marko_13 Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 U redu, kardinal Bozanić si misli to što misli, ja si mislim to što si mislim ja a vi ako mislite također da sve ovo nije tačno ni s čim od toga tamo rečeno se ne morato slagati. Problem s tim pijetnim klanjanjima i odavanjem pošte žrtvama je taj što mora postojati neki dogovor. Jer i ostali narodi su imali te nekakve svoje žrtve u 2ww a mnogi i također takve civilne gubitke gdje su figurirali pripadnici srpskog etnika i srpske Pravoslavne Crkve kao počinioci. Ali s takvim tim ponašanjem da kad Papa Wojtyla JP II dođe u Hrvatsku ili BiH nitko s pravoslavne strane se ne želi ni sresti s njim a kamo li započeti i voditi neki dijalog onda stvarno obesmišljavaju svako to nastojanje. Ili sad kad sama najava dolaska Pape B XVI u Niš na proslavu 1700 godina Milanskog edikta je izazvala toliko protivljenja da je Sveti arhijerejski sabor SPC taj poziv i sve vezano s njim morao skroz skinuti s dnevnog reda. Kad se bude znalo kad tko s kim i o čemu bude govoriti i da li uopšte onda će se znati dosta toga više.Како Вас није срамота! Толике дозе лицемерја су стварно тежак безобразлук! Војтила је долазио у Хрватску и Босну да канонизује усташке духовнике и посећује стратишта не да би изразио покајање или жаљење, као што се (за разлику од неких других народа) никада није извинио директно Србима за сва злодела која смо претрпели од римокатолика и римокатоличких свештеника. Као што ће и Рацингер доћи у Хрватску да се моли на Степинчевом гробу и сл. Кад престану папе да буду дволични и кажу шта заиста желе, тада ће дијалог бити могућ. Овако он остаје на најнижим гранама, протоколарног типа и сл. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 U redu, kardinal Bozanić si misli to što misli, ja si mislim to što si mislim ja a vi ako mislite također da sve ovo nije tačno ni s čim od toga tamo rečeno se ne morato slagati. Problem s tim pijetnim klanjanjima i odavanjem pošte žrtvama je taj što mora postojati neki dogovor. Jer i ostali narodi su imali te nekakve svoje žrtve u 2ww a mnogi i također takve civilne gubitke gdje su figurirali pripadnici srpskog etnika i srpske Pravoslavne Crkve kao počinioci. Ali s takvim tim ponašanjem da kad Papa Wojtyla JP II dođe u Hrvatsku ili BiH nitko s pravoslavne strane se ne želi ni sresti s njim a kamo li započeti i voditi neki dijalog onda stvarno obesmišljavaju svako to nastojanje. Ili sad kad sama najava dolaska Pape B XVI u Niš na proslavu 1700 godina Milanskog edikta je izazvala toliko protivljenja da je Sveti arhijerejski sabor SPC taj poziv i sve vezano s njim morao skroz skinuti s dnevnog reda. Kad se bude znalo kad tko s kim i o čemu bude govoriti i da li uopšte onda će se znati dosta toga više.Како Вас није срамота! Толике дозе лицемерја су стварно тежак безобразлук! Војтила је долазио у Хрватску и Босну да канонизује усташке духовнике и посећује стратишта не да би изразио покајање или жаљење, као што се (за разлику од неких других народа) никада није извинио директно Србима за сва злодела која смо претрпели од римокатолика и римокатоличких свештеника. Као што ће и Рацингер доћи у Хрватску да се моли на Степинчевом гробу и сл. Кад престану папе да буду дволични и кажу шта заиста желе, тада ће дијалог бити могућ. Овако он остаје на најнижим гранама, протоколарног типа и сл. Stvarno to nejde, mene ne možeš optuživati ni za kakvo licemjerje, tvoj je problem što moju nepristranost ili bar pokušaj biti što nepristranijim doživljavaš kao licemjerje. Ja te onda ne mogu niti mislim razuvjeravati, ovdje sam radi dijaloga i ne mislim da itko od nas ima patent na istinu. Vrlo žao mi je što sam napadan ali ne sebe već nekih od vas jer ne da me