава говори, о алкаиди о овоме о ономе. Јасно како су Албанци успели да овладају Косовом, али сада је касно за политику ината. Интатити се можеш када си у завидној, а не у незавидној ситуацији. За Косово више не важи политика Цара Лазара, него деспота Стефана. Док ми то сконтамо, можда ће бити и касно и Срба више неће ни бити на Косову.

Е неће док сам ја жив Јустине..

Разочарао си ме...

А ми Срби са КиМ смо преживи турке, комунисте, Милошевића и тадића..али изгледа да ће нас СПЦ зезнут!

Шта те имам разочарати, шта ти то значи неће док сам ја жив? Па иди на Косово одмах овог тренутка. Прошверцај оружије, запуцај у првог другог трећег Албанца, убијај их колико го можеш вичући како си дошао да ослободиш Косово, и тако ради док год будеш маогао тј неко те не спречи. Онда кад изгинеш, овенчаћеш се венцем мученика и тако некад ураде сви који размишљају да ће дочекати да видие Косово под српском контролом. а да не проговоре ни реч са Албанцима....једина је ствар ту што ће проблем и даље остати, јер Србима неће ништа бити боље.

Опет кажем, зар политика Деспота Стефана вама ништа не значи?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Пази ово - прва дама Косова !?

Па у праву су они који кажу да ће прво признање Косова као шиптарске држава доћи из Цркве...мислим да је већ дошло ...сетимо се ко је и по чијем налогу избацио владику и монахе са Косова (из Дубоког Потока ) !

Ко је позвао КПС ?

Изгледа...

Ово је лудило...

Ја нисам знао за ово..

Верујеш ли да ми се повраћа... и када знам да су епитимијама и рашчињењем претили Светенству у ЕП.Р-П да ћути...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Шта те имам разочарати, шта ти то значи неће док сам ја жив? Па иди на Косово одмах овог тренутка. Прошверцај оружије, запуцај у првог другог трећег Албанца, убијај их колико го можеш вичући како си дошао да ослободиш Косово, и тако ради док год будеш маогао тј неко те не спречи. Онда кад изгинеш, овенчаћеш се венцем мученика и тако некад ураде сви који размишљају да ће дочекати да видие Косово под српском контролом. а да не проговоре ни реч са Албанцима....једина је ствар ту што ће проблем и даље остати, јер Србима неће ништа бити боље.

Опет кажем, зар политика Деспота Стефана вама ништа не значи?

Немој више да ми се обраћаш!

п.с

Идем ја на КиМ често...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

по Хиландару се хрвати шеткају праве проблеме...по КиМ-у..

Браво СРБИЈО..још ће за Епископе постављати хрвате

Какви хрвати?
Оваки...

о.Сава: Аха … и он је дакле, отац Албанац, мајка Муслиманка , мислим, то је све, може бити плус, па ја сам …, моја мајка је Хрватица а тата Србин, ја сам српски православни …

А има један и у Хиландару..скида и Српске заставе..

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Па ако заменик дечанског игумана настави овако....следећа је митра !

Подели на овим сајтовима

Какви хрвати?
Оваки...

о.Сава: Аха … и он је дакле, отац Албанац, мајка Муслиманка , мислим, то је све, може бити плус, па ја сам …, моја мајка је Хрватица а тата Србин, ја сам српски православни …

Нек скида кад нема ко да га спречи...

Подели на овим сајтовима

• Гости

Какви хрвати?
Оваки...

Имају они назив и за тебе "етнофилетизам". То значи да не смеш да се изјашњаваш као србин ако си Србин, то је јерес.
Подели на овим сајтовима

Немој више да ми се обраћаш!

п.с

Идем ја на КиМ често...

Ал ти је реч уби се.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...