Aristotel Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Nova usluga mrežne stranice Vatikanskog radija Vatikan, (IKA) - U prigodi božićnih blagdana, mrežna stranica Vatikanskoga radija korisnicima nudi novu uslugu. Riječ je o mogućnosti izravnoga praćenja audio i video zapisa, u visokoj definiciji, slavlja koja predvodi Sveti Otac. Za polnoćku, u petak 24. prosinca, počevši od 22 sata, zatim za Papinu božićnu poruku s blagoslovom Urbi et Orbi – gradu i svijetu, na Božić u podne, te za misu na Svjetski dan mira, 1. siječnja u 10 sati, bit će moguće izabrati komentar na nekom od ponuđenih jezika: talijanskom, francuskom, engleskom, njemačkom, španjolskom i portugalskom. Polnoćka će imati i komentar na kineskom, a misa na Novu godinu na arapskom jeziku. Pristup je playeru vrlo jednostavan: na naslovnici mrežne stranice Radio Vatikana, na adresi www.radiovaticana.org, dostatno je kliknuti na "Audio Video Player". Player osim toga posjeduje još jednu važnu novost – "Vatican Tic", koji daje pregled vijesti koje se odnose na raspored aktivnosti Svetoga Oca. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Ovo je papisticka propaganda. Jel' zato sluzi ovaj forum? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Ovo je papisticka propaganda. Jel' zato sluzi ovaj forum? syd Praviš li ti razliku između obaveštenja i propagande? Na forumu osim tebe ima intelektualaca koji su radoznali da vide kako izgleda ponoćka kod nas. Ja ću ići na paljenje badnjaka i na liturgiju za pravoslavni Božić na trg u Smederevu. Ničemu ne vodi to što ti peniš po forumu na nas katolike, shvati da nas ima i smiri se. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Михајло Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 eheeeej eheeeej RIM - Vatikan je danas precizirao da papin kontroverzni komentar o kondomima i širenju virusa HIV nije značio da Rimokatolička crkva odobrava korišćenje prezervativa za sprečavanje začeća, kako su to protumačili pojedini mediji. Papa Benedikt XVI je u novembru, u intervjuu objavljenom u knjizi nemačkog novinara Petera Sevalda "Svetlost sveta: papa, crkva i znakovi vremena", izjavio da kondomi nisu moralno rešenje za borbu protiv HIV-a, ali da se upotreba kondoma može odobriti u slučaju "muških prostitutki" kako bi se sprečilo širenje tog virusa. Katolička crkva se protivi upotrebi prezervativa jer oni spadaju u veštačku kontracepciju, ali nije se nikada zvanično izjasnila po pitanju povezanosti korišćenja kondoma i sprečavanja širenja virusa HIV. Vatikan je u današnjem saopštenju ponovio da Crkva smatra prostituciju "veoma nemoralnom", ali da oni koji se bave prostitucijom, a imaju virus HIV i ne žele da ga prenesu drugoj osobi, "možda čine prvi korak ka poštovanju tuđeg života". U tekstu je naglašeno da je papa govorio isključivo o "muškim prostitutkama" zaraženim HIV-om i da nije mislio na polne odnose muža i žene ili korišćenje kondoma kao sredstva za kontracepciju. eheeeej eheeeej Изгледа да и папа чита теме на ЖРУ 4chsmu1 Magen VeLo Yera'e מגן ולא יראה, Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 ali da se upotreba kondoma može odobriti u slučaju "muških prostitutki" kako bi se sprečilo širenje tog virusa. Хм... THE POPE & Male Acrobat Strippers Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Ničemu ne vodi to što ti peniš po forumu na nas katolike, shvati da nas ima i smiri se."Peniti" je jedna nepristojna rec, kao i poziv da se "smirim". Ne bih zeleo da ispadne da ti dajem savete o pristojnom ophodjenju, ali mozda ces sam razmisliti, nezavisno od moje sugestije, o nacinu na koji mi se obracas. Ako i ne razmislis, i ostanes u istom diskursu, meni ce i tako biti sasvim u redu. Ja ti svako dobro zelim.Sto se tice moje konstatacije da je u pitanju papisticka propaganda, rado cu je ponoviti. Evo i zbog cega. Dakle, obicno su internet forumi zamisljeni kao rasprave o pojedinim pitanjima koje za koje ucesnici imaju zajednicko interesovanje. "Obavestenja" ovog tipa se obicno nalaze na sajtovima RKC, ili nekom slicnom mestu koje okuplja rimo-katolike. Svako ko bi se zainteresovao sta radi rimski papa 24. ili 25. uvece mogao bi odatle da to procita. Copy - paste ovakvog "obavestenja" za katolike na pravoslavnom forumu moze imati samo jedan cilj: obavestiti o tome i onoga koga za to nije briga. A to je onda spamovanje tj. lose plasirana propaganda, tj. iscrpljivanje (nezeljenim) informacijama. Mozete vi i bolje i to na nekom drugom mestu: nisam ljubitelj vase organizacije (tacno si naslutio), ali me ponekad vredja, kao coveka, kada vidim koliko ste se srozali: intelektualno pre svega. Inace, pratio sam sta radi Ivan. Uglavnom samo to. Copy-paste nesto o RKC. Kada ga nesto pitas o onome sto je spamovao, uglavnom ne odgovara. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Peniti je metafora, znači stilska figura, kad je neko "besan" on peni, a smiriti se odnosi se na način na koji reaguješ, ako ti je uvredljivo, izvini. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Peniti je metafora, znači stilska figura, kad je neko "besan" on peni, a smiriti se odnosi se na način na koji reaguješ, ako ti je uvredljivo, izvini.Pusti stilske figure, brate Zavisa. Prvo treba tacno proceniti "nacin na koji sam reagovao" a onda se upustiti u "stilske figure". Inace, "peniti" i "smiriti" je jedan ulicni nacin obracanja, dakle u pitanju je jedan "stil" koji koriste primitivci. Time ne kazem da ti to jesi, vec ti brate, odgovarajuci na tvoju inicijativu da stvar razjasnis, objasnjavam sta stvarno znaci ono sto si napisao.Naravno da se nisam uvredio -- "ti" si za mene samo slova koja se pojavljuju na ekranu. Sve u svemu, nema potrebe da se izvinjavas, kao sto nema potrebe da se ponasas neprilicno. Sto se tice same stvari, objasnio sam zasto mi se taj stil copy paste sa rimokatolickih propagandnih sajtova nazivam "propagandom" i "spamovanjem". Zalosti me da vidim da se rimokatolicka propaganda danas svela na ono sto rade islamisti: izmedju ovoga sto sistematski radi Ivan i onog iscrpljivanja sa citatima iz ajeta i deset puta ponovljenim spiskom svih "alahovih" atributa iz Kurana, nema nikakve razlike. HPN Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Децембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 4lg1k751spamte-bilo 4lg1k751spamte-bilo 0212_rolleyes znaaaaao :bla: 8084.gif 0442_feel 8084.gif 8084.gif 0442_feel 8084.gif pravopop 70zfof0qsamomolitva 70zfof0qsamomolitva Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Znači Ivan vrši sistematski uticaj i akcije na emocije, stavove, uverenja na određenu ciljnu populaciju u svrhu verske indoktrinacije, putem kontrolisane transmisije jednostranih poruka preko foruma ŽRU, a u cilju uvođenja u papsku jeres nepokolebljive borce za čistotu hrišćanstva. Pa vrši i ti syde. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Znači Ivan vrši sistematski uticaj i akcije na emocije, stavove, uverenja na određenu ciljnu populaciju u svrhu verske indoktrinacije, putem kontrolisane transmisije jednostranih poruka preko foruma ŽRU, a u cilju uvođenja u papsku jeres nepokolebljive borce za čistotu hrišćanstva. Pa vrši i ti syde. Ti mi savetujes da ja postanem papista i da se onda bavim papistickom propagandom? Tako si napisao, brate. Ali verovatno nisi to hteo da kazes. Vec sam ti objasnio o cemu se radi: forum ne treba da sluzi za papisticku propagandu, vec za razgovor. A posebna tema je nivo te vase papisticke propagande. Radi se o spamovanju, i podseca me na onu hrpu raznobojnih papira koju ljudi koji zive u soliterima bacaju svakog jutra iz svojih postanskih sanducica ili, u bojem slucaju, na ono sto sam pomenuo malocas: 59433 "allahovih" atributa iz Kurana nemilosrdno ali priljezno prekucanih, pa onda copy paste, o cemu god da se prica ili misli. Zaboravio sam da ti kazem da je lepo sto si pokusao da se izvinis. Siguran sam da si to iskreno zeleo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zawisza Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Не, ја ти не саветујем да постанеш поаписта него да вршиш са твоје стране пропаганду али православну на ове јеретике које ти помињеш. И нисам покушао да се извиним него сам се извинуо, па ти ако хоћеш прихвати извињење. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Не, ја ти не саветујем да постанеш поаписта него да вршиш са твоје стране пропаганду али православну на ове јеретике које ти помињеш. И нисам покушао да се извиним него сам се извинуо, па ти ако хоћеш прихвати извињење. Nikakve jeretike nisam pomenuo. Nesto si mi ucitao. Kazes da si se izvinIo. Napisao si otprilike me nisi ni uvredio, vec si samo upotrebio "stilske figure, metafore", ali ako sam se ja ipak uvredio, a nisam imao pravog razloga, onda ti nudis izvinjenje. To je izvinjenje sa zadrskom, uslovno. Zato mi se ucinilo da je to pre bio pokusaj nego pravo izvinjenje. Ali, ako tvrdis da si se iskreno izvinIo, tim bolje. Bolje za tebe, naravno, jer meni je, kako sam ti vec napisao, svejedno, brate. Nadam se da nisi zeleo da me potcenis kada mi predlazes da se bavim propagandom, pravoslavnom, na istom nivou kako to cini Ivan Zelic. Kada bi se ti i ja poznavali, shvatio bi da sujetne ljude ne treba stavljati pred takvo iskusenje. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aristotel Написано Децембар 21, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 Vec sam ti objasnio o cemu se radi: forum ne treba da sluzi za papisticku propagandu, vec za razgovor. A posebna tema je nivo te vase papisticke propagande. Radi se o spamovanju, i podseca me na onu hrpu raznobojnih papira Čovječe Božji, pročitaj najprije naslov teme, pa pogledaj o čemu pišeš, i na kraju reci tko se bavi spamovanjem. A ja sam stavio obavijest za onoga tko želi nešto vidjeti vlastitim očima. Ako ne želiš i ne zanima Te, onda zašto se javljaš? E to je prilično raširena pojava: ne želi ništa znati i upoznati o katolicima, ali ih želi stalno napadati zbog stvari koje postoje samo u njegovoj glavi. Jer kad bi nešto vidio, postoji opasnost da povjeruje vlastitim očima i da se smanji njegova netrpeljivost prema katolicima. I može li se na takav način voditi razgovor? Ima li smisla takvo prepucavanje? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 21, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2010 A ja sam stavio obavijest za onoga tko želi nešto vidjeti vlastitim očima. Ako ne želiš i ne zanima Te, onda zašto se javljaš? I može li se na takav način voditi razgovor? Ima li smisla takvo prepucavanje? copy paste sa vatikanskog radija nije nikakav razgovor. Cak i da si dao link na odgovarajucu stranicu, i to bi bio . Toliko bi trebalo da znas o forumskim diskusijama. To vazi na svim forumima, o bilo cemu da se radi, tj. razgovara. Uopste nisam napadao katolike, vec sam tebi rekao da se bavis papistickom propagandom. Logicka greska koju si napravio u ovakvoj dedukciji zove se Pars pro toto. Drugim recima: ako sam te upozorio da je tvoj nacin vodjenja papisticke propagande primitivan, neinventivan i da je u pitanju spamovanje, to ne znaci da sam time demonstrirao "netrpeljivost" prema katolicima uopste. Dakle, kada se kaze Ivan Zelic, ne misli se na katolike uopste. Naravno, to cu ti ponoviti, nisam ljubitelj te vase organizacije. A da imam cak izvesne simpatije prema papistima vidi se po tome sto me zalosti, kako sam dva puta napisao, to sto se vasa propaganda tako srozala. Uvek joj je nedostajala duhovnost, ali ne i verboznost i odredjeni intelektualni nivo. A ovo sto ti demonstriras je na nivou islamistickih pokusaja, kao da RKC ne bastini jednu dugu tradiciju pismenosti, kulture, ucenosti, itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука