Jump to content

Pravno-religijsko pitanje greha silovanja u islamu

Оцени ову тему

Препоручена порука

Србија Србима

Мауританија Мауританцима

Европа Европљанима

Русија Русима

Америка ИНДИЈАНЦИМА

Израел ПАЛЕСТИНЦИМА

Курдистан Курдима

Турска Турцима

Само ми Срби дозвољавамо да нам странци кроје наше двориште...

И онда су се муслимани жалили када им је швајцарски народ ВЕЋИНСКИМ гласањем забранио изградњу минарета..., тако је то. Сваки народ нека изграђује себи државу.

Da li moras svaki topik zagaditi svojim fasizmom. Prvo Srbija pripada vise Mikail Pasi nego tebi, koji cak i nisi iz Srbije. Druigo sta radis u Svajcarskoj, vrati se nazad u svoju Bijeljinu ( Bosna bosancima) pa nesto pricaj.

Not Available 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 74
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Brate ako ne razxumes engelski prevedi uz pomoc progreama ono. prica se34 o tome da je nemoguce dokazati silovanje jer se od zrtve zahteva da i sama pronadje silovatelja. U suprotnom zrtva ide u zatvor.Zena bas nikako nije zasticena islamom, i dok god neke stvari ne prevedete na civilizacijski nivo 21 veka; Islam ce u vecem delu sveta da se posmatra kao religija divljaka i varvara.

treba dokazati.....
Подели на овим сајтовима

Јој мајко моја...нисам мислио на Микаела Пашу већ на бјелосветске моћнике који кроје и Србији, и Хрватској, и Босни и свим земљама региона будућност. Па пустите нас балканце да средимо наше двориште, не треба нама неки амер да сређује државу.

То исто важи за БИХ...ми Срби прихватамо БИХ али хоћемо да нам Бошњаци докажу да желе мултинационалну државу...ајде да то видимо на дјелу. Хоћемо највећи вид аутономије за РС унутар БИХ и ми смо задовољни. Вратите нам надлежности РС и нема проблема, нико неће тражити независност РС.

Али све док се РС покушава довести у маргиналну позицију, ми ћемо бити грлати.

А за Зеебеедееа: Босна Босанцима, Србска Србима :cheesy2:, шалим се.

Када кажем ове пароле, то не значи једнонационална држава...не, то само значи национална држава са свим националним мањинама. У БИХ Срби нису национална мањина већ конститутиван народ. :cheesy2:

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Brate ako ne razxumes engelski prevedi uz pomoc progreama ono. prica se34 o tome da je nemoguce dokazati silovanje jer se od zrtve zahteva da i sama pronadje silovatelja. U suprotnom zrtva ide u zatvor.Zena bas nikako nije zasticena islamom, i dok god neke stvari ne prevedete na civilizacijski nivo 21 veka; Islam ce u vecem delu sveta da se posmatra kao religija divljaka i varvara.

treba dokazati.....

Mihael da li te je makar stid ovih nesretnih zrtava kada tako kazes. Zamisli da je tvoja sestra silovana pa onda i poslana u zatvor. I ovo nije Mauritanija. To je i Saudi, Jemen, Pakistan, Afganistan; prakticno sve islamkse zemlje. Kako vas bre nije makar strah Boga i stid zrtava?

Not Available 

Подели на овим сајтовима

Зеебеедее, мени спрочитаваш да сам фашиста...а шта си ти онда? greengrin

prstgore

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

treba dokazati.....

Mihael da li te je makar stid ovih nesretnih zrtava kada tako kazes. Zamisli da je tvoja sestra silovana pa onda i poslana u zatvor. I ovo nije Mauritanija. To je i Saudi, Jemen, Pakistan, Afganistan; prakticno sve islamkse zemlje. Kako vas bre nije makar strah Boga i stid zrtava?

nema mene zbog čega da bude stid.svaku optužbu treba dokazati.a sve je dokazivo.inače,za sam čin silovanja propisana je smrtna kazna.(da li treba da se i toga stidim?)
Подели на овим сајтовима

treba dokazati.....

nema mene zbog čega da bude stid.svaku optužbu treba dokazati.a sve je dokazivo.inače,za sam čin silovanja propisana je smrtna kazna.(da li treba da se i toga stidim?)
Da. Kao i onog prethodnog: silovanja pa mucenja zrtve. Ali, izgleda da se ne stidis.
Подели на овим сајтовима

šerijatski zakon predvidja nemogućnost indetifikacije silovatelja.to ne isključuje mogućnost da se silovanje nije desilo,već se sa opreznošću razmatra.zašto je to tako?razloga je milion.idemo dalje.idi sutra u policiju i prijavi bilo šta.gle čuda,moraš da prijaviš i KO je to uradio,i ŠTA:pa sud,dokazi i slično.isto kao i Mauritaniji.....i ne,nemam čega da se stidim....

