Беларус Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Беларус Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Ми смо се борили за слободу и вољу наше земље. Бачен против крвавог дектара Москве. Ми нисмо Руски - Ми Белоруси. Ми смо за наше Православне Цркве, а не Москва секта дувана трговац и Сатанисти Гундиаева! Бог је са нама и истина је да ми победимо. ++++++++++++++++++ Сами сте својим писањем посвједочили да нисте човек Христа, онај који љуби, онај који трпи, онај који благодари за све, него да вам је прије Христа важнија политика и тровање мржњом дневно политичких прича. За називање Московске Патријаршије погрдним именима трајно сте уклоњени са форума. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Ми смо се борили за слободу и вољу наше земље. Бачен против крвавог дектара Москве. Ми нисмо Руски - Ми Белоруси. Ми смо за наше Православне Цркве, а не Москва секта дувана трговац и Сатанисти Гундиаева! Бог је са нама и истина је да ми победимо. Поштовани, имате право да се изјашњавате Белорусом, имате право да буде настројени против Руских власти и московске политике, имате и право да се изјашњавате припадником "аутокефалне цркве Белорусије", али не можете да вређате руског Патријарха и називате његову паству сатанистима. Имате прву опомену. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 ИЗвињавам се за скретање с теме, али јутрос отворих наш форум који је замишљен као ДУХОВНИ ЦЕНТАР, и просто се запитах у чему је разлика између дневних новина (са гомилом острашћених коментара испод њега) и овога у шта се форум полако претвара. Нисмо наравно оперисани од дневно-политичких догађаја, нити тврдим да је хришћанин аполитично биће, али једноставно боде очи чињеница да чак и на овом мјесту које је замишљено као мјесто на којем човек може одморити од телевизијских и новинских наслова те наћи саговорнике за причу о молитиви, животу светих и духовних људи, светој Литургији, добрим дјелима, хришћанском етосу и свему осталом о чему не читате у новинама и не гледате на телевизији, већина тема на којима људи пишу јесу управо острашћене и политикантске - све у свему - не само да ти разговори не доносе мир души, нити дају нову димензију и квалитет, него напротив, овај форум вуку у блато острашћености, општег губитка хришћанског оптимизма и надрастања мирских искушења. То је оно о чему смо говорили прије десетак година да постоји велика разлика између данашњих хришћана и оних ранијих генерација: некада је човек остављао старог себе пред вратима храма, добијао тиме могућност за пуно покајање и облачење новог човека у Христу, како каже Апостол, и на тај начин доживљавао пуно преумљење, и препун благодатних енергија ишао у свијет препорађајући га собом и враћајући му изгубљени смисао. Данас, човек уђе у Цркву такав какав јесте, прихватајући (и наравно волећи) старог себе, своје личне страсти постављајући за мјеру хришћанског понашања. Тако и на овом форуму: не долазимо овдје ваљда да би се свађали, иживљавали се на саговорницима-неистомишљеницима, острашћено ширећи агит-проп приче? Хоћемо ли бити бољи хришћани, живјети више Христом ако будемо острашћено причали о политици и овдје? Хоће ли нас дневно-политичке теме потакнути на веће човекољубље, милостивост и христоликост? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
fsa Написано Август 10, 2020 Пријави Подели Написано Август 10, 2020 хахаха, Драшко and Predrag.Kovacevic је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 10, 2020 Пријави Подели Написано Август 10, 2020 Diktatura nema izbore. Lukašenko je takozvani autokrat. Ali nije diktator. Autokrat znači da ima prekomernu vlast za jednu demokratiju, ali da još nije diktatura. A kad čujem poslednji diktator u Evropi, to nam je bio i Milošević, i sa tim su pravdali antisrpsku politiku. A koliko ima pravih diktatora i oni su im ne samo dobrodošli, npr. saudijski kralj gde žena ne sme ni automobil da vozi, ili Kinez itd. Nego ne priznaje vrhovnu vlast Washington'a, i zato je Lukašenko zli diktator. Bilbija је реаговао/ла на ово 1 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Dragi Написано Август 10, 2020 Пријави Подели Написано Август 10, 2020 I kralj Milutin bio je zli tiranin samo što Srbiju nije stavio pod jurisdikciju pape. To je ta propaganda: Ko nije za nas, protiv nas je, svejedno ko da je; i ko je protiv nas, taj je mnogo mnogo zao! Jedan Putin je možda autokrat. Ali je neutralizovao nacizam i fašizam u Rusiji, a koliko vidimo i čuvenu rusku mafiju drži pod jednoj kontroli. I oslobodio je Crkvu u Rusiji! I Rusima barem vratio dostojanstvo - ili zar nije bolje da se plaše Rusa i da ih zbog toga mrze, umesto svaki Rus da im je propali alkoholičar i svaka Ruskinja da im je jeftina prostitutka i da ih preziru kao niže ljude? Za početak, dakle, dovoljno, pa onda idemo dalje. Sve odjednom ne može ništa da se izgradi, to jedino Bog može. Justin Waters and Драшко је реаговао/ла на ово 2 Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Август 10, 2020 Пријави Подели Написано Август 10, 2020 пре 1 сат, Dragi рече A kad čujem poslednji diktator u Evropi, to nam je bio i Milošević, i sa tim su pravdali antisrpsku politiku. milosevic i yu politika, kao i svi ideoloski naslednici, su upravo antisrpska politika GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука