Jump to content

Свето причешће

Оцени ову тему

Колико се често причешћујете?   

98 члановâ је гласало

1. 1. Колико се често причешћујете?

• Једном седмично или чешће.
      9
    • Једном у две седмице.
      7
    • Једном месечно.
      5
    • Једном у два месеца.
      2
    • Више пута у току сваког од 4 год. поста.
      11
    • По једном/два пута у току сваког од 4 год. поста.
      14
    • Два пута годишње.
      3
    • Једном годишње.
      2
    • Једном у току неколико година.
      5
    • Како кад... врло променљиво.
      3
    • Не причешћујем се.
      5
    • Не причешћујем се. Шта значи причестити се?
      0
    • на свакој Светој литургији
      27

Препоручена порука

On 2. 1. 2012. at 20:16, w.a.mozart рече

ti si prototip idealnog vernika... popovi plaču za takvima lol

Ajoj, jadna Crkva ako sam ja primer nekome :(, i to ne kazem da izigravam neku skromnost, generalno ne umem nista da uradim kako treba. Trapava sam Pravoslavka Moci, mnogo trapava .mislise.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325535910' post='552782]

па проблем је јер не схваташ шта то значи ... томе првом треба свештеник да те научи - приласку причешћу, а не да одлазиш или не развијаш жељу за приласком.

узми прескочи један дан да једеш и пијеш телом, а онда истом аналогијом размишљај о непричешћивању као о својеврсном изгладњивању душе за Богом.

душа ти је већ постила четврт века, сад још треба и квази-моралу достојности да се учиш, без икакве потребе за тиме.

да смо канибали или старозаветни Јевреји који кољу животињску жртву - крв би имала везе, а пошто нисмо него се причешћујемо Божанским ЕНЕРГИЈАМА у хлебу, води и вину, који су освештени благодаћу Духа Светог онда нема додира једно с другим.

Well when you put it that way... :D prst ka gore

Подели на овим сајтовима

Валентина, у сваком случају не бих разумео старца који је духовник у женском манастиру да се прво таквим стварима не бави ... и да их стално не понавља јер би имао много већу свест и размевање како жена пролази и због чега.

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 20:33, Katarina ex izgubljena рече

Ajoj, jadna Crkva ako sam ja primer nekome :(, i to ne kazem da izigravam neku skromnost, generalno ne umem nista da uradim kako treba. Trapava sam Pravoslavka Moci, mnogo trapava .mislise.

моцарт је био ироничан према свештеницима, како неуке вернике траже којима не морају ништа да саопште или ће на њима да клонирају своје незнање ...

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325536943' post='552796]

моцарт је био ироничан према свештеницима, како неуке вернике траже којима не морају ништа да саопште или ће на њима да клонирају своје незнање ...

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, i jos ne kapiram ironiju osamucen , ova noc nije moj dan :D

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325536816' post='552794]

Валентина, у сваком случају не бих разумео старца који је духовник у женском манастиру да се прво таквим стварима не бави ... и да их стално не понавља јер би имао много већу свест и размевање како жена пролази и због чега.

Ни ја не бих разумела...

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 20:34, Katarina ex izgubljena рече

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325535910' post='552782]

па проблем је јер не схваташ шта то значи ... томе првом треба свештеник да те научи - приласку причешћу, а не да одлазиш или не развијаш жељу за приласком.

узми прескочи један дан да једеш и пијеш телом, а онда истом аналогијом размишљај о непричешћивању као о својеврсном изгладњивању душе за Богом.

душа ти је већ постила четврт века, сад још треба и квази-моралу достојности да се учиш, без икакве потребе за тиме.

да смо канибали или старозаветни Јевреји који кољу животињску жртву - крв би имала везе, а пошто нисмо него се причешћујемо Божанским ЕНЕРГИЈАМА у хлебу, води и вину, који су освештени благодаћу Духа Светог онда нема додира једно с другим.

Well when you put it that way... :D prst ka gore

уосталом, нек стави фластер или нек завије руку, као што и жена има своју хигијену да јој не цури низ ноге данас ...

о неким стварима се само практично разлучује, немају утврђење у Литургији.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325536943' post='552796]

Pa dobro, i njega su tako naucili, sta ce covek, copy/paste neznanja osamucen stupido

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 20:45, Katarina ex izgubljena рече

Pa dobro, i njega su tako naucili, sta ce covek, copy/paste neznanja osamucen stupido

мене моји родитељи нису учили вери, неке ствар сам мораш да пронађеш кад те интересују ...

шта мислиш што ја блејим на овом форуму, и сам да научим што више да бих што мање грешака правио ...

из незнања сав грех.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325537101' post='552801]

уосталом, нек стави фластер или нек завије руку, као што и жена има своју хигијену да јој не цури низ ноге данас ...

о неким стварима се само практично разлучује, немају утврђење у Литургији.

I to sto kazes. Nekad mi je zaista zao sto nisi popa :D, i to moj :D.

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 20:43, Katarina ex izgubljena рече

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, i jos ne kapiram ironiju osamucen , ova noc nije moj dan :D

:lol:

Опуштено,сестро,и уживај док можеш(још мало бар) у Милановој финоћи,ретко је овако фин и добар.

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 20:46, Валентина рече

:lol:

Опуштено,сестро,и уживај док можеш(још мало бар) у Милановој финоћи,ретко је овако фин и добар.

Znam osamucen :D :D :D

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1325537174' post='552803]

мене моји родитељи нису учили вери, неке ствар сам мораш да пронађеш кад те интересују ...

шта мислиш што ја блејим на овом форуму, и сам да научим што више да бих што мање грешака правио ...

из незнања сав грех.

Е,ово већ нека уђе у антологију ЖРУ форума.

Милан је коначно-јабука са гране(што би рекла народна песма и то од срца мислим)

:)

Подели на овим сајтовима

On 2. 1. 2012. at 20:48, Валентина рече

Е,ово већ нека уђе у антологију ЖРУ форума.

Милан је коначно-јабука са гране(што би рекла народна песма и то од срца мислим)

:)

Pa kaze... :D :D :D

http://www.youtube.com/watch?v=mpyzPg5iZpc

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...