Милан Ракић Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Таленат... Пг and Deki992 је реаговао/ла на ово 2 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Можда то што носе браде? Пг, Милан Ракић, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Pa nisu samo Srbi, vec i Hrvati su odlicni u mnogim kolektivnim i u nekim individualnim sportovima. Podjenaki smo sa Hrvatima, a oni su jos manja nacija ako se vec gleda velicina. Koliko je toga bilo, sad je sve manje, sad jos jedino u vaterpolu Srbija dominira, ovo sve ostalo bljesne tu i tamo i nista se vise ne razlikuje od postignuca drugih manjih nacija. Nekad je Srbija bila dio jedne vece drzave, i mislim da jos uvijek vucemo tu staru generaciju trenera, skole i ljudi koji su generalno stasali u jugoslovenskoj skoli. Eto nije samo Spanija ili Francuska uspjesna, velike nacije sa puno para, uspjesna je i mala Litvanija u kosarci. Litvanci su igrali dobro kosarku jos i prije SSSR. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Melhisedek88 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Pa nisu samo Srbi, vec i Hrvati su odlicni u mnogim kolektivnim i u nekim individualnim sportovima. Podjenaki smo sa Hrvatima, a oni su jos manja nacija ako se vec gleda velicina. Ma u cemu su to Hrvati uspesni,koliko su to kolektivnih medalja pokupili od osamostaljenja.Sem Rukometa,nigde ih nema.Mozda u bocanju i skijanju. Sto se nas tice,u pitanju je gen,i ratnicki mentalitet.Neko ce reci da je nas mentalitet nestabilan i da pravi oscilacije,al svedno je ratnicki.Zato Srbiima i odgovara sport,jer mogu svoj ALFA mentalitet da iskazu na najbolji nacin. zuti car је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Justine, navedi mi jos jednu ovako nebitnu zemlju kao sto je Srbija sa toliko uspeha u toliko razlicitih sportova? Naravno i Hrvati su dobri sportisti i Crnogorci i Madjari su na primer top u vaterpolu, ali to je "samo" jedan sport. Uzgred, evo jednog malog doprinosa temu (obratite paznju na komentare) https://m.facebook.com/FIBA/photos/a.163159121270.155602.131093616270/10152693031641271/?type=1&p=10&ref=bookmark&fbt_id=10152693031641271&lul&_rdr#s_805d275758a38afcdd0dd25a832dc3b8 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
cloudking Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Ne bih bio previse siguran u to da smo bolji od USA jer oni retko salju prvi tim, uglavnom su to manje afirmisani igraci. Ne znam kako je sad na prvenstvu al ranije je bilo tako... пре 39 минута, haveaniceday рече Lek protiv kovida postoji. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Има у септембарском броју "Света компјутера", одличан уводник из пера Момира Ђекића под насловом "Кош у задњој секунди"... Аутор је, следствено листу у којем је коментар изашао, изнео свој став о потреби укључивања младих у систем стратешког развоја информационих технологија, кроз образовање и праксу... Е сад, да би то описао, бавио се феноменом успеха турске кошарке која је у последње три сезоне, на осам континенталних првенстава у млађим категоријама узела 4 злата... И каже даље у тексту да је за узор развоја турске кошарке, од стране одговорних у тој земљи, узет југословенски модел... Ангажован Боша Тањевић у сенирској селекцији, лидери били играчи са наших простора пореклом (Јаховић, Туркоглу, Прелџић,...)... Али оно што је најбитније, вршена је селекција у млађим категоријама турских кошаркаша, до у најситније детаље, распон руку, одраз, итд.. Као реперне тачке, узети су Јарић, Бодирога, Гуровић, Дробњак и Тарлаћ, и на основу њихове антропометрије, вршена је и селекција младих Турака... Ђуро Станивук, Фидер, Deki992 and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 " Као реперне тачке, узети су Јарић, Бодирога, Гуровић, Дробњак и Тарлаћ, и на основу њихове антропометрије, вршена је и селекција младих Турака..." fascinantno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Слажем се са Ракићем, талентовани смо за спортове. @Justin Waters Не можеш да доминираш вечито у неком спорту, поента је бити у светском врху, што и јесмо у великој већини спортова. Кошарка, одбојка, ватерполо, па и рукомет донекле. Од појединачних, рвање, стрељаштво, веслање, тенис, атлетика... Ретко ко може да се похвали са овим бројем спортова. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Ракић Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 " Као реперне тачке, узети су Јарић, Бодирога, Гуровић, Дробњак и Тарлаћ, и на основу њихове антропометрије, вршена је и селекција младих Турака..." fascinantno Нема текста на нету још увек, али има као што рекох у септембарском СК... Страна 11, аутор дипл. инж Момир Ђекић... Deki992 је реаговао/ла на ово 1 Тко вриједи лети, тко лети вриједи, тко не лети не вриједи... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Eto, imamo i jedan klub americkog fudbala, ovde u Beogradu, koji je pre 10 tak godina poceo sa radom takoreci na livadi, danas je u top 10 klubova u Evropi (ove godine usli u top 4 tima njihove Lige sampiona) sa ulaganjima daleko manjim od svih tih klubova sa kojima stozi rame uz rame... Ima tu necega Милан Ракић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 То највише везе има са спортском културом у народу, а код нас је онa поприлично развијена. Aли и нисмо нешто посебно добри. Негде смо осредњи. Oломпијске медаље по глави становника -уопште их немамо пуно: http://www.topendsports.com/events/summer/medal-tally/all-time-comparison-pop.htm A нба американце уопште не занимају та светска такмичења у кошарци нити су их икад нешто занимала посебно. Sto se nas tice,u pitanju je gen,i ratnicki mentalitet.Neko ce reci da je nas mentalitet nestabilan i da pravi oscilacije,al svedno je ratnicki.Zato Srbiima i odgovara sport,jer mogu svoj ALFA mentalitet da iskazu na najbolji nacin. Када читам овакве постове, ја их читам у овом светлу. Ја, милхиседек88, ја см Србин. И ја имам ратнички и алфа ментаалитет зто што сам Србин. Имам ратнички ген. Много сам кул и незгодан док то не важи за остале нације, али ја то имам не зато што см Милхиседек неко ко се труди и ради већ зато што сам Србин. Ако Ђоковић успева успевам и jа. То је прави начин за читање ових постова по мом мишљењу. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Америка може да буде меродавна кад почну да иду на допинг-тест као и цео остали свет, до тада могу да се сматрају само као дрогирани спортисти. Deki992 and Ђуро Станивук је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deki992 Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Dobro, sto se tice Olimpijada, tu i nismo nesto, ali nekako mi se cini da nama Olimpijade i nisu neki cilj, uvek je daleko veca euforija oko ovih klasicnih prvenstava. A sto se tice toga oko ratnickog mentaliteta, ja podrzavam tu ideju. Mi smo oduvek pod nekom tenzijom, neki ratovi se vode, okupacije... Jednostavno, to se mora odraziti i na svest pojedinca, samim tim i na taj neki sportski potencijal. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Септембар 12, 2014 Пријави Подели Написано Септембар 12, 2014 Америка може да буде меродавна кад почну да иду на допинг-тест као и цео остали свет, до тада могу да се сматрају само као дрогирани спортисти. А шта ти мислиш да се Ђоковић и наши спортисти не допингују? Кокају се брате допинго сви редом. Dobro, sto se tice Olimpijada, tu i nismo nesto, ali nekako mi se cini da nama Olimpijade i nisu neki cilj, uvek je daleko veca euforija oko ovih klasicnih prvenstava.A sto se tice toga oko ratnickog mentaliteta, ja podrzavam tu ideju. Mi smo oduvek pod nekom tenzijom, neki ratovi se vode, okupacije... Jednostavno, to se mora odraziti i na svest pojedinca, samim tim i na taj neki sportski potencijal. Писутан је тај менталитет и код наших људи свакако. Али нем никакве везе са генетиком и нацијом нити је присутан код свих. Deki992 је реаговао/ла на ово 1 oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука