syd Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Није проблем све докле опонирање Сабору једне помјесне православне Цркве не покушава да представи као образац нормалног и православног понашања. Ovo je nekako dvoznacno. Moze da znaci da Saboru oponira jedna pomesna pravoslavna Crvke. Naravno, nisi tako mislio. Ubaci bolje zato subjekat. Dakle, Saboru oponiraju monah Artemije i njegove pristalice. Jos jedared da ponovim. Jeste, Nesa i njegovi istomisljenici su u opasnoj zabludi. Ali, mislim da je nase da pokazemo ljubaznost, blagost, prijateljstvo i po mogustvu ljubav prema nasoj jednovernoj braci koja su se rdjavo orijentisali u ovom slucaju. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Наравно syd. Ми показујемо као администрација висок праг толеранције јер нигде на интернету не постоји могућност да се у овој мери износе мишљења о Цркви и на овакав начин. Од дискутаната се захтева елементарна култура и поштовање саговорника. Наравно да не одбацујемо брата Нешу, но питање је да ли он нас одбацује? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Него , јесте ли чули да је ослобођен Предраг Суботички ? Ослобођен? Ево је вест из новина: BEOGRAD- Viši sud u Beogradu ukinuo je pritvor direktoru preduzeća Rade Neimar Predragu Subotičkom, optuženom da je u poslovima sa Eparhijom raško-prizrenskom nelegalno prisvojio 350.000 evra fonda za obnovu manastira na Kosovu. Subotički je u pritvoru od januara kada je uhapšen zbog sumnje da je sa rašcinjenim arhimandritom Simeonom (Dejanom) Vilovskim zloupotrebio službeni položaj od 8. jula 2004. godine do početka 2010. godine. Postupak protiv Vilovskog je razdvojen jer je on u bekstvu, a on boravi u Grčkoj, pošto je Vrhovni sud Grčke u julu odbio zahtev Srbije za njegovo izručenje i pustio ga iz pritvora uz kauciju. Sudija Zorana Trajković uvažila je predlog odbrane i ukinula pritvor Subotičkom, koji je zamolio sud da ga pusti da se brani sa slobode i time spasi njegovo zdravlje i njegovu porodicu. Suđenje je danas formalno počelo ispočetka zbog promene člana sudskog veća, a Subotički je ostao pri svojoj odbrani, rekavši da nije kriv i optužnicu nazvao lažnom i sramnom. - Izgrađeni su objekti za koje se u optužnici navodi da nisu izgrađeni i u njima žive monasi već godinu dana. Gradili smo izvodili u teškim uslovima, bez ikakvog obezbeđenja, i to na mestima kao što je manastir Devič kod Drenice, gde je stradalo mnogo ljudi. Molim sud da me uzme u zaštitu u odnosu na lažnu i sramnu optužnicu. Nema dokaza koji me terete niti mi je omogućeno da vidim dokaze, rekao je Subotički. Blagajnik Eparhije raško-prizrenske Milivoje Marković svedočio je pootom da je po nalogu tadašnjeg vladike raško-prizrenskog Artemija Subotičkom isplatio 240.000 evra za obnovu manastira na Kosovu od ukupno 400.000 evra dobrotvornih priloga prikupljenih u fond obnove. - Novac sam isplaćivao po blagoslovu vladike Artemija. Početkom 2004. godine osnovan je fond obnove i vladika mi je rekao da novac isplaćujem Subotičkom. Nisam mogao za svaki dinar da zovem vladiku i onda mi je on rekao da su formirali građevinski centar 'Rade Neimar' i da novac dajem Subotičkom, a sarađivali smo i sa Vilovskim, rekao je Marković. Marković je nastavio da mu je Vilovski početkom januara ove godine rekao Subotičkom isplati 68.000 dinara kao platu za decembar, pošto je Artemije ugasio građevinski centar Rade Neimar, a Subotičkog postavio za koordinatora. - Ne sećam se tačno čega je koordinator bio Subotički, ali sam 29. januara isplatio još 68.000 dinara za njegovu platu za januar po nalogu Vilovskog. Vilovski je zvaničnim aktom postavljen za arhimandrita i Artemijevog zamenika, rekao je Marković. Дакле, није ослобођен већ се брани са слободе, укинут му је притвор. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Па зашто су онда човека држали у притвору скоро десет месеци ? Зашто се није од почетка бранио са слободе ? Занимљиво... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Па зашто су онда човека држали у притвору скоро десет месеци ? Зашто се није од почетка бранио са слободе ? Занимљиво... То је питање за судство. Ако није крив он ће то доказати ако је крив нека сноси последице. То је државно право. Као што видиш, он није ослобођен оптужбе, него да му се снисходи због болести. То је свакако похвално. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Па зашто су онда човека држали у притвору скоро десет месеци ? Зашто се није од почетка бранио са слободе ? Занимљиво... То је питање за судство. Ако није крив он ће то доказати ако је крив нека сноси последице. То је државно право. Као што видиш, он није ослобођен оптужбе, него да му се снисходи због болести. То је свакако похвално. Тачно тако , нико није крив док се кривица не докаже...тако је у свакој правној држави.... Само се још понегде доносе пресуде без доказане кривице...и без права на одбрану Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Evgenik Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 А гдје то конкретно? Догодине на Косову! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Неша Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 А гдје то конкретно? Знам да знаш одговор.... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Децембар 22, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 А гдје то конкретно? Знам да знаш одговор.... ја не знам одговор. Он је оптужен и то стоји. Он није ослобођен већ мује укинут притвор због болести- што је по мени оправдано. Тек ће се видети да ли јесте или није крив. Зато ја немам став по овом питању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
syd Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 Наравно syd. Ми показујемо као администрација висок праг толеранције јер нигде на интернету не постоји могућност да се у овој мери износе мишљења о Цркви и на овакав начин. Од дискутаната се захтева елементарна култура и поштовање саговорника. Наравно да не одбацујемо брата Нешу, но питање је да ли он нас одбацује? Posteno receno. Mada bi vise voleo da si poslednju recenicu zavrsio sa tackom posle: Наравно да не одбацујемо брата Нешу Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 22, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 22, 2010 почели сте да лелепрдате о стварима којима нико од вас ништа не зна, још и није компетентан о томе ни да размишља јер не зна ни која питања да постави а само се уплићете да притискате насумице дугмиће. причајте о црквеном суду и теологији човека, секуларно судство има своја посла. клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 Каже наш народ да кад нешто потера рђаво то иде до краја. Пази сад. У фебруару гори царска лавра Хиландар. У марту руше се древни храмови на Косову. После тога обнављају се храмови. Па се ни они не обнављају какао треба, крађа, лоповлук.... Па дугогодишњи владика Косова постаје монах о они око њега од монаха постају лаици. Нема везе ко није у праву, само се питам What is next? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 24, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 24, 2010 мисим, има ли горе од редовног стања децеубиства 150,000 душа годишње? 0110_hahaha у односу на то, ово што си све навео ме заиста премало узбуђује 0110_hahaha клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
дибидусрус Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 мисим, има ли горе од редовног стања децеубиства 150,000 душа годишње? у односу на то, ово што си све навео ме заиста премало узбуђује Слажем се с тобом. Али зар није речено да је Косово душа срског народа? Па ето видиш шта је с душом. Све те страхоте абортуса су последице....знаш чега? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 25, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 25, 2010 мисим, има ли горе од редовног стања децеубиства 150,000 душа годишње? prstgore у односу на то, ово што си све навео ме заиста премало узбуђује Слажем се с тобом. Али зар није речено да је Косово душа срског народа? Па ето видиш шта је с душом. Све те страхоте абортуса су последице....знаш чега? слажем се, потпуно отпадништво prstgore prstgore dada клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука