Zayron Написано Јул 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 19, 2013 Dio iz slovačke bizantinokatoličke liturgije pjeva hor bogoslova sv. Romana Sladkopevca iz Prešova Sláva Otcu, i Synu i sv. Duchu A Toi, Seigneur, Musique Sacrée De SlovaquieLe Choeur St Romain Le Mélode Slovaq Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Dio iz Jeruzalemske katoličke liturgije s učešćem ukrajinskog bizantinokatoličkog hora Liturgie de Jérusalem avec la participation de chœurs gréco-catholiques d'Ukraine Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
свештеник Александар Написано Јул 29, 2013 Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Poštujem katoličku Crkvu i katolike,ali grkokatolike ili unijate uopšte ne mogu nikako da razumem,ni bogoslovski niti liturgijski a kamoli kanonski.Izazivaju najblaže rečeno neku tugu u mom srcu a da ne govorim što šire zbunjenost. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јул 29, 2013 Poštujem katoličku Crkvu i katolike,ali grkokatolike ili unijate uopšte ne mogu nikako da razumem,ni bogoslovski niti liturgijski a kamoli kanonski.Izazivaju najblaže rečeno neku tugu u mom srcu a da ne govorim što šire zbunjenost. Vrlo mi je žao ako to tako osjećate ali budite sigurnii da je ova ovakva videa ne postavljam zato da bi vas doveo u nekakvu nedoumicu ili vas učinio tužnima i zbunjenima. Kao što to već svako na forumu ovdje zna već nekoliko godina se bavim crkvenom hrišćanskom slavistikom što nije ustvari ni izvorno liturgijski, ni teološki a ni crkvenokanonski obor već vrlo zahtjevna međuoborova tj. interdisciplinska lingvistička, etnografska, folkloristićka, kulturološka, literarna i istorijska tema koja reflektuje hrišćanstvo kod Slovena u svim istorijskim kontekstima i fazama - crkvenim, nacionalno-političkim i istorijsko-hronološkim. Dakle bih vas zamolio, oče Aleksendre i sve druge koji se osjećaju slično da prevrednujete svoj taj pogled i nazor jer nije baš rezultatom sasvim objektivnog pristupa k problematici a uvažite da ja na takvu subjektivnost i osobnu nekakvu zauzetost u bilo kojem smislu zaista nemam nikakvo pravo. Vodim nekoliko FB stranica koje se bave crkvenoslovenskim temama, imam otvoreno nekoliko promocijskih i info sajtova, sam učestvujem u nekoliko lingvističkih i slavističkih grupa a još je u toku i Ćirilometodski 1150 Velikomoravski Jubileum http://www.velehrad.eu/cz/ oko kojeg je bilo najviše posla a još bude sve do kraja godine i kad tu najveću proslavu na Velehradu imamo već za sobom ovaj mjesec 4/5 jula. Dakle kako su bizantinokatolici članovima Katoličke Crkve onda sam ih dužan i predstavit kao članove Katoličke Crlve Teološki, liturgijski i crkvenokanonski aspekti toga svega naravno da postoje ali ja njima ne radim i nisu mojom strukom već su mojim oborom ili "parketom", glavnom temom slovenska hrišćanska kultura i duhovnost u najširem smislu riječi, dakle i hrišćanska slovenska folkloristika - zvikoslovlje, etnologoja ili narodopis i hrišćanska antropologija. Inače ono što kod mene izaziva slične te osjećaje tin vašim koje spominjete, takve tuge u srcu i rozpake je podijeljenost i nejedinstvo hrišćana. Što se tiče tih samih priloga, već sam vam postavljao na primjer i ovakve http://bit.ly/1aSCA42 jer bizantinoslovenska liturgija nije jedina bizantinska liturgija koja postoji u KC ali ja pošto ipak radim na hrišćanstvu kod Slovena naravno da vas neću tu zatrpavati videima sa Siromalankarskom Malayalam ili Maronitskom, Malabarskom ili nekakvom drugom takvom sličnom litirgijom. Njih sam postavio više samo usput a najviše postavljam ta videa sa slovenskom lirurgijom kako ste do sada to vidjeli jer naravno da nas kao Slovene bi trebala najviše zanimati ona. A tih slovenskih materijala i videa je toliko da ako nešto nije postavljeno jednostavno samo za to što se to još nije stiglo. Samih videa s Otče naš - staroslovenski pjevanom molitvom Gospodnjom je tako mnogo i od toliko raznih izvođaća: protestanata, katolika i grkokatolika da je nemoguće toliko toga stići postaviti a nije mi to ni namjera, u svakom slučaju sve ovo što sam napostovao do sada a tiće se slovenske i staroslovanske hrišćanske liturgije kod katolika, bizantinokatolika i protestanata je zanemarljivo malo djelić svega štto imamo. Na primjer evo vam ovaj prekrasni staroslovenski Otče naš, pjevaju ga slovački katolički bogoslovi latinici, latinaši dakle nikakvi grkokatolički unijatski kako vi kažete, tačan naziv je bizantinokatolički. Kad stignem pokažem vam još nekoliko raznih pjevanih molitvi Gospodnjih. Starosloviensky Otčenáš, Schola cantorum http://ks.kapitula.sk/sk/schola_cantorum Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 3, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 3, 2013 Westminster Abbey - Opatija u kojoj se krunišu britanski kraljevi i kraljice je anglikanska a Westminster Cathedral je katolička londonska katedrala, mnogi si još to često popletu http://www.youtube.com/watch?v=VE4tHWdxIrg Westminster Cathedral Choir - Psalms Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 11, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 11, 2013 Chœur Montjoie Saint-Denis - Kyrie des gueux Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 16, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Obećao sam vam još nekoliko videa sa staroslovenskom molitvom Gospodnjom, Otče naš pa postavljam sljedeći a vrlo lijep muzilčki video klip. Pjeva ga češka pjevačica Jiřina Šánová inače poznata po izvođenju zabavne, contry, folk i folklorne češke i moravske muzike. Muzika se temelji na karpatorusinskom crkvenoslovenskom napjevu i tek neznatno je ritmički i muzički prerađena i osavremenjena. Jiřina Šánová - Otčenáš staroslověnský Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 19, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 19, 2013 Boldogasszony Anyánk (Old Hungarian Hymn) Stari crkvenii mađarski himan posvećen Bogorodici, nekad se pjevao kao himna. Slično kao kod Poljaka što je bila crkvena pjesma Bogurodzica stara poljska himna. "Our Mother, blessed Virgin" Catholic Folk Song The "Maria Anthem," which is still sung (today) everywhere on the largest Catholic Church holidays. Prior to Ferenc Kolcsey's anthem, this song had been used as the Hungarian (Magyar) Anthem. Szentegyházi Gyermekfilharmónia Bécsben, isto kao gore - live, uživo "Boldogasszony anyánk". Wien, Stephansdom, katedrala u Beču. http://bit.ly/18FxGpI Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Август 31, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Август 31, 2013 Cantique de la Vierge Marie (La lumière brille dans les ténèbres) - Keur Moussa Himan Bogorodici (Svjetlost svijetli u tami) pojanje benediktina iz opatije Keur Moussa, Senegal Abbaye Keur Moussa, Senegal Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Септембар 5, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 5, 2013 Hor dominikanskih bogoslova Dominican Schola: Sacerdotes Domini - William Byrd (arr. G.W.W.) - prep for ordination Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 29, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 29, 2013 Mislim da bi ovo mogao biti dosta zanimljiv video za liturgičare koji imate priliku malo gdje vidjet, na videu su odpustkove slavnosti koje kod nas može predvodit samo biskup, nekad se desi da to taj dan nije moguće iz nekog važnog razloga i onda umjesto biskupa zapadnoobrednu Misu drži istočnoobredni vladika, tj. grkokatolički episkop. http://www.youtube.com/watch?v=cPogu26e4w8 Košice-Myslava, kostol sv. Bartolomejam 25.8.2013, 11:00, odpustová slávnosť, hlavný celebrant : vladyka Cyril Vasiľ, Video je tu zato što mislim da bi nekog mogao zanimat jer je dosta nesvakidašnji i raritetan a ne zato da bi nekom tu napakostio ili imao s njim nekakve zle namjere! Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Децембар 1, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 1, 2013 Danas je prva nedelja Adventa, ovo sam postavljao davno ali su se u međuvremenu svi linkovi pokvarili pa to napostujem ovdje sad ponovo: Ta prva je ustvari nova, nju još uopšte nisam postavljao ovdje + te dvije dole. Češki liturgijski adventni spjevi - adventne mise zornice u postno predbožićno doba: Roráty Roráty SERVI MUSICAE SACRAE 1- Adventní mše sv. v ČB Introit Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јун 20, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јун 20, 2014 Božićne kolede Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Јул 16, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 16, 2014 Choralschola Benediktinerabtei Tholey Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Ивковић Написано Јул 29, 2014 Пријави Подели Написано Јул 29, 2014 Miserere Mei Deus (Allegri) - New College Oxford Choir Manolis је реаговао/ла на ово 1 "Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31) podviznickaslova.wordpress.com Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука