Jump to content

Хапло групе

Михајло

Препоручена порука

• Одговори 55
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

U tom slucaju, mogao bih da te povezem sa jednim mojim prijateljem koji je istrazujuci dosao do patrijarsijske biblioteke, a tamo je nasao vrlo zanimljive podatke...

Повезуј ме што пре. Када је у питању истраживање порекла, ту се много занимам тако да би са нестрпљењем чекао да ме повежеш са твојим колегом да видим шта он све зна.

Иначе мени је истраживње порекла интересантно више са историјске тачке гледиша. Не интересује ме толико јесу ли ми преци Срби, Власи, Бугари...више ме интересује нека тачка почетна рецимо немањићко доба и тај огранак племена неког је ту живео и почео се селити, и тамо вамо тамо вамо и по очевој линији су дошли тамо где ми је отац рођен код Мркоњић Града...Имам већ неких сазнања да моје презиме потиче из Котора, и да су се одатле прошили сви из тог племена, и има смисла јер у селу где ми је отац рођен, има засеок, или област која се звое Котор. Мислим да није случајнои да је та област названа Котором да подсећа одакле је то племе потекло. Мислим да се ове ствари најбоље истражују преко црквених књига и преко људи који су на неки други начин дошли до неких података.

А ово је такођер интересантно ова древна историја која се истражује ДНК анализом, и утврђивањем хаплогрупе.

Уопште не жудим да нешто откријем неко племићко порекло, породични грб, угледна фамилија ово оно...све ми је то неважно у односу на чињеницу да сам православни хришћанин данас. Једнако бих се радовао када бих сазано да сам по мајци у неком 5 колену чистокрвни Бугар, с обзиром да је девојачко презиме мајке Маринков, и да је она као мала слушала приче како су неки Бугари дошли са југа у Банат негде у 17 веку када су биле оне сеобе силне, и тако је неки Бугар оженио неку Црногорку, и тако је потекла лоза моје мајке.

Одлично људи што се интересујете за порекло, тако да имам са ким да сазнајем информације.  :cheesy2:

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...

Човече...иди мало учи генетику..

Испаде сада ја непријатељ јер нисам Словен...

Шта ти тачно није јасно?

Нисам словен генетски...ја сам СТАРОЕВРОПЉАНИН...Словени су Р1а, ја сам И2а

Детаљније на:

http://rodstvo.ru/old.aspx

Срби су преко 50% И2а хапло група, док део и јесте Словенски Р1а..али око 20%!

А Чеси 40% .. Р1а

Братские арийские народы:

В процентах указана доля R1a от общей численности этноса

Русские 53%

Поляки 60%

Украинцы 54%

Беларусы 47%

Чехи 40%

Словаки 45%

Киргизы 50%

Таджики 60%

Пуштуны 70% (Афганистан)

Белуджи 70% (Пакистан)

Панджабцы 80% (Пакистан-Индия)

Индия в целом 30%, верхние касты 72%

I хапло група

Постављена слика

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

From Ken Nordtvedt's "Story of I1b1" comes the following descriptions of the various subclades of I2a:

..."Dinaric. (I2a2, M423+) It is mainly found in eastern Europe with frequency peak in Bosnia,Serbia and Croatia, near the Dinaric Alps."

..."Western I2a (I2a* P37.2+)is located more to the northwest in Germany, but appreciable amounts of it are found in the British Isles as well."

..."Isles (I2a2, M423+) is almost exclusively found in the British Isles and especially in Ireland."

....Sardinian (I2a1, M26+) accounts for about a third of Sardinia ydna, but it is also found at decent frequencies in regions of Italy and Iberia. It is also scattered up the Atlantic seaboard of Europe and into the British Isles. SNP M26+ defines this subhaplogroup of I2a but its extremely unique YCAIIa,b motif makes an SNP unnecessary for its identification." I add to this that Sardinia is not necessarily the origin of M26 but rather, probably a recipient of M26 from the mainland. SubHaplogroup I2a1 is very common in Sardinia and was likely among the first humans to populate the island about 9000 years ago. It is also found in the western Mediterranean and western Europe at lower frequencies. Unlike I2a, I2a1 is not present east of the Adriatic Sea.

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Човече...иди мало учи генетику..

Испаде сада ја непријатељ јер нисам Словен...

Шта ти тачно није јасно?

Нисам словен генетски...ја сам СТАРОЕВРОПЉАНИН...Словени су Р1а, ја сам И2а

Детаљније на:

http://rodstvo.ru/old.aspx

Срби су преко 50% И2а хапло група, док део и јесте Словенски Р1а..али око 20%!

А Чеси 40% .. Р1а

Братские арийские народы:

В процентах указана доля R1a от общей численности этноса

Русские 53%

Поляки 60%

Украинцы 54%

Беларусы 47%

Чехи 40%

Словаки 45%

Киргизы 50%

Таджики 60%

Пуштуны 70% (Афганистан)

Белуджи 70% (Пакистан)

Панджабцы 80% (Пакистан-Индия)

Индия в целом 30%, верхние касты 72%

Ако ниси Славен за мене си уљез као и сви ти други арабоуљези, шиптароуљези, илироуљези и етрурски уљези. О генетици управо ја знам више него што би си уопште могао замислити јер сам је студирао у оквиру ветерине, појма немате шта су хапло-групе, данас се генетиком заобира гдје ко. Иста ствар као кад би чистачице по школама, те такозване "хокејашице" за кафом почеле расправљат о најновијим методама операција карцинома мозга! Осим тога нацију не одређује само генетика, она ју уствари одређује најмање. А те хапло-групе су такви индикатори као кад би у Косјерићу на Златибору поставио посред раскрснице таблу, путоказ са смјеровима: Москва, Њујорк, Токио, Адис Абеба, Рио де Жанеиро!

Подели на овим сајтовима

Zayron

ветеринар обиђи сајтове па научи шта су хапло групе...

Мислим да су генетичари мало стручнији од ветеринара!

п.с

Сада прочитах о уљезима...

Уљези су словени Р1а који су индо-европљани...

Погледај вашу генетику...

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

Zayron

Хахаха, па ти стварно лупеташ, ветринари се скоро ничим другим уствари ни не баве него баш генетиком!

Подели на овим сајтовима

Zayron

Хахаха, па ти стварно лупеташ, ветринари се скоро ничим другим уствари ни не баве него баш генетиком!

Nije baš tako,genetikom se najviše bave stočari jer oni vode selekciju životinja.
Подели на овим сајтовима

А иначе много смо сроднији са Јеврејима и Арапима..него са словенима..

Припадамо истом Human Y-chromosome DNA haplogroup - стаблу, мутацији или како већ!

-Groups with mutations L15 & L16

----Haplogroup IJK (L15, L16)

--------Haplogroup IJ (S2, S22)

Haplogroup I (M170, P19, M258) (widespread in Europe, found infrequently in parts of the Middle East, and virtually absent elsewhere[3])

Haplogroup I1 (M253, M307, P30, P40) (Northern Europe)

Haplogroup I2 (S31) (Central and Southeast Europe, Sardinia)

Haplogroup J (M304) (the Middle East, Turkey, Caucasus, Italy, Greece, the Balkans, North and Northeast Africa)

Haplogroup J* (Mainly found in Socotra, with a few observations in Pakistan, Oman, Greece, Czechia, and among Turkic peoples)

Haplogroup J1 (M267) (Mostly associated with Semitic peoples in the Middle East, Ethiopia, and North Africa, and with Northeast Caucasian peoples in Dagestan; J1 with DYS388=13 is associated with eastern Anatolia)

Haplogroup J2 (M172) (Mainly found in West Asia, Central Asia, South Asia, Southern Europe, and North Africa)

Haplogroup K (M9, P128, P131, P132)

--------------

А словени скроз другом ланцу!

Groups with mutation M526

-Haplogroup MNOPS (rs2033003/M526)

---Haplogroup M (P256) (New Guinea, Melanesia, eastern Indonesia)

Haplogroup NO (M214)

---Haplogroup N (M231) (northernmost Eurasia, especially among the Uralic peoples)

---Haplogroup O (M175) (East Asia, Southeast Asia, the South Pacific, South Asia, Central Asia)

Haplogroup O1 (MSY2.2)

Haplogroup O2 (P31, M268)

Haplogroup O3 (M122)

---Haplogroup P (M45, 92R7, M74/N12) (M45 occurred ~35,000 bp)

Haplogroup Q (MEH2, M242, P36) (Occurred ~15,000-20,000 years ago. Found in Asia and the Americas)

Haplogroup Q1a3a1 (M3) (North America, Central America, and South America)

Haplogroup R (M207)

Haplogroup R1 (M173)

Haplogroup R1a (M17) (Central Asia, South Asia, and Central, Northern, and Eastern Europe)

Haplogroup R1b (M343) (Europe, Caucasus, Central Asia, South Asia, North Africa, Central Africa)

Haplogroup R2 (M124) (South Asia, Caucasus, Central Asia)

---Haplogroup S (M230, P202, P204) (New Guinea, Melanesia, eastern Indonesia)

Magen VeLo Yera'e

מגן ולא יראה‎,

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...