Jump to content

Ваша искуства у раду са ђацима - улазна тема

Оцени ову тему

obi-wan

Препоручена порука

Evo da pocnemo od jedne sasvim opste teme...

Ovde iznesite sva vasa pozitivna i negativna iskustva u nastavi, koja bi na neki nacin mogla da koriste i ostalima u radu... Dajte svoje zakljucke, iznesite svoja zapazanja i moguce predloge za unapredjivanje rada veroucitelja...

Znaci, pocinjemo uopsteno, da bismo polako usli u detalje, koje cemo kasnije da izdvojimo u vidu posebnih tema na ovom ppdf-u...

:)

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• Гости

Данас сам имао семинар на тему "Побољшање катихета извођења верске наставе" , групни рад са децом - радионице (предавач Антонио Арас ) и искористио сам прилику да промовишем наш форум , па се надам де ће се још неко од Вероучитеља придружити и да нам поделе своја искуства.

Подели на овим сајтовима

Данас сам имао семинар на тему "Побољшање катихета извођења верске наставе" , групни рад са децом - радионице (предавач Антонио Арас ) и искористио сам прилику да промовишем наш форум , па се надам де ће се још неко од Вероучитеља придружити и да нам поделе своја искуства.

Па, испричај нам мало о том семинару  beggingpleasesmiley-1

Подели на овим сајтовима

Da, mogli bi da cujemo bar nesto, ako imas ubaci i neku sliku...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Kod nas u državi gdje nema pravoslavne vjeronauke u okviru škole,nego samo po parohijama, je problem kako dovesti,a posebno zadržati djecu na vjeronauci.Samo predavanje,bez organizovanja izleta,ekskurzija ili učestvovanja djece u gradskim i crkvenim svečanostima,djeci brzo dosadi,pa više ne dolaze na časove.

Подели на овим сајтовима

Nemam iskustva kao zvanicni nastavnik, iako sam svojevremeno drzala neke privatne casove... Ipak, ono sto znam iz radu sa decom/omladinom skolskog uzrasta jeste da oni pre svega traze da ih neko uvazi kao licnosti, pokaze izvesno postovanje prema njihovom misljenju koliko god ono bilo neumesno ili neobicno. Tek kada ih tako "kupite" tj. date im mogucnost da budu ravnopravni saucesnici u diskusiji, moguce je dopreti do njih tj. reci nesto sto ce oni zaista "cuti". U suprotnom, sve se svodi na kontriranje, cak i kada im se dopadaju ideje koje predlazete...

Ovo su neka moja iskustva i iskreno, nekako sam uvek dobro razumela omladinu i taj njihov bunt protiv "porobljavanja" u smislu nezadovoljstva kada na pitanje "zasto" dobiju npr. odgovor "zato sto ja tako kazem" ili "zato sto svi tako rade" i sl.

Подели на овим сајтовима

• 4 weeks later...

Ја сам слушала о турбо-фолку, о Секи Алексић, јеврејима и њиховој покварености, Американцима, наркоманима, док не дигох фрку у школи, па се пребацих на грађанско - НАЖАЛОСТ, јер нисам могла да слушам личне фрустрације лика званог ,,вероучитељ''.

Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав.  srcee

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

не знам "што да ви вељу"

ја сам велики "примаријус" и мислим да сам веома тежак ( што би рекли "хеви") у раду са "дечицом" како их зове наша директорица

има дивне деце, има способније и мање способне

нажалост мене тооолико фрустрира кад неко нешто на капира, на качи, не повезује

посао ми је велика школа стрпљења, изгледа, и велико искушење за бес итд....

не умем да искулирам, тачније ретко кад умем, умем да будем и циничан и да се извичем....дал сам најгори?

имал неко ко је гори или бар као ја? ајде утешите ме :D

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

не знам "што да ви вељу"

ја сам велики "примаријус" и мислим да сам веома тежак ( што би рекли "хеви") у раду са "дечицом" како их зове наша директорица

има дивне деце, има способније и мање способне

нажалост мене тооолико фрустрира кад неко нешто на капира, на качи, не повезује

посао ми је велика школа стрпљења, изгледа, и велико искушење за бес итд....

не умем да искулирам, тачније ретко кад умем, умем да будем и циничан и да се извичем....дал сам најгори?

имал неко ко је гори или бар као ја? ајде утешите ме :D

I share your pain :D!

Подели на овим сајтовима

Знам да код нас (бар ка ду моја деца ишла у школу ) нису, чак ни записивали ко је одсутан са часа, тако да о некаквом кажњавању није било помена.

ПС Нислим на веронауку.

Потпис:

Надање је моје- Отац;

Прибежиште моје- Син;

Покров мој- Дух Свети;

Тројице Свесвета, слава теби.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...