DYNABLASTER Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Sta znam ja sam ovih dana gledo Continuum http://www.imdb.com/title/tt1954347/ nije lose Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Вреди погледати, Библијска порука: The Book of Elihttp://www.youtube.com/watch?v=WCx4Td_3s5Y Срђан Ранђеловић and Баба је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 20, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 20, 2013 Sta znam ja sam ovih dana gledo Continuum http://www.imdb.com/title/tt1954347/ nije lose Гледао сам, али одуговлаче се новом сезоном.. Препоручујем: http://www.imdb.com/title/tt2070791/ Баба је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Филм који се мора три пута гледати. Врхунски. Cloud Atlas Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
zuti car Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Sleepy Hollow ,za ljubitelje lakog hoorora i isterije . Serija je jako dobra , makar ovih nekoliko prvih epizoda , UNDER THE DOME . obavezno da se pogleda , odlicna. Pocela 9. sezona Supernatural i prev dve epizode obecavaju da ce ovo da bude najbolja sezona do sad. Gledao Tomorrow People prvu epizodu i cini mi se da moze da se gleda , negde je u rangu sa Continuum i Revolution . Ko voli crtace moze da pogleda "Legend of Cora " i na youtube moze da se gleda nova sezona " Dragon defenders of Berk" Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 21, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 21, 2013 Sleepy Hollow ,za ljubitelje lakog hoorora i isterije . Serija je jako dobra , makar ovih nekoliko prvih epizoda , UNDER THE DOME . obavezno da se pogleda , odlicna. Pocela 9. sezona Supernatural i prev dve epizode obecavaju da ce ovo da bude najbolja sezona do sad. Gledao Tomorrow People prvu epizodu i cini mi se da moze da se gleda , negde je u rangu sa Continuum i Revolution . Ko voli crtace moze da pogleda "Legend of Cora " i na youtube moze da se gleda nova sezona " Dragon defenders of Berk" Слажем се, изашла је и друга епизода. Баба је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 12, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 12, 2013 Тренутно скидам филм Елизиум, појавио се ДВД. Очекујем екстра квалитет. Јаков. and Raymond Red Reddington је реаговао/ла на ово 2 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Као клинац сам, не баш клинац али нисам још изашао из основне шулензи, ишао тако са разредом и скупљао стару хартију, некада је то служило нечему сад већ немам појма ни чему. И углавном дођемо до неке старе куће нако сви клинци заједно и завапимо пред вратима и бака нека стара отвори и вели нам да баш она има тог старог папира на тоне. Ми сви хепи јер неморамо више шетати улетимо код бакуте и оно што нам је она показала ми све пограбимо ко термити. Међутим ја приметим да у тим картонским кутијама сем обичног папира и новина има једна кутија пуна књига и ја ти ту кутију приграбим за себе а остали клинци се нису бунили, напротив, само су ме подругљиво задиркивали. Но како год, кад сам истоварио ово благо кућама, нађем ту неке философске књиге ( и тад сам ома почо да читам Хегела и Спинозу и јако су ми се допали) али нађем и још неких 40 писаних бестселера романа СФ жанра. И тако ја који сам претходно само читао Загора кренем да читам те СФ романе и од тад сам фан СФ жанра. Ето тако, да није било те бакуте и те картонске кутије, ко зна какав би ја сувопарни и досадни рационалиста данас био, јер ишао сам није да нисам на математичку секцију и на такмичења и чак показао звидне резултате, иако данас и просте операције до 100 радим дигитроном. Елем овој причи би овде био крај али није још. Наиме тада сам прочитао буквално све оно што се касније на филмовима појавило. И дешавало се да гледам филм у биоскопу, премијеру филма и да већ знам крај радње, што је свима било незамисливо. Међутим филмови колико сам скопчо уредно прате ту СФ литературу чије су идеје изнете готово пре 40 и 50 година. Ender's Game (2013) Ово је тај роман о дечаку кога бирају за вођу у војној академији који ће предводити инвазију на ванземаљце инсектоиде. Роман сам прочитао пре 30 и нешто година. Одушевљен сам што је радња у филму буквално пренета из романа а и текст. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Ко зна какав је филм. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 nema Blue Ray ripa,samo cam verzije,tako da ću sačekati sa skidanjem Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Новембар 22, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 22, 2013 Такође. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ко зна какав је филм. Погледао сам филм. Зато сам почео причу. Наравно није за поредити роман и филм, никада. Много детаља у припреми Ender Wiggin-а за првог и убојитог војсковођу није могла бити приказана у филму. Али суштина је приказана, суштина по којој је баш он изабран за мисију. Такође сам крај сусрета младог вође и ванземаљског инсекта је некако прекратак. Не знам да ли постоји други део романа. Један официр наше војске ми је нешто говорио али се сад не сећам најбоље ... Филм може да изгледа мало недоречен онима који нису прочитали роман. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Željko, čitava Ender's Game franšiza ima preko 10 romančiča. Earth Unaware Earth Afire Earth Awakens "Mazer in Prison" "The Polish Boy" "Teacher's Pest" "Pretty Boy" "Cheater" Ender's Shadow A War of Gifts Ender's Game Ender in Exile Shadow of the Hegemon Shadow Puppets Shadow of the Giant Shadows in Flight "Investment Counselor" Speaker for the Dead Xenocide Children of the Mind Shadows Alive Ovo su romančiči poređani na osnovu hronologije, to jest dešavanja u tom svetu iz piščeve mašte, ni i po vremenu izlaženja to jest pisanja. Direktno sa knjigom Ender's Game, vezana je knjiga Ender's Shadow, koja je izašla par godina nakon prve, a vreme dešavanja radnje je isto kao i u prvom romanu, samo što je iz ugla jednog drugog lika. Pojavljuju se i svi drugi likovi iz prvog romana. Na znam da li je išta osim prvog romana, prevedeno kod nas.. ček da proverim.. Na žalost izgleda da su iz riznice ovog pisca, prevedene kod nas samo četiri knjigeLINK mada se ovo odnosi na novija izdanja. Možda ima ranije štampanih knjiga, koje nisu u arhivi ovog sajta. Interesantan mi je njegov roman "Sara" o životu Avrama i Sare, naših dragih predaka i roditlelja. Jedini je koji je dobio dve prestižne nagrade za SF, zaredom. Hugo i Nebula. Ali da kažemo nešto i o njemu. ORSON SKOT KARD. Niko nikada nije osvojio dve najprestižnije nagrade iz oblasti naučne fantastike, Hjuga i Nebjulu, dve godine zaredom osim Orsona Skota Karda sa knjigom Enderova igra i njenim nastavkom Govornik za mrtve.Orson Skot Kard je pisac neverovatno širokih interesovanja i inspiracije. To slikovito potvrđuje i broj (više od pedeset) i raznovrsnost njegovih dela.Autor je naučnofantastičnih romana, istorijskih romana, drama, mjuzikla (za koji je muziku pisao njegov rođeni brat), radijskih drama, kao i brojnih scenarija za video- igre.Napisao je i dva romana inspirisan starim pričama o duhovima, kao i jedno delo romantične sadržine. Bogatstvo umetničkog izraza, zanimljivi zapleti, složeni likovi i iznad svega uzbudljive moralne dileme koje čitaoce nagone na razmišljanje i polemiku svrstavaju ga u najintrigantnije pisce današnjice.Osim serijala o Enderu (Enderova igra, Govornik za mrtve, Ksenocid i Deca uma), postoji i paralelni serijal koji se bavi ličnostima koje su na neki način u vezi sa Enderom (Enderova senka, Senka hegemona, Senka marioneta).Rođen je u Ričlendu, Vašington, ali se kao dete mnogo selio, tako da je živeo u više američkih država. Dve godine je živeo u Brazilu kao misionar-volonter za Mormonsku crkvu. Doktorirao je na dva Univerziteta, Brigam Jang i Juta.Orson Skot Kard je profesor književnosti koji povremeno drži kurseve za mlade pisce na Univerzitetima Grinsboro i Juta. Napisao je takođe i dve knjige iz ove oblasti.Kristofer Paolini, mladi autor ciklusa Nasleđe, više puta je istakao da su Kardove knjige o pisanju imale izuzetan uticaj na njegovo formiranje kao pisca.Živi sa ženom Kristinom i petoro dece: Džefrijem, Emili, Čarlsom, Zinom Margaret i Erin Lusijom. Preuzeta biografija sa http://www.knjizara.com/knjige/osoba/0/-aktuelnosti//24152/1/Orson%20Skot%20Kard Raymond Red Reddington and Баба је реаговао/ла на ово 2 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Хвала за инфо Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Новембар 23, 2013 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2013 Ко зна какав је филм. Одличан..мени се свидео.. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука