Ахил Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Hahahahahhaha!!! Spiridon Gopčević je opovrgnut milion puta, samo da vas obavestim! Ха! Ма и мени је био сумњив. Дај, препоручи задњег, најбољег аутора који је писао на ту тему, хтео бих да прочитам ту неоповргљиву историју Македоније. Озбиљно! Најбоља књига је Македонска Енциклопедија од проф. др. Блаже Ристеског, објављена је ове или прошле године. http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Треба треба што више лагати у име једног циља који смо сами себи поставили..да ли је то национални , дали врски...што више...поготову ако даје неког успеха(?)...Борити с епротив ГРЧКЕ ГЛУПОСТИ...СВОЈОМ ГЛУПОШЋУ...ЛАЖИМА ударати на ЛАЖ...немам намеру да објашњавам политичке идиотарије ни Грка ни Макеонаца...нити да тиме давим форумаше...али таквим ставовима који оправдавају идеолошка настојања било које стране, ништа се никад неће постићи...Твојим таквим ставом , по аналогији, брате... потпуно је оправдано све ..САМО ако то - дипломатски доноси било какав успех одређеној страни... Е због таквих ставова се ствари и не помераји ка БОЉЕМ него се закопавамо све дубље... Хунзи су дипломатски потез деценије ...катастрофа... Која то Вера проповеда да се ''на лаж лажју удара''... на неистину неистином...па макар било и дипломатски ''оправдано''...а није... но добро имаш право да будеш ''увек у праву'' ја немам ништа против... Поздрав од : Александер Хунза Делчев Крали Марко Колишевски - Македонски ВЕЛИКИ (дакако) 4chsmu1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ђорђе Р Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Hahahahahhaha!!! Spiridon Gopčević je opovrgnut milion puta, samo da vas obavestim! Шта ово значи? Човек је путописац и сведочи о ономе што је чуо и видео. То не може бити оповргнуто никада. Једино ако тврдиш да је лагао и да постоје писани трагови из тог периода који то тврде. Оно што може да буде оповргнуто су његови закључци из оног што је видео. О томе можемо да причамо. Његова запажања су: 1. Да се у Македонији прича српски језик (језик који је много сличан српском, много сличнији него бугарском) 2. Да се македонци изјашњавају као бугари, и да мисле да су бугари и да причају бугарски 3. Да македонци мисле да је њихов језик само варијантна бугарског који се учи у школама. 4. Да македонци прослављају крсно име. 5. Да се им се проповеда да је слављење крсног имена погрешно, и да треба тога да се окану. Неки његови закључци су: 1. Да пошто само причају српски, и славе крсно име да су они уствари срби Шта је од овога оповргнуто милион пута? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Ма брате Ђоређе,... Очито је а ја сам већ позвао на то да се ставови брата Ахила не узимају као озбиљни јер из старта ствари спушта на ''међу лични ниво обрачуна''...тет а тет..као да било ко од нас овде заступа неку страну и то подупире својим ставовима као конкретним апсолутно свима-мислећим, знаним истинама...које само он најбоље и прецизније зна... ево ово са Хунзима.. ја то и нећу коментарисати али знам на десетине македонаца који се стиде тога ... но добро Ахил је новосађанин ... без љутиш.... :cheesy: Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Децембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 А Спиридон је објавио 1897.године... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ахил Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Ма брате Ђоређе,... Очито је а ја сам већ позвао на то да се ставови брата Ахила не узимају као озбиљни јер из старта ствари спушта на ''међу лични ниво обрачуна''...тет а тет..као да било ко од нас овде заступа неку страну и то подупире својим ставовима као конкретним апсолутно свима-мислећим, знаним истинама...које само он најбоље и прецизније зна... ево ово са Хунзима.. ја то и нећу коментарисати али знам на десетине македонаца који се стиде тога ... но добро Ахил је новосађанин ... без љутиш.... :cheesy:Ја се извињавам, али ја сам овде којем су се лепиле етикете (те удбаш, те расколник, те издајник те ово те оно), и то је било и са твоје стране. Дакле, ја сам само одговарао. О Хунзима сам мислим објаснио. Било је битно доказати да су они из Македоније а не Грчке и то је то. Сматрам да је то добро урађено. Битно да су с Грци победили! Са друге стране, антиквизација се гледа благонаклоно од стране оних који у историји гледају само оруђе политике, а таквих је веома мало, посебно међу интелектуалцима. дакле, слика није тако црна као што желиш да прикажеш! http://www.youtube.com/watch?v=gcvtoBIPA0s ''Учење о непромењивости канона због свог формализма не представља израз богочовечанске, него човечанске воље!''-Н. Афанасјев Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Најбоља књига је Македонска Енциклопедија од проф. др. Блаже Ристеског, објављена је ове или прошле године. Сад сви у руке и на читање...али заиста је неозбиљно проглашавати Блажа Ристеског за најеминентнију фигуру историје Македоније и енциклопедију исте проглашавати највреднијим и истинитијим штивом ..а иста је ПОВУЧЕНА из јавности ..у најмању руку је тенденциозно ..о чему ево говорим већ дуже време..али добро свако може да мисли шта хоће али која је вајда од тога.. Хришћанска господо...нема ово везе са Црквом..и овим форумом.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Није није црно...Јован прогоне грки а не македонски полтички званичници...Расколничку цркву такође подржавају грци, и бугари док је македонски ИНТЕЛЕКТУАЛНИ ВРХ са Јованом...ајд ебре и нико ти није лепио никакве етикете..сам си држао до таквих ставова .. и ево и даље си на тој лнији... неозбиљно и неЦрквено становиште Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Децембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Ова тренутна Македонија или БЈРМ је по мом мишљењу лажна творевина комунистичког режима са циљем да се Срби сведу на што мању територију.То је масло онога ћопавога који је не само измислио ову Македонију него је довео до тога да се и Косово одвоји од Србије ,такође и Војводина.Индиректно је довео до тога да избије грађански рат стварајући лажну заједницу СФРЈ.Нус производ те лажи је такође лаж а то је БЈРМ која је оваква каква је карикатура држава која се неприродно развија јер покушава да преко лажне цркве,лажног етноса и политике лажи и прогона створи слику о једној озбиљној држави чак охрабрена да таква крене путем ЕУ.Моје мишљење је такође да је садашње ,овакво Косово озбиљнија творевина(креатура) него Македонија. ЛАЖ,ЛАЖ И САМО ЛАЖ А ОТАЦ ЛАЖИ КО ЈЕ ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Крали Марко ... (Марко Краљевиќ) - Цар МАКЕДОНСКИ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Како ја знам објективно, а познајем доста људи из МК, у суштини Македонија постоји као држава тек од 45год. када се Срби под притиском тита дали свој Вардарски део територије, па од тада постоји и нација македонци, која је раније позната као бугари из македоније као територије и срби као мнозинство, на којој територију живели су, а и данас живе: бугари, срби, власи и остале и то је то... тако је и карнегијева комисија закључила, имате издање матице македонске. Нације се стварају, али то значи да је Македонска нација - титова творевина, као и босанска и црногорска.. а ахилу је лесно да се фура на национализам, зато што вероватно осећа неке фрустрације из детства које су му набили другарчићи у разреду, глупо је што све острашћено коментарише, без објективности...значи буди македонац-али од 45год, па навамо, немој да крадеш и фалсификујеш историју... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Зортодокс Написано Децембар 6, 2010 Аутор Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 И ја се слажем и моје је мишљење, а то би било најискреније за ову државу да се зове Титова Македонија или Тикедонија или Токедонија. Спрдам се мало али један од највећих криваца за све ово је Србија која је имала велику одговорност али није дорасла задатку.Читајмо мало Арчибалда Рајса и књигу СРБИ, ЧУВАЈТЕ СЕ САМИ СЕБЕ.Ту све лепо и довољно пише. Ако има негде онај део о Македонији ставите да прочита Ахил јер је овај швајцарац неутралан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
e2rdavid Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Ма братко Ахил знае всичко...! Ами се преправа че незнай... Като всички българи от Македоня низ Историята от Гоце , Даме и останали герои на ВМРО и освободтелните въстания в гордата Македония Krist posrijedi nas+ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ipolit Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Братко Ахил, сичко знае, само иска да си тера по свое 319.gif Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перезвон Написано Децембар 6, 2010 Пријави Подели Написано Децембар 6, 2010 Krist posrijedi nas+ smej.gif smej.gif Посреди Бугари ??? 0205_whistling Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука