Дете Апокалипсе Написано Фебруар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Бог нам у почетку није наменио да једемо месо. А где си то прочитао.. Постање 1,29 Хвала! 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Бог нам у почетку није наменио да једемо месо. 0205_whistlingА где си то прочитао.. Мислиш да је Господ створио живуљке да их гледамо и хранимо? Пас служи за одбрану....мачка да јури мишеве и глодаре...инскети да растварају лешине и чисте планету.... Свака живуљка има своје место... А неку су строго за прехрану... п.с Иначе у Старом Завету није било забрањено ни многоженство...нити је било у почетку Хришћанства неке званичне церемоније венчања...па шта сада... У кини једу псе, али и ово друго наведено мислим. Ниједна живуљка није строго намењена за прехрану.29. И још рече Бог: ево, дао сам вам све биље што носи сјеме по свој земљи, и сва дрвета родна која носе сјеме; то ће вам бити за храну. Мојсије, 1:29 18. Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско; 19. Са знојем лица својега јешћеш хљеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити. Мојсије, 3:18-19 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Бог нам у почетку није наменио да једемо месо. 0205_whistlingА где си то прочитао.. Мислиш да је Господ створио живуљке да их гледамо и хранимо? Пас служи за одбрану....мачка да јури мишеве и глодаре...инскети да растварају лешине и чисте планету.... Свака живуљка има своје место... А неку су строго за прехрану... п.с Иначе у Старом Завету није било забрањено ни многоженство...нити је било у почетку Хришћанства неке званичне церемоније венчања...па шта сада... У кини једу псе, али и ово друго наведено мислим. Ниједна живуљка није строго намењена за прехрану.29. И још рече Бог: ево, дао сам вам све биље што носи сјеме по свој земљи, и сва дрвета родна која носе сјеме; то ће вам бити за храну. Мојсије, 1:29 18. Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско; 19. Са знојем лица својега јешћеш хљеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити. Мојсије, 3:18-19 Стари Завјет је чиста слика Божијег снисхођења људима + терен где су живели Јевреји где баш месна прехрана није била корисна...Препоручујем НОВИ ЗАВЈЕТ ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet.htm Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дете Апокалипсе Написано Фебруар 8, 2011 Аутор Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Бог нам у почетку није наменио да једемо месо. 0205_whistlingА где си то прочитао.. Мислиш да је Господ створио живуљке да их гледамо и хранимо? Пас служи за одбрану....мачка да јури мишеве и глодаре...инскети да растварају лешине и чисте планету.... Свака живуљка има своје место... А неку су строго за прехрану... п.с Иначе у Старом Завету није било забрањено ни многоженство...нити је било у почетку Хришћанства неке званичне церемоније венчања...па шта сада... У кини једу псе, али и ово друго наведено мислим. Ниједна живуљка није строго намењена за прехрану.29. И још рече Бог: ево, дао сам вам све биље што носи сјеме по свој земљи, и сва дрвета родна која носе сјеме; то ће вам бити за храну. Мојсије, 1:29 18. Трње и коров ће ти рађати, а ти ћеш јести зеље пољско; 19. Са знојем лица својега јешћеш хљеб, докле се не вратиш у земљу од које си узет; јер си прах, и у прах ћеш се вратити. Мојсије, 3:18-19 Стари Завјет је чиста слика Божијег снисхођења људима + терен где су живели Јевреји где баш месна прехрана није била корисна...Препоручујем НОВИ ЗАВЈЕТ ГОСПОДА НАШЕГ ИСУСА ХРИСТА http://www.svetosavlje.org/biblioteka/Svetopismo/NoviZavet/NoviZavet.htm Као прво, исти је Бог и у Старом као и у Новом Завету. Ако покушаш да то одвојиш чиниш јерес. Друго, знаш како кажу за Христоса да је Нови Адам, е па ето, хајде онда да се бар мало приближимо том Адаму из Едена, јер тамо ваљда желимо и да се вратимо.Ја само говорим о ономе што је боље, исправније, корисније... Да ли мислиш да ти је пост користан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 36. И док они ово говораху, и сам Исус стаде међу њих, и рече им: Мир вам! 37. А они се уплашише, и будући устрашени, помислише да виде духа. 38. И рече им: Што сте збуњени? И зашто такве помисли улазе у срца ваша? 39. Видите руке моје и ноге моје, да сам ја главом; опипајте ме и видите; јер дух нема тијела и костију као што видите да ја имам. 40. И ово рекавши показа им руке и ноге. 41. А док још не вјероваху од радости и док се чуђаху, рече им: Имате ли овдје шта за јело? 42. А они му дадоше комад рибе печене, и меда у саћу. 43. И узевши једе пред њима. Дакле Христ је јео рибу, а зар и то није месо? Христос је прослављао Пасху: у Новом Завету се на више места помиње како је Христос учествовао у прослави Пасхе у Јерусалиму (као дечак - Лк. 2, 42 и даље; као одрастао, на почетку своје проповеди - Јн. 2, 13.23 - као и са ученицима - Мк. 14, 12; Лк. 22, 7; Мт. 26, 17 и даље) - а прослављање Пасхе је свакако подразумевало једење од пасхалног јагњета. Има такође и: Мт 11, 18 Jer dođe Jovan koji niti jede niti pije, a oni kažu: ima demona. 19 Dođe Sin čovečiji koji jede i pije, pa kažu: gle čoveka izelice i pijanice, prijatelja carinika i grešnika. Лк 7, 33 Došao je naime Jovan Krstitelj, nije jeo hleba niti je pio vina, i kažete: demon je u njemu. 34 Došao je Sin čovečiji koji jede i pije, pa kažete: gle čoveka izelice i pijanice, prijatelja carinika i grešnika. 14. Тада приступише к Њему ученици Јованови говорећи: Зашто ми и фарисеји постимо много , а ученици твоји не посте? 15. А Исус рече им: Еда ли могу сватови плакати док је с њима женик? Него ће доћи време кад ће се отети од њих женик, и онда ће постити. Јеванђеље по Матеју, глава 9. Да ли би ово могло да се протумачи тако да би требали стално да држимо неки пост? На пример уздржање од меса или уздржање од алкохола и ван дана поста прописаних од стране Цркве. Не. Уздржавамо се од меса кад је пост (а то је већи део године, 200 и кусур дана ), и пре Литургије, а кад није пост, једемо све редно. Али лична је ствар ако неко неће да једе месо, само не би требало да се некоме то намеће као "исправно" и "добро", јер не постоји ништа што би обавезивало хришћане на то. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 1414_feel catfight :cheesy: “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Кркајте месо на здравље. Нас ионако у гробу једу црви. Животињама треба да је на част што их му људи њупамо. Али нас после једу глупи мали црви. Нама то није на част. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Кркајте месо на здравље. Нас ионако у гробу једу црви. Животињама треба да је на част што их му људи њупамо. Али нас после једу глупи мали црви. Нама то није на част. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Кркајте месо на здравље. Нас ионако у гробу једу црви. Животињама треба да је на част што их му људи њупамо. Али нас после једу глупи мали црви. Нама то није на част.Где си бре земчо? Нима те коџа дуго 0205_whistling БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Кркајте месо на здравље. Нас ионако у гробу једу црви.znachi argument za jedenje mesa je ugledanje na crve. da bi to bio validan argument, mora da se primeni dosledno, tako da bi trebali da i zhivimo kao crvi. izvoli, da vidim da probash.Животињама треба да је на част што их му људи њупамо.po toj logici bi npr. tebi trebalo da bude na chast kad bi te neki kanibal zarobio, tovio, zaklao, ispekao i pojeo. jer kao shto ti mislish da imash pravo na zhivot a zhivotinja ne, tako i taj kanibal mozhe da misli da on ima pravo na zhivot, a ti ne. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пајко Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 БЛАЖЕН МУЖ ИЖЕ НЕ ИДЕ НА СОВЈЕТ НЕЧЕСТИВИХ И НА ПУТИ ГРЈЕШНИХ НЕ СТА... Цитат: Da bi covek mogao da rasudjuje o nekom nesto, bilo sta, on neophodno i neizostavno mora prvo da se udubi u samog sebe, da vidi ponor sopstvenih grehova, da sebe proglasi za nistaka i najgoreg od svih, da izvadi brvno iz svog oka... Drugim recima, mora da udise Jevandjelje Hristovo, da zivi po njemu... Ko tako radi, odmah ce da zna je li na pravom putu ili ne... Брат Оби Ван Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 4chsmu1 cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Midrash Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Nemoralno je ubijati životinje za hranu?da.Znaš...ovo je pravoslavni forum,pa ćeš uglavnom čuti ono što pravoslavlje kaže o tome.na kom su i moderatori pripadnici ne-hrishcjanskih vera, pa i ateisti.kaže da je sasvim normalno ubijati životinje ne radi proždrljivosti,već radi ishrane.ista stvar. choveku nisu potrebne ubijene zhivotinje u ishrani ni radi zhivota, ni radi zdravlja, ni radi snage. samim tim, jedenje ubijenih zhivotinja nije nikako iz potrebe, nego iz sladostrashcja i chrevougodija. a ubijati svesna bicja koja osecjaju bol i imaju volju za zhivotom je nemoralno i okrutno. Dakle,to tvoje lično mišljenje šta je moralno i ne moralno,sa pravoslavljem nema mnogo veze.to nije moje lichno mishljenje, to je etichka hipoteza koju sam potkrepio sam tri argumenta koja kazhu da je takvo delo nemoalno, i nijedan od njih od tih argumenata niko nije oborio.A i nikom nećeš dokazati ništa.naravno kad ne zhelite da vam se dokazhe, zato shto ionako verujete u stvari bez dokaza, tj. uopshte nemate nekog obzira prema pojmu dokaza. da ste rodili u porodici chija religija propoveda da je svemocjni nevidljivi jednorog rekao da je u redu ubijati ljude za hranu, verovatno biste verovali i u to. Ne znam kako bi se ta "zapoved" o ne ubijanju životinja uskladila sa onim silnim propisima za žrtvovanja u SZ, a i Isus, kada je zatražio po uskrsnuću "nešto za prismok", nije odbio ribu, koja je očigledno bila ubijena. Životinje ne smemo da mučimo i da se prema njima ponašamo nehumano, treba ih koristiti s poštovanjem kao što zaslužuje svako Božije stvorenje, ali ubijati ih za hranu - pa, to nije protiv moralnih načela, očigledno. Verbum Domini Manet in Aeternum! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Анастасија Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Za Rogija je ubijanje životinja u bilo koje svrhe nemoralno,pa i za hranu.Opširno je to"dokazao",filosofijom svog uma i razuma,koji mu je Bog dao.Iz njegovog silnog"dokazivanja","shvatili"smo da je Hrišćanstvo nemoralno,a da je čovek stvoren isključivo da bude vegetarijanac.Pokušala sam da se udubim u tu njegovu moralnu filosofiju sopstvenog uma,ali zamalo mi nije prso mozak.Možda mi je samo IQ nizak,pošto je njegov za svaku pohvalu. “There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.” Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rogi Написано Фебруар 8, 2011 Пријави Подели Написано Фебруар 8, 2011 Životinje ne smemo da mučimo i da se prema njima ponašamo nehumano, treba ih koristiti s poštovanjem kao što zaslužuje svako Božije stvorenje, ali ubijati ih za hranu - pa, to nije protiv moralnih načela, očigledno.pa kada ubijash zhivotinje za hranu ti ih muchish bespotrebno, i time se ponashash nepravedno i okrutno. kao bespotrebno? zato shto choveku za zhivot, zdravlje i snagu nije potrebno meso. dakle, kada chovek ubija zhivotinje za hranu (poshto mu nisu potrebne za zhivot, zdravlje ili snagu) ubija ih samo iz sladostrashcja i chrevougodij, shto je vishe nego nehumanog ponashanja prema zhivotinjama- ubijati ih da bi mi uzhivali.Iz njegovog silnog"dokazivanja","shvatili"smo da je Hrišćanstvo nemoralno,a da je čovek stvoren isključivo da bude vegetarijanacja to nisam rekao. chovek mozhe da bude i mesojed- da jede zhivotilje koje su umrle, tj. koje nisu ubijene. posle toga kad se prihvati da je nemoralno ubijati zhivotinje za hranu, vegetarijanstvo mozhe da sledi iz zhelje da se zhivi zdravije, ili iz zhelje da se primenjuje malo aksetizma, ili iz nekog produzhenog osecjaja saosecjanja sa zhivotinjama koje su ubijane da bi se jelo njihovo meso. Pokušala sam da se udubim u tu njegovu moralnu filosofiju sopstvenog uma,ali zamalo mi nije prso mozak.Možda mi je samo IQ nizak,pošto je njegov za svaku pohvalu.nema to veze shto ja imam visok aj kju, nije to toliko komplikovano. cogito ergo deus est Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука