Jump to content

Заповест ,,Не убиј" подразумева и животиње?

Оцени ову тему

Препоручена порука

ja sam filosof.

Ниси. Ти си самозвани философ. То није исто.

Философија је љубав према мудрости али не властитој.

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 465
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

ja sam filosof.

0110_hahaha
“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Филозоф? А овамо арбитрира да ли је Јеврјска или Хришћанска Библија реч Бога. Којег Бога са малим или великим словом? И када је, било која, реч Бога а када је само "бога"? Онако филозофски...

Подели на овим сајтовима

Ja mislim da si ti, pre svega, veoma emotivan

jesam, ali retko kad ispoljavam emocije, niti jedan svoj stav ne zasnivam na emocijama, i takodje se nikada ne pozivam na iste u raspravama, tako da neznam kakve to veze ima sa bilo chim sad..

Da si mi u komšiluku pozvala bih te na sarmu.

da je vegetarijanska sarma, svratio bih  0110_hahaha

ako cjemo o tome shta je filosofija, tu rech je izmislio pitagora da bi nazvao religiju koju je osnovao. ta religija propoveda izmedju ostalog i to da je greh ubiti zhivotinju za hranu.

nemozhe da postoji "moja" ili "tvoja" mudrost, "vlastita" mudrost. neshto mozhe da bude mudro ili ne.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Filosofija je religija...važi  0110_hahaha kako da ne  0110_hahaha Bar sam se nasmejala  0110_hahaha

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Filosofija je religija...važi

uzmi primer najistaknutijih evropskih filozofa- oce racionalizma- dekarta i kanta. obojca su prichali o bogu i etici. ako to nisu religijske teme, shta su onda.

al poshto je ovo verski forum, evo, necju se izjashnjavam kao "filosof", nego kao "sekstijanac", mozhe se recji da pripadan shkoli "sekstijanizma".

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Poznajem dosta ljudi koji su filosofi i spominju u svojim filosofskim temama Boga,što ne znači da je filosofija onda automatski religija,a još manje znači da oni u Boga veruju.Ali,dobro...ti si nenadmudriv,a pametniji popušta  :229229229:

Подели на овим сајтовима

Poznajem dosta ljudi koji su filosofi i spominju u svojim filosofskim temama Boga,što ne znači da je filosofija onda automatski religija

niti sam ja to rekao.

Ali,dobro...ti si nenadmudriv,a pametniji popušta

neznam ko je pametniji, al znam da sam ja u pravu.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

Такође, Роги би морао да престане са рекламирањем вегетаријснства или шта ли је већ,

јер се све време врти око истог, а ново ништа и нема да се каже. Свима је јасно то већ довољно, тако да нема потребе расправљати се даље...

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

па не разумем у чему је разлика између пса и мачке и краве и свиње као хране?  

ne razumes?!

ok da se jedu krave, svinje, ovce....ali psi i macke .... odvratno!!!

pre bih umro od gladi nego pojeo psa ili macku ili nesto trece!

Јеси ли сигуран у своје речи? Но,но...очигледно ниси у животу био много гладан,а да не причам што засигурно ниси био гладан на смрт! Ако случајно кажеш другачије,тј да јеси био у таквој ситуацији,знаћу да...мислим,извини,не желим да те критикујем,али категорички тврдити тако нешто а притом немати искуство истинске и ужасне глади,јесте,најблаже речено,смешно! Поготово што они који су били гладни на смрт,а на жалост и ја сам био међу њима,знамо више него добро шта смо све јели...боље да не причам.

ма ако си, Соломоне, шта друго!

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Ideal je ali nejesti meso. U carstvu nebeskom neće biti klanja i pečenja..

O,da u Carstvu Nebeskom neće biti potrebe ni za internetom...a dotle meso je neophodno, internetu je  teško je odoleti. smej.gif
A ja te pitam kako da postavim na internet svoju sliku kako koljem bespomoccno prase i natichem

ga na kolac, mislim, na razzanj

319.gif 0110_hahaha :cheesy:

Још неки би могли да смире мало своје крвожедне коментаре и сл.

Ни мало није симпатично.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Такође, Роги би морао да престане са рекламирањем вегетаријснства или шта ли је већ,

јер се све време врти око истог, а ново ништа и нема да се каже.

nijedan argument koji sam dao da je ubijanje zhivotinja greh nije oboren. postoje tri mogucja "prestanka". ili da mi dokazhete da nisam u pravu, ili da priznate da sam u pravu, ili da pobegnete od rasprave.

cogito ergo deus est

Подели на овим сајтовима

A da li je ne putu istine onaj što se raduje da ubija životinje, pa bilo i za hranu? Ili kakav sam Hrišćanin ako Judaista ili neki jeretik čini veću pravdu od mene? A neki misle eto da samo što imaju Hrista na ustima da su time već savršeni.

алал ти ћуфте!

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

Колико ја знам у Јеванђељу су клали за Велики Четвртак, да не говоримо о Старом Завету, прича Господњих у Јеванђељу....

Свакако да је убијање, али убијање животиња грех. Осећате разлику. Убијање, а не клање за њам њам.

Ево вам га еколошки проблем.

To znachi da svi lovci treba da posete zatvor.  319.gif

да! Посебно они који убијају предивне животиње, нпр јелена! Зашто њега убити, па зар вам није жао?? Уффф ... не подносим ловце, у сваком случају.

Без Господа смо ништа...

Подели на овим сајтовима

јер се све време врти око истог, а ново ништа и нема да се каже.

nijedan argument koji sam dao da je ubijanje zhivotinja greh nije oboren. postoje tri mogucja "prestanka". ili da mi dokazhete da nisam u pravu, ili da priznate da sam u pravu, ili da pobegnete od rasprave.

Tvoj koncept greha je radikalno drugaciji od naseg tago da nema ni teoretski sanse da ti nama dokzes

da je ubijati zivotinju greh. Osim ako si se pored filozofa u zadnje vreme proglasio i za univerzalnog posmatraca.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...