Подели на овим сајтовима

Da uporedimo Bibliju i Kuran u vezi zene:

U knjizi Genesis 2:4 - 3:24 navodi se da je zhena ( Hava / Eva) prokleta i povecace joj se kazna porodjanim mukama, zheljom za muzhem koji ce dominirati njom. Adem s.a., / Adam je kazhnjen izbacivanjem iz raja jer je posluchao svoju zhenu i probao plod iz Raja, i time shto ce se cijeli zhivot muchiti, raditi i od toga zhivjeti.

Kur'an chasni navodi potpuno drugachiju verziju Sura A'Raf 7: 19-25 :

Bismillahir-Rahmanir-Rahim

19-A ti, o Ademe, i žena tvoja u Džennetu stanujte i odakle god hoćete jedite, samo se ovom drvetu ne približujte, da se prema sebi ne ogriješite!"

20-I šejtan im poče bajati da bi im otkrio stidna mjesta njihova, koja su im skrivena bila, i reče: "Gospodar vaš vam zabranjuje ovo drvo samo zato da ne biste meleki postali ili da ne biste besmrtni bili"-

21-i zaklinjaše im se: "Ja sam vam, zaista, savjetnik iskreni!”

22-I na prevaru ih zavede. A kad oni oni drvo okusiše, stidna mjesta njihova im se ukazaše i oni po sebi džennetsko lišće stavljati počeše. "Zar vam to drvo nisam zabranio?!” - zovnu ih Gospodar njihov - "i rekao vam: ’Šejtan vam je, zbilja, otvoreni neprijatelj.’"

23-"Gospodaru naš"- rekoše oni - "sami smo sebi krivi, i ako nam Ti ne oprostiš i ne smiluješ nam se, sigurno ćemo biti izgubljeni."

24-"Izlazite" - reče On - "jedni drugima bićete neprijatelji! Na Zemlji ćete boraviti i do smrti ostati.

U Kur'anu casnom se nigdje ne navodi da je zena navela covjeka da pocini grijeh , a Biblija ? Kur'an nigdje ne navodi da je Allah dz.sh., kaznio zene porodjajnim mukama zbog Eve, cak sta vise u Kur'anu se navodi da niko nece ispastati grijehe nekog drugog ko ih pocini. Oni su oboje priznali grijeh i oboma im je oprosteno.

"Ja sam nasao vishe mucenje od smrti, zenu koja je mamac, cije srce je zamka a ruke lanci. Covjek koji moli Boga ce pobjeci od nje, ali grijesnika ona ce uhvatiti...I dok sam jos uvjek trazio ali ne i nalazio, naisao sam na covjeka iskrenog u hiljadama drugih, ali ne naidjoh na iskrenu zenu medju svima njima"(Ecclesiasticus 7:26-28)

Nije mogao naci jednu jedinu iskrenu zenu u cijelom svijetu ?

"Nema slabosti osim slabosti zene. Grijeh je poceo od zene i zahvaljujuci njoj mi svi moramo umrijeti"(Ecclesiastes 25:19,24)

U novom zavjetu pise:

" Zena treba uciti u tisini i potpunoj predanosti. I Ne dozvoljavam zeni da bude ucitelj i da ima prava nad covjekom, ona mora biti ucutkana. Adam je bio prvi, pa onda Eva. I Adam nije onaj ko je popustio, bila je to zena koja popusti i bi grijesnica, ali spasena je kroz porodjaje..." (I Timothy 2:11-15)

U suri At Tahrim 66: 11-12 :

11-A onima koji vjeruju - Allah kao pouku navodi ženu faraonovu, kad je rekla: "Gospodaru moj, sagradi mi kod Sebe kuću u Džennetu i spasi me od faraona i mučnja njegova, i izbavi me od naroda nepravednog!"

12-Merjemu, kćer Imranovu, koja je nevinost svoju sačuvala, a Mi smo udahnuli u nju život i ona je u riječi Gospodara svoga i knjige Njegove vjerovala i od onih koji provode vrijeme u molitvi bila.

Подели на овим сајтовима

Мислим се да овакво питање не може постављати појединачним верницима, муслиманима. То су ствари на које појединац не може да утиче (зашто је, рецимо, нека исламска држава таква и таква).

Подели на овим сајтовима

Селкоба, остави се те простачке цитатологије. Ако не умеш да учествујеш у дијалогу, онда прати и учи како се разговара. Рат цитатима је секташки манир, а не разговор нормалних људи.

Подели на овим сајтовима

Селкоба, остави се те простачке цитатологије. Ако не умеш да учествујеш у дијалогу, онда прати и учи како се разговара. Рат цитатима је секташки манир, а не разговор нормалних људи.

Ovo su citati iz tvoje biblije po kojoj treba da zivis...
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...