Jump to content

Чекате ли Нову годину ?

Оцени ову тему

ВИЛМА

Препоручена порука

Да се не бих смрзавала 0409_feel 0205_whistling и ишла негде да "прославим Нову годину"... позваћу пар пријатеља, свако од нас донети нешто од посне хране, пустити музику и дивно се провести .. 0304_smile4 :huh:

Чуј, кћери, погледај и обрати к мени ухо своје, заборави народ свој и дом оца свог.

Псал., 45:10

Подели на овим сајтовима

Медо, то у вези Деда Мраза је мало компликовано. Јесте, и ја сам против да се деца "ложе" на Деда Мраза, али не знам како да "имају информацију" а да не поверују кад су малени  :)  (мислим да је битно да знају ко је Деда Мраз, да не одскачу од вршњака и да се не осећају као свемирци, поготово што Деда Мраз "долази" и у вртиће на представе, и у позоришта, и на ТВ-у ...).

не разумем шта је ту компликовано, сем обитавања у незнању и лажима?

напротив, истина је врло једноставна и очигледна - од кога је настао деда мраз, кад је настао, због чега је настао, шта покушава да се истисне и постигне карикатуром деда мраза.  аман, па деда мраз је РЕКЛАМА за производ коју су неки почели да живе! илузија која је постала стварност, па то је равно дефиницији лудила из психологије а тиме се индоктринирају деца у крхком добу кад ће поверовати у све живо.

имамо чак и тему која је призматично сагледала идентитет, функцију и суштину постојања те карикатуре https://www.pouke.org/forum/index.php/topic,2966.0.html

зашто је боље бити глуп и лаган, манипулисан и мајмунисан него суочити се са истином и живети пуноћу и разум Истине?

није дете глупо па да не разуме разлику, ал му то неће сметати да подели радост са неким, као што то управо Ивица уради - безазлено  :cheesy2: leteti

Да....

Код куће, у кругу пријатеља, комшија...И украшавамо и јелку, неку стару пластичну, али унесемо и по неку борову гранчицу да "замирише". Последњих пар година, од кад су деца одрасла па иду на дочек у сопственој режији, волим да се провозам са супругом после поноћи по граду. Негде застанемо, прошетамо, или код неког свратимо....Раније су биле журке уз музику и играње, а сад сам више за мала друштванца....Дочекујем и 13.01 Нову Годину, славим и рођендане,и идем код својих најбољих пријатеља 25.12 на Божић....

Надам се да ми то не смета да и даље, постим све постове, молитвом захваљујем Богу што ме трпи, сваког јутра и вечери, идем кад год могу на јутрења и вечерња, а скоро увек на Свету Литургију на Којој се увек Причешћујем, као и да неће утицати да друге који се сложе са овим што написах, Не Дај Боже, поведем са пута Спасења....

prst ka gore

1405_love

0442_feel 

Подели на овим сајтовима

Чекам! Обично нас троје и наш тј. Растков кум (јер му супруга са децом одлази код маме, у Русију).

Кад "дође" Деда Мраз и Растко отвори поклоне и оде да спава, ми останемо да се дружимо скоро сваке године уз новогодишњи програм 3К из, мислим, 1993. године "Два сата квалитетног програма".

Подели на овим сајтовима

ми останемо да се дружимо скоро сваке године уз новогодишњи програм 3К из, мислим, 1993. године "Два сата квалитетног програма".

''Култура бато!'' klapklap 319.gif smej.gif  1000000001010 :drugarstvo: :cheesy2:
Подели на овим сајтовима

Можда ја имам добар изговор: ташта ми се родила 31.12.  dobar decko па не можемо на дочеке ne_shvata-идемо код ње на рођос... а она цени наше дело, па нам справи посна јела по типику, и тако се дружимо 0212_rolleyes...ми њој поклон, она деци поклоне...и тако... ne_shvata

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

Tа паганска светковина подметнута да би се људи веселили у време поста и да би се умањила тиме радост Божића.

ЉУДИ ТРАЖЕ СЛОБОДУ, А СЛОБОДА ТРАЖИ ЉУДЕ !

Подели на овим сајтовима

Tа паганска светковина подметнута да би се људи веселили у време поста и да би се умањила тиме радост Божића.

Зашто мислиш да је паганска?

Сви хришћани који су прихватили "нови календар", 31.12. су завршили пост, проалвили божић, мислим чине исто што и ми 13 дана касније, зар не?

Зашто мислиш да је Божићни пост процес у коме се не Радујемо?(Свете Литургије, Причешћа, током поста)

0110_hahaha

0110_hahaha

0110_hahaha

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

Сви хришћани који су прихватили "нови календар", 31.12. су завршили пост, проалвили божић, мислим чине исто што и ми 13 дана касније, зар не?

Зашто мислиш да је Божићни пост процес у коме се не Радујемо?(Свете Литургије, Причешћа, током поста)

0212_rolleyes

eheeeej

eheeeej

Што ти гледаш њих ако је у нашој цркви важећи стари календар ? Којој цркви припадаш ?Ако за њих и јесте за нас није. Радујемо се Божићу, а не веселимо се пре Божића, тако и умањујемо радост Божића, смислио ђаво како да  недељу дана пре Божића и краја поста  да провесели човека.

Подели на овим сајтовима

Што ти гледаш њих ако је у нашој цркви важећи стари календар ? Којој цркви припадаш ?Ако за њих и јесте за нас није. Радујемо се Божићу, а не веселимо се пре Божића, тако и умањујемо радост Божића, смислио ђаво како да  недељу дана пре Божића и краја поста  да провесели човека.

1.Гледам на све људе овог света, а посебно на хришћане, а "најпосебно" на православне хришћане. Међу свима имам пријатеље,па је очекујуће да се одазовем на позив да проведемо вече заједно, аонда не постоји препрека да то буде и вече, када они дочекују Нову годину.

2.СПЦ-и

3.Где је записано да се не смемо "веселити" пре Божића, односно да је период поста период када морамо бити невесели?

4.Да ли "ђаволово смисленије" значи, да су сви хришћани који дочекују Нову годину 31.12., донекле "ђавоимани"?

П.С.

Пост је за мене највећа радост, јер ми помаже да будем смиренији, стрпљивији, самим тим да препознајем сваки трун радости у свим људима света, јер веровали они или не, ја ЗНАМ да су и они Божија творевина.Тим сопственим Знањем Сведочим, то што постим у храни и док сам с њима, показујем да пост није нешто чега би требали да се плаше, чему треба да се чуде, већ да је дивно средство које нам је Христос Оставио као помоћ да Му се још јаче приближимо. О начину понашања у периоду поста, најпре и најбоље сазнајемо из Новог Завета и сигуран сам да си добро упознат  како смо саветовани да постимо.

:)

1405_love

joooj

"Прости верник"

Господе, дај ми да мирно примим све што ми данашњи дан донесе и да се потпуно предам Твојој светој вољи. Упућуј ме и помажи свакога часа у току овога дана. Управљај мојим мислима и осећањима у свим делима и речима. Не допусти да у непредвиђеним случајевима заборавим да све долази од Тебе.

http://www.pravoslav...ta Filareta.htm

Подели на овим сајтовима

:)

0110_hahaha

facenew22222222

о неинформисани, апокалиптични и скептични: у нашој Цркви је подједнако важећи ''стари'' календар, колико и ''нови'' и оба су благодатна.

и при томе не мислим на римокатолике.  0110_hahaha

рецимо, у Грчкој се чудо кефалонијских змија померило за 13 дана после 1920. године, јер ''Субота је начињена човека ради, а није човек суботе ради.'' а шта мислиш Ко је померио чудо? klapklap

Подели на овим сајтовима

Још кад чујем оно "најлуђа ноћ" бљује ми се. Пре те сви питај где ћеш за нову годину, а после те питају где си био. Онда балаве те, као честитају ти нешто. А оне петарде са њиховим прасковима и смрадом пуцају око тебе.  :)

Подели на овим сајтовима

Још кад чујем оно "најлуђа ноћ" бљује ми се. Пре те сви питај где ћеш за нову годину, а после те питају где си био. Онда балаве те, као честитају ти нешто. А оне петарде са њиховим прасковима и смрадом пуцају око тебе.  dobar decko

Што јес јес.

Подели на овим сајтовима

ај што ја честитам људима, кад већ славе, ал кад мени крену да прилазе, то ми је као да ми неко честита бајрам  srcee srcee srcee

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...