Маша Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Поклонити их католицима. Добила сам, ни ја се не сећам од кога, неку рк икону и проследила је римокатолкињи. И вук сит и овце на раж..оваај броју. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Ni jedan katolicki predmet nema neku magicnu moc..RIJEC BOZJA JE MOCNA... a Krunice,brojanice,slike,ikone,kipovi,skulpture...one su tu da se lakse snalazimo..a ne da se njima molimo..ili klanjamo.. Molimo se Gospodu Bogu,Bogorodici.. ili svecima,da od Boga u nase ime traze zagovor i pomoc za nas.. Ja sam bila i u Pravoslavnim crkvama,u Evangelistickim i Pentakostalnoj i Grkokatolockoj...i za mene je sve BOZJA CRKVA.. Tako i predmete koje imam su uspomene,i jer su meni drage..zelim ih zadrzati..ali to nista ne steti mojoj vjeri.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јун 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Interesantno je pitanje kako znamo da li su na krstu noge bile sastavljene ili odvojene!? Smrt na krstu je bila najgora i najbolnija smrt kojom su kaznjavani najveci zlocinci toga vremena, da bi se jos vise narugali Gospodu njega su bas namjerno razapeli na krst. na krstu se nije umiralo samo od krvarenja, ustvari i nije se uopste umiralo od krvarenja; na krstu se umiralo od gusenja. tjelo bi vislo na krstu i sva tezina je bila na rukama. od velikog tereta uzrokovanog neprirodnim polozajem ruku nije uopse bilo lalo disati vrenenom su zbog napora otkazivali misici izmedju rebara koji su zaduzeni za sirenje i skupljanje grudnog kosa, te je covjek mogao sve manje da dise, smrt je nastupala sporo i bila je jako mucna. sad ce te pitati gdje su tu noge? pa da bi covjek umirao jos sporije dio tereta su prenosili i na noge ,takodje prikivanjem za krst, pa bi se proces smrti znacajno produzio. sada ako zelite da vam stopala sluze kao oslonac sami razmislite hocete li stediti jedan klin ili cete sa dva napraviti mnogo kvalitetniji oslonac , da bi onaj koga mucite umro sto sporije? kada bi zelili da ubrzaju smrt, kao sto je opisano u jevandjelju lomili bi potkoljenice i tada bi se gubio oslonac na nogama. i rimokatolici su u pocetku slikali raspece sa odvojenim nogama, pa je tek kasnije uvedena danasnja praksa. p.s. ubacite smajli raspeca Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Ja sam bila i u Pravoslavnim crkvama,u Evangelistickim i Pentakostalnoj i Grkokatolockoj...i za mene je sve BOZJA CRKVA.. 229229229 "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јун 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 sto se cudis , Kaja je rimokatolik koji to tako dozivljava i to je njena sloboda Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Чудим се, јер Римокатоличка црква не сматра секташе Пентокосталце и Евангелисте за "Божију Цркву". "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јун 6, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 nisam mislio na to, mislio sam da je to njeno licno ubjedjenje i izbor da vjeruje da je tako i vjerovatno zbog toga i jeste danas ovdje sa nama. zato nema smisla da je sad mi ubjedjujemo da nije Bog prisutan u svakoj crkvi, kada bi svi katolici bili kao Kaja, medju nama bi bio mnogo ljepsi odnos... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kajaa Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Чудим се, јер Римокатоличка црква не сматра секташе Пентокосталце и Евангелисте за "Божију Цркву". Ja sam covjek,kao i svaki drugi..imam slobodu i mogu odluciti sama,na dobro moje duse... Isus je ostavio jednu Crkvu na zemlji( tu je mislio na nas ,koji vjerujemo u Boga),a narod je podjelio na " razlicite.." kuce crkve.?? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Искушеник Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 Чудим се, јер Римокатоличка црква не сматра секташе Пентокосталце и Евангелисте за "Божију Цркву". Ja sam covjek,kao i svaki drugi..imam slobodu i mogu odluciti sama,na dobro moje duse... Isus je ostavio jednu Crkvu na zemlji( tu je mislio na nas ,koji vjerujemo u Boga),a narod je podjelio na " razlicite.." kuce crkve.?? То не исповеда ни Православна ни Римокатоличка црква, а ни Свето Писмо, ни Символ Вере. И Православни и Католици то што си Ти написала сматрају за Јерес. Но, свако има слободну вољу, па да и исповеда и верује у јереси и лажи. "Извор сваког зла је - нечастиво учење" Свети Јован Златоусти "Ми смо Јерусалимске вере" Патријарх Арсеније III "Тако живи да свакодневно можеш приступити (Причешћу)". Тертулијан Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јован Чакарески Написано Јун 6, 2010 Пријави Подели Написано Јун 6, 2010 0110_hahaha Па ја сам покренуо ову тему кад сам први пут видео овај форум 0442_feel molimmmmm Да вас небуни оно ихтхус нема везе са сајтом 0110_hahaha http://www.facebook....jovan.cakareski Love the life you live. Live the life you love. Bob Marley... Административно уређење Цркава по националном кључу је тумор на телу Православља - Александар Поштујмо, господо, и Ничеа и Достојевског, поштујмо једнога као пророка Запада, а другога као пророка Истока, поштујмо их због њиховог генија и због њихове племићске искрености и смелости, поштујмо их обојицу - но у одсудном тренутку станимо уз Достојевског! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sherlock H. Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Неки од вас овде су рекли да је забрањено Светитеље или Господа приказивати у облику статуе,али зар нису два Анђела(дакле статуе)била над Заветним ковчегом? Domine, adiuva incredulitatem meam! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јун 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 stvarno postoji neki kanon (nedavno sa negdje citao) koji zabranjuje (u pravoslavlju) vajanje kipova svetitelja, dozvoljava samo plitki reljef... sad postoji na drugom mjestu tema gdje se raspravlja o kanonima...samo je prica otisla daleko od kanona Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 Treba razlikovati znak i simbol. Krst može da bude znak, nacrtan na nekom zidu ili na zemlji ili geografskoj kart, postoji i kao saobraćajni znak. Znak nas upućuje na nešto i ima informativno značenje. Krst može da bude i simbol, simbol ima sadržaj i taj sadržaj je važan. Krst iznad Mostara za muslimane je znak da su tu prisutni katolici, odnosno za njih inoverci a za katolike je on simbol božje prisutnosti. Tako isto možeš sve te predmete posmatrati kao znak, ja lično u svim hrišćanskim oznakama i predmetima vidim simbol. Bogorodica je za mene bogorodica, bilo da su je kopti naslikali ili Mikelanđelo ili neki naivni slikar. Nikad se ne bi usudio da uništavam ili rušim tuđe svetinje. Svedoci smo užasa koji je doneo sukob na prostorima Hrvatske i Bosne, paljeni su manastiri, razarane crkve, rušene džamije, zatiralo se sve što je drugačije i to u ime Boga. Ako ne voliš ili ti se ne sviđaju ti pokloni, već šta imaš, uradi kao što kaže Marija, pokloni nekom katoliku i obraduj ga. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pieta Написано Јун 8, 2010 Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 stvarno postoji neki kanon (nedavno sa negdje citao) koji zabranjuje (u pravoslavlju) vajanje kipova svetitelja, dozvoljava samo plitki reljef... Нисам знала за ово, али сам у Грчкој јако често видела мале скулптуре, пре свега Богородице и Исуса Христа. Такође, код њих се одомаћио обичај да за Божић праве ''сцене'' Христовог рођења, баш онако као то чине римокатолици. Да ли је то ствар помодарства или допуштења, не знам, заиста. То сам видела у домовима Грка-пријатеља. Што се тиче основне теме, мислим да није ништа страшно ако имамо било који верски предмет који припада некој другој Цркви, ма колико ми знали да је наша ПРАВОВЕРНА, а посебно ако је у питању поклон. Сигурно га нећемо користити при молитвама, али као драга успомена, увек ће имати место негде на полицама. И ја сам поклањала неке моје изузетно драге предмете пријатељима друге вероисповести, са једним јединим циљем, да имају успомену на мене, на наше пријатељство, да имају неки интимни део мене, нешто што мени пуно значи. Никад не купујем поклоне за растанке, већ поклањам нешто лично, а пошто је вера јако битан део мене, наравно да ћу поклонити оно што ме асоцира на ЉУБАВ, верност, искреност и истину.... Вкусите и видите јако благ Господ.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest srna u izgubljenom raju Написано Јун 8, 2010 Гости Пријави Подели Написано Јун 8, 2010 ma za svakoga normalnog covjeka ,koji zeli da u miru zivi sa drugim ljudima ,iskren 4chsmu1 od covjeka druge vjere i nacije nece biti uvrjeda, pogotovu ako ti vjernik pokloni ono sto njemu najvise znaci, normalno je da ce taj :0104cheesy: biti neki sakralni predmet, taj dar treba cuvati i odnositi se prema njemu sa postovanjem... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука