Jump to content

Artemije tužio vladiku Atanasija i mitropolita Amfilohija

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Гости

Нов сам на форуму па да и ја дам свој коментар на "хватање за КАМЕН, а не за сламку спаса" монаха Артемија.

По Свештеним Канонима, мени се чини и ако се не варам, да Хришћанин ако има неких несугласица са другим Хришћанином треба да настали спор решавају у оквиру Цркве, а нипошто по земаљским судовима. Тим више ово важи за клирике па и за самог монаха Артемија. Одавде следи да је још једном прешао преко Свештених Канона и да уствари њега Црква уопште и не интересује већ нешто друго...

Толико

Кратко и јасно.. ја мислим да чак постоји канон где је забрањено клирицима да се вијају по државним судовима у међуличним споровима.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 140
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Јесте, има тај канон. Али има и онај канон који забрањује свештеницима да једу у ресторану 0110_hahaha

joooj

Е сад ко ће нам рећи који канон важи а који не?

"Ја браним свој народ и своју земљу а не Ратка Младића"- ђенерал Ратко Младић

Подели на овим сајтовима

Замислите да ,кад почне суђење ,монах Артемије да крв на анализу ,кад оно  joooj

Претера га брате Дејане.Ово је баш било...неозбиљно.

Праштај.

Extra ecclesiam nulla salus.

Подели на овим сајтовима

Јесте, има тај канон. Али има и онај канон који забрањује свештеницима да једу у ресторану 0110_hahaha

joooj

Ona koja je kanon i uspostavila - Crkva. A zna se gde je sabornost Crkve, u saboru episkopa. Upravo zato je Sabor onaj koji je jedini "pravosnazni" (izrazeno pravnim jezikom) tumac istih.

Подели на овим сајтовима

Знам ја то све...али постоји селективност. Као важе они канони који одговарају одређеним Епископа, а са друге стране не важне они о које су се они лично огрешили. Пример: 45. Апостолско правила које забрањује заједничке молитве са јеретицима. То је као превазиђен канон, а са друге стране се инсистира на другима...то ми је мало лицемјерно, зар не?

Ја све то прихватам, само анализирам хладне главе.

Подели на овим сајтовима

• Гости

joooj

Каноне тумачи Црква а не поједини човоровићи... Црква их доноси и Црква их укида. канони немају трајну вредност већ изражавају догматске истине у одређеном временском периоду.

Подели на овим сајтовима

Пример: 45. Апостолско правила које забрањује заједничке молитве са јеретицима. То је као превазиђен канон, а са друге стране се инсистира на другима...то ми је мало лицемјерно, зар не?

ko se molio sa jereticima?
Подели на овим сајтовима

Знам ја то све...али постоји селективност. Као важе они канони који одговарају одређеним Епископа, а са друге стране не важне они о које су се они лично огрешили. Пример: 45. Апостолско правила које забрањује заједничке молитве са јеретицима. То је као превазиђен канон, а са друге стране се инсистира на другима...то ми је мало лицемјерно, зар не?

Ја све то прихватам, само анализирам хладне главе.

Знаш ли какви све канони постоје? Да се они примењују храмовии би били пусти и без свештеника.

Али је чињеница да се на неке ствари заклапају очи или ћути или...као рукоположење свештеника који је већ разведен од жене, која је прељубу имала, и тако даље и тако даље....

Подели на овим сајтовима

Пример: 45. Апостолско правила које забрањује заједничке молитве са јеретицима. То је као превазиђен канон, а са друге стране се инсистира на другима...то ми је мало лицемјерно, зар не?

ko se molio sa jereticima?

Ја се сваке недеље молим с јеретицима.

Подели на овим сајтовима

Знати ви добро шта је молитва са јеретицима:

Ekumenizam-Patrijarh Vartolomej se moli za Papu, na zajednickoj Liturgiji sa njim zajedno

Ово је чак заједничко саслуживање.

Но хвала Богу, свакоме ће Бог дати онако како је заслужио.

Подели на овим сајтовима

Данашњи екуменизам је ПОЛИТИКА.

Big politics.

Па то је највећи део екуменизма...поготово онај у ССЦ-у.

Подели на овим сајтовима

У тексту на сајту њихове "епархије" стоји

"С обзиром на духовни пад, који већ личи на суноврат, толико видљив читавој јавности, овај потез представља један од последњих покушаја заустављања стрмоглавог спуштања на степенима духовне лествице."

sHa_sarcasticlol

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...