Jump to content

Sektaska propaganda usmerena protiv pravoslavlja i PC

Оцени ову тему

Препоручена порука

Али који је то сабор Православне Цркве осудио Јеховине Сведоке да су јеретици, секташи (пошто се неки воде том логиком)? 0205_whistling

Са том логиком бране РКЦ да није у јереси....

Наравно од свих "хришћана" су нам римокатолици најближи, и реално само са њима вреди разговарати о јединству у вјери.

Нико ме не може убједити да ја и римокатолик исповједамо исту вјеру.

Ти поредиш Католичку црву и јеховине сведоке не озбиљно у најмању руку. Наравно да су нам они најбижи и дијалог се води видећемо докле ће стићи.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Evo pitanja :

Шта са онима који су православни а исповедају јерес ?

Често сам чуо свештенике који на беседи исповеде нпр: да Христос има две личности и слично ... што је тешка јерес.

Такође, много пута сам слушао обичан и неук свет који такође исповеда јереси  (бакице, људе ....) .  

Да, да  0110_hahaha одлично питање!

Имам и ја један пример: код мене у цркви ДВА свештеника, један на проповеди а други у разговору са верницима говоре, цитирам: "две Христове природе су се СЛИЛЕ у ЈЕДНУ ПРИРОДУ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 0110_hahaha

Дакле, ем имамо СЛИВАЊЕ, ем имамо ЈЕДНУ ПРИРОДУ!

И моје је питање: шта ћемо сад?

Па, овако управо исповедају монофизити.  4chsmu1

Подели на овим сајтовима

Ок, ново питање :

Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?!  eheeeej

Због политизовања Цркве.

Подели на овим сајтовима

• Гости

Ок, ново питање :

Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?!  eheeeej

Због политизовања Цркве.

Небојша, а како мислиш да се Црква политизује, на који начин ?

Хвала.  eheeeej

Подели на овим сајтовима

Evo pitanja :

Често сам чуо свештенике који на беседи исповеде нпр: да Христос има две личности и слично ... што је тешка јерес.

Такође, много пута сам слушао обичан и неук свет који такође исповеда јереси  (бакице, људе ....) .  

Да, да  eheeeej одлично питање!

Имам и ја један пример: код мене у цркви ДВА свештеника, један на проповеди а други у разговору са верницима говоре, цитирам: "две Христове природе су се СЛИЛЕ у ЈЕДНУ ПРИРОДУ"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! eheeeej

Дакле, ем имамо СЛИВАЊЕ, ем имамо ЈЕДНУ ПРИРОДУ!

И моје је питање: шта ћемо сад?

eheeeej

Па може ли горе од овога?!

Подели на овим сајтовима

• 2 years later...

Evo pitanja :

Apostate..da ne filozofiramo...

Подели на овим сајтовима

Ок, ново питање :

Ако православна Црква није секта, да ли се њени верници каткад секташки понашају и зашто ?!  0409_feel

Наравно да се понашају тако, узимајући и себе у обзир. Поготово ми овде што живимо на западу и о Православљу учимо преко књига, видео клипова, понекад нешто видимо и у ближњим манастирима, парохије су нам често пуне неких беседника који блебетају све и свашта само не веру, наду, љубав или ти изврнуту верзију истих. Како другачије објаснити чињеницу да је пола парохијана душевно поремећено да се тако изразим...? 

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

Sektaši kao bogotražitelji

dlomak iz knjige Hristos u ruskim tamnicama, arhimandrita Spiridona Kisljakova

http://img856.imageshack.us/img856/7270/sektai1.jpg

http://img689.imageshack.us/img689/6217/sektai2.jpg

http://img546.imageshack.us/img546/4199/sektai3.jpg

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

svi su takvi nažalost, uvek ista priča, smeta im raskoš i nemoral, duhovna žabokrečina...

Ja lično mislim da srž hrišćanstva i jeste u tome, meni bi smetalo drugačije hrišćanstvo.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

Nije samo to, nego sektaši imaju uvek iste probleme sa onim od čega su otpali. Zašto baš uvek iste? 

Sve se svodi na srebroljublje i nemoral, a ja mislim da oni imaju problem, to je nemogućnost prihvatanja šire slike (možda čak i popa koji ne veruje u Boga, ima li ih malo?)

Sektaštvo je jeres, a ta reč na grčkom znači neko izdvajanje, izdvajaju se jer ne mogu prihvatiti nešto, dok bi hrišćanski metod valjda bio prihvatanje.

"Sad je tren velikih odluka! Bolje živjeti 100 godina kao milijunaš, nego 7 dana u bijedi!"
soliver_mouseover.png

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...