ne razumijete ali razumjeti nećete! A ustaške zločine sam uvijek i svuda i javno osuđivao, a za to imam razloga, motivaciju i povoda u svojoj porodici, a ne samo njihove! Ja imam takve gubitke u 2ww u najužoj familiji u kojem su figurirali pripadnici oba dva etnika koji osim Bošnjačkog danas postoje u BiH. Ali nikad mi nije padalo na um poistovjećivati te takve počinitilje ratnih zločina sa cijelim narodima ili nedaj Bože Crkvama. Niti prema bilo kome osjećam mržnju, ni individualnu ni nacionalnu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 U redu, kardinal Bozanić si misli to što misli, ja si mislim to što si mislim ja a vi ako mislite također da sve ovo nije tačno ni s čim od toga tamo rečeno se ne morato slagati. Problem s tim pijetnim klanjanjima i odavanjem pošte žrtvama je taj što mora postojati neki dogovor. Jer i ostali narodi su imali te nekakve svoje žrtve u 2ww a mnogi i također takve civilne gubitke gdje su figurirali pripadnici srpskog etnika i srpske Pravoslavne Crkve kao počinioci. Ali s takvim tim ponašanjem da kad Papa Wojtyla JP II dođe u Hrvatsku ili BiH nitko s pravoslavne strane se ne želi ni sresti s njim a kamo li započeti i voditi neki dijalog onda stvarno obesmišljavaju svako to nastojanje. Ili sad kad sama najava dolaska Pape B XVI u Niš na proslavu 1700 godina Milanskog edikta je izazvala toliko protivljenja da je Sveti arhijerejski sabor SPC taj poziv i sve vezano s njim morao skroz skinuti s dnevnog reda. Kad se bude znalo kad tko s kim i o čemu bude govoriti i da li uopšte onda će se znati dosta toga više.Како Вас није срамота! Толике дозе лицемерја су стварно тежак безобразлук! Војтила је долазио у Хрватску и Босну да канонизује усташке духовнике и посећује стратишта не да би изразио покајање или жаљење, као што се (за разлику од неких других народа) никада није извинио директно Србима за сва злодела која смо претрпели од римокатолика и римокатоличких свештеника. Као што ће и Рацингер доћи у Хрватску да се моли на Степинчевом гробу и сл. Кад престану папе да буду дволични и кажу шта заиста желе, тада ће дијалог бити могућ. Овако он остаје на најнижим гранама, протоколарног типа и сл. Stvarno to nejde, mene ne možeš optuživati ni za kakvo licemjerje, tvoj je problem što moju nepristranost ili bar pokušaj biti što nepristranijim doživljavaš kao licemjerje. Ja te onda ne mogu niti mislim razuvjeravati, ovdje sam radi dijaloga i ne mislim da itko od nas ima patent na istinu. Vrlo žao mi je što sam napadan ali ne sebe već nekih od vas jer ne da me ne razumijete ali razumjeti nećete! A ustaške zločine sam uvijek i svuda i javno osuđivao, a za to imam razloga, motivaciju i povoda u svojoj porodici, a ne samo njihove! Ja imam takve gubitke u 2ww u najužoj familiji u kojem su figurirali pripadnici oba dva etnika koji osim Bošnjačkog danas postoje u BiH. Ali nikad mi nije padalo na um poistovjećivati te takve počinitilje ratnih zločina sa cijelim narodima ili nedaj Bože Crkvama. Niti prema bilo kome osjećam mržnju, ni individualnu ni nacionalnu. dobro isto malo pogresno razumljeno od tebe samoga jel ne kao sto si napisao negdje vi ,to se na sve odnosi a svi ni slucajno nisu kao sto si razumjeo,tako da isto zao meni i tuzna sam sto nema drugo sta ovi mladi narod stojesu sa tobom ovdje sto pricaju da ponude nesto bolje od ovih slika i tako kao sto isto znam da si i ti tuzan ako je navodno tako da neko sto mozda bio sta znam sta i da se slavi kao sta znam ko,nije tu problem sa mnogima ali neki su isto u tom vremenu gubili familije pa da kao svi ljudi su razliciti neko moze oprostiti nekoga bole to jos i dalje ,sta tu moze ko ,navodno rupa ima crna negdje u i izmedju toga naroda u hrvatskoj ,jel