NinaD Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Дакле, присуство Бога у заједници не гарантује да ћеш, као зомби, примити све по аутоматизму. Твоја слобода ће увек бити под упитом. У томе је поента, а не у схватању да Бог са људима ради као са зомбијима (нажалост, има и таквих религија dada-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':bla:' />). Опет да употребим однос родитељи-деца. Родитељи исто одгајају децу па неко не слуша и чини неваљалштине, али, ако ли се опамети, наравно да ће га родитељи дочекати раширених руку. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Трагедија је што брат Ениз тражи нелогичност дамо где је нема, а не види је тамо где је очита: у својој вери. Није нам одговорио на питање, како је могуће да он као родитељ воли више своју децу, него што Алах воли своја створења. Признао је да своју децу, па она и најгора била, не би бацио у огњену пећ. Алах, очигледно, би. То се зове нелогичност, да смртни човек има више љубави од Бога. Najlakše je bježati od odgovora protupitanjima, dobro mi je brate Aleksandre poznata ta terminologija i metodika.Ja sam ti odgovorio na to ali mislim da nisi pročitao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo.Eh sada kada dođemo do tog podatka možemo naći mnoge stvari koje oni u Starom zavjetu rekoše o Bogu o njegovim Poslanicima pa i o Isusu.Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo.Eh sada kada dođemo do tog podatka možemo naći mnoge stvari koje oni u Starom zavjetu rekoše o Bogu o njegovim Poslanicima pa i o Isusu.Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Ali i to ti je zafrkano, kako onda objasniti nekome da onaj koji je ljubav može okrenuti nekome leđa i ostaviti ga u duševnoj nemilosti.Razumijem , pat pozicija! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Дакле, присуство Бога у заједници не гарантује да ћеш, као зомби, примити све по аутоматизму. Твоја слобода ће увек бити под упитом. У томе је поента, а не у схватању да Бог са људима ради као са зомбијима (нажалост, има и таквих религија dada-smileys-327.gif' class='bbc_emoticon' alt=':bla:' />). Опет да употребим однос родитељи-деца. Родитељи исто одгајају децу па неко не слуша и чини неваљалштине, али, ако ли се опамети, наравно да ће га родитељи дочекати раширених руку. Sestro draga, morate shvatiti da vi u smjenama radite ja i oslonac smo sami, nema mi ga noćas i teško mi je izdržati sam, ali zbog vas i radi čovjekoljublja nastavimo dok ste vi tu i tvrdoglavi bosanac je! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Трагедија је што брат Ениз тражи нелогичност дамо где је нема, а не види је тамо где је очита: у својој вери. Није нам одговорио на питање, како је могуће да он као родитељ воли више своју децу, него што Алах воли своја створења. Признао је да своју децу, па она и најгора била, не би бацио у огњену пећ. Алах, очигледно, би. То се зове нелогичност, да смртни човек има више љубави од Бога. Najlakše je bježati od odgovora protupitanjima, dobro mi je brate Aleksandre poznata ta terminologija i metodika.Ja sam ti odgovorio na to ali mislim da nisi pročitao. Страшан одговор: Бог се не пореди са човеком, па ни са родитељем. И стварно не знам ко бежи од одговора, ти ила ја. Кадгод ти поставим неко шкакљиво питање, ти одговараш: Бог је несазнајан. И мислиш да такав одговор може да задовољи здрав разум који пита: како је могуће да човек више воли другог човека, него што то чини Бог? Не, то није одговор Енизе. То је бежање од одговора. А на питања која ти постављаш, ја дајем одговоре. Друга је ствар што ти те одговоре не можеш да помириш са тврдњама које безпоговорно и ропски примаш као истину - са Кураном. Хоћеш да ти одговорим зашто је могуће да Алах спаљује људе и да им обнавља кожу како би се и даље вечно мучили у ватри? Зато што је то говор мржње. Божији говор? Боже сачувај. То је говор човека који је писао Куран и који је мрзео све оне који другачије верују и мисле. Те своје мисли је само пројектовао на Бога, направио Бога од својих мисли и идеја (што би рекао Фојербах). Лако је било писцу Курана да напише тако нешто. Лако, јер ти који би горели у паклу, су заправо они које би он желео да убије, његови непријатељи које садистички мрзи. Отуда онакве речи у Курану - пројекција Мухамедове (или чије већ) мржње према другим људима, немуслиманима. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo.Eh sada kada dođemo do tog podatka možemo naći mnoge stvari koje oni u Starom zavjetu rekoše o Bogu o njegovim Poslanicima pa i o Isusu.Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Не разумем шта доказујеш. Може се неко окренуту од Бога, али док је жив може се и покајати. Милост Господња је неизмерна. Ко зна, можда су ти што су се од Бога окренули баш потребни да бисмо ми показали какви смо и имамо ли љубави и милости у себи или само умемо да мрзимо. Што се каже, не пада снег да покрије брег. Ми такође имамо слободну вољу да бирамо како ћемо се односити према људима који нису наше вере. Можда је све то као неки испит и за нас. Ово је само моје размишљање, ништа друго. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Овако некако - љубите непријатеље своје јер, ако љубите само брата својега, каква вам је награда. Зар то не чине и непријатељи ваши. Можда нисам баш дословно интерпретирала. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Енизе, немој писати црвеним словима. Таква слова користи само модерација када даје опомене (правило форума). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo. Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Па о чему ја друго све време говорим? Неки Јевреју (нажалост већина) окренула се од Бога, својом слободном вољом. Не тако што су искривили текстове, већ што нису веровали и нису хтели да прхвате оно што тамо пише (по својој слободи, наравно). Међутим, то не значе да Бог није био са њима пре него што су отпали. То је погрешан закључак. Бог је ту, али Он се никада не намеће. Човек може да оде када му воља и да измисли неког свога бога. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Енизе, немој писати црвеним словима. Таква слова користи само модерација када даје опомене (правило форума). Ok, sory Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo. Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Па о чему ја друго све време говорим? Неки Јевреју (нажалост већина) окренула се од Бога, својом слободном вољом. Не тако што су искривили текстове, већ што нису веровали и нису хтели да прхвате оно што тамо пише (по својој слободи, наравно). Међутим, то не значе да Бог није био са њима пре него што су отпали. То је погрешан закључак. Бог је ту, али Он се никада не намеће. Човек може да оде када му воља и да измисли неког свога бога. Dođosmo bar do neke zajedničke.Znači Bog je bio s njima dok se nisu okrenuli od njega.a onda je prekinuo svoj savez sa njima(mada je i ovo teško ukompoovati sa njegovom ljubavlju ali da ovo ne otvaramo iz početka i da ne idemo u krug)A ako su se oni okrenuli od Boga ne treba se čuditi i tvrdnji da su iskrivili -stari zavjet i na najgori mogući način ga opisuju u njemu kao i njegove poslanike itd. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo. Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Па о чему ја друго све време говорим? Неки Јевреју (нажалост већина) окренула се од Бога, својом слободном вољом. Не тако што су искривили текстове, већ што нису веровали и нису хтели да прхвате оно што тамо пише (по својој слободи, наравно). Међутим, то не значе да Бог није био са њима пре него што су отпали. То је погрешан закључак. Бог је ту, али Он се никада не намеће. Човек може да оде када му воља и да измисли неког свога бога. Dođosmo bar do neke zajedničke.Znači Bog je bio s njima dok se nisu okrenuli od njega.a onda je prkinuo svoj savez sa njima(mada je i ovo teško ukomponpovati sa njegovom ljubavlju ali da ovo ne otvaramo iz početka i da ne idemo u krug)A ako su se oni okrenuli od Boga ne treba se čuditi i tvrdnji da su iskrivili -stari zavjet i na najgori mogući način ga opisuju u njemu kao i njegove poslanike itd. Нису искривили Књиге, јер би им први Исус и хришћани то набили на нос - жестоко бисмо их критиковали због тога. Но, нико то никада у историји вере у једнога Бога није тврдио. Та тврдња припада вама, јер имате потпуно другачије схватње Бога, човека, живота, свега. Наравно, своја схватања наметнути као једину истину најлакше је када се каже - твоје је фалсификат. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Децембар 13, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 stari zavjet i na najgori mogući način ga opisuju u njemu kao i njegove poslanike itd. Посланици, пророци, су људи од крви и меса. Шта има у томе чудног што су и они били морално несавршени? Њихова величина је у томе, не што су били безгрешни (тако нешто је немогуће човеку), већ што су умели да се кају. А како Куран представља Бога? Извини Енизе, али Бог у Курану је представљен као тиранин. То би се могло схватити пре Христа. Али након Јеванђеља тако говорити о Богу је, по мени, недопустиво и немогуће. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Eniz Написано Децембар 13, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 13, 2010 Mislim da ti je lakše odgovoriti da su jevreji prekinuli savez sa Bogom i Bog je se od njih okrenuo. Zar nije logično da su se udaljili od Boga timše što su rekli za Mariju da je bludnica a Isusu djete bluda.Zašto je to teško vama objasniti?Otvorite oči! Па о чему ја друго све време говорим? Неки Јевреју (нажалост већина) окренула се од Бога, својом слободном вољом. Не тако што су искривили текстове, већ што нису веровали и нису хтели да прхвате оно што тамо пише (по својој слободи, наравно). Међутим, то не значе да Бог није био са њима пре него што су отпали. То је погрешан закључак. Бог је ту, али Он се никада не намеће. Човек може да оде када му воља и да измисли неког свога бога. Dođosmo bar do neke zajedničke.Znači Bog je bio s njima dok se nisu okrenuli od njega.a onda je prkinuo svoj savez sa njima(mada je i ovo teško ukomponpovati sa njegovom ljubavlju ali da ovo ne otvaramo iz početka i da ne idemo u krug)A ako su se oni okrenuli od Boga ne treba se čuditi i tvrdnji da su iskrivili -stari zavjet i na najgori mogući način ga opisuju u njemu kao i njegove poslanike itd. Нису искривили Књиге, јер би им први Исус и хришћани то набили на нос - жестоко бисмо их критиковали због тога. Но, нико то никада у историји вере у једнога Бога није тврдио. Та тврдња припада вама, јер имате потпуно другачије схватње Бога, човека, живота, свега. Наравно, своја схватања наметнути као једину истину најлакше је када се каже - твоје је фалсификат. [/quote] ]Ili tvoje je izmišljeno, ali kako doći do onoga što je ispravno ako ne razumom a on vas pobija do bola.Eh samim time što im niste zamjerili i kritikovali ih zbog onoga što je ustarom zavjetu(po nama )iskrivljeno znači svako slovo vjerujete u njegovu istinitost.Tu i jeste problem , to zbog toga što se tu nalazi puno pobrkanih nejasnih (po nama. oprosti)očitih dezinformacija.Jako sakatu sliku o Bogu nam daje, jako ružnu moralno posrtajuću sliku o poslanicima daje, čak ga neki nazivaju i najkrvavijom knjigom svijeta.Ali opet ako tako možete vjerovati ko sam ja da vam stanem na tom putu!Niko i ništa, svako sebi bira put! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука