Jump to content

Strani jezik za učenje?

Јаков.

Koji bi ste strani jezik voleli da naučite (a da ga naravno ič ne znate)?  

34 члановâ је гласало

1. 1. Koji bi ste strani jezik voleli da naučite (a da ga naravno ič ne znate)?

• engleski
      2
    • francuski
      3
    • španjolski
      2
    • italijanski
      4
    • njemački
      6
    • ruski
      10
    • romski
      1
    • albanski
      1
    • bugarski
      0
    • neki deseti (upiši u odgovor koji)
      5

Препоручена порука

• 1 month later...
  • 1 year later...

Pa celu romansku grupu jezika i engleski sam odradila.. Mozda skandinavski jezici i ukrajinski, i oni jezici starosedeoca nekih ostrva, starih 'civilizacija' (kad cujem u onim serijama da pricaju na havajskom nekom, nis' ne razumem niti koji je to jezik, ali bih da znam :D Ka' i latinski, mada mi je strah od latinskog -.- glupave serije.. Kad gledam svasta nesto..)

Nego, ima li neko neki download file za romansku grupu jezika kao ono za engleski (cela gramatika)? (ja muke mucim sa jezicima jer nas ovi nasi malo zeke sa raznim gramatikama i diskusijama medju njima tj. raspravama i ja vise ne znam da li je prilog zaista prilog ili sta vec i da li nesto ide sa complement de maniere ili sta god deseto izmisle.. )

Подели на овим сајтовима

Италијански ми је омиљени језик.

Шпански готивим такођер, али мање од италијанског.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Ал је бајата тема...тек сад видјех. :)

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Možda Lojban, al pustim prvo jednog mlađeg odavde s Foruma ŽRU kao probni

balon da se on s tim malo poigra pa ako ne bude teško onda probam i ja, hahahaha!

k4jts1.png Lojban

http://www.facebook.com/pages/Lojban/112448298767227

http://en.wikipedia.org/wiki/Lojban

http://www.lojban.org/tiki/Lojban

Ovako to izgleda u praksi. lqj2e2sokakote

ua mi po'o pendo do ma'i la fircku i mi ba lojbo ciska fi lo do bitmu pe'a xe'e'e

ki'e ui doi tsani .i mi gleki lo du'u do pendo mi .i ji'a mi ba lojbo ciska .i ta'o mi nu'o nelci lo nu pilno la feizbuk to mi ca'a nelci la tuitr toi .i ku'i mi djica lo nu tavla lo jbopre vi la feizbuk .i ja'e mi binxo lo fircku pilno zo'ocu'i .i uisai

i ui i i'e i ku'i ie la fircku cu milxe lo ka bebna vau vau pe'i i ku'i lo nu tavla lo pendo ju lojbo cu te zukte lo nu pilno fy kei mi

Подели на овим сајтовима

A ni ti naši slovenski sintetički jezici nisu za bacanje, dosta smo u tom napredovali.

Evo na primjer kratkog prepisa konverzacije na dvjema našim takvim

slovenskim sintetičkim jezicima u praksi, na sloviantu i interslavicu:

Osoba A, predstavila se sama kao neslovenskog porijekla, piše

sloviantom, jednostavnijim takvim jednim slovenskim sintetičkim jezikom:

Czest, moj imeno Dank, ja jesm Dank, ja jesm poczetoki uczenik, ja studijovati slovianto,

ja l'ubiti k studijovati jezyki, kto vedeti slovianto?, kak vi jeste?

Potom isto on piše nešto na lojbanu:

lo nu tavla bau la lojban cu frili .i ku'i mi ca'o tadni la sloviantos e la interslavik

A na kraju i na engleskom:

By the way, i was wondering if what i write in slovianto was understood?, i just start to studying the language and some vocabulary, since i am not familiar with the slavic languages i started with slovianto first. Also i am not shure i understand the answers, so it can be in english or in slovianto, maybe also slovianski since i check all the words in the same dictionary. Also i would like to know who else know how to use slovianto?

Osoba B:

A odgovara mu naš kolega na inteslavicu, to je ta verzija

na kojoj rade moji kolege i koju zajedno propagujemo jer

je daleko najbolje i visoko sofistikovana i razvijena zahvaljujući

višegodišnjem neprestanom timskom radu nekoliko timova:

Zdravo, Ja razumim tvojemu sloviantu perfektno/ hello,

I understand yours slovianto perfectly. Vitaj medžu nama / welcome here.

To je pravi Babilon već postao s tim svim svakakvim jezicima što ih tamo na FB imamo, OMG! stupido

Подели на овим сајтовима

Portugalski ima vise nazala od francuskog, ako se nisam zabrojala kao i vokala (govorim o fonetici)! Ali je mnogo lepsi od francuskog. Meni je predavala jedna lektorka- Mariana Feria (za prezime nisam sigurna) i to je tako PRELEPO stvorenje. Ne sam lik, nego ona sama kao osoba. Predivan glas, predivno obalcenje i drzanje, predivno ponasanje, predivno predavanje, zena nas je terala na glumu, na igru, na PEVANJE. Ja, pevam! Ja. Meni je nastavnica u osnovnoj rekla da pevam kao koza. Da ce mi dati peticu ako nikad vise ne pevam.

Ovo smo pevali:

http://www.youtube.com/watch?v=Y5prYYxq_jU

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

[quote name=Sara :)' timestamp='1339619181' post='659529]

Grckiiiiiii!!!! :10900: srcee

немам ништа против, ал братски ћу ти рећи да склониш слику на време иначе ће ти пуно сандуче бити :D

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...