poglavari crkve tamo ili neznaju neki nista o toj proslosti ili ih manjina sto znaju ako je vecina sto tvrdi da bi neko sa takvom proslosti treba proslavljati , neznam to oni moraju znati i njihov problem u stvari je to ne niciji drugi,isto tako moguce da papa nista nezna i nije znao onda o tome ako nema dokaza,ako svi znaju svi sute onda treba narod da se okrene naprijed i jedni i drugi da tako nesto u buducnosti sprecavaju dase vise nikada nedesi,ako narod i dalje se vuce u proslosti i ceka i dalje isto onda ,laku noc svima Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Конкретно сам мислио на опаску да са Војтилом и Рацингером не жели да се разговара. Наравно да се неће разговарати све док афирмишу сатанске линчности унутар своје Цркве и још их и канонизују. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Конкретно сам мислио на опаску да са Војтилом и Рацингером не жели да се разговара. Наравно да се неће разговарати све док афирмишу сатанске линчности унутар своје Цркве и још их и канонизују. U redu, al ne možemo sad sve svesti na dvoboj kod OK Corala, ko prvi potegne kolt taj pobjeđuje. Kako sam negdje već rekao i spomenuo bio sam članom starješinstva panslavističkog sajta i doista mi dođe tužno da toliko imate protiv katoličke Crkve kad znam koliko Čeha, Poljaka i Slovaka katolika stoji uz Srbe, podržava njihova prava na Kosmet a ja sam se trudim tu njihovu empatiju prema srpskom narodu razvijati i podržavati svugdje gdje to mogu. Ne zaboravite da Slovačka kao izričito katolička slavenska zemlja ni do dan danas nije priznala Kosovo za državu a najviše zahvaljujući predsjedniku Slovačke Republike gospodinu Rudolfu Gašparoviću Slovaku hrvatskog porijekla bolje rečeno slovačkom Hrvatu koji se za takav stav slovačkog parlamenta i vlade najviše i zauzeo i isposlovao ga jer je svima svugdje tačno tumačio kako je to ustvari sa srpskim Kosovom i Metohijom! A moj stav u vezi s tim valjda već znate a ako ne znate možete ga pročitati ovdje, tamo dole vam dam link a iznio sam ga odmah pri svom dolasku i predstavljanju na Forumu! I uz sve to što pišu neki ljudi iz srpskog etnika po Forumima protiv katolicima nikad nisam Srbe ni jednom rječju ocrnjivao niti ih predstavljao u lošem svjetlu nigdje a ni pred tim Slovacima, Česima i Poljacima i svuda sam se trudio biti takvim poslanikom i prezentirati razne slavenske kulture među narodima koji nisu međusobno baš u bliskom doticaju a što činim i sada na ovom Forumu. A vrlo me onda žalosti kad se susrećem s takvim nerazumjevanjem ovdje, kad bi ste samo znali kako krasni i čisti hrišćanski mladići i djevojke s vama suosjećaju, podržavaju vas i stoje na vašoj strani, bilo bi vam to strašno drago i krasno ali kad vama valjda možda smeta što su oni katolicima. Dole možete pogledati gdje i kako sam se predstavio tu na Forumu: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,68.2350.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Конкретно сам мислио на опаску да са Војтилом и Рацингером не жели да се разговара. Наравно да се неће разговарати све док афирмишу сатанске линчности унутар своје Цркве и још их и канонизују. U redu, al ne možemo sad sve svesti na dvoboj kod OK Corala, ko prvi potegme kolt taj pobjeđuje. Kako sam negdje već rekao i spomenuo bio sam ćlan starješinstva panslavističkig sajta i doista mi dođe tužno da toliko imate toliko protiv katoličke Crkve kad znam koliko Čeha, Poljaka i Slovaka katolika stoji uz Srbe, podržava njihova prava na Kosmet a ja sam se trudim tu njihovu empatiju prema srpskom narodu razvijati i podržavati svugdje gdje to mogu. Ne zaboravite da Slovačka kao izričito katolička slavenska zemlja ni do dan danas nije priznala Kosovo za državu a najviše zahvaljujući predsjedniku Slovačke Republike gospodinu Rudolfu Gašparoviću Slovaku hrvatskog porijekla bolje rečeno slovačkom Hrvatu koji se za takav stav slovačkog parlamenta i vlade najviše i zauzeo i isposlovao ga jer je svima svugdje tačno tumačio kako je to ustvari sa srpskim Kosvovom i Metohijom! A moj stav u vezi s tim već znate a ako ne znate možete ga pročitati ovdje, tamo dole vam dam link a iznio sam ga odmah pri svom dolasku i predstavljanju na Forumu! I uz sve to što pišu neki ljudi iz srpskog etnika po Forumima protiv katolicima nikad nisam Srbe ni jednom rječju ocrnjivao niti ih predstavljao u lošem svjetlu nigdje a ni pred tim Slovacima, Česima i Poljacima i svuda sam se trudio biti takvim poslanikom i prezentirati razne slavenske kulture među narodima koji s njima nisu baš u bliskom doticaju a što činim i sada na ovom forumu. A vrlo me onda žalosti kad se susrećem s takvim nerazumjevanjem ovdje, kad bi ste samo znali kako krasni i čisti hrišćanski mladići i djevojke s vama suosjećaju, podržavaju vas i stoje na vašoj strani, bilo bi vam to strašno drago i krasno ali kad vama valjda možda smeta što su oni katolicima. Dole možete pogledati gdje i kako sam se predstavio tu na Forumu: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,68.2350.html ne protiv crkve vec nekih u crkvi a ni slucajno svi katolici ,ima ih i bog zna negdje u afriki sto i neznaju da postoje srbi i hrvati ,tako da nemoguce da protiv katolicke crkve ovdje nesto imaju ili bilo gdje ,izgleda da cesto se nesporazumno pise ovdje Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Децембар 29, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 29, 2010 Конкретно сам мислио на опаску да са Војтилом и Рацингером не жели да се разговара. Наравно да се неће разговарати све док афирмишу сатанске линчности унутар своје Цркве и још их и канонизују. U redu, al ne možemo sad sve svesti na dvoboj kod OK Corala, ko prvi potegne kolt taj pobjeđuje. Kako sam negdje već rekao i spomenuo bio sam članom starješinstva panslavističkog sajta i doista mi dođe tužno da toliko imate protiv katoličke Crkve kad znam koliko Čeha, Poljaka i Slovaka katolika stoji uz Srbe, podržava njihova prava na Kosmet a ja sam se trudim tu njihovu empatiju prema srpskom narodu razvijati i podržavati svugdje gdje to mogu. Ne zaboravite da Slovačka kao izričito katolička slavenska zemlja ni do dan danas nije priznala Kosovo za državu a najviše zahvaljujući predsjedniku Slovačke Republike gospodinu Rudolfu Gašparoviću Slovaku hrvatskog porijekla bolje rečeno slovačkom Hrvatu koji se za takav stav slovačkog parlamenta i vlade najviše i zauzeo i isposlovao ga jer je svima svugdje tačno tumačio kako je to ustvari sa srpskim Kosovom i Metohijom! A moj stav u vezi s tim valjda već znate a ako ne znate možete ga pročitati ovdje, tamo dole vam dam link a iznio sam ga odmah pri svom dolasku i predstavljanju na Forumu! I uz sve to što pišu neki ljudi iz srpskog etnika po Forumima protiv katolicima nikad nisam Srbe ni jednom rječju ocrnjivao niti ih predstavljao u lošem svjetlu nigdje a ni pred tim Slovacima, Česima i Poljacima i svuda sam se trudio biti takvim poslanikom i prezentirati razne slavenske kulture među narodima koji nisu međusobno baš u bliskom doticaju a što činim i sada na ovom Forumu. A vrlo me onda žalosti kad se susrećem s takvim nerazumjevanjem ovdje, kad bi ste samo znali kako krasni i čisti hrišćanski mladići i djevojke s vama suosjećaju, podržavaju vas i stoje na vašoj strani, bilo bi vam to strašno drago i krasno ali kad vama valjda možda smeta što su oni katolicima. Dole možete pogledati gdje i kako sam se predstavio tu na Forumu: https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,68.2350.html Ја познајем и ценим пуно ''обичних верника'', чак и Хрвата који су искрено побожни људи. Овде се ради о курији која о свему одлучује, а не о генерализацији свих припадника РКЦ. Као што сам више пута рекао - изузетно ценим посебно Словаке и Пољаке због сличности са нама у страдалништву. И они су сами често били жртве папинских дневнополитичких махинација. Понављам - проблем у искреном дијалогу је тај што из Рима не долазе искрени сигнали. Тако да од искреног дијалога, остаје само покушај на јаловом дијалогу. То не значи да ћу ја због шефа Цита дела Ватикано мање волети Словаке или Пољаке. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Конкретно сам мислио на опаску да са Војтилом и Рацингером не жели да се разговара. Наравно да се неће разговарати све док афирмишу сатанске линчности унутар своје Цркве и још их и канонизују. Da, i ja mislim da je jedan deo svestenstva u RKC otisao na drugu stranu. Ovaj Lasic, Stepinac, Majstorovic/Filipovic i njegovi saborci, Bozanic, pape koje su blagosiljale Pavelica... I naravno da ne smatram da su svi katolici kao oni. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 Које црно плућно крило.Не можете да живите без плућног крила,а можете да газите по св.Сави? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 sveti savo bio katolik Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 sveti savo bio katolik Јесте био је добар друг са папом,заједно су играли шах и шетали Ватиканским вртом,јел тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
suza Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 zavisi ,nisam tada bila tu stacu a katolik jeste bio to nije nista stobi trebalo se nervirati Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 sveti savo bio katolik Јесте био је добар друг са папом,заједно су играли шах и шетали Ватиканским вртом,јел тако? рђав ти је занат пријатељу? обрати мало пажњу шта пишеш и ко по коме гази, тако можеш пистати код Артемијеваца овде обрати пажњу... срећни ти благдани Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Бартендаз Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 sveti savo bio katolik Јесте био је добар друг са папом,заједно су играли шах и шетали Ватиканским вртом,јел тако? рђав ти је занат пријатељу? обрати мало пажњу шта пишеш и ко по коме гази, тако можеш пистати код Артемијеваца овде обрати пажњу... срећни ти благдани А извини шта сам написао што може да повреди неког на форуму?И какви сад Артемијевци,стварно не знам шта покушаваш да кажеш?Шта овде сви хоће друго плућно крило,па је забрањено да неко мисли другачије? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Владан Написано Децембар 30, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 30, 2010 sveti savo bio katolik Јесте био је добар друг са папом,заједно су играли шах и шетали Ватиканским вртом,јел тако? рђав ти је занат пријатељу? обрати мало пажњу шта пишеш и ко по коме гази, тако можеш пистати код Артемијеваца овде обрати пажњу... срећни ти благдани А извини шта сам написао што може да повреди неког на форуму?И какви сад Артемијевци,стварно не знам шта покушаваш да кажеш?Шта овде сви хоће друго плућно крило,па је забрањено да неко мисли другачије? Пуно си дајеш за право, кога ти прозиваш, КО ПО КОМЕ ГАЗИ, ајде спусти све карте, у ствари и не мораш провидан си ко Аскарис... Идеш ли кад-кад на Литургију и по "старом" и "новом" исто говоре како оно би за "За мир свега света, за непоколебљивост светих Божјих Цркава, и сједињење свих од Господа молимо"... Оба крила су ту ,само једно има закрчене бронхије али је зато друго здраво и помоћиће овом болешљивом... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука