Jump to content

Beloruski diktator pobedio?

Оцени ову тему

Zawisza

Препоручена порука

Ми смо се борили за слободу и вољу наше земље. Бачен против крвавог дектара Москве.

Ми нисмо Руски - Ми Белоруси. Ми смо за наше Православне Цркве, а не Москва секта дувана трговац и Сатанисти Гундиаева!

Бог је са нама и истина је да ми победимо.

++++++++++++++++++

Сами сте својим писањем посвједочили да нисте човек Христа, онај који љуби, онај који трпи, онај који благодари за све, него да вам је прије Христа важнија политика и тровање мржњом дневно политичких прича.

За називање Московске Патријаршије погрдним именима трајно сте уклоњени са форума.

Подели на овим сајтовима

Ми смо се борили за слободу и вољу наше земље. Бачен против крвавог дектара Москве.

Ми нисмо Руски - Ми Белоруси. Ми смо за наше Православне Цркве, а не Москва секта дувана трговац и Сатанисти Гундиаева!

Бог је са нама и истина је да ми победимо.

Поштовани, имате право да се изјашњавате Белорусом, имате право да буде настројени против Руских власти и московске политике, имате и право да се изјашњавате припадником "аутокефалне цркве Белорусије", али не можете да вређате руског Патријарха и називате његову паству сатанистима.

Имате прву опомену.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

ИЗвињавам се за скретање с теме, али јутрос отворих наш форум који је замишљен као ДУХОВНИ ЦЕНТАР,

и просто се запитах у чему је разлика између дневних новина (са гомилом острашћених коментара испод њега) и овога у шта се форум полако претвара.

Нисмо наравно оперисани од дневно-политичких догађаја, нити тврдим да је хришћанин аполитично биће,

али једноставно боде очи чињеница да  чак и на овом мјесту које је замишљено као мјесто на којем човек може одморити од телевизијских и новинских наслова те наћи саговорнике за причу о молитиви, животу светих и духовних људи, светој Литургији, добрим дјелима, хришћанском етосу и свему осталом о чему не читате у новинама и не гледате на телевизији, већина тема на којима људи пишу јесу управо острашћене и политикантске - све у свему - не само да ти разговори не доносе мир души, нити дају нову димензију и квалитет, него напротив, овај форум вуку у блато острашћености, општег губитка хришћанског оптимизма и надрастања мирских искушења.

То је оно о чему смо говорили прије десетак година да постоји велика разлика између данашњих хришћана и оних ранијих генерација:

некада је човек остављао старог себе пред вратима храма, добијао тиме могућност за пуно покајање и облачење новог човека у Христу, како каже Апостол, и на тај начин доживљавао пуно преумљење, и препун благодатних енергија ишао у свијет препорађајући га собом и враћајући му изгубљени смисао.

Данас, човек уђе у Цркву такав какав јесте, прихватајући (и наравно волећи) старог себе, своје личне страсти постављајући за мјеру хришћанског понашања.

Тако и на овом форуму: не долазимо овдје ваљда да би се свађали, иживљавали се на саговорницима-неистомишљеницима, острашћено ширећи агит-проп приче?

Хоћемо ли бити бољи хришћани, живјети више Христом ако будемо острашћено причали о политици и овдје? Хоће ли нас дневно-политичке теме потакнути на веће човекољубље, милостивост и христоликост?

Догодине на Косову!

Подели на овим сајтовима

• 9 years later...

Diktatura nema izbore.

Lukašenko je takozvani autokrat. Ali nije diktator. Autokrat znači da ima prekomernu vlast za jednu demokratiju, ali da još nije diktatura. 

A kad čujem poslednji diktator u Evropi, to nam je bio i Milošević, i sa tim su pravdali antisrpsku politiku. A koliko ima pravih diktatora i oni su im ne samo dobrodošli, npr. saudijski kralj gde žena ne sme ni automobil da vozi, ili Kinez itd. Nego ne priznaje vrhovnu vlast Washington'a, i zato je Lukašenko zli diktator.

• Свиђа ми се 1

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

I kralj Milutin bio je zli tiranin samo što Srbiju nije stavio pod jurisdikciju pape. To je ta propaganda: Ko nije za nas, protiv nas je, svejedno ko da je; i ko je protiv nas, taj je mnogo mnogo zao!

Jedan Putin je možda autokrat. Ali je neutralizovao nacizam i fašizam u Rusiji, a koliko vidimo i čuvenu rusku mafiju drži pod jednoj kontroli. I oslobodio je Crkvu u Rusiji! I Rusima barem vratio dostojanstvo - ili zar nije bolje da se plaše Rusa i da ih zbog toga mrze, umesto svaki Rus da im je propali alkoholičar i svaka Ruskinja da im je jeftina prostitutka i da ih preziru kao niže ljude? Za početak, dakle, dovoljno, pa onda idemo dalje. Sve odjednom ne može ništa da se izgradi, to jedino Bog može.

Milost i istina neka te ne ostavlja; priveži ih sebi na grlo, upiši ih na ploči srca svojega!

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Dragi рече

A kad čujem poslednji diktator u Evropi, to nam je bio i Milošević, i sa tim su pravdali antisrpsku politiku.

milosevic i yu politika, kao i svi ideoloski naslednici, su upravo antisrpska politika

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...