Небојша Јовановић Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Али који је то сабор Православне Цркве осудио Јеховине Сведоке да су јеретици, секташи (пошто се неки воде том логиком)? 0205_whistling Са том логиком бране РКЦ да није у јереси.... Наравно од свих "хришћана" су нам римокатолици најближи, и реално само са њима вреди разговарати о јединству у вјери. Нико ме не може убједити да ја и римокатолик исповједамо исту вјеру. Ти поредиш Католичку црву и јеховине сведоке не озбиљно у најмању руку. Наравно да су нам они најбижи и дијалог се води видећемо докле ће стићи. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Evo pitanja : Шта са онима који су православни а исповедају јерес ? Често сам чуо свештенике који на беседи исповеде нпр: да Христос има две личности и слично ... што је тешка јерес. Такође, много пута сам слушао обичан и неук свет који такође исповеда јереси (бакице, људе ....) . Да, да 0110_hahaha одлично питање! Имам и ја један пример: код мене у цркви ДВА свештеника, један на проповеди а други у разговору са верницима говоре, цитирам: "две Христове природе су се СЛИЛЕ у ЈЕДНУ ПРИРОДУ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0110_hahaha Дакле, ем имамо СЛИВАЊЕ, ем имамо ЈЕДНУ ПРИРОДУ! И моје је питање: шта ћемо сад? Па, овако управо исповедају монофизити. 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Ок, ново питање : Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?! 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Небојша Јовановић Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Ок, ново питање : Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?! eheeeej Због политизовања Цркве. Планина Атос република монаха Света Земља Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Децембар 7, 2010 Гости Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Ок, ново питање : Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?! eheeeej Због политизовања Цркве. Небојша, а како мислиш да се Црква политизује, на који начин ? Хвала. eheeeej Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Kant Написано Децембар 7, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 7, 2010 Evo pitanja : Шта са онима који су православни а исповедају јерес ? Често сам чуо свештенике који на беседи исповеде нпр: да Христос има две личности и слично ... што је тешка јерес. Такође, много пута сам слушао обичан и неук свет који такође исповеда јереси (бакице, људе ....) . Да, да eheeeej одлично питање! Имам и ја један пример: код мене у цркви ДВА свештеника, један на проповеди а други у разговору са верницима говоре, цитирам: "две Христове природе су се СЛИЛЕ у ЈЕДНУ ПРИРОДУ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eheeeej Дакле, ем имамо СЛИВАЊЕ, ем имамо ЈЕДНУ ПРИРОДУ! И моје је питање: шта ћемо сад? eheeeejПа може ли горе од овога?! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Evo pitanja : Шта са онима који су православни а исповедају јерес ? Често сам чуо свештенике који на беседи исповеде нпр: да Христос има две личности и слично ... што је тешка јерес. Такође, много пута сам слушао обичан и неук свет који такође исповеда јереси (бакице, људе ....) . Apostate..da ne filozofiramo... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван Дабижљевић Написано Јануар 30, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 30, 2013 Ок, ново питање : Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?! 0409_feel Наравно да се понашају тако, узимајући и себе у обзир. Поготово ми овде што живимо на западу и о Православљу учимо преко књига, видео клипова, понекад нешто видимо и у ближњим манастирима, парохије су нам често пуне неких беседника који блебетају све и свашта само не веру, наду, љубав или ти изврнуту верзију истих. Како другачије објаснити чињеницу да је пола парохијана душевно поремећено да се тако изразим...? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 Sektaši kao bogotražitelji dlomak iz knjige Hristos u ruskim tamnicama, arhimandrita Spiridona Kisljakova http://img856.imageshack.us/img856/7270/sektai1.jpg http://img689.imageshack.us/img689/6217/sektai2.jpg http://img546.imageshack.us/img546/4199/sektai3.jpg Иринеј and Јефимија Крунић је реаговао/ла на ово 2 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 kako vam se čini... da li su sektaši koje znate ovakvi Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 svi su takvi nažalost, uvek ista priča, smeta im raskoš i nemoral, duhovna žabokrečina... Ja lično mislim da srž hrišćanstva i jeste u tome, meni bi smetalo drugačije hrišćanstvo. Млађони је реаговао/ла на ово 1 "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 nisam baš siguran da te razumem... ne možeš da zamisliš hrišćanstvo u kome popovi ne gomilaju pare Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 da "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Март 24, 2013 Пријави Подели Написано Март 24, 2013 znači ne možeš da zamisliš hrišćanstvo u kome popovi veruju u Boga... je l tako... da li te pratim Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sir Oliver Написано Март 25, 2013 Пријави Подели Написано Март 25, 2013 Nije samo to, nego sektaši imaju uvek iste probleme sa onim od čega su otpali. Zašto baš uvek iste? Sve se svodi na srebroljublje i nemoral, a ja mislim da oni imaju problem, to je nemogućnost prihvatanja šire slike (možda čak i popa koji ne veruje u Boga, ima li ih malo?) Sektaštvo je jeres, a ta reč na grčkom znači neko izdvajanje, izdvajaju se jer ne mogu prihvatiti nešto, dok bi hrišćanski metod valjda bio prihvatanje. "Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука