Jump to content

Dokazi za evoluciju : Biogeografija

sqny

Препоручена порука

• Гости

-На нојевој барци није било толики број данашњих животиња, него само њихови преци, попут један пар предака свих мачака рецимо, тако и за остале животиње. Па су тако стале све животиње. После проласка потопа, размилиле су се по читавој земљи, и да би оправдали постојање животиња и у Аустралији рецимо или многим острвима, онда су осмислили тезу како су сви континенти били спојени пре потопа, па су се после потопа вероватно ради огромних тектонских поремећаја који су довели до пуцања коре почели раздвајати.

Нојева барка је описана у 1. Мојсијевој књизи 6. глава, а тамо пише да је била дугачка 300 лаката, широка 50 и висока 30. Вавилонски краљевски лакат је имао око 50цм, Египћани су имали дужи и краћи лакат од 52 и 45цм, а Јевреји од 52цм( Јез 40, 5).

Ако се узме најмања од ове 4 мере, а то је 45 цм, добијамо дужину од око 135 м, ширину од 22,5 м и висину од 13,5м. Пошто је имала 3 палубе, укупна им је површина била око 9.100 м2( 3*135*22.5), а запремина је била око 41.000 м3, а тонажа око 14.000 тона.

Запремина лађе је једнака дакле хипотетичком тунелу метар са метар дужине 41 км( 41.000 м3).

Подели на овим сајтовима

• Одговори 40
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Међутим, фосила има свуда редом у огромном броју, а катастрофичност и то баш путем неких потопа током којих се живи организам буквално запечати на стену од огромног воденог притиска пружа врло логично објашњење овог занимљивог феномена. Сада и сами еволуционисти који су углавном били геолошки униформисти враћају неком облику катастрофизма који наравно нема никакве везе са библијским Потопом.

Problem je sto fosila ima previse da bi se objasnili jednom katastrofom. Na primer ugalja ima samo po tezini 100 puta vise nego trenutne tezine biomase zivih biljaka. Znaci da se potop morao desiti 100 puta, i da se svaki put 100% biljaka fosilizovalo, ili da je nekada bilo 100 puta vise biljaka.

Takodje - ono sto konstantno nalazimo su slojevi fosila koji su zakopani iznad drugih slojeva fosila. A svaki sloj predstavlja citav ekosistem za koji bi trebale decenije da se razvije. Dalje na mnogim fosilima su vidljivi ostaci glodanja od strane drugih zivotinja, ili raznih posledica duzoj izlozensoti elementima, sto ne ide u prilog tvrdnji da su se fosilizovale trenutno u nekakavoj globalnoj katastrofi.

Иначе то име интересује доста у вези фосила, па кажи нешо о томе ескувајен..Како може настати фосил од животиње која угинувши на површини остане изложења утицају микроорагнизама, како на сопственом организму тако и ношених другим начином? Нормално је претпоставити да није сваки угинули организам фосилизирао зар не?

Postoji vise metoda kojim nastaje fosilizacija, ali uglavnom je pravilo da ostaci zivotinje moraju biti prekriveni nekim sedimentnim slojem da bi se ocuvali. Ipak to ne mora biti odmah posle smrti zivotinje. Kosti po pravilu mogu biti izlozene uticajima sredine godinama pre nego sto istrunu. Oklopi raznih zivotinja cak mogu biti na otvorenom decenijama.

Na primer prilikom redovnih godisnjih migracija raznih zivotinja hiljade umire pri prelasku reka. Njihove kosti se izbace na obalu, gde erozijom obale ostanu prekrivene sedimentinim slojem. Vecinu fosila i nalazimo u deltama reka ili podrucjima koje su danas ili u proslosti bile izlozeni cestim poplavama. (takvu zakonitost ne bi uocili da je uzrok vecine fosila potop)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

Слаб покушај. Или се потруди или ћути.
Stvarno me mrzi da prepisujem ili sam rezimiram citave strane neke knjige (koja po svemu sudeci nije vredna citanja) - pa imam i ja neki zivot :).

Ako AlefShin misli da neki od problema sa potpopom koje sam izneo u prvom postu resene u ovoj knjizi neka on parafrazira argumente, rado cu mu odgovoriti.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

Подели на овим сајтовима

Једно путпуно лаичко питање:

Одакле фосили тропских животиња на северном полу?

По мени је оче Иване већи феномен одакле оволико еволуциониоста на овом форуму ?

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

По мени је оче Иване већи феномен одакле оволико еволуциониоста на овом форуму ?

Poslao nas Deda Mraz.

A sto ti bi nas to malo izbacivao?

Подели на овим сајтовима

Poslao nas Deda Mraz.

A sto ti bi nas to malo izbacivao?

Нисам питао вас.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

• Гости
Слаб покушај. Или се потруди или ћути.
Stvarno me mrzi da prepisujem ili sam rezimiram citave strane neke knjige (koja po svemu sudeci nije vredna citanja) - pa imam i ja neki zivot :).

Ako AlefShin misli da neki od problema sa potpopom koje sam izneo u prvom postu resene u ovoj knjizi neka on parafrazira argumente, rado cu mu odgovoriti.

И ја имам неки живот.

Подели на овим сајтовима

И ја имам неки живот.

Okej, ne mora sve danas... samo opusteno :) .

Подели на овим сајтовима

Аргумет како нема успутних фосила ако је евентуално било миграције неких торбара од Арарата до Аустралије, аутори у књизи оправдавају тиме да фосили и нису могли настати осим у посебним условима, а они подразумевају под условима изложеност организма недостатку ваздуха. Дакле наводе онда потопна комешања и огромне бујице блата које су се премештале током повлачења вода, и прекривале угинули свет.

Znaci da su torbari stvoreni u Australiji, a onda su u potopu ubijeni tako da imamo brdo njihovih fosila bas u australiji. Ono sto mi nije jasno kako objasnjavaju da su pojedinacni parovi stotine razlicitih vrsta torbara znali da sa Ararata prevale hiljadu kilometara i vrate se bas u Australiju gde su fosili njihovih predaka?

U vezi fosilizacije sam pokusao da ti odgovorim na drugoj temi - da ovde ne spamujemo.

https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,10639.msg336178/topicseen.html#msg336178

Подели на овим сајтовима

Ono sto mi nije jasno kako objasnjavaju da su pojedinacni parovi stotine razlicitih vrsta torbara znali da sa Ararata prevale hiljadu kilometara i vrate se bas u Australiju gde su fosili njihovih predaka?

:drugarstvo:

Nezgodno pitanje....

A i kako su znali da odu do Ararata? I koji par?

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

Ono sto mi nije jasno kako objasnjavaju da su pojedinacni parovi stotine razlicitih vrsta torbara znali da sa Ararata prevale hiljadu kilometara i vrate se bas u Australiju gde su fosili njihovih predaka?

Sto,to nije problem.Pa,Bog je svemoguc. :)

Domine, adiuva incredulitatem meam!

Подели на овим сајтовима

Извињавам се због лошег скенирања, гледао сам да смањим колико толико скенирано, а и уређај мало не слуша 0304_smile4

Ja stvarno ne mogu ovo da procitam.

Skini AbbyyReader (ili neki slican) program, kojim mozes za par minuta od nekog malo boljeg skena da napravis tekst, i to postuj, pa da diskutujemo ako si zainteresovan.

Inace jako interesentno da su najbolju knjigu o kreacionizmu i potopu u napisali doktor hidraulickog inzinjerstva i evanglelisticki teolog... bice zanimljivo confused .

И ти си ми неки научник као она два детета...когулим и даркО

Шта мислиш ето као велики научник(а неби било лоше да набројиш своја научна дела и чега си научник) ко би требао да пише такву књигу?

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

И ти си ми неки научник као она два детета...когулим и даркО

Шта мислиш ето као велики научник(а неби било лоше да набројиш своја научна дела и чега си научник) ко би требао да пише такву књигу?

Knjigu o potopu ne bio trebao da pise niko, jer je sramota za inteligenciju  0304_smile4

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...