Jump to content

РТС није објавио Божићну честитку председника Тадића

Оцени ову тему

Огњен

Препоручена порука

А то што га сниме камере је баш репер да је он "наш" (шта год то значило)  klapklap

Шалу на страну, када се у медијима пуштају сцене сусрета са православним клиром (најпре епископима) приметио сам да једино Ивица Дачић узима благослов и целива руку архијереју. Нема везе које су вероисповести, ваљда неки основни ред треба да се зна. Пре пар дана је било прилично јадно гледати како Шутановац Ракити на неком пријему тресе руку као да је крчмар...

Јес,вала...и то што кажеш!

Постављена слика

Non praevalebunt, non praevalebunt portae inferni!

Подели на овим сајтовима

• Одговори 67
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

једино Ивица Дачић узима благослов и целива руку архијереју.

To ти кажем.

Шутановац Ракити на неком пријему тресе руку као да је крчмар...

Шунтановац?

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Гости

A  је ли оно само Ивица Дачић  био на Литургији у храму Светога Саве? kriminalac-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':drugarstvo:' />

Или мени требају нове наочаре? 0212_rolleyes

Зачудило би ме кад бих видео оног муљавог министра просвете, а Ивица је наш човек, слави Славу, и раније је сваке године виђан на Божић и друге веће празнике, на Милошевићевој сахрани се крстио кад треба и сл.

А овај горе поменути се ни на сахрани није прекрстио, и тај ми је надлежан за веронауку  :group111:-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0110_hahaha' />

Постављена слика

Постављена слика
Подели на овим сајтовима

• Гости

А то што га сниме камере је баш репер да је он "наш" (шта год то значило)  0212_rolleyes

Шалу на страну, када се у медијима пуштају сцене сусрета са православним клиром (најпре епископима) приметио сам да једино Ивица Дачић узима благослов и целива руку архијереју. Нема везе које су вероисповести, ваљда неки основни ред треба да се зна. Пре пар дана је било прилично јадно гледати како Шутановац Ракити на неком пријему тресе руку као да је крчмар...

Постављена слика

Постављена слика
Подели на овим сајтовима

мени је важно шта је РТС емитовао а шта није, да није тако не бих отварао ову тему.

Cагласан сам са исказом јер ипак, толико смо ми мала територија и толико се РТС користи за ''ово и за оно'' а плаћа му се и редовна, не мала претплата, тако да тражити ''свој део'' уопште није бесмислено... У сврху тога, кад је РТС у питању, само да додам да је та национална телевизија, данас, на дан дакле кад православни у Србији славе Божић, пуштена у етар информација, ко још слави овај Празник по старом календару... И поменуше поред браће Руса, Свете Горе, и осталих који то чине на данашњи дан, ни мање ни више него грчке ''СТАРОКАЛЕНДАРЦЕ''... Ово заиста није ок, и мора постојати бар некаква опаска ..овако РТС прави , да ли намерно , да ли случајно, или можда злонамерно, збрку и пометњу, и то баш у тренутку кад се и код нас слична идиотарија дешава(налик старокалендарцима). Ситуација је још озбиљнија и болнија , а о одговорности и да не говорим, кад већ имамо у РРА, људе из Цркве и то на веома одговорним местима.  Дајмо да то бар употребимо, ако већ не ''користимо''...  а овде ћу вас упутити на однос РТС-а према Охридској Архиепископији и Архиепископу Јовану, као и владикама и клиру П.О.А. и који је то ниво. Ниво крајње индоленције и пуког преписивања из туђих медија (у овом случају Скопских) што једна Национална Телевизија не би смела се би да дозволи. А штета коју наносе П.О.Архиепископији је посебна прича. Уосталом ево текста са самог РТС-а па просудите сами http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/3/%D0%A0%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD/821624/%D0%9E%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D1%92%D0%B5%D0%BD+%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0+%D0%88%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D0%BD.html

Упућујем само, да је у тексту -а то је ишло као званична вест са ове наше ''националне куће'', Владика Давид, иначе Епископ стобиски и мјестобљуститељ Струмички ословљен као ''његов следбеник!''  (SiC!)   Исто је ословљена и Монахиња Олимпијада, Игуманија манастира св.Јована златоустог код Битоља. Иначе о овој теми више овде  https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10703.new.html#new

Подели на овим сајтовима

Zato na RTS ima čestitka Tačija...

кад се сад загрцнух од спрајта, умал не попљува монитор.

јој, што сам срећан што не гледам теве.

а његову честитку, што се мене тиче, RTS (Return To Sender)  amin-nas-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='spavanje1' />

Подели на овим сајтовима

Zato na RTS ima čestitka Tačija...

кад се сад загрцнух од спрајта, умал не попљува монитор.

јој, што сам срећан што не гледам теве.

а његову честитку, што се мене тиче, RTS (Return To Sender)   smej.gif-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='spavanje1' />

hahhahahahaha bravo Medo!!!!!! RTS.... amin-nas eheeeej 0110_hahaha 0110_hahaha confused1 confused srecan smej.gif
Подели на овим сајтовима

Нама Православним Хришћанима?  Римокатолицима је честитао, муслиманима исто редовно честита њихове празнике...

????????

Председник Републике Србије г. Борис Тадић честитао је Божић Српској Православној Цркви и свим верницима који овај празник славе по Јулијанском календару.

"Желим да овај велики празник проведете у миру и благостању, у кругу породице и пријатеља. Мир Божији, Христос се роди", наводи се у честитки Председника Тадића.

Извор: www.predsednik.rs

* Важне вести

|

* English

kako u vasoj drzavi neznam ali zao mi sto tako uvijek prijesednika ogovarate,nisam niki politicar ali uvijek rado poslusam u mojoj drzavi kad prica  confused1

Подели на овим сајтовима

Сузо, ја у време Божића немам времена да гледам телевизију али имам један мали кућни обичај; у току Бадње вечери укључим 2. дневник како бих видео како се све прославља Божић и ко је све честитао у првих пет минута дневника. После настављамо са вечером а онда одслушамо посланицу. Много сам волео раније да слушам како патријарх Павле чита своје посланице и то је остало од тада. Ево шта ме је дочекало ове Бадње вечери: Ударна вест - воз згазио двоје деце на железничком мосту код Дољевца јер су пошли да секу бадњак. Друга вест - у Краљево изгорела нека канцеларија где су документа везана за процену штете. Онда нешто везано за ЕУ. Тек онда вест да је Патријарх служио у Београду и да су палили бадњак. Нисам сниматељ по струци али ја бих лепше снимио тих пар секунди репортаже. Онда опет неке несреће. Онда Хочевар који помаже неке људе у Краљеву. ... После тога честитају Николић и Коштуница. Ни помена о Тадићу. А када ни следећег дана (поново немам времена да гледам телевизију у току дана а ни вечери али сам баш намерно одгледао да видим да ли ће сада да помену председника) не чух да је он честитао онда сам решио да урадим шта је до мене и отворио ову тему. А тема је:

"РТС није објавио Божићну честитку председника Тадића"

Надам се да сам ти мало појаснио о чему се ради: да ово није оговарање председника.

Baner-Pouke.jpg

Подели на овим сајтовима

Сузо, ја у време Божића немам времена да гледам телевизију али имам један мали кућни обичај; у току Бадње вечери укључим 2. дневник како бих видео како се све прославља Божић и ко је све честитао у првих пет минута дневника. После настављамо са вечером а онда одслушамо посланицу. Много сам волео раније да слушам како патријарх Павле чита своје посланице и то је остало од тада. Ево шта ме је дочекало ове Бадње вечери: Ударна вест - воз згазио двоје деце на железничком мосту код Дољевца јер су пошли да секу бадњак. Друга вест - у Краљево изгорела нека канцеларија где су документа везана за процену штете. Онда нешто везано за ЕУ. Тек онда вест да је Патријарх служио у Београду и да су палили бадњак. Нисам сниматељ по струци али ја бих лепше снимио тих пар секунди репортаже. Онда опет неке несреће. Онда Хочевар који помаже неке људе у Краљеву. ... После тога честитају Николић и Коштуница. Ни помена о Тадићу. А када ни следећег дана (поново немам времена да гледам телевизију у току дана а ни вечери али сам баш намерно одгледао да видим да ли ће сада да помену председника) не чух да је он честитао онда сам решио да урадим шта је до мене и отворио ову тему. А тема је:

Надам се да сам ти мало појаснио о чему се ради: да ово није оговарање председника.

jasno,oprosti sto tako napisa ne tebi nije bilo upuceno ,neznam da tw moze tako da sve pokaze samo od presednika  njihovog ne ,to sam mislila  tako nekako  oprosti nadam se da ces sada razumjet ili opet pobrlja sve
Подели на овим сајтовима

потпуно те капирам оче, баш због тога и не палим то сокоћало  stadaradim-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt='0102_laugh' />
Подели на овим сајтовима

U zadnje vreme u srpskim medijama se često čuje "julijanski Božić", "Božić po starom kalendaru", "Božić po julijanskom kalendaru" i tako dalje.. Sve je manje "pravoslavni Božić" ili "srpski Božić". Ovim se dobija utisak kao da se govori da je Božić ustvari bio, naime po novom ili gregorijanskom kalendaru, a naš Božić je kao jedna senka, neka zadnja proslava tog "pravog" Božića, jedan regionalni običaj i tako... ili ceo svet slavi Božić 24. decembra, jedino mi Srbi, kao obično, kasnimo i pravimo neke frke. Imamo čak i pravoslavne Srbe i crkvenjake koji čestitaju Božić 24. decembra, ne ali 7. januara, to je valjda biti IN i savremen...

:drugarstvo:

Meni lično je svejedno da li bi imali novi kalendar ili bi ostali pri starom kalendaru; ali dokle imamo stari kalendar, treba poštovati slave i ostalo po starom kalendaru.

Није православни Божић јер га не славе све православне цркве тада. Није српски Божић јер га не слави само српска црква и она нема никакву посебну тапију на њега.

Бог је скоро па свемогућ. Он може све да уради... осим да изневери очекивања свог верника.

XIO

Подели на овим сајтовима

U zadnje vreme u srpskim medijama se često čuje "julijanski Božić", "Božić po starom kalendaru", "Božić po julijanskom kalendaru" i tako dalje.. Sve je manje "pravoslavni Božić" ili "srpski Božić". Ovim se dobija utisak kao da se govori da je Božić ustvari bio, naime po novom ili gregorijanskom kalendaru, a naš Božić je kao jedna senka, neka zadnja proslava tog "pravog" Božića, jedan regionalni običaj i tako... ili ceo svet slavi Božić 24. decembra, jedino mi Srbi, kao obično, kasnimo i pravimo neke frke. Imamo čak i pravoslavne Srbe i crkvenjake koji čestitaju Božić 24. decembra, ne ali 7. januara, to je valjda biti IN i savremen...

:cheesy2:

Meni lično je svejedno da li bi imali novi kalendar ili bi ostali pri starom kalendaru; ali dokle imamo stari kalendar, treba poštovati slave i ostalo po starom kalendaru.

чекај, у ком си фазону, па и ми славимо 25. децембра Божић?  harp

за секуларно друштво и јесте тако као што си написао, ипак је Србија грађанска држава  0442_feel

Подели на овим сајтовима

harp

Није православни Божић јер га не славе све православне цркве тада. Није српски Божић јер га не слави само српска црква и она нема никакву посебну тапију на њега.

јесте Православни Божић тада, јер га управо све Цркве славе 25. децембра а све су остале цркве су настале од Православне Цркве а не обрнуто, и да, Православље има тапију на Божић баш због тога.